Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Javíts ki ha tévedek:
Minden hoston két virtual switchet hoztam létre. Az első a külső forgalomért felelt, ahol minden host és a tárolásért felelős storage VM-ek is külön IP-t kaptak.
Tehát ennek a switchnek voltak az uplinkjei és azokra állítottál be LACP-t
Ezen zajlott a GlusterFS cluster, vCenter és a többi VM kommunikációja is, amiket VLAN-ok segítségével szeparáltam el.
Tehát itt ment a management traffic, illetve storage traffic is, ha az adott hoston nem futott GlusterFS példány.
A második vswitch-en a storage VM és a hostja kommunikált. Mivel a második switchre kötött hálózati csatolóknál mindenhol ugyanazokat az IP-ket (192.168.1.1 és .2) vettem fel, ezért a cluster konfigurációnál egyetlen közös tárolónak látta a gluster clustert a vSphere.
Ennek a vSwitch-nek nyilván nem volt uplink-je (vagy legalábbis a fizikai hálózat nem switchelte a forgalmát), ezért futtathattál 4 darab VM-et ugyanazokkal az IP-kel.
Ha a hoston futott GlusterFS, akkor az a storage eléréshez mindenképpen az ezen a vswitchen levő interfészét használta és a GlusterFS belső interfészéhez (192.168.1.1-2) ment.
Ha a host olyan blokkokat akart olvasni, amelyek nem voltak rajta ezen a GlusterFS instance-on, akkor a hoston futó GlusterFS instance a másik hálózati interfészén keresztül lekérdezte a GlusterFS cluster megfelelő tagját
Jól értem?
Poor man's VSAN...

J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB 512 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest