Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz Piftuka #6276 üzenetére
Segíteni nem, tippet adni inkább.
Szerintem ismerősödnek a telefonján aki tud ilyet, létre kellene hozni egy másik felhasználót az Androidban, és miután ez megtörtént, kicserélni a sim kártyát a tiédre. Ott létrehozni a szükséges névjegyeket a telefon telefonkönyvébe, akikkel viberen keresztül szeretnél beszélni. Belépni a viberbe, összekötni a számítógépeddel (a QR kódos módon), majd ha kész, akkor vissza minden, és a létrehozott másik Android felhasználót lehet is törölni.
Aztán később megoldod a te telefonodon is a vibert, de addig tudod használni csak számítógépen is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Piftuka #6274 üzenetére
A viberhez kell egy okostelefonnak lennie, mivel telefonszám alapján azonosít. Ezt sehogy sem tudod megkerülni. "QR kód olvasó" meg nem kell, mivel a viber beállításain belül kell hozzáadni eszközt (a számítógépedet) a fiókodhoz, és ezt QR kód alapján csinálja, engedélyt kér a kamerához, és megjelenik egy négyzet alakú "kameralyuk" a kijelzőn és abba kell a számítógép monitorján megjelenő QR kódot "bescannelni" (odarakod a kamerát, hogy a QR kód pont belepasszoljon a négyzetbe).
Egyébként nem tudom mennyire ragaszkodtok a hangüzenet funkcióhoz, de alternatívának ott van még a telegram és a discord, utóbbi passz, tud-e hangüzenetet, de cross-platform és nem kell hozzá telefonszám.
Ha ezek nem tetszenek, esetleg próbáld meg, hogy felrakod a viber egy régebbi verzióját az apk mirror-ről, hátha az már települne/elindulna a telefonodon.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Ha adatvédelemről van szó, legyetek tisztában azzal, hogy a mainstream szolgáltatások egyike sem megbízható.
Se a viber, se fb akármelyik szolgáltatása sem. Mindegyikben van állítólagos end-to-end enryption (végpontok közötti titkosítás) azonban ez kamu, bármelyik állami hatóság (amerikai, brit, német, magyar stb.) ki tudja kérni az összes üzenetet, hívást, videóhívást, képüzenetet, jelszavakat, mindent. Ha lenne encryption, ezt nem tudnák megtenni.Azt is kell tudni, hogy itt most nem a hatóságok elől kellene bújkálni. A nagy kamu, hogy hirdetések pontosítására használják az adatokat, holott mindent logolnak. Tök mindegy, kinek adják el, eladták 3. félnek, hogy kivel, mikről és mikor beszélgettél és hogyan. Ebben simán benne lehetnek állami intézmények, pénzügyi szolgáltatók akik a tőled kiszivárogtatott adatoknak köszönhetően mindent tudnak rólad. Lásd Kína a pontrendszerével, tetszik vagy sem, ide haladunk, az infrastrukúra már megvan, már csak az ingerküszöb 1-2 utolsó foka ami hiányzik hozzá hogy itt is bevezessék.
Jelenleg két szolgáltatás van amivel nem tudnak mit kezdeni: a Signal és a Tox
Illetve a Signal kérdéses meddig, mivel most Elon Musk miatt túl népszerű lett, simán lehet hogy ez is áldozatul fog esni a sunyi adatlopásnak.
A fentieket figyelembe véve, mindenki vigyázzon miket oszt meg a viber és fb platformokon, mert könnyen lehet, hogy ez a jövőben vissza fog valamilyen formában köszönni. Remélhetőleg nem, de nincs rá biztosíték...
-
Apollyon
Korrektor
Most már csak a GUI különbözik kb. a whatsapp és a messenger között, pláne most februártól, hogy 1:1 szinkronizálja az adataidat (a háttérben) a fb-kal. Emiatt is migrált el sok ember telegram / signal felé.
Kérdésedre válaszolva, valszeg azért a viber terjedt el Kelet-Európában, mert anno viberhez régebben sem kellett email és/vagy jelszó a működéshez, csak egy telefonszám és már indult is.
Amúgy meg signal rúlz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #33802016 #6013 üzenetére
Deaktiválás van, az nem tudom pontosan mit csinál, de tuti le van írva a neten.
Az viszont fix, ha letörlöd a vibert bárhonnan és visszarakod, akkor az adott eszközön egy új session nyílik, és nem lesznek visszaolvashatóak az adott üzenetek és média (az adott eszközön belül), ergo törli a history-t. Azokon az eszközökön ahol érintetlen maradt a viber, ott nem változik semmi.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #33802016 #5992 üzenetére
Mármint a beállítások alatti "Kilépés" gombra gondolsz?
Mert akkor semmi nem történik, csak bezárja az alkalmazást, és elvileg nem jön üzenet, amíg el nem indítod újra. Mintha PC-n zárnál be egy programot. Már rég használtam, de én akkor is ugyanúgy kaptam üzenetet, lehet már ezt megoldották. De magából a fiókból nem léptet ki, és az üzenetek meg semmi más sem veszik el.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz TigerCat #5525 üzenetére
Ezt köszönöm egyébként, a 2. kellett.
Más:
Szeretném lementeni az egyik beszélgetésemet.
Windows 10-es kliensből, ugyanis azon az eszközön van meg régebb óta a beszélgetés. Azonban magában a kliensben nem látok sehol erre opciót. PEdig biztos, hogy lokálisan tárolva vannak az üzenetek, mert ha felfelé görgetek, akkor betölti őket. Több tízezer (de az is lehet, hogy 100) ilyen üzenet van, ezért nem szeretném manuálisan görgetgetni, mert sokáig tartana.Gúgliban találtam ilyen mókákat, amivel talán le lehetne menteni, de erre a windowsra amúgy nem sok mindent szoktam telepíteni, és nem vagyok benne biztos, hogy ezek a gúglis találatok nem valami malware vagy egyéb dolgok. Van tippetek mivel lehetne mégis a text üzeneteket lementeni?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Exit után nem fog újra elindulni magától. Ha esetleg ki- majd bekacsoltad esetleg újraindítottad a telefont, akkor lehet. Egy mobilnet/wifi on-off nem befolyásolja a vibert.
-
Apollyon
Korrektor
Nem véletlenül viber a neve az alkalmazásnak
Amúgy igen, elég gáz hogy önkényesen viselkedik a program és még ilyen szinten sem lehet testre szabni.
Egyébként ha én némára állítom a telefont, akkor a viber semmit sem értesít.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Doggy dog #3192 üzenetére
Nekem mindegy lenne milyen szín, csak valami férfiasabbat. Ja igen, még a gépi kliens sem vágja az újabb arcocskákat, valszeg ezer éve nem frissítették.
(#3193) zsolee73: Mindig mást használunk. Eleinte MSN, aztán frászbuk, skype, most meg ez. Ezután is fog jönni valami tök más, ezeket meg elfelejtjük. Legalábbis remélem, nem akarok már sokáig ilyen undorító színt bámulni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz zsolee73 #3189 üzenetére
Beállítások / Értesítések?
Úgy érzem kicsit sokat vártok el ettől a csevegőprogramtól... Én pl. azt szeretném, hogy ezt az undorító hányadék lila színt meg lehessen változtatni, de nem találtam rá megoldást. Amúgy nem is értem miért pont ezt választották. Ennél már csak a rózsaszín meg árnyalatai lett volna a borzasztóbb.
-
Apollyon
Korrektor
Beállítások / Hívások és üzenetek / Üzenetnapló elküldése e-mailben.
Arra rosszul emlékeztem hogy egyenként kell kiválasztani a beszélgetéseket. Nem. Elküldi az összeset.
-
Apollyon
Korrektor
Én amikor ilyet próbáltam <linuxon> akkor kidobott egy ablakot hogy ez a profil lejárt, deaktiválja és csinálja újra, vagy valami ilyesmi.
Pedig az ablak mögött látszódtak a másik gépen történt beszélgetések is. Szóval ebben valamilyen szándékosság lehet. Azt biztosan meg tudod csinálni, hogy a mobil eszközödről kéred hogy küldje el az eddigi összes beszélgetést. Ezt partnerenként egyesével kell megcsinálni. Így viszont elküldi emailben egy zip-be csomagolt txt fileban az összes szöveges üzenetet a kezdetekig visszamenőleg.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Aki esetleg linuxon használ vibert, azon belül is Debianon:
A puddletag nevű audio tag editor felrakása után indul csak el a viber. Ez a csomag hoz magával olyan függőségeket, amik a viberhez kellenek (egyszerűbb a puddletaget felrakni mint egyenként a függőségekkel szórakozni).#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Bferibörs #2870 üzenetére
Nem.)
Ismerős "bukott le", mert nem ott volt, ahol mondta hogy volt. Véletlenül nyomta be, ki is kapcsolta a funkciót.De amúgy csak félreértés volt az egész. Mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy ezek a gyökér üzenetküldők közvetetten problémát gerjeszthetnek.
-
Apollyon
Korrektor
Köszi.
"Gondolom, ha nem akarná, nem kapcsolná be."
Én már kapcsoltam be tök véletlenül. A küldés gomb pont mellette van, és volt hogy rányomtam a geora véletlen.
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
A geolocation mennyire megbízható, előfordulhat, hogy téved?
Szerk: még valami. Ha megnézem valaki státuszát (geo-ját) akkor ő látja hogy csekkoltam?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest