Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
A zk az a green card akar lenni magyarul rövidítve? Sokat gondolkodtam rajta mi lehetett, de másra már nem tudok gondolni
Szóval akkor nem volt egyszerű a kezdet. Ezt v.hogy gondoltamAz sosem egyszerű.
A benzin árát már írtad múltkorokban, de továbbra is brutálisan olcsó. Még így is, hogy ilyen szar az USD-HUF árfolyam, még így is kevesebb, mint feleannyiba kerül. Így már nem csodálom, hogy a képeken szinte minden ház előtt kettő is áll. Itthon azért az még luxus kategória. Nem csak megvásárlás, hanem fenntartás miatt is.
Én tegnap voltam nagybevásárláson. 1Kg csirkemellfilé - most nem emlékszem pontosan - olyan 1600-1800 forint. Ami cirka 8$-nak fele meg. Vagyis ez majdnem duplája itthon. Katasztrófa.
Abban mondjuk egyetértek, hogy a távolság miatt a benzin fogyasztás és az ár kompenzálódik. Bár tapasztalatom nincsen, de amiket látok Google Earth-ben már az is meggyőző. Pl Xy város ~ 15km átmérő és mindössze 30.000 lakos. Ezzel szemben pl Veszprém mindössze 4-5km átmérőjű és itt 60.000-en élnek. Tehát 3x nagyobb területre feleannyi lakos jut.
Meg, amikor nézegettem házakat, ott a térképen nem csak a bűnözést lehetett megnézni, hanem, hogy hol van a közelben kút, bolt, iskola. Kicsit furcsálltam is, mert itt Vp-ben nálunk van vagy 5-6 benzinkút ezen a kis 4-5km-es átmérőn.
Szóval ja. Szerintem innen is úgy tűnik, hogy olcsóbb ott. Talán a lakás vásárlás / bérlés kompenzálja ezt valahol... De ha az átlag fizetésekhez nézzük, akkor lehet az sem!
Hiszen itthon mondjuk a fizetésem felét elkölteném és el is költöm hitelre / albérletre havonta. Ha ez ott is ekörül mozog, akkor a mérleg nyelve arra hajlik, hiszen a kaja, benzin még mindig olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- További aktív témák...
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest