Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grizzly79

csendes tag

válasz ttower #25 üzenetére

"erre a hszedre írtam, mert a te írásodból az jön le hogy amit mások megcsináltak és ingyen használom, akkor bűnt követek el."
    Én azt írtam, hogy amit mások idő, munka és pénbefektetéssel megcsináltak és nyílván pénzért árulnak. A free nyílván nem ide tartozik.

"- Igen. Sajnos tévedsz, mert rossz az analógia. :W A boltban pénzbe kerül a kosárhasználati díj?"
    "- csak azt ne mondd hogy le kell dolgozni"

:F Nem is értem mit akarsz ezzel a "le kell dolgozni?" kérdéssel.

Ismétlem, alapvetően rossz az analógia.
    Miért nem használod a tömegközlekedési járművön a bliccelést? Az jobb lenne. Felszálsz a villamosra, de nincs pénzed jegyre. Drága a jegy. Nem tudsz erre ennyit költeni. Megkárosítod a BKV-t? Bűnt követsz el?
    A Te általad vázoltak szerint a válasz az, hogy nem mivel a drága jegy miatt amúgy nem szállnál fel a villamosra, ha mondjuk minden ajtónál ellenőriznének. Tehát a BKV mindkét esetben 0-t kapna, vagyis Te támadhatatlan vagy.

"szerinted meg dabadab véleménye marhaság.
    ha viszont ez igaz akkor nincs értelme a kérdésedről beszélni. dabadab és én is kérdezhetnénk hogy te hogy jössz ahhoz hogy azt állítsd hogy szemtől szembe ezt nem merné neked mondani?"

Visszadobtam a labdát. Ennyi. Utólag egyébként megbántam, hogy a korábban nekem írt szót használtam. Nem akartam lealacsonyodni. Ezért utólag elnézést kérek.
    Az meg, hogy szemtől-szemben nem mondaná abban majdnem 100%-ig biztos vagyok. Az emberek nagy többsége szemtől-szemben jobban megválogatja a szavait egy érvelésnél.

"nem csak ingyen letöltés van...
    ..és nyugodt szívvel mondhatja hogy igenis becsületesen járt el."

Nem idézem az egészet. Igazad van.
    Az írásod szövegkörnyezetéből viszont alapvetően a jogvédett anyagok letöltésének jogosságának boncolgatására következtet minden fehér ember. Tehát az alapvetően legális tevékenységekkel ne foglalkozzunk, mert nem érdemes. Ugyanis teljesen egyértelmű, hogy nem bűn!

Ha azt mondod nekem, hogy nincs pénzed egy DVD film megvásárlására ezért letöltöd, akkor az én szememben bűnt (lopást) követtél el. Az más kérdés, hogy a magyar jogrend ezt nem bünteti még. Hogy miért? Mert technikailag követhetetlen.
    Ha azt mondod, hogy nincs pénzed egy DVD filmre ezért gyüjtesz pár hónapig rá, és MEGVÁSÁROLOD, akkor nyílván nem követtél el bűnt.

"én egyáltalán nem így gondolom. vegyük példának a játékpiacot. megjelenéskor a játékok többsége 10k+ kategóriában kerül a boltokba. ezen baromi nagy nyeresége vagy a boltnak és a gyártónak is. de pár év múlva már lehet 3-4k ért megkapod az adott játékot, amin még mindig van nyereség, különben nem forgalmaznák. nem hiszem hogy ez lelkiismeret kérdése lenne. ha nincs pénzem többtízezer forintot játékra költeni, attól még lehet tiszta lelkiismeretem."
    Hú de elbeszélünk egymás mellett!!!
    ISMÉTLEM! Nem az lelkiismeret kérdése, hogy nincs rá pénzed!!! Az a te egyéni szociális problémád. Az a lelkiismereti kérdés, hogy Te annak ellenére, hogy nem fizetsz egy fizetős
    dologért mégis letöltöd.

"de anyagi káruk nem lesz, maximum eszmei. azért kárognak folyton hogy mindenki aki használja a terméküket, az vegye meg."
    Ez érthető. Alkalmaznak több ezer programozót, iszonyat marketingköltségeik vannak. És a szemét Adobe ennek ellenére pénzt kér a munkájáért? Igazad van. Szégyentelenek! :)
    Pistike töltse le a trial-t és ha tetszik neki, akkor vegye meg!

"ha a szomszéd Pistike letölti például a Photoshopot, nem okoz anyagi kárt senkinek. csak a cég éli meg veszteségként, mert nem lesz abból a példányból bevétele, de valójában vesztesége sem. viszont lehet Pisike barátja látja a Ps-t, megtetszik neki, de ő inkább megveszi, mert van pénze rá. a cég jól jár mert lesz bevétele, és Pistike barátja is mert tud képet szerkeszteni. viszont hogy ha Pisti nem tölti le, akkor a barátja nem fogja meglátni, és nem veszi meg. így a cégnek nem lesz bevétele. tehát szerintem az állás a következő lenne: egy letöltött program+egy megvett eredeti(0ft veszteség+több10k bevétel) vagy nulla letöltött program és nulla megvett program(0ft veszteség+0ft bevétel)"
    A logika helyes, de ettől függetlenül pistike jogtalanul használja a terméket.

Kíváncsi lennék mi lenne a hozzáállásod a témához, ha Te magad megélhetési szándékkal fejlesztenél egy unique software-t és azt töltögetné minden pistike anélkül, hogy fizetne érte.

Új hozzászólás Aktív témák