Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz tévelygő #1517 üzenetére

Oké, akkor itt folytatjuk.

A vonaladról:

valami nem kóser amagas frekiben, ez látszik a frekvencia meneten is. Olyat én még nem láttam amikor a freki menetben (alsó grafikon) törés lenne, pedig már láttam egy pár vonalat.

A legelső gyanúm az lenne, hogy valahol közted és az alközpont között valahol érátmérő váltás van két kötés között és iylenkor megváltozik a vonal elektromos karakterisztikája, máskülönben nem láthatunk ilyet. Esetleg még kötési hibára, szűrőre, de mindenképpen vezetékezési problémára gyanakszom.

Én a helyedben átnézném első körben a lakás/ház telfonvezetékezését, hátha ott van a probléma valami össze-vissza kötésnél. Ellenőrizném a szűrőt illetve annak bekötési helyét is, lehet hogy nincs, vagy nem jó helyen van a szűrő. Ezekről mind van leírásom itt a pH!-n, hogy miként kell szabályosan kinéznie ennek.

A másik:

kell még kép a modem webes felületén a Status --> DSL status alatt van 4 grafikon ezek kellenek, illetve ugyanitt a lap alján van egy Info gomb, annak a kimenete is kell.

A harmadik:

kipróbálhatnád a vivőkizárást, csak a kívnácsiság kedvéért. A modem webes felületén a DSL settings alatt Tone cancellation bekapcsol paraméternek pedig megadni , hogy 0-272, aztán mentés és újraindítás. Ha ezt megtetted, mindenképpen kérek erről is képet is infót a fenti szerint!

A neygedik:

kipróbálhatnád úgy is, hogy rögtöna bejövő fővonal végére mindenféle szűrő, elosztó stb. nélkül rádugod a modemet így könnyen kizárható a lakás vagy a szűrő. Ha ezt megteszed, szintén kérünk képet hogy lássuk javult-e a dolog.

A vonallal láthatóan van valami, de a késleltetés növekedésének az okát nem látom, ugyanis az ID elég kicsi.

Dchard

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés