- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pajoz
őstag
válasz
joestone
üzenetére
A bt-n kívül olyan hibákat is tapasztalok a 0826 build-nél amik az előzőeknél nem volt. Egyik azt, hogy nem kapcsolódik a pc-hez a belső tárhely. Látni intézőben és TC-ben is a Smarttabot, de mikor rákatt csak söndörög a kis kék karika és semmi több. Újra telepítettem a drivert, egyszer csatizott délután de most megint nem. Gép, tab restart jó, tudok rá másolni csak így kicsit izé minden csatlakozásnál. A wipe cash/dalvik volt a rom telepítés után.
A másik hiba, hogy újraindításnál mindig "Android rendszer frissítése. Alkalmazások betöltése", vagy valami hasonló szöveggel kezd. Majd az android.phone alkalmazás leállt következik. Előző romoknál nem voltak ilyen hibák. Mit lehetne ezek ellen tenni? -
joestone
addikt
-
arnd
senior tag
válasz
joestone
üzenetére
Nagyon OFF
Telefon bekonfigolásában tudnál segíteni?
Olyan problémám van egy OFF flyernél, hogy a mikrofon hívás közben aktív de csak addig amig a hátlapi hangszórókat mint kihangosítás be nem kapcsolom. Utána a mikrofont kikapcsolja. GB-el. Ez így eléggé szimplex...
HC-al jól műxik a kihangosítós mód de nem csatlakozik a BT füles...
build.prop-ban az alábbi beállításokat alkalmazom:
ro.ril.reject.cs.ss.enabled=0
ro.ril.reject.mo.ussd.enabled=0
ro.phone.function=1ro.bt.profiles = 4270403
service.brcm.bt.ag_supported = 1Van esetleg valahol még valami beállítás? Sehol nem találok róla infót...
-
joestone
addikt
Máshogyan van kezelve a wifi modul.. Kicsit változtattam rajta. A rendszer indulásakor betöltődik a modul . A kernelt is átdolgozom egy kicsit , hogy ne modul legyen , hanem fixen legyen benne a kernelben. Igazándiból csak a nvram és firmware elérési útját kell bevasalni a wifi modul forrásába és onnantól kezdve már készen is van.
A módosítások miatt persze a libhardware_legacy.so forrását is meg kellett egy kicsit változtatni , de az nem nagy ügy. -
joestone
addikt
Úgy néz ki sikerült megoldani , hogy ne kapcsoljon ki a tab a wifi kikapcsolásakor. Gond nélkül ki-be kapcsolgattam , bekapcsoltam a wifi megosztást újraindulás nélkül.
-
dredjudge84
őstag
Valakinek nincs egy olyan rendszermentése, amivel a boltból elhozta? Azon még működött a notification led.
-
Sir Gunar
aktív tag
Az mennyivel jobban mutat4 Köszi szépennektek már az uj bootani van fent végre nem ördöngős, sőt elvben az óra is pontos eddig, bár volt pár reboot akkor meg pontos lesz, de kivettem egy pipát az óránál az automatikus időzónáét és eddig jó, bár lehet elkiabálom!
-
andyTM
őstag
-
Sir Gunar
aktív tag
andyTM!
Az a bootanimation.zip-pet mivel tudom a helyére tenni, mert semmi nem akarja oda tenni és a régit sem tudom törölni!? -
joestone
addikt
Most már letölthető a 7" -hoz is a mai JB build működő USB megosztással.
EDIT: Link javítva , bocsi.
-
kopasz7
tag
Az usb vezérlőknél a tulajdonságokban erőforrásoknál semmit sem tudok változtatni, energiagazdálkodás opciót pedig sehol sem találtam, se jelölőnégyzeteket önmagukban.
szerk: A recovery-t sehogy se tudom feltenni, de akkot majd mindig fastboot boot-ból használom. Mikorra várható a 7-es tabra 08.26-os build? -
Pajoz
őstag
válasz
Sir Gunar
üzenetére
Tudom, hogy sovány vigasz, de nekem is ezt csinálja a tab, mióta a CM10 van fent.
Akár wifin van, akár neten; akár automatikus időszinkronon, akár manuálison siet, mintha zavarnák. Időnként frissít és akkor valameddig jól jár az óra.
Nem tudom mit lehetne vele csinálni? Pláne, hogy nem jelentkezik mindenkinél ez a probléma. -
joestone
addikt
válasz
kopasz7
üzenetére
Arra figyelj , hogy a v7_recovery.img abban a mappában legyen ahonnan a fastboot parancsot futtatod a parancssori ablakban.
elsőnek indítsuk újraa a tabot:
fastboot reboot-bootloaderha ismét elindult bootloader módban :
fastboot flash recovery v7_recovery.imgHA nem sikerül akkor fastboot boot v7_recovery.img
majd a blogon fent van milyen adb parancsokkal tudod felrakni .
Ha bebootolt a recovery várni kell egy kicsit míg adb-n keresztül látszódik a tab. -
kopasz7
tag
fastboot flash recovery v7_recovery.img
sending 'recovery' (6468 KB)... FAILED (command write failed (Unknown error))
Mi a teendő? Már a hajam tépem, hogy semmi sem sikerül... -
joestone
addikt
-
Sir Gunar
aktív tag
Joestone!
Akkor nincsen ötleted az órára, amit fentebb kérdeztem? Vagy neked is netszinkron nélkül fut -
andyTM
őstag
Joe: [ezzel] a programmal jobb futásidő érhető el jb alatt?
-
joestone
addikt
válasz
kopasz7
üzenetére
a fastboot drivereket pedig a windows updateről felteszi.
De ez már nem az adb .@andyTM : A gyári drivercsomaggal működnie kell az adb -nek , az mtp -nek , a fastboothoz pedig a windows updateről simán felmennek a driverek.
Egyetlen dolog elképzelhető , hogy a gyári drivercsomag telepítése után , csak egy cserélhető tároló jelenik a tabot a gépre dugva. Újra fel kell rakni a gyári drivercsomagot és máris minden rendben lesz miközben a tab a gépre van dugva.
-
kopasz7
tag
Segítség kellene ismét. Amióta fent van a JB nem jó a driver, szóval adb-ben semmit sem tudok csinálni. Valaki elmondaná mi lehet most a baj, mert A JB felrakásánál jó volt még ez a driver (zte 3gphone usb driver).

-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
joestone
üzenetére
Az jö! Ám kb egy órája visszaraktam ahogy írtad a romot és az óra már 10 percet siet, pedig net is van, sim is benne azon is wifi is alváskor is menne, de leszakad néha pedig a router mellett van, ujra még nem indult, de ahhoz még kevés az ideje. Nincsen vmi ötleted miért szórakozik az óra, ezt eddig csak az eredeti rommal nem tette! Azt meg nem szeretném visszatenni, most kikapcsoltam a net szinkronját megnézem mit csinál így.
Ebben ugyan oda és úgy szinkronizálja az időt mint a gyári voda romban? -
Szabónagymer
aktív tag
Mióta erről posztoltam, nem is foglalkoztam vele érdemben. Le kellene hámozni a szigetelést a csatiról. Valóban optimális lenne valami oldószerrel, mert ha lefabrikálom, tuti biztos, hogy elnyiszálom a táp és ota kötéseket.
Ezen a GND dolgon agyaltam én is, és volt olyan sejtelmem, hogy lehet hülyeséget írtam, mert nem indokolja semmi, hogy azonos GND-t használjon mindenhol. Valóban ki kellene csipogtatni...

-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
joestone
üzenetére
OK! Köszönöm!
Akkor este visszadobom, addig még tesztelem, mert most igazán érezhető mennyivel lassabb mint a JB-vel! Már csak annyi lenne megint a kérdésem, hogy a VPN esetében megköveteli a kódzárat, ezt nem lehetne vmi módon kikapcsolni vagy kikapcsolhatóvá tenni, persze nem ebben a romban, hanem akár a következő verzióban? Tudom nem ez a legfontosabb fejlesztési irányod, csak a cégnél soxor kell a VPN és ez kódzáras dolog meg idegesítő mindig feloldogatni ébresztések után. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
joestone
üzenetére
Hát eddig minden teljesen rendben funkcionál, persze nem hagytam neki a 3b-re frissítést. Most az óra is pontos, a wifi-ről is tán 1x esett le alvás alatt és ébresztő után pikk-pakk rálelt, nem volt ujraindulás és kikapcsolás sem, ezek mind jelentkeztek a JB fentlétekor nálam! Lehet a 3b-ről való indulás következményei voltak, vagy hogy nem lett esetleg jól felrakva vmelyik rom (ICS, JB) mivel próbálgattam őket oda-vissza többször is, bár resetelgettem is párszor!
Gondolom ha estig nincsen hiba akkor mehet vissza a 08.20 JB csak hogyan? Az ok hogy a leírás szerint, de miket csináljak install előtt/után, hogy a lehető legoptimálisabb legyen és legjobban kizárhassam a hibák megjelenésének a lehetőségét? -
arnd
senior tag
válasz
Szabónagymer
üzenetére
Nekem a leggyanúsabb a 37 (Power Controll, dock). Én inkább testre kötném... esetleg elképzelhető, hogy a 31 (Audio controll, dock) is/vagy kell. Esetleg a GND-k kisipogtatása, hátha nincs is a tab-on belül mind GND-re kötve.
Valaki linkelt itt dokkoló belső képeket, esetleg Őt kellene megkérni, némi sipogtatásra.Tápot a 6 lábon már nézted?
Ha tutira akarsz menni, nehogy kifeküdjön a tab, 200-300R ellenállásokkal kötözgesd testre/tápra stb. akkor csak nem alakul ki akkora áram, hogy sérüljön.Ha befejeztem a flyremmel a szívást (vagy fülessel, vagy BT-vel, vagy kihangosítva nem bírok vele telefonálni.) akkor nézek majd rá én is valami csatit.
-
Szabónagymer
aktív tag
Tudom, hogy ezek egy halom álló képek, és egy xml hivatkozás sorral "animálja". Az élő hátér kép is dettó, csak a vezérlő fáljt át kell írni, és egy apk fájlá alakítani, ami már nem egyszerű! Ha csak egy ikont csrélsz egy alkalmazásban, még ha önmagát írod felül önmagával is, kitömörítés nélkül, máris inicializálási hibát dob telepítéskor.
SE fórumon olvastam, hogy valahogy alá kell írni elektromosan, de hogy hogy és mint, nem tudom, nem kaptam rá választ annó mikor kérdeztem, azóta meg nem foglalkoztam vele.
Talán dobok egy püt a nagy SE gurura, hátha lesz kedve segíteni... -
andyTM
őstag
válasz
Szabónagymer
üzenetére
- ha van valakinek kedve hozzá, ám meglehet azt is csinálni, de mivel ezek álló képek(jpg), így a videót is "fel kell vágni"...
-
Szabónagymer
aktív tag
Ez klassz lehet, de nem sok értelmét látom, mert én nem sokszor kapcsolom ki a gépet....
Azért mert 1 vagy, 2 hétben 1x indítom újra, és gyönyörködök benne fél percig, azért nem sok rációt látok benne. Engem a voda logo irritál de nagyon. Ha sikerül újra rútolni a tabot azt kipucolom, és egy andrid felirat pislog a helyében.
akkor lene igazi móka, ha élőháttérkép lenne. Az már jobb móka!
-
andyTM
őstag
-
joestone
addikt
A proximity lekapcsolja a kijelzőt ha azt érzékeli , hogy a közelében van valami ,mint egy mobil esetében .Attól még működik rendesen csak a kijelző kapcsol ki. Persze az újabb gyári firmware esetében lehetnek hibák , azzal nem teszteltem. Nekem a v03a firmware van a gépen (ebben még működik a fastboot flash).
-
Sir Gunar
aktív tag
-
joestone
addikt
Az egyszerű telefonálás az micsoda ?
A hanghívás az a sima mobiltelefon funkció amikor beszélgetni akarsz egy másik mobil/vezetékes számon lévő előfizetővel .
Lehetőség van még VOIP kommunikációra is , de az már nem hangalapú hanem IP alapú ilyenkor az eszköz adatkapcsolatát(internet, helyi wifi) használjuk a beszélgetésre . Ilyen a skype , viber illetve pl a neophone .
Na akkor most melyik funkció nem működik ?Sikerült linux alatt mtp-n megszólaltatni a cuccot. Tudok rá másolni és törölni róla , viszont az tabról a gépre másolás az még valamiért nem működik.
Edit : Már tudok minden irányba másolgatni a pcről a tabra és tabról is a pcre. -
joestone
addikt
Nem tudom miért fagy le a hanghívásnál. Elvileg nem kellene neki. Napok óta használom telefonként is gond nélkül BT fülessel. De a beépített hangszórókkal és mikrofonnal is kifogástalanul működik. Ami bekavarhat az a proximity szenzor . Az kikapcsolhatja a kijelzőt hanghívás közben. De a tízesen a led környékén tapogatva vissza is kapcsolja. Ha a mobilnet jól működik akkor semmi baja a simnek vagy a foglalatnak.
A 0820 build és a 0726 gaps combóval használom. -
-
andyTM
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
- de van, és azzal is működik, próbáltam...
-
andyTM
őstag
- egyik barátom smart hetesén fennt van a JB, de telefonálásnál kifagy a rendszer; találkozott már valaki ilyennel?- Joe, ha vagy légy szíves mondj valamit erre, sürgős lenne, köszönöm.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
Mardel92
üzenetére
Hát egyenlőre ok de majd az idő megadja a válszt, a wifi-t elengedi bármely beállításnál sajna, nem tudom miért, pedig azt lóttem, hogy mindig ragaszkodjon hozzá és a gyenge hálózati eldobást is kikapcsoltam!
Jó majd odafigyelek jobban az idegen szavakra, bár látok itt olyant is aki regelés helyett reggel!
Lehet egyszerű figyelmetlenség! 
-
Mardel92
tag
válasz
Sir Gunar
üzenetére
A sorrend okés, ha működik akkor mégjobb
Alvásból néha nekem is kikapcsol, bár elég ritka, általában heti 1szer, ez meg szerintem simán belefér.Off: az a cash legyen már cache, igen eltérő a 2 dolog jelentése

Btw.: Vki próbálta már ezt a hangalapú gépelést? Épp egy haveromnál van a tab, érdekelne, h mennyire használható.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
joestone
üzenetére
Köszi közben csináltam egy gyalulást sorban így: rom reinstall, gapps install, data vipe/factory reset, vipe cash/dalvick cash amik voltak ebben a sorrendben, remélem jól csináltam !?
Arra gondoltam lehet az is volt a baj, hogy másik gapps.zip -et tettel rá amit a samuhoz csináltak, gondoltam nem lehet baj, mivel csak appok, de talán az okozta! -
arnd
senior tag
Nem tudtam elmenni vodka boltba, valaki meggyőződött a "gyári" ICS-ről?
-
andyTM
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
- szerintem meg igen, a leírás valóban nem tartalmazza a magyar nyelvet, a program maga egy frissebb kiadás, majd pótolják gondolom..
- telón így nézne ki:

-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Éppen arról folyik a szó, az a hír, hogy néhány nap óta már tud.
-
arnd
senior tag
válasz
Szabónagymer
üzenetére
Kicsit rendezgettem a megnyitott böngésző füleket:
Ezt a LED-es elképzelést én azért átértékelném. Mivel változtatnák a fényerőt ha nem (átlag) áram csökkentéssel? -
joestone
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet egyszerű figyelmetlenség!