Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] Vacsi

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Like. Nemrég gondolkodtam hasonlón, csak abban volt sonka is. :P

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#2) Lauda


Lauda
félisten

Azt a leborult szivarvegit. :Y :C Csodasan nez ki, a rosseb se kinlodna ennyit egy kajaval. ;]

(#3) deuvox


deuvox
csendes tag

Ugy egy eve probaltam kb. nagyon finom, de nem valami dietas kaja ;]

Sajt

(#4) XtremLor válasza Klaus Duran (#1) üzenetére


XtremLor
őstag

Errol nekem a gazdag haromszogek ugrik be, azt parhavonta megcsinaljuk, bejott az a recept! :D
Igaz finomitani kellett, sajat izlesre... :K

"Legen...Wait for it...Dary"

(#5) EczkE


EczkE
addikt

Ki lesz probalva. :K

Asszem mindenféleképpen!

(#6) gerii


gerii
addikt

Ezt én is megcsinálom, csak teszek minden sorba 1-1 szelet bacont is. :D

[ Szerkesztve ]

(#7) Ed3r_X_ válasza gerii (#6) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Én vagyok a helikopter, hogy a bacon=szalonna nálam? Ha már magyarisztánban élünk :)

Amúgy a kenyér kb mindegy? Nem szeretem ezeket a nagyon barna "valamiket".

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#8) gerii válasza Ed3r_X_ (#7) üzenetére


gerii
addikt

A bacon vékonyra szelt szalonna, szerintem már elég elfogadott, ezért is használom. A szalonna nálam ez :)

(#9) Ed3r_X_ válasza gerii (#8) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Azért is írtam, hogy lehet én tudom rosszul. Keresgéltem, de nagyon megkülönböztető írást nem találtam róluk. :R

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#10) Kolondrum

Big Like!

(#11) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
őstag

Ezzel csak az lenne a baj, hogy így együltömben megennék fél kiló kenyeret :DDD .

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#12) total90 válasza gerii (#8) üzenetére


total90
veterán

A bacon és a szalonna ugyanaz, csak az egyik magyarul a másik angolul van. Honnét szedted már, hogy a bacon az a vékonyra szeltetelt szalonna???

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#13) lkksioskdl3 válasza total90 (#12) üzenetére


lkksioskdl3
aktív tag

nekem úgy rémlék, hogy különbség az a császár és bacon szalonna között, hogy bacont valahogy ízesítik.
Asszem füstölik vagy bekenik, vagy ilyesmi, és ezért más az íze is.

KÖzben találtam egy receptet is:
"A "gyáriról" nem tudok nyilatkozni, ott valamilyen nagy nyomáson beinjektált páccal(sós lé) készül, pár nap alatt.
Itthon így készítem:
Alapanyagnak hasa, és oldalszalonnát használok, az oldalon rajta hagyva a dagadót, és az oldalast, az oldalasból a bordacsontokat alkalmas eszközzel (bordatépő) eltávolítom, de gyakorlat hiányában érdemesebb eleve borda nélkül beszerezni.
Csak kis súlyú,(100-110 kg), hústípusú sertésből lesz igazán jó.
Besózom száraz konyhasóval, másnap átsózom.
Ha nem akarod fűszerezni,(én nem szoktam), akkor ebben a keletkezett sólében érlelem, 8-10 napig, naponta megforgatva, levével locsolgatva.
Az idő elteltével lemosom a sótól 40 C-fokos vízben, és 12-24 órára fedőpácba teszem. Ez 6%-os konyhasó oldat (hideg), célja a külső-belső sókoncentráció kiegyenlítése.
Ezután egy nap szikkasztás függesztve, (fontos, mert a víz és a füst kénessavat képez, ami az ízt negatívan befolyásolja), és irány a füstölő.
Ha fűszerezi akarod, akkor a szárazon sózott szalonnára másnap-harmadnap, fűszeres lét főzöl(bors, fokhagyma, babér, kis cukor, boróka, meg a kismaci f.sza) és 10 literre másfél kiló sót számítva a húsokra öntöd. 10 nap elteltével a további eljárás ua. mint fentebb.
Máris kész a bacon, vagy kolozsvári szalonna.
Ez, ha megfőzöd, és úgy füstölöd, máris császárszalonnának lép elő."

[ Szerkesztve ]

(#14) batmanéhes


batmanéhes
tag

Volt egy hasonló a streetkitchen-en is. Úgy elsóztam mint állat, az egészet, sonkástól fűszervajastól szó szerint ki kellett dobni, ehetetlen volt.

(#15) Hieronymus válasza lkksioskdl3 (#13) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"nekem úgy rémlék, hogy különbség az a császár és bacon szalonna között, hogy bacont valahogy ízesítik.
Asszem füstölik vagy bekenik, vagy ilyesmi, és ezért más az íze is."

A nagy szalonnahatározó

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#16) batmanéhes válasza Hieronymus (#15) üzenetére


batmanéhes
tag

Ehhez annyit, hogy a minap életemben először találkoztam olyan baconnal, amire nagy betűkkel rá volt írva, hogy csak alapos hőkezelés után fogyasztható.

(#17) Hieronymus válasza batmanéhes (#16) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Az nem bacon volt, hanem bacon jellegű, húsipari készítmény. :DDD

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#18) EczkE


EczkE
addikt

Megcsinaltam. :DDD

Asszem mindenféleképpen!

(#19) Kolondrum válasza EczkE (#18) üzenetére

Rohaggyameg!!!

(#20) EczkE válasza Kolondrum (#19) üzenetére


EczkE
addikt

:DDD

Asszem mindenféleképpen!

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] Vacsi
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.