Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Jim Tonic #186 üzenetére

Miután már válaszoltál (így gondolom végigolvastad) a #162 hozzászólásom, szerintem nyilvánvaló, hogy itt a TV-s piacra történő belépésre utalt az a "nyomoréknak született" rész.

Egyébként ez nekem most egy elég aljas húzásnak tűnik.
    Ha egy élőlény nyomoréknak születik, az egy tény, aminek a tárgyias megállapítása nem más, mint egyszerű tényközlés, nem pedig sértegetés. Az ilyesmit csak a kontextus teheti sértéssé, mikor szándékosan úgy használják az információt, hogy kellemetlen érzelmeket váltson ki másokban.
    De egy élettelen dolgot, aminek sem öntudata, sem "lelke" nem lehet, azt szerintem eredendően lehetetlen megsérteni. Egy olyan absztrakt (még csak nem is kézzel fogható tárgyi, csak elvonatkoztatott értelmű) dologra, mint egy képmegjelenítési technológia, szerintem nem lehet olyan jellegű sértésként értelmezni egy ilyen kérdést, mint amit én tettem, mert még a sértés fogalma sem értelmezhető rá (mindazonáltal, hogy szerintem amúgy is nyilvánvaló egy normális ember számára, hogy mire akart ez utalni).
    Aki ebbe szándékosan azt szeretné beleolvastatni, hogy én ezzel a beteg emberek, vagy más embertársaik lelki világát szerettem volna szándékosan támadni, azzal valószínűleg kár vitába szállni bármilyen témában is, mert maga is legalább oly gyarló, mint aminek a vitapartnereit szeretné beállítani. :P

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés