Hirdetés

2019. szeptember 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mittu88


Mittu88
(senior tag)

Mivel filléres az utángyártott toner és a készülék maga olcsó, hasonló költségszinten üzemeltethetőek a kis lézernyomtatóik, mint az ipari konica minolták. Biztos fáj nekik, hogy nem tudnak extra profitot elérni a toner értékesítésekből...

(#2) Astroboy


Astroboy
(senior tag)

Unfair piaci magatartás miatt a vásárlók által lesznek üzemképtelenek a HP egyes vezetői. :K

(#3) antikomcsi


antikomcsi
(veterán)

"A biztonság nevében" :DDD

Aha, persze!

(#4) alázógyík


alázógyík
(őstag)

Én is így jártam a HP 8600-al....

Most is ott pihen a sarokban. :W

(#5) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog (1)

"A HP a fenteik mellett kiemelten ajánlja a gyári tonerkazetták használatát..."

Mert a gyári tonerkazetta sokkal, de sokkal jobb, mint az utánygyártott.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#6) -Skylake- válasza twollah1976 (#5) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Hat a HP-nak biztos, hogy sokkal jobb. Tudod ahogy a mondas is tartja : "nem mindegy, hogy a szopott fasz melyik oldalan allsz". Ugyhogy maradjunk annyiba, hogy a gyari toner annyiban tobb, hogy gyorsabban jon ossze a maybach-ra a penz.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#7) Dr. Romano


Dr. Romano
(veterán)

A HP-ról nekem mindig a levegőárusok jutnak az eszembe, 4k-ért kapsz tintát is és ugyanannyi levegőt is (best deal ever) :DDD

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#8) bteebi


bteebi
(addikt)

Az üzenet egyértelmű. "Ha már voltál olyan hülye, hogy a mi termékünket válaszd, akkor csak a mi rohadt drága kellékeinket veheted, különben dobhatod ki a kukába az eszközödet!" Menetiránnyal ellentétesen álló tüskéjű sünök távozzanak a tápcsatornájuk lentebbi végén emiatt a remek hozzáállás miatt...

A laptopjaikkal is volt korábban valamilyen szoftveres probléma (előre telepített keyloggerrel érkeztek a gépeik, ha jól emlékszem), szóval nálam alapjaiban véve leírták magukat. Szkennert még talán hajlandó lennék venni tőlük, a minősége miatt, de az meg lehet, hogy csak HP certfied elektronokkal tudna működni ;].

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#9) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Samsung lézerrel kapcsolatban, hallott valaki valami hasonlóról?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#10) maláj válasza antikomcsi (#3) üzenetére


maláj
(őstag)

nem kell HP cuccot venni ==> "A biztonság nevében" :DDD

ha már az aláírást is cenzúrázzák akkor a PH lapcsalád minden tagjára bekapcsoltam minden reklámblokkolót ami csak létezik :DDD

(#11) subaruwrc válasza Mittu88 (#1) üzenetére


subaruwrc
(nagyúr)

áááá hova gondolsz ;]

ryzen 3600 - 3700x - 3800x eladó.

(#12) stefi76 válasza tibaimp (#9) üzenetére


stefi76
(tag)

Samsungnál az van - nagy általánosságban - hogy ha már utángyártottat használsz, ne engedd a frissítést a nyomtatónál, meg ők szintem mindegyiknél utána mászkálnak az utángyártott/írott chipnek és tiltják le a frissítésben annak működését és így nem fog menni a nyomtatás.
Persze ezt meg majd az újabb chippel/chip-írással majd kiküszöbölik az utángyártók, de az idő...
Aztán meg megint jön az új frissítés a nyomtatóra... :)

Szóval samunál ezt kell figyelni ilyen esetben.

Na ja, megnéztem pár nyomtatóját a HP-nek, amit itt a cikkben hoznak:
Ezeknek a patronoknak - nem tonerek - az a jellegzetessége, hogy egy sima szivacs van bennük, meg egy kis chip, de a fúvóka rész, a komolyabb része a patronnak, az a gépben van.

Az ilyen stílusú patronok - epson kezdte ezeket használni - semmi egyébből nem állnak, csak műanyag ház + szivacs + chip + tinta.
No, ezeket meg a kínai ezerszámra tudja utángyártani, kici-ócó pénzért, mert ez semmi anyagban illetve gyártástechnológiában.
És ezért tiltja ezeket.

[ Szerkesztve ]

(#13) tibaimp válasza stefi76 (#12) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Ez a frissítés milyen formában történik, úgy értem magától frissül a szoftver, vagy nekem kell, le lehet valahol tiltani (mint normál esetben sok programnál)?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#14) nubreed válasza tibaimp (#13) üzenetére


nubreed
(addikt)

Eleve SOHA nem szoktam felrakni a szoftver csomag upgrade/update részét. Ha nem teszed fel, nem fog frissíteni, ilyen egyszerű. Egy nyomorult nyomtatónak egy rohadt dolga van, az pedig az, hogy nyomtasson. A HP-t különösen utálom, már több mint más fé évtizede, azokhoz a nyomtatóikhoz, esetleg MFP eszközeikhez, amikhez külön szoftvert gyártottak és nem mennek el univerzális driverrel (vagy elmennek, de így nem tudod kihasználni minden funkcióját), katasztrófa, hogy milyen rohadt sok ideig tart a rohadék nyomorult szoftverük feltelepítése, még olyan gépre is, amiben ssd van. Olyan szinten szarul vannak megírva ezek a szoftverek, és legalább 15 éve ez megy, hogy nem is találok rá szavakat. Aki jót akar magának soha NEM vesz HP terméket, ilyen egyszerű. Egyébként hozzá kell tegyem, hogy a többi se sokkal jobb, de a HP kezdte el ezt a böszme hozzáállást és azóta is viszi tovább lendületlenül.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#15) stefi76 válasza tibaimp (#13) üzenetére


stefi76
(tag)

Nos ezt pontosan nem tudom, hogy a driver vagy a firmware, illetve, hogy rákérdez, vagy automatikus, de mindenképpen tiltható funkció.
Szóval vagy be van állítva az automatikus frissítés - és ez az alap és ki kell kapcsolni - vagy "rákérdezős", hogy van új, és hogy telepítse-e.
Szóval ezt a részét pontosan nem tudom, de a lényeg, hogy tiltható illetve nem engedélyezhető a felhasználó igénye szerint a frissítés.

És ami lényegében tényleg csak ezekről szól, hogy tiltsák az újratöltött/utángyártott toner működését/felismerését a nyomtatóba.

(#16) Duracellm... válasza stefi76 (#12) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

A nyomtató a csipből csak az "eredetiséget" vizsgálja, vagy oldalszámot is köt az azonosítóhoz, esetleg a szavatossági idő lejártát is figyeli?

(#17) elistvan válasza nubreed (#14) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Maradjunk annyiban, hogy a nyomtatóik jók, de a szoftver valami bohózat. Lassan jön le a terméktámogatási oldalról is, már ha lejön,. Mindenféle mellécsomagolt toolbart telepítene meg ilyesmit. Nekem a hp lézerekkel még nem volt bajom.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#18) stefi76 válasza Duracellm... (#16) üzenetére


stefi76
(tag)

Leszögezem, száz százalékot nem tudok ezekből mondani, ahány nyomtató - még gyártón belül is - annyi féle megoldás.

- az eredetiségre nagyon rámentek, ez a lényeges, ahogy írtam, samsung az eléggé élen jár
- figyeli az oldalszámot is persze, van olyan aminél számít és nem megy a nyomtató miatta, van olyan, ahol meg tudomásul veszed és nyomtatsz/nyomtathatsz tovább. Az utóbbi jellemző többségében - 90% - attól még megy a nyomtató, csak szól, hogy szerinte már végét járja a pormennyiség a lapszám szerint.
- szavatossági időről csak pár HP patronnál tudok - illetve hallottam - ami nem is hajlandó elindul, de azok a HP bazi nagy plottereinél van. Ilyesmi tinta, hogy 88-as patron például vagy 10-es, 11-es. Lézernél meg az átlag tintás gépeknél ez nem szokott lenni. Bajt nem is okoz a lejárt egyébként a nyomtatóban, max a minőségi romlása lesz olyan, hogy esetleg nem lesz olyan a nyomtatási kép, amilyet szeretne az ember. De ez szélsőség, kb a lejárati idő után még a 2-3 éves patron vagy toner is lehet jó simán. Inkább a raktározási hely, ami számít. Szobahőmérséklet és ne legyen párás a levegő. De összefoglalva, a dátumot 99%-ban nem figyelik a nyomtatók. Meg úgy a többségében tájékoztató szövegeket dobnak fel, amiket elolvas az ember és ki-ikszeli...

"De ez szélsőség, kb a lejárati idő után még a 2-3 éves patron vagy toner is lehet jó simán. Inkább a raktározási hely, ami számít."

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy ha saját patron/toner, ami megmaradt, nem kell kapásból kidobni, hogy szemét, hanem bele kell tenni a gépbe és próba, hogy jó lesz-e.
Kárt nem okoz, max nem lesz jó nyomtatási kép: nem nyomtat abszolúte vagy csíkoz, kihagy, pöttyöz, stb...
De egy próbát mindenképpen megér, ha sajátunk és emiatt dobnánk ki.

[ Szerkesztve ]

(#19) tecsu válasza stefi76 (#18) üzenetére


tecsu
(addikt)

Dehát a Canon a legjobb, nem? Az nem szórakozik így a lézereseivel, ha jól tudom.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#20) tibaimp válasza stefi76 (#15) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Köszi srácok. Átnéztem a szoftverét, de nem találtam frissítésre utaló részt, sajnos.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#21) Astroboy válasza elistvan (#17) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

+1

Creavite csak pepitában. Azok is hiába jók, ha a driver egy rakás sz@r...

(#22) Lacok


Lacok
(őstag)

"Újra a biztonság nevében üzemképtelenek a HP egyes nyomtatói"

Inkább a saját anyagi biztonsága érdekében üzemképtelenek a HP egyes nyomtatói.

[ Szerkesztve ]

(#23) Astroboy válasza Astroboy (#21) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

*Creative

(#24) Hopkins95 válasza tibaimp (#9) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Két Samsung nyomtatónk van, az egyik egy Samsung SL-m2070w, a másik egy Samsung Xpress C480W. Az egyik 2 éve, a másik egy éve probléma nélkül működik. Nekem HP-m volt régen, de annyi szoftveres probléma volt vele, hogy megfogadtam, biztos nem veszek HP-t, akármennyire is azt ajánlották a számítástechnika-üzletben. Engem őrületbe kergettek ezek a HP-s hibaüzenetek, már majdnem ott tartottam, hohy kivágom az ablakon. :D

Tehát a Samsungot csak ajánlani tudom! Pedig én már kétszer utántöltöttem a tonert is, s ugyanúgy működik, mint újkorában. A firmware frissítését azért én sem javaslom, mert ki tudja, mit raknak be az új firmwareba, de magától nem frissít szerencsére, szóval ezzel nincsen gond. :)

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#25) alázógyík válasza tibaimp (#20) üzenetére


alázógyík
(őstag)

Az enyémen ki volt kapcsolva az automatikus frissítés, mégis előjött ez az értesítés....

(#26) LionW


LionW
(tag)

Fogyasztóvédelmi szervezetek miért nem csinálnak semmit? Ha jól tudom az utángyártott patronok teljesen legálisak, ez olyan mintha a bmw leállítaná magát mert nem x benzinkúton tankolták meg...

(#27) stefi76 válasza LionW (#26) üzenetére


stefi76
(tag)

Nem csak, hogy legálisak, hanem direktívák is vannak MINDEN termék valamilyen formájú újrahasznosításra a környezetvédelem miatt. Nem csak toner fronton, minden szegmensben.
Ez evidens.

Egyedül a másolás tiltott - tehát az utángyártott test, nem a töltött - illetve a töltés után az, hogy fennmaradjon a védjegy a toneren-patronon, azt el kell tüntetni róla, az jelezni kell, hogy töltött termék.

Valószínűleg megtámadható lenne az eljárása a HP-nek, Samsungnak ugyanis maximum felhívhatná a figyelmed, hogy nem eredeti kellék van a gépbe, de azt, hogy megtiltsa használni, azt nem tehetné meg.
Csak az emberek nem olyanok, hogy emiatt pereskednének tömegesen.

Kiskapuk vannak elég okosan.
Például van olyan funkció már HP tintasugarasban - 650-es, 652-es patron például viszonylag újak, de ezen elven fognak szerintem már működni a jövőben tintánál - amiben a felhasználói fülön van olyan hogy "HP patronvédelem engedélyezése". Illetve a másik funkció meg evidens, hogy "tiltása"
No, ezzel kapcsol az ember egy olyan funkciót a nyomtatóban - tehát nem a driverben van beállítva, hanem a driver által csak kapcsolgatjuk a nyomtatóban ezt a beállítást, amit minden számítógépen így fog használni, ha átdugjuk egy másik gépbe, hogy ott nyomtassunk vele - ami azt eredményezi, hogy a beletett patron csak az a nyomtató fogja látni és ezáltal használni onnantól fogva, ha bármilyen másik nyomtatóba átteszed, az kiírja, hogy "védett patron".
(Van rá piár szöveg, hogy a hamisítás ellen meg stb-stb...de a lényeg az, hogy ha kiveszik, akkor ne lehessen újratöltő cégek által feltölteni, úgy, hogy az utána random vevőnek el tudja adni. )

No és innentől aztán ha kiürül azt lehet csinálni vele, hogy csakis abban a nyomtatóba használható még újratöltés után is.
Ezzel is a cél az, hogy csökkenthessék valahogy az újratöltést.

Egyébként ez alapból ha jól tudom telepítésnél nem aktív, a felhasználónak kell átkapcsolni ezt a funkciót.

Na de a lényeg, hogy mennek az okosságok minden módon...

(#28) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Egy ideje se drivert, se firmware-t nem merek frissíteni. Így megy...

(#29) elistvan válasza tecsu (#19) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Régebben a Canon gyártotta a hp nyomtatót is (vagy fordítva?) legalábbis a lézernél. Előbb kijöttek a HP cuccal, aztán ugyanaz a termék picit jobb szoftverrel kijött a Canonnál is más néven. (Laserjet 1015 - Canon LBP2900)

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#30) Csavarnyuzo válasza elistvan (#29) üzenetére


Csavarnyuzo
(őstag)

Minden Hp lézer nyomtató mechanikát a Canon tervez(ett). A Hp-nek eladja, így Hp név alatt jön ki előbb. A mechanikák egy részét egy bizonyos idő elteltével a Canon is kiadja saját neve alatt.
Sajnos -bár a gyártó szempontjából teljesen érthető módon- a Canon is egyre inkább trükköz a chip-ekkel és akár más megoldással is. Pl.: spéci toner meghajtás levédetése.

A pirosat kell elvágni.

(#31) sad_Vamp


sad_Vamp
(őstag)

Régi nyomda üzembe helyezésén gondolkodtam PSC 2175. A HP patron darabja 45€ körül van... .az után gyártott patronból 2darab kerül 20€ körülibe.... arról nem is beszélve, hogy az utántöltöttben 21ml van 19ml helyett!

Vicces világ ez, nem?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#32) Hopkins95 válasza sad_Vamp (#31) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Kész átverés show! :K Az ember akkor jön rá, hogy átverték, mikor már megvette a nyomtatót és új patront kéne bele venni. :) Ezért én legutoljára a tonert is figyelembe véve kerestem a nyomtatót.

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#33) paul072227


paul072227
(csendes tag)

Újabb 1 év múlva pedig értetlenül állnak majd az eladási statisztikák mellett, mikor az adott termékcsoport vásárlói áttérnek másik márkára...jelenleg is ott tartunk, hogy egy használt lézert érdemesebb olcsón eladni kidobni, mint tonert venni bele...

Tel: 06/30-223-54-66 Blacklist: Gambino11,olbeteam,suspect,djunited8,sztap, JegesEmber20, w1n1x

(#34) Coli56


Coli56
(csendes tag)

Sziasztok!

Most vettem egy HP m102w monokróm lézernyomtatót. Ez is érintett? A webadminban láttam egy opciót, ahol ki lehet kapcsolni, hogy ellenőrizze a toner eredetiségét, és alapból ki is volt kapcsolva.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.