Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
unclefucka #395 üzenetére
Légyszíves linkelj egy dalt, ami annyira összetett, hogy az mp3 tömörítésbe nem férnek bele azok a hangi információk, amiket említettél. Csinálnék egy összehasonlítást magamnak.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
#43680768 #135 üzenetére
Azok a hangi információk, amiket leírsz és nem hallani, azok biztosan nem az mp3 tömörítésén múlik, hacsak nem extrém rossz minőségben tömörített az anyag. De ha mégis az, akkor is hamarabb fogsz tömrítési zajokat hallani, minthogy teljesen eltűnjön a hangi információ. A nagy különbségek sokkal inkább függnek a rendszer összetevőitől: D/A-n,a hangprocesszoron, erősítőn, kábeleken, hangdobozokon.
-
Aprósólyom
addikt
Abszolút egyetértek abban, hogy a hangosítás teljesen más, mint otthon, egy csendes szobában, egy jó és jól beállított rendszert hallgatni. Hangosításnál eleve az akusztika szar kisebb vagy nagyobb mértékben, hacsak nem egy akusztikailag megtervezett koncerteremről van szó. De akkor is számít, hogy az ideális pontokon üljünk.
A hangosítás arra lehet jó, hogy tapasztalatot ad nagyon sok téren. -
Aprósólyom
addikt
Abban igazad van, hogy nem lett megemlítve a rendszer. Én is szívesen olvasnám. De azon valahogy átugrottál, hogy hallgatás utáni tesztek alapján döntött úgy, hogy vizualizálható tesztekkel igazolja azt, amit hall. Anno én is csináltam egy vaktesztet egy whitefüles haverommal. Kb 50%-ban találta el, hogy mikor ment a FLAC vagy az abból, általam tömörített mp3 (nem gagyi, netről szedett). Azért az 50% statisztikai alapon sem meggyőző. Pedig white füles a srác, hidd el. Igaz, lehet, hogy a HK Go&Play,AUX bemenet, Laptop kombó szűk keresztmetszet volt. Majd megismételjük egyszer az otthoni rendszerén, mert az, akkor csak a "mobil zeneszobája" volt. Az otthoni már tényleg elég jó... majd ha kilátogatok hozzá külföldre, viszek egy tesztcsomagot neki.
-
Aprósólyom
addikt
Jó kis cikk! Szerintem az évtizedes mp3-ak is nagyon jók. (Kb. 15 éve csináltam egy összehasonlító tesztet magamnak.) A köztudatban szerintem azért terjedt el a rossz minőségű mp3, mert rosszul tömörítik és tömörítették: túl alacsony bitráta és normal/fast encoding algoritmus a high helyett (ez utóbbi nagyon sokat javít és nem keverendő össze a VBR minőséggel).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Veszteségmentes vagy pszichoakusztikus tömörítés? Megvizsgáltam a kódolási veszteségeket.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest