Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, a zk zöldkártyát jelent.

Szerintem a házak is olcsóbbak, legalábbis itt délen. Californiában persze más a helyzet.
Ha meg valaki mindenhez ért, pl házjavításhoz is, akkor potom áron tud venni lepukkadt házakat. Mi is ezt tettük, így lett alig 15 év alatt pár házunk, amiket kiadunk, és gyakorlatilag abból élünk.
-
Nem zk lottóval jöttünk ki ...két iskolás gyerekkel(!),
hanem ösztöndíjat kaptunk egy kinti főiskolán, ahol 3 évig tanultunk. Először persze mi is eladtuk a házunkat és kihoztuk a tőkét is...biztos, ami biztos alapon. (nem állambácsi kasszájából volt a házunk és nem is az állam taníttatott Magyarországon, úgyhogy ne tessék fújozni, nem loptam meg az országot) Mellesleg azt a kivitt pénzt rendesen el is vesztettük egy rossz befektetéssel, de ez nem idetartozik..
Szóval gyakorlatilag nulláról indultunk, miután hosszú évek múlva megkaptuk a zk-t egy keresztény gyülekezet segítségével.Laudának igaza van, az USA is megváltozott és most is változóban van. De sokkal lassúbb és kisebb az infláció, mint otthon. Amikor kijöttünk 1997-ben, 1 dollár ALATT volt 1 gallon benzin...ha jól emlékszem, 79cent, most meg már 3,16$-ért vettünk legutóbb. 1 gallon kb 4 liternek felel meg.
Felénk a hús nagyon olcsó. Egy nagy adag csirkecombot alig több, mint 2 dollárért tudok venni, 1 kg csont és bőr nélküli csirkemellet pedig kb 4 $-ért. Egy 10kg-os fagyasztott pulyka kb 11$.
A kenyér drága lenne, ha nem nézném a napi ajánlatokat, de pl a Walmart naponta féláron adja a legfinomabb kenyeret is mielőtt lejárna a szavatossága. Hangsúlyozom, hogy MIELŐTT. A nyáron Magyarországon voltam és a TESCO a szavatosság lejárta utáni dolgokat árazott és adott el.
Benzin SOKKAL olcsobb, kb fele, a villamosenergia szintén olcsóbb. A távolság relatív. Ha valaki itt akar élni és be kell osztania a pénzt, akkor okosan kell házat választani, olyan helyen kell lakni, ami mindenhez közel van.
Ez az egyik legfontosabb szempont. Fodrászt megoldom magam.
De nem olyan kibírhatatlanul drága az sem.
Mondjuk egy hajnyírás 10$. A fiaimnak én szoktam vágni. 
Összességében még mindig olcsóbbnak tűnik nekem az itteni élet
Viszont, ha beteg valaki és nincs biztosítása, akkor az iszonyat sokba kerülhet. Ha valakinek nincs semmije, akkor is ellátják, csak rengeteg utánjárás... Különben vannak jó egészség-biztosítások. Eddig nekem sem volt, de gondolkodom rajat. 
-
Szívesen! OK.

Lauda Az autók tényleg nagyobbak. Pl tegnap ment előttem egy fura kocsi, azt hittem, hogy egy pici kis személyautó, de, amikor közelebb értem hozzá, láttam, hogy az is egy kis pickup truck, olyasmi, mint ez. És azért tűnt ez kicsinek, mert a többi (normális
) meg sokkal nagyobb. 
-
-
-
Igen. California amúgy drága állam.

Bocsánat, pontosítanom kell az előbbi hozzászólásomat. A ház árából 25ezer dollárt levonhat az az illető, aki benne lakik a házában és csak a maradék után kell adózni. Ez nagy értékű háznál nem sokat számít.

Bocsánat a körülményes vagy tekervényes mondatokért, itt még reggel van.

-
Igen, lehetséges.
Sőt, még ennél olcsóbban is lehet házat kapni és nem feltétlenül rossz környéken. Persze a jó és rossz környék relatív. Én már jó környéknek veszem azt, ha biztonság van. Van akinek a vízpart vagy a golfpálya közelében levő ház jelenti a jó környéket. 
Lauda Property taxnak nevezik és nem mindenhol van benne extra szolgáltatás. Viszont, ha valaki saját maga számára veszi a házat és benne is lakik, akkor azt hiszem 25% ot elengednek. Ennek még utána nézek.. lehet, hogy többet.
A ház értéke attól is függ, hogy üzleti övezetben van-e vagy sem. Ha üzleti övezetben van, akkor sokkal magasabb a házadó. Nekünk is van saját házunk is és kiadó is, amik után fizetjük az adót, de nem olyan nagyon vészes, kb 2-3ezer dollár az adó évente. 
Még nem írtam le a kijutásunk történetét, de majd egyszer talán arra is sortkerítek.

-
-
-
-
Tényleg? Nekem meg ezt volt jó hallani!!!
Én is nagyon szeretem.
Persze, hogy kérdezhetsz!
Ma érkeztem vissza Budapestről. Nagyon hosszú és fárasztó volt az utam, de a floridai hangulat, meg a család mindent feledtetett. 
blunt
A foreclosure- os ház nem feltétlenül azt jelenti, hogy biddelni kell. Az ilyen ingatlan legtöbbször már eleve a bank tulajdonában van. Nekünk már volt szerencsénk ilyen házat venni, úgyhogy tapasztalatból is tudom. -
Igen, igaz. Olyan magas a páratartalom nyáron, hogy ragad az ember.
Nem mindenki bírja. A növényeknek ideális, olyan, mint egy üvegház. Ezért mondtam, hogy nyáron NEM FL-ba kell jönni nyaralni!
Sőt, mindenki elmenekül onnan akkor, ha teheti. Ja, és az igazi nyár májustól kb október közepéig tart. A legpárásabb és legmelegebb az augusztus, szeptember, oktober szokott lenni. Légkondi nélkül szinte elviselhetetlen!!A házárak még annál is SOKKAl alacsonyabbak, mint , amit te írtál.
Ha nem is $280-ért, de már $28000-ért is lehet kapni felújításra szoruló házat. $100ezer-ért meg gyönyörű házakat lehet kapni! Itt van néhány példaCsak foreclosureos házat érdemes venni.
Féláron megkapod ugyanazt.. -
Nálunk FLban van rendes spenót, fagyasztott is, ami majdnem pépes.
És pont olyanra meg tudom csinálni, mint amilyent Magyarországon is lehet kapni. A titka a sok fokhagyma és a tejföl. 
Nekem nem a spenót, hanem a sóska hiányzik!!! De nagyon!!
Nagyon szeretem a sóskát! Képzelhetitek, hogy az ittlétem alatt mennyit megettem!!
Az étrendem kb akövetkezőkből állt: halászlé, gesztenyepüré, sóska , túrórudi, meggyes és mákosrétes.
Csupa USAbeli hiánycikk. 
blunt Hol veszel te $280ért házat??

Gondolom, elírtad.
De abban igazad van, hogy FL szuper olcsó.
Mit gondolsz, mi miért vagyunk itt? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszönöm!
és nem csak a szépet látom, de elsősorban arra vagyok vevő. 
Kívánom, hogy jól sikerüljön minden terved!

-
válasz
Brutális eb
üzenetére
Na, amiket itt érintőlegesen említettél, azokról én egy szót sem írtam, de az nem jelenti azt, hogy nem is tudtam róluk. És azokat tudva mégis és most is azt állítom, hogy minden rossz ellenére is hatalmasat fejlődött az ország! Az persze nem vitás, hogy akkor fejlődött volna csak igazán, ha azok a bizonyos béklyók nem lehúzták, hanem előrelendítették volna...
-
minimum két dologról beszélünk, de semmiképp nem egyről

de mielőtt erre kitérnék, válaszolok a megjegyzésedre.
Nem egy-két napra, hanem kereken 50 napra jöttem most és ellentétben az itt élő magyarokkal, vettem a fáradtságot és az időt (!!!), hogy jó alaposan megfigyeljem az embereket, üzleteket, közlekedést, épületeket, hangulatot, stb..egyszóval a változásokat. Elmentem olyan helyekre is, ahol régen, magyar lakosként, csak futólag jártam, átutazóban, most viszont elidőztem, ráérősen vizsgálgattam mindent. (a kedvedért lehagytam a smilet!! haha)
Az teljesen más kérdés, hogy nagy baj is van. Én is látom és nem csak látom, hanem hallom is. A barátnőm fia pl a VIII. kerületi helyi TV-nél dolgozik és tőle tudom, hogy milyen állapotok uralkodnak az otthontalanok köreiben. Pl, hogy az állam megtiltotta nekik a kukázást, ill 50000Ft büntetést kell fizetnie e egy otthontalannak azért, ha éhségét a kukába kidobott étellel akarja csillapítani.
A smilet most direkt nem hagytam el. Bocs. Értem azt is, hogy a város szépségét, tisztaságát kívánják megtartani azok, akik ki akarják tiltani a fővárosból a lecsúszottakat, (NEM A PROSTIKRÓL BESZÉLEK) ne, mit kapok most a nagybötűkért??
de emberség is van a világon. Mi számít többet? az ember vagy a kinézet? a városkép?
bennem van egy válasz..
, amire persze senki nem kíváncsi, mert az év mind a 365 napjában NEM az őshazában szívom a szmogot. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A McDonald's nekem nem olyan finom, mint a Burger King
, ezért arra nem is voltam kíváncsi. Általában vízízű....vsz
Szerintem TacoBell is lesz hamarosan nálatok is.
A TacoBellnél a taco-pizza nagyon finom!
Csak súlyos kalóriákkal van teli.
Amúgy azt kívánom, hogy ne csak az ízek, hanem az árak is ugyanolyanok legyenek Magyarországon is, mint az USAban. A TacoBell és a McDonald's pl a legolcsóbb kajáldák egyikei. 
Kassadin Meg merem kockáztatni azt is, hogy, aki kintről hazalátogat, jobban látja a változásokat, mint az, aki a mindennapos darálóban robotol.
Félre ne érts, egyikünk sem beszél lekicsinylően, fellengzősen vagy felszínesen, és nem próbálunk egy kis rózsaszín felhővel elnémítani benneteket, őslakosokat, de azért csak gondolj bele abba, hogy mi is magyarok vagyunk ám.
És nem vakultunk meg a kimenetelünk óta.
Majd, ha te kimész dolgozni valamikor, te is magyar maradsz és remélhetőleg az agyad sem nullázódik le csak azért, mert kimentél.
Mert te mintha ezt feltételeznéd rólunk.
Sőt, akkor jösz majd rá csak igazán, hogy mennyivel jobban, árnyaltabban, vagyis másként látod majd a világot.

Különben lopás, csalás stb volt a szocializmus idején is, csak akkor okosabban, burkoltabban csinalták
Szóval a simli nem új sajnos.
Amikről írtam, azok viszont új dolgok. A magyarok a színészet nagymesterei!!!!!!!!
Mindent lekoppintanak.
De most azt vettem észre, hogy jó dolgokat is koppintottak.
A hivatalok sorszámrendszere, némelyik vásárlóközpont belső elrendezése, kinézete megszólalásig hasonlít némelyik kintihez.
Néha egészen az USAban éreztem magam.
pl az öltözködésben is sok pozitívum történt. A nők nőiesen mernek öltözni
pl láttam romantikus (tiszta amerikás
) ruhakölteményekben kislányokat. 
Az hogy nem írtál semmit az országról, talán jobb is, elvégre nem itt élsz (nekünk sajnos, neked szerencsés). Amit írtam, talán célszerűbb lett volna Talmidának írni, elismerem.
Jobb, hogy nem nekem írtad, mert én nm lettem volna olyan finom és szalonképes, mint Kidus volt veled, ui egyikünk sem hülye, hogy ne látná meg a szembeötlő különbségeket, na és bizonyos dolgokat pedig akkor kezd csak értékelni az ember, amikor a hiányát látja. Pl én addig nem gondoltam, hogy a magyar építészet olyan nagy valami lenne, amíg nem költöztünk ki. Azóta, hogy kint élünk, kezdtem negyobb elismeréssel és kis nosztalgiával gondolni az álomszép magyar alkotásokra, Ybl Miklós, Steindl Imre, Strobl Alajos és a többi kiváló magyar építész és szobrász műveire.
És éppen ezért meg merem kockáztatni azt is, hogy mi, külföldre telepedett magyarok, többet tudunk a magyar akotásokról is, mint azok, akik ott élnek. Tisztelet a kivételnek.
Szóval nem csak , hogy jogunk van szólni, de szerintem hasznos is. 
Motion_Blur Budapest és környéke (pl Nagytarcsa) valamint Debrecen.

Nem mindenről írtam itt, de sok mindent láttam.
Egyik barátnőm bemutatta az ottani helyi népi múzeumot és az ottani életet. 
-
-
-
-
Nem csak a Gundelnél van ez.
Egy mezei kis külkerületi étteremben is jól elkérték az árát egy szintén mezei kis halászlének. 
Na, meg a BurgerKinges junior whopperről nem is beszélve, ami ugye az USAban 99cent, az itt 500Ft!!
(és ízre se teljesen ugyanaz, valahogy a füstölést itt nem tudják olyan jól csinálni. Sőt illata meg semmi, --amúgy finom volt, de azért itthon szívesebben eszem meg a hamisítatlan és utolérhetetlen magyaros kosztot ! 
A "rendes" (felnőtt adag) whopper itt 1200Ft körül van, "ugyanez" az USAban max 3$. Na, szóval, maradjunk annyiban, hogy a kaja itt nem annyira olcsó. Hacsak nem járom le a lábam a piacokon és nem űzök sportot a leárazott kaják polcairól való vásárlásból. (minden boltban van ilyesmi, ami örvendetes, DE, azért azon csodálkoztam, hogy szemmel láthatóan penészes cuccot is szemrebbenés nélkül eladnának az ilyen részlegeken
)Fancy-boy
Jártam mindenfelé. Még vidéken is.
az igaz, hogy csak Budapestre van kihegyezve a cikk.
A Mercedes és Audi gyárakat sajnos nem láttam. Hol vannak? 
És igen, körül kell nézned külföldön. Nem csak nyugaton
Állítom, hálás leszel Magyarországért! 
TompapaTM Azért szerintem a nők nem voltak ennyire szabadszájúak régebben.

-
Na, ugye!
ezt nem neked írtam, hanem azoknak, akik nem látják szépnek. 
Örülök, hogy tetszett és hidd el, hogy teljesen őszintén írtam.
Én így látom.És az is igaz, amit írtál, hogy az amerikai államok amiket bemutattam, semmivel sem szebb helyek, mint Magyarország!
Ez az igazság. Ott is vannak lepukkadt helyek, amivel nem dicsekszik az ember. 
-
válasz
Fancy-boy
üzenetére
A Combinók nem tűntek föl 2007-ben. Most vettem csk észre.
Szerintem akkor még csak elvétve voltak, most meg tömegesen. 
Láttál te már külföldi metróhálózatot? Igen, láttam. Washington DC-ben is elég szuper van.
De én Magyarországot nem az USA-hoz vagy bármihez hasonlítom, hanem önmagához, és az önmagához képesti fejlődése szembetűnő szerintem.A bevásárló központos képen sem az a lényeg, hogy az most pont melyik, hanem, az, hogy megszaporodtak.

A graffiti, kosz, büdösség és egyebek már 2007-ben is megvoltak, szóval az nem újdonság.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jártál a mellékutcákban?
Igen.Az épületek romosak, még golyót is találhatsz egyik-másikban! OK, olyant is láttam.
Mégis tartom az állításomat, ui azok a golyónyomok se az utóbbi 4 évben születtek.
A fejlődés viszont letagadthatatlan. Persze mindig lesznek türelmetlenkedők, akik csak a rosszat látják. 
Egyszer majd sétálj egyet estefelé a 8.kerületben, illetve a 14.kerületben a Thököly úton.
Prostituáltak, zajongás, cigányok. Ez viszont tényleg elkeserítő. Ki kéne tiltani a priosttikat Bp-ről. Csakhát az is szakma lett már.
strike-force minél gyakrabban látja valaki a várost, annál nehezebb észrevenni a változásokat, mert az ember hajlamos megszokni a jót.
vikvuk Na, látod, ezzel sajnos egyet kell értenem.
...mert drága lett az élet, de ezt említettem is..SzalaiG Szia, köszi!
Jövő héten már megyek vissza.ch003067 Köszönöm szépen!!

-
-
Nem volt benne irónia, de persze mindenki azt lát benne, amit akar.

Ugyan már, fél óra az semmi.
Mindenütt kell várni egy kicsit.
Az USAban is előfordul, hogy bejelentés ellenére se azonnal kerülsz sorra. 
Tíz évvel ezelőtt, amikor legutoljára hivatalos ügyeket intéztem itthon, egy-egy eset szószerint egy egész napot vett el.
Most viszont hihetetlen gyors minden!! 
Na, de most megyek a Földhivatalba.
Rémálom volt régen. Kíváncsi vagyok, ott van-e valami fejlődés? -
-
Nem a honvágy miatt van
, mert elárulom, hogy első perctől honvágyam volt haza, Pensacolába.
Ott meg még soha nem volt honvágyam. De ami igaz, az igaz, és vak lennék, ha nem venném észre, hogy mennyi minden megváltozott, jobb lett!!

wdtv Egyáltalán nem viccnek szántam
Tejesen komolyan és őszintén írtam minden. Nekem újnak tűnnek ezek a négy éves múlt után. A muskátlik is óriási hangulatbeli különbséget csinálnak,
..meg a többi is mind, amit leírtam. Az emberek jobban öltöznek, és még az öregek is követik a divatot.
Pl. térdig érő kis nadrágokban flangálnak és a színharmóniára is nagyon odafigyelnek.
a fiatalok meg mindenütt egyformák
Valaki kért tőlem egy farmert, de nem mertem hozni neki, mert mostanában csak koptatott, rongyos farmert árulnak, de láttam, hogy itt is abban járnak sokan.
Mindenkinek telefon van a kezében. A buszon az öregek szatyrában is megcsörren. Nekem fantasztikusnak tűnt, mert régebben ez nem volt ennyire elterjedt, most meg totál természetes.
Higyjétek el, nagyon hosszú a pozitív változások sora.
Sok dologról nem is szóltam.A személyimet és az útlevelemet is meg kellett újítatnom és telek ügyekben is sokat mászkáltam az önkormányzatoknál. A sorszámrendszer régebben nem volt ilyen patentos és gyors, mint most!!! Le a kalappal!! És mindenütt van információs asztal is, ahol megmondják, hogy merre-meddig. Ez sem volt azelőtt!!! Ti, fiatalok beleszülettetek a kényelembe, vagy nem jártok intézkedni mostanában,
vagy vakok vagytok 
siriq Ha nem is ott élni, de voltam már Angliában hosszabb időre is, és tudom, hogy milyen szép.
Az USA még szebbnek tűnt, amikor odamentem. Persze ott is vannak lepukkadt részek még adós vagyok annak a bemutatásávalOFF] 
-
-
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez komoly?
Mármint, hogy nem szabad lefotózni? 
buherton Szerintem a tömegközlekedés szuper!
A "világ végére" is el lehet jutni bérlettel és sehol nem érzi elveszettnek magát az ember, mert totál be van hálózva az egész város és környéke.
Most nem a tisztaságról, meg a büdös, széteső buszokról beszélek, hanem, hogy egyáltalán van. Mondjuk ez nem újdonság.
De az USAban pl nem mindenhol ilyen jó a tömegközlekedés. 
Aztán sötét alakok is mindenhol vannak, legfeljebb nem ilyen gyönyörű, csipkés kődíszes palotaházak díszletében.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hanem ösztöndíjat kaptunk egy kinti főiskolán, ahol 3 évig tanultunk. Először persze mi is eladtuk a házunkat és kihoztuk a tőkét is...biztos, ami biztos alapon. (nem állambácsi kasszájából volt a házunk és nem is az állam taníttatott Magyarországon, úgyhogy ne tessék fújozni, nem loptam meg az országot) Mellesleg azt a kivitt pénzt rendesen el is vesztettük egy rossz befektetéssel, de ez nem idetartozik..
Szóval gyakorlatilag nulláról indultunk, miután hosszú évek múlva megkaptuk a zk-t egy keresztény gyülekezet segítségével.
Benzin SOKKAL olcsobb, kb fele, a villamosenergia szintén olcsóbb. A távolság relatív. Ha valaki itt akar élni és be kell osztania a pénzt, akkor okosan kell házat választani, olyan helyen kell lakni, ami mindenhez közel van.
Ez az egyik legfontosabb szempont. Fodrászt megoldom magam. 
) meg sokkal nagyobb. 

Nemrég az egyik amerikai-magyar professzor barátunkat brutálisan megtámadták és leütötték Magyarországon.
Én is nagyon szeretem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bennem van egy válasz..
ezt nem neked írtam, hanem azoknak, akik nem látják szépnek.

Most viszont hihetetlen gyors minden!!