Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
,,Tényleg az lenne az igénytelen stílus ismérve, hogy nyomatékosítás, írásban nehezen jelölhető hangsúlyozás, felhang miatt nagybetűvel volt írva a nő?"
Nem nagybetűvel (az rendben lett volna), hanem nagy kezdőbetűvel.
,,írásban nehezen jelölhető"
Ez így általánosságban nem igaz: (alap) írógépen így van (ott jöhet szóba a NAGYBETŰS írásmód), de fórumon, ahol alapvető formázások engedélyezettek már nincs így.
,,akad bőven erre téma a fórumokon, de ez az eset még bőven súlytalan azokhoz képest, amiket vétenek az emberek a magyar nyelv ellen nap mint nap. Innentől tényleg már csak a szőrszálak hasogatása ez a nő <-> Nő téma."
Az első része tökéletesen igaz, viszont ez nem legitimálja a dolgot. Mind, mind hiba, kisebb vagy nagyobb súlyú hibák. Ennyi.
Jut eszembe: manapság az egybeírás-különírás szabályinak megtanulására való képtelenség az új divat.
-
stratova
veterán
Értem, én a nagybetűt ha ritkán s helytelenül is általában a tisztelet egy kifejező formájaként használom, akár a Te esetedben is . De ez valőszínűleg onnan ered, hogy az Ön-özésnél tudtommal alapvetően nem hibás ez az írásmód. Így én az adott mondatot teljesen máshogyan értelmeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest