- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz TazLeacher #38 üzenetére
Azért baj, hogy van szerelmesek napja, mert nálunk korábban nem volt és nem úgy került bevezetésre, hogy akkor a szerelmesek ünneplik egymást, hanem úgy, hogy az amerikát majmoló konzumidiótáknak újabb nap, amikor termékeket lehet vásárolni. Vagyis nem az emberek igénye, hanem az eladók erőszakolása során lett "ünnep".
Teszek a multik árbevételére, nagy ívben. Szerintem a nap továbbra sem a szerelmesek ünnepéről szól, hanem a vásárlásról.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ladybug
őstag
Karácsony története Ebben minden szépen le van írva.
Másodszor, szerintem senki nem említette, hogy baj az, ha vki ünnepli a Szerelmesek napját, vagy vmi más napot. Csupán arról van szó, hogy a szerelem nem olyan, amit az év egy napján érzünk, hanem vagy ott van bennünk, vagy nincs.
És azért, mert vki nem ünnepli, nem fogom lenézni, nem fogom hülyének titulálni, csupán kis képmutogatásnak, önámításnak és lelkiismeretfurdalás csökkentésnek tekintem ezt a napot.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Nem.
A keresztények "ráhúzták" a Jézus születésének ünneplését a pogány téli napforduló ünnepre (tudom , hogy korábban van, a mai naptár szerint kb 2-3 nappal)
Még a karácsony szó jelentése is ehhez kapcsolódik:A magyar karácsony szót a hivatalos nyelvészet a szláv korcun (átlépő) szóból származtatja[1]; s e szó arra utal, hogy amikor a Nap a téli napfordulót átlépi, újból hosszabbodni kezdenek a nappalok.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Acer PREDATOR DLSS3 Gamer - I7 10700/RTX 4060/512GB NVME/1TB/ GARANCIA-BESZÁMÍTÁS!!
- Gamer Ryzen 5600X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 512GB NVME / 1TB HDD / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- ZBook Firefly 15 G8 27% 15.6" 4K IPS i7-1185G7 T500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Mi Watch S1 Pro okosóra
- Alaplap takarólemez, hátlap, IO shield