Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #166 üzenetére
Ja!
Én végigépítettem a kamaszkorom hangdobozokkal...
-
válasz
fatpingvin #162 üzenetére
Hát én még középtartományban nem hallottam dobozt szépen szólni csillapítóanyag nélkül. Trehánynak meg nem trehányok, mert gyönyörű, alapos famunkát csinálnak és drága elektronikát vesznek bele.
Biztos ismered a műfajt... Egy időben minden nap megnéztem 1-2 ilyet és egyik se tett csillapítást a dobozba.
-
válasz
fatpingvin #160 üzenetére
A második kettőt kizárnám.
-
válasz
fatpingvin #149 üzenetére
A dobozhangot se hallják sokan. Nézd meg a YT-os BT-dobozépítőket: senki sem használ csillapítóanyagot a hangszóró mögötti térben.
-
fererencz89
őstag
válasz
fatpingvin #129 üzenetére
Nem pont a kis teljesítményűnél van meg inkább a "leégetés" veszélye?
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #96 üzenetére
Való igaz hogy +1 hasonló jellegű cikk nem érne semmit mé ha körültekintőbb is vagy több, általam felsorolt témát lefed, mert ez a galambbal sakkozás esete, belátom hogy igazad van.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #94 üzenetére
Én elfogadom amit mondasz, és egyet is értek vele, és természetesen ideigeim konzerválása érdekében hallgatok is rád, viszont fun lenne egy gyűjtőcikk az összes ilyen elmezavar részletes megcáfolásáról,.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #92 üzenetére
így van, más topikban/hobbibasn is szembejött ez, belátom hogy felesleges a szélmalomharc, így különösen hálás vagyok VoidXs-nek aki kiváló fegyvert adott azok kezébe, akik imádnak zenét hallgatni, de az audiofil szektától nem kapnak levegőt már semmilyen zenés fórumon. Röhögve olvasom néha az otthoni zenelejátszós topikot ahol mindenféle szoftveres mágiával meg Windows faragással küzdenek a kellemetlen hangzásbeli tényezők ellen.
Még kettő ami eszembejutott:
- Az op-amp és kondicserélgetősök megtrollkodása valamilyen mérési vagy tesztmódszerrel.
- A burn-inre esküdözőket vakteszten szerepeltetni. -
törölt tag
válasz
fatpingvin #90 üzenetére
Persze, a hülyéknek meg van az az előnye, hog rutinosak a gyökérségben, ha kell arrogánsak, ha kell a tudományra hivatkoznak, ha kell a misztikumra (saját confirmation bias jellemzően vagy teljes kognitív disszonancia), volt említve már a Dunning-Krueger is, szóval ehhez nincs is mit hozzátennem
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatpingvin #85 üzenetére
csaladtagnal volt filleres DLinkbol osszerakott rendszer, routereket konfoltam switchnek. talan 604 es 624 szeriabol, mert az volt olcso. minden egyes aramszunet utan kb strict start order volt. de ugye mukodott meg olcso volt lefedni 200 nm2t. kesobb kicsereltem egy midlevel home meshre, zongorazni lehetett a kulonbseget.
ha valaki nagyon ki akar magaval szurni, akkor ez a megoldas tokeletes a celra.
-
dabadab
titán
válasz
fatpingvin #82 üzenetére
lásd még: audiofil tápkábelek.
-
dabadab
titán
válasz
fatpingvin #76 üzenetére
43 az a tíz-húsz
Igen, de ők azért nem mind emiatt haltak meg, elég sokakat elvitt a kaszás, mire egyáltalán lett oltás meg biztosan voltak olyanok, akiket az oltás se mentett meg (bár kérdés, hogy a többiek beoltottsága megmentette-e volna őket), szóval igyekeztem egy elég konzervatív becslést adni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatpingvin #67 üzenetére
en ott visszakerdeztem, hogy es WiFinel mi a helyzet akkor?
de arra nem kaptam valaszt
. mondjuk szerintem a tuskere / marvanylapra rakott router meg mindig durvabb.
egyebkent UTP kabelnel belegondolva ez meg igaz is lehet, pl ha az ipari motor alatt egy gyarcsarnokban megy at az emlitett kabel amin zenet hallgatnal
. vagy esetleg a sub, szerintem nalam az csinalt random HDMI handshake errorokat nagyon ritkan eARC bemenet mellett (de projektornal kifejezetten zavaroan). az optikai ethernetes HDMI mondjuk ezt megoldotta, ha jol emlekszem CAT6tol felfele meg minden optikai mar (de CAT5on belul is elvileg mar volt rendes foldeles es opcionalisan optikai vivokozeg... reg volt a CCNA).
volt egyebkent audiofil sata kabel is, persze szines-szagos vezetekkel, aztan kb a Sata3 atvitelt se birta es ledobalta a rakotott SSDt tobbeknek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatpingvin #64 üzenetére
[link] pl errol az abrarol beszelek interpretacio szinten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatpingvin #56 üzenetére
nem. a Duning-Kruger kozepen fele (abrazolastol fuggoen) van az a pont, amikor az illeto ugy erzi, nem tud semmit. ez pl PhDzoknel nagyon jol ismert fogalom, es kb ezt irja le az imposztor szindroma. a Duning-Kruger hosszu tavon is interpretalhato.
VoidXs: munkatarsak kozul pl meglepoen sokan zenelnek. azon neztem, amikor kiderult, hogy az egyik kisebb (foleg web dev fokoszu) csoporton belul volt egy black metal enekes es ket hobbi dj (rendes pulttal otthon). covid alatt ez jo volt, OBS integracio ott ment a leggyorsabban mert a fel csoportnak volt mar valamilyen random AV hattere.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fatpingvin #61 üzenetére
Ha a hülyeségek piacát sikerül felszámolni, akkor azért elég nagy kutatóerő szabadul fel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fatpingvin #59 üzenetére
Ja, azt eddig is sejtettük, hogy aki a nem létezőt hallja, az a létezőt nem fogja, csak eddig féltek tesztet vállalni, mert tudták.
Azért erősen köze volt a lelkesedéshez annak, hogy nem híreszteltem, hogy nyilvános eredmény lesz. Vakteszteket is csak 1v1-ben vállalnak, hogy egyedül meséljek a bukásukról, így kevésbé visszhangos és ki tudják találni, hogy mi nem volt rendben.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fatpingvin #57 üzenetére
Azért a markáns eltéréshez köze van annak, hogy sok mérnök közülük audioval vagy egyéb jelfeldolgozással foglalkozik, így durva előismereti előnnyel indul. Sajnos utólag ezt már nem tudom elkülöníteni, mivel az anonimitás miatt csak striguláztam.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mind hallottunk már a köznyelvben csak audiofoolnak csúfolt audiofilről: a hallás önjelölt istene, aki olyan nem létező...
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Synology NAS
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest