Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltti
senior tag
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #2931 üzenetére
Ez mondjuk egy érdekes kérdés , kikapcsolva ugyanis nem fut az oprendszer , úgyhogy az nem szólhat bele.
A mostani build , már úgy néz ki nem eszi annyira az akkut .@arabus : Az usb még nem úgy működik ahogyan kellene , úgyhogy a pc -n adb-n kívűl máshogyan nem látszik a tab. Következő publikus build majd akkor lesz , ha már rendben lesz a 3g adatkapcsolat.
-
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #2730 üzenetére
Elvileg bele lehet integrálni a cm9 forrásába , mert megvan mit kell változtatni a forrásban.
De egyenlőre inkább a meglévő nem működő részekre koncentrálok. Sajnos a napokban kevés időm van játszani a cm9 -el , de hétvégén remélem sikerül újabb nem működő részt kipipálni. Most elsődleges a gsm rész a többi másodlagos.Nem a hc hibás , hanem annak a gyártók általi módosítása. Egy google készüléken biztosan hibátlanul működne az is.
A kép lehet szebb , hiszen a teljes grafikai rész kicserélődött a kernelben és a romban is. Az adreno 220 a qualcom által ics-re kiadott verziója lett használva. Ehhez pedig a kernel grafikus részét ki kellett cserélni újabbra.
A touch tűnik nekem sokkal jobbnak , mint a hcben. Lehet azért , mert elég szépen át kellett írni , hogy működjön ics alatt . Van egy komplett rutin amit teljesen kiszedtem és újat írtam helyette.
-
sittes79
addikt
válasz
zsoltti #2726 üzenetére
Szerintem is ég-és-föld ahhoz az elbaltázott"méhsejt" op rendszerhez képest, azt nem értem, hogy egy ekkora cég, mint a voda, mi a tökömnek nem adta ki ezt a jó kis vasat egyből ICS-el, miért kell szop**ni a dolgozó népet. A másik meg a google, hogy tudott egy ekkora cég így beleszaladni ebbe a 3.2-be óriási zsákutca szvsz.
Legbosszantóbb, ha nem lennének joestone féle jó emberek, akkor ba**atnám a földhöz a 100e ft-os vasat, mert semmit nem ér.
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #2702 üzenetére
Azért bukik el az install , mert nem találja a v71a modellt a build.prop alapján.
Ha van kedved bütykölni akkor a meta-inf mappában az updater script első sorát ahol az assert is van (amit ki is ír telepítéskor) töröld ki , de a zip aláírását ne bántsd. TC -ben meg tudod csinálni. -
joestone
addikt
válasz
zsoltti #2301 üzenetére
Ezt az üzenetet ki lehet kapcsolni a framework config.xml piszkálgatásával . Gyanítom, hogy abban a verzióban kimaradt ez az opció és ezért ott vigyorog az üzenet . Szerintem a gyári magyar rommal jobban járnál . A v02d verzióval (ez a 2011.dec build) szépen teszi a dolgát legalábbis a 10" .
-
törölt tag
válasz
zsoltti #2274 üzenetére
Az enyém még csak két hetes, úgyhogy három nappal ezelőtt egy-két órára visszaesett az újraindulós-böngészőbőlkiugrálós dackorszakába, de azóta megint kezesbárány. Eltekintve persze, hogy az időmérési szokásait tekintve továbbra is kb. fele-fele arányban fakultatívan választ a pontosság és az óránkénti tízperces előreugrálás között, - ez már nyilván így marad, amíg meg nem jön egy jól megcsinált ICS. Addig a pontos időt a mobiltelefonomon nézem...
Néha megfenyegetem a Honeycombot, hogy mérje rendesen az időt, vagy kicserélem az ICS-re, de csak kajánul röhög rajtam, hogy azt az ICS-t ugyan honnan várom, talán a Vodafone-tól vagy a ZTE-től? -
Mardel92
tag
válasz
zsoltti #2274 üzenetére
Akkor te jobban jártál
Én használtam vettem, majd 1 hét után használhatatlan lett. Csak a rosszat tanulta meg
. Szervizbe be, 10nap múlva visszaküldték ugyan úgy, hogy nem találták a hibát (btw nekem a boltba sikerült 10s alatt megmutatni Segíthetek Lacinak) így ment vissza a szervizbe. Lassan 1 hónapja benn van :S Remélem vissza már egy "kezesebbet" kapok.
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #2217 üzenetére
Akkor azt is olvastad , hogy az szerintem cdma készülékekhez való. Nálunk pedig ugyebár gsm használatos. Egyébként a kerneltől eltekintve egy teljesen gyári rom az új-zélandi készülékekhez . Azt se felejtsük el , hogy a firmware rész továbbra sincsen piszkálva a készülékeknél , tehát akár ez is okozhatja , hogy nem új-zélandi firmware van a készüléken az új-zélandi romhoz.
Ha lenne elérhető gyári magyar voda rom mentés 7" -os tablethez akkor már lenne ahhoz is olyan "gyári" helyreállító , mint amilyet a 10" -os készülékre csináltam. -
Szabónagymer
aktív tag
válasz
zsoltti #1931 üzenetére
Delfin valóban sűrűn kilp, idegörlő
, kilép. Maxtun és az opera is. Operából kettőt is próbáltam, a mobilt és a nextet. A next még csak nem is támogatja a flaht mégis kilépett, bár kevesebszer. Az opera mobilnflashnkompatibilis. Az meg azzal ment az agyamra, hogy nemnnagyonvolt akarta megjelenìteni angépeltbszöveget. A maxtunnyilvánszinténno flash, nem sokat használtam. Ffx szintén nonflash pillanatig volt a gépen akkor még nem voltnszokása kilépegetni.
Ja, root után a vodafos animáció leretkelése után, a gyári böngészővel folytattam a takarítást...
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1920 üzenetére
Egy elég szabványos touch van benne a 7" Atmel mxt224 touch -ot használ a 10" Atmel mxt1386 -ot. Javulás elsősorban a melléérzékelések terén jelentkezik , pl scrollozás közben nem akar zoomolni, a szövegkijelölőt rendesen be lehet rakni a két betü közé és hasonlóak . A 10" -esen szerintem érezhetően jobb a touch . A 7" nem tudok mit mondani . Más gyártók is használják ezt a touchot pl, Asus, Acer , Lenovo stb.
Mellesleg képes egyszerre tíz különböző pontot is érzékelni és ha jól tudom akkor elvileg ennél többet is tudhatna , de a kernelben le van limitálva 10 -re .
A kijelző pedig hannstar WXVGA panel .
Nekem is van rajta folia a Galaxy Tab 10.1 hez készült CellularLine van rajta , némi vagdosás után , de ez nem okoz gondot . -
Szabónagymer
aktív tag
válasz
zsoltti #1877 üzenetére
Nem a kereséssel van a baj! Az a baj, hogy ez a része a moddindnak nincs könnyen eérhetővé téve! A root leírás be lett téve 1. hsz-nek. Kurva nagy keresgélésönem kell hozzá, csak a topik elejére ugrás.
A "baj" azzal van, hogy egyre többen és több dologra jönnek rá különböző macerákra a géppek kapcsolatban. Ez ugyebár kissé d@ssza a júzer agyát, hogy egy majd 100 ezer forintosögépet egy néhány esetbe legszívesebben a galhoz vágná, mert nem azt csinálja mit kellene...
Majd az a szerencsétlen benéz a fórumra és látja, van rá orvosság, hogy a tabja jó legyen. HÁLA EGY RENDKÍVÜL ÖNZETLEN FELHASZNÁLÓNAK, AKI MINDEN TUDÁSÁVAL A KÖZÖSSÉG SEGÍTSÉGÉRE IGYEKSZIK LENNI! Ekkor a juzer szeretné maga is eszközölni eme javítást, minek menete valahol 1500 és 1700 között bújikmeg.
Ha aöte tabot kinlódna, biztis te is rögtön kereséssel kezdenél, nem a megoldásra kérdeznél rá...
De ha már ennyire bosszant a sok idióta oktalan kérdés, szedd egyöcsokorba a modding leírásokat, és tetesd be első hsz-nek. Ennyit tehetsz a topikért a hőzöngés helyet! -
Magnat
veterán
válasz
zsoltti #1648 üzenetére
Tényleg nem akarok a masina védőügyvédje lenni, de ha azt nézted, h 1 mag elvileg nem megy és mindeközben 1.66-szor annyi képpontot kell kezeljen, akkor ez még érthető is vhol...
Másrészt pedig a 1080p-t viszi mint a huzat, ez azért okot ad a bizakodásra, h lehetne még optimalizálni a böngészésen is. -
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1606 üzenetére
Ne írd át a build.prop-ot , mert működésképtelenséget okozhat . Mivel a csomag csak patcheket tartalmaz , nem komplett fájlokat (apk , so stb) ha nem teljesen azonos a verzió tönkreteheti a működő verziót .
Ha belenyúltál a zipbe akkor jön ez az üzenet amit írtál. (legalábbis nekem akkor jött), elvileg cwmből is fel kellene menjen. -
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1470 üzenetére
Akkor most már tölthető a v7 oc kernele.V7oc kernel letöltés
fastboot boot bootv7oc.imgKérek szépen majd visszajelzést , illetve csinálhatnál egy antutu tesztet a gyári kernellel és egyet procit húzva smartass vagy performance governorral .
@TiszaG : Az , hogy a kernel támogatja az oc -t nem feltétlen jelenti , hogy használni is kellene . Az oc abban segít , hogy egy kicsit növeli a teljesítményt , de csökkenti az akkuidőt.
Célszerű csak akkor bekapcsolni amikor szükség van rá , egyéb esetben pedig gyári alap órajelen járatni a gépet. -
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1443 üzenetére
Nem kezdőfrekvencia. 35 különböző frekvencia van beállítva a frekvenciatáblában amit a kernel betöltéskor ellenőriz. Értelemszerűen ilyenkor egy rövid időre felkapcsol a legmagasabb órajelre is , ha ezt nem bírja a készülék akkor lefagy. A frekvencia ellenőrzése után beáll a konfigban beállított max órajelre. Mindjárt csinálom az 1512 MHz -es verziót .
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1440 üzenetére
Az advanced restore menüpontban kiválasztod a korábbi mentésed és a restore boot menüpontot választod.
A gyári frekin fut a kernel ,csak amikor indul akkor a frekvenciatáblában lévő összes frekit végignézi és valószínűleg ott áll meg , mert a te gépednek sok az 1782 MHz.
Annyit tudok tenni , hogy lejjebb veszem a maximális frekvenciát mondjuk 1512MHz -re .
Azt talán bírja .
Ha nincsen mentésed akkor csinálok egy cwmből flashelhető zipet ami visszarakja a korábbi (OC nélküli) boot imaget. -
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1437 üzenetére
Ha teljesen lefagyott , nem jött elő az android felirat akkor sok lesz az 1782MHz . Ugyan be van állítva , hogy a gyári órajelen(1188MHz) működjön , de induláskor megnézi a beállított frekvenciákat. Ez miatt lefagyhat. Ilyenkor van az , hogy csak fekete képernyő van.
Ha simán tesztelted (fastboot boot bootv7oc.img) akkor simán el kell induljon a tablet. Ha felraktad akkor cwmből tedd vissza az eredeti boot.img -t . Ha működik a tablet akkor csinálhatok egy olyan verziót amiben 1512 a maximum.
Kérek mindenkit , hogy a kernel telepítése előtt tesztelje a tesztelés fejezetben leírtaknak megfelelően , hogy az ő készülékén működik -e .
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1429 üzenetére
Mindent lehet , most elsőnek legyen egy stabil oc kernel.
Elkészült az OC verzió is.Letöltés
A zip letöltése és kibontása után a pc -n parancssori ablakból lehet tesztelni/telepíteni.
Az adb és fastboot szükséges hozzá.Illetve a készüléken az usb hibakeresést be kell kapcsolni.Tesztelés (bármi probléma esetén egy újrainduláskor a gyári kernel töltődik be mindennemű beavatkozás nélkül)
V7 esetén :
A gép parancssori ablakából (természetesen abból a mappából ahol a fastboot.exe, adb.exe és a bootv7oc.img is található)
adb reboot bootloader
Újraindul a készülék és egy fekete képernyő marad a kijelzőn.
fastboot boot bootv7oc.imgV10 esetén :
A gép parancssori ablakából (természetesen abból a mappából ahol a fastboot.exe, adb.exe és a bootv10oc.img is található)
adb reboot bootloader
fastboot boot bootv10oc.imgRootolás :
V7 esetén :
A gép parancssori ablakából (természetesen abból a mappából ahol a fastboot.exe, adb.exe és a bootv7oc.img is található)
adb reboot bootloader
fastboot boot bootv7oc.imgV10 esetén :
A gép parancssori ablakából (természetesen abból a mappából ahol a fastboot.exe, adb.exe és a bootv10oc.img is található)
adb reboot bootloader
fastboot boot bootv10oc.imgA következő lépések megegyeznek mindkét modell esetén .
adb remount
adb push su /system/xbin
adb shell chmod 4755 /system/xbin/suA superuser apk pedig letölthető a marketről.
A CPU húzásához root jogok és egy erre alkalmas app szükséges. A marketről ingyenesen letölthető Antutu cpu master free tökéletesen megfelel erre a célra.
Maximálisan 1782MHz -ig húzható a proci , az , hogy kinek a készüléke mennyit bír készülékenként változik ezért a cpu masterben a set on boot pipát csak több napos stabil működés után érdemes bekapcsolni .
Természetesen az itt leírtakat mindenki csak saját felelősségére végezze el !Köszönet illeti FAUX123 kollégát az msm8x60 proci overclock megalkotása miatt .
A kernel a ZTE gyári forráskódjából fordult mindkét modell esetében.[ Módosította: KrAt ]
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1422 üzenetére
Mindjárt csinálom v7 -re is , de először bekapcsolom a cifs és tun supportot, az ékezetes fájlnevek támogatását az sdre.. nincs uv benne , ha alulfeszelésre gondoltál.
A cifs ahhoz kell , hogy windows/samba megosztásw fel lehessen mountolni az eszköz egy mappájába így rámásolás nélkül lehet pl filmet nézni a windows megosztásról .
A tun pedig a tunneling openvpn használja pl. -
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1414 üzenetére
Lehet tesztelni a kernelt.
[link]
Zipet ki kell tömöríteni , majd a pc-n parancssori ablakot nyitni és belépni abba a mappába ahová ki lett csomagolva a zip tartalma .A tableten be kell kapcsolni az usb hibakeresést.
A következő parancsokat kell futtatni .
V7 esetén :
adb reboot bootloader
Ettől újraindul a tab és csak egy fekete képernyő fog látszódni .majd fastboot boot bootv7.img
V10 esetén :
adb reboot bootloader
Ettől újraindul a tab és csak egy fekete képernyő fog látszódni .majd fastboot boot bootv10.img
ez nem fogja a gyári boot particiót felülírni , lehet tesztelni a kernelt. Ha bármi probléma lenne így egy sima újraindulás után a gyári kernel fog betöltődni .
Módosítások a gyári kernelhez képest :
smartass és interactive governor hozzáadva .
adbd root módban fut , így pl az adb remount parancs is működik su és superuser nélkül is.de lehet vele rootolni a készüléket is.
Ha sikeresek a tesztek és sikerül az oc akkor a következő verzióban már benne lesz az oc a cifs támogatás , a tun támogatás.
-
joestone
addikt
válasz
zsoltti #1400 üzenetére
Szerintem a kernel konfigban lehet különbség a kijelző miatt.
A többi rész szerintem megegyezik.
A 10" bcm 4330 wifit használ , gondolom ugyanezt használja a 7" is.
A recovery-t onnan szedtem , de nincs felflashelve a tabletra csak elindítottam , hogy lementsem a tartalmát a szűz romnak .
Azért csináltam saját boot.img -t , mert ha letöltöttem a kernel forrását tervezem , hogy megcsinálom az oc -t , engedélyezem a cifs támogatást , smartass governor beépítését. Ha ezek megvannak akkor a lefordított kernelt (zImage) össze kell rakni egy boot image-nek , hogy fel lehessen flashelni fastbootból a gépre. Meg egy tesz is volt , hogy a kezdőcímet ahova a kernel betöltődik jól szedtem-e ki a kernel konfigból (CONFIG_PHYS_OFFSET=0x40200000). Ez szükséges az ICS -hez hiszen a boardconfig.mk -ban meg kell adni ezt is. -
Pistakiss
őstag
válasz
zsoltti #1312 üzenetére
Háát!
A 10"-t most is hanyattfekve használom, kb 3 órája. Igaz nekem nem vodafone tabom van, de a Samsung sem sokkal könnyebb.
Egyébként pont ezért vettem tabot, a netbookot csak ölben, vagy asztalon lehet használni, a nagyobb gépeket már nem is mondom. A 7"-est meg a már említett dolog miatt is kicsinek tartottam, meg amikor vettem ezt, még nem volt a voda tab sem
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- iPad Mini 7 128GB Wifi Hibátlan/2026.12.13.Gar./Akku 100%/p4260
- iPad Air 5 64GB Cellular Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4256
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest