Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Korábbi kísérletek alapján működhetnek, végső soron a 4-vezetékes ventik is brushless-kivitelűek. Ami ott probléma lehet, az az alacsony PWM-frekvenciánál esetleg jelentkező mechanikai zaj (én csak ilyen viszonylag alacsony, < 100 Hz-es PWM-mel próbáltam sok évvel ezelőtt), valamint 3-vezetékes példány esetén a tach-jel használhatatlanná válása, bármilyen frekvenciánál. Sajnos a PWM minden előnye csak egy dedikáltan ilyen, 4-vezetékes ventilátorral használható ki ([link]).
A cikkbeli vezérlő kifejezetten kis áramú ventikhez készült. Tapasztalatok alapján a valós áramfelvételük általában a névleges értékük alatt marad (névleges tápfeszültségen is). -
PHM
addikt
Egy kérdés:
A BLDC motorok sebesség szabályzásához mennyire alkalmas egy PWM áramkör?
Gondolok itt arra, hogy a motorban lévő elektronika vajon hogy tolerálja a tápfeszültség
szaggatását. Csak mert így kisebb lenne a veszteségi teljesítmény, valamint egészen
kis fordulatokon is stabilan működne a ventilátor, de ilyet még csak hagyományos,
kefés motorral csináltam. -
myckey
veterán
Ügyes, még nem mentem teljesen végig, de jó írás, szép munka , a témában nem kifejezetten jártasként szólva. ( ami az építést illeti )

-
korcsi
veterán
Sziasztok!
A téma kapcsán előkotortam a témában még fellelhető dolgaimat, a hőmérséklet érzékelésre egy BC182 bázis emitter átmenetét használtam (D1 T1), a házat pedig lecsiszoltam a kerek oldalán, így könnyedén lehetett bordára rögzíteni:

Egy sokadik verziós vezérlőm:Áramköri terv illetve nyákterv, egy 8cm-es venti oldalára felcsavarozható a "mellékelt" fülekkel.
kép
Illetve egy másik talált áramkör, de itt már elborult rendesen az ötlettár.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest