- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Én már egészen azt hittem, jól tudok angolul. Komolyan, már a nyelvvizsgát fontolgattam. Aztán egyszer úgy adódott, hogy le kellett fordítanom egy Kosztolányi szöveget egy angol nyelvű irodalmi blog kommentmezőjébe, hogy demonstráljak egy gondolatot. Vért izzadtam, és megbizonyosodtam róla, hogy messze van még a felsőfokú... Több angol eredeti szépirodalmat kellene olvasnom a 0-nál.
"Az író ellensége a papirosnak, ősi, szerelmes ellensége, s állandóan viaskodik vele. Már gyermekkorában tisztelettel tekintett ijedelmes fehérségére, mikor egy dolgozatot kellett összeeszkábálnia, s míg társai [...] könnyűszerrel formásan ecsetelték a tél örömeit, egy költemény szépségeit, ő kétségbeesve érezte, hogy minden mondata volt-tal végződik, hogy amit leró, suta és buta, hogy voltaképp sohase mondja azt, amit akar, mert az ő mondanivalója már akkor is rendkívül összetett, akár az élet, sokrétű, mély és zavaros, tele termékeny homállyal. Nem is tanult meg írni azóta sem. Ha megtanult volna, akkor nem írna többé, akkor abbahagyná, akkor nem is volna író. A készség és simaság azoké, akik nem írók. Ő arra született, hogy ne tudjon írni, folyton írjon, [...] – úgy tud írni, mint senki más a világon."
Szókincs, szókincs... hiszen nem mindegy, hogy az "ősi" az ancient, primeval, vagy primordial, esetleg a maradék féltucat lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűnyíró topik
- Gitáros topic
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- DUNE médialejátszók topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged