Hirdetés
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
szaszlaci #783 üzenetére
De ugye most megint trollkodsz, és csak nekem nem jön le az irónia? Digitális másolat ugyanolyan minden egyes alkalommal. Ugyanazok a bitek. Ez a losslessnek a lényege. Az mp3 más téma, az veszteséges.
Egyébként én meg analógra nem bírnék már visszamenni. Kicsi dinamikai tartomány, wow/flutter lép fel, nagy zaj/jel arány, stb.. Ezeket a gondokat a digitális tárolás megoldotta, egyenletes, ingadozásmentes a lejátszás sebessége, nagyobb a dinamika, sokkal kisebb a zaj, stb.. Könnyebb tárolni, másolatot készíteni, szerkeszteni, különböző eszközök és lejátszók között mozgatni, netről hallgatni útközben egész diszkográfiákat és zenegyűjteményeket.
Analógot már csak akkor hallgatnék, ha olyan anyagról van szó, amit nem adtak ki digitálisan. Vagy pl. azért, mert loudness war időszaka előtti, normális keverésű.
Ha tényleg nem csak trollkodsz, akkor eldönthetnéd, hogy akkor most mi van. Te írtad a cikket, hogy neked jó az mp3. Erre most vakteszt alapján mégis FLAC. Engem nem érdekel melyikre teszed a voksod, de ez a felemás vélemény, ami ingadozik, mint a szél, az szerintem kicsit gáz. De ha csak nekem nem jött le megint smiley híján az irónia, akkor előre is bocs mindenkitől.
-
Dare2Live
félisten
válasz
szaszlaci #783 üzenetére
"Tovább nem folytattam, mert nekem annyira kellemetlen ez a digitális hang, szögletes, tüskés az egész meg minden..."
Ez kinek mi. Van aki úgy szereti a zenét ahogy van. Nem digithez képest brutál S/Nel, elkenve, levágva csöves csodák által összevissza torzítva, kiemelve. melegen ahogy az bekelittel, csöves cuccokkal lenni szokott.
Tapasztalatom szerint aki ezt az összevissza torzít nem baj ha egekben az S/N, meleg hangzást szereti az képtelen megkülönböztetni losslesst 320kbs mp3tól. Észre se veszi ha vmi elveszik... de persze ez nem csoda bakelites S/N mellett, csöves összevissza torzít mellett.
-
válasz
szaszlaci #783 üzenetére
Megyek vissza analógra, orsós magnóra
Otthon én is ilyet hallgatok, de ezt nehezen tudom magammal vinni egy mobil lejátszó helyett, hogy pl. a buszon is tudjak zenét hallgatni
Ez a szalagos magnó egyébként Elton John kocsijának a krómozott lökhárítójából készült szalaggal is működik, mivelhogy krómdioxid típusú szalagot is kezel
Új hozzászólás Aktív témák
lo Veszteségmentes vagy pszichoakusztikus tömörítés? Megvizsgáltam a kódolási veszteségeket.
- Jön a Warhammer Skulls 2025 Showcase
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Sorozatok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest