Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• depataki

csendes tag

Sziasztok,

most akadtam rá a leírásra, köszi Zicky, azt hiszem egy-két aprósággal sikerült kiegészítened a tudásomat. De egyben fel is vázolnék egy szituációt, amit még nem tudtam teljesen megoldani.

Adott egy nyaraló, ahol héba-hóba van 4G, de valami azért van. Van ehhez egy Alcatel MW40 mobilnetes modem/router, alapból 192.168.1.1 ip címmel. Ez próbálja venni a jelet és szétszórni Wifin.

Melléraktam egy TP-LINK Archer C7 V2.0-át, hogy majd milyen jó lesz, hogy az USB-vel összekötve a gyári 3G/4G támogatásával ez felhasználja az Alcatel routert. Na ezen még dolgozhatnak mert gyakorlatilag az első fél órában működik aztán elérhetetlenné válik az Alcatel router a TP-LINK részéről. Pedig be van kapcsolva, működik, teszi a dolgát.

A TP-LINK-re LAN kábelen keresztül fix ip-vel csatlakozik egy 4 kamerás NVR rendszer. A tervet gyorsan ki lehet találni: legyen internet a nyaralóban és tudjon riasztani az NVR ha valaki érdeklődik, hogy mi lehet a zárt ajtók mögött, amikor nem vagyunk ott.

NNNa. Mivel a 3G/4G támogatás befulladt, a kérdéseim a következők. Tételezzük fel, hogy beállítom a fix ip-t a TP-LINKen, mondjuk 192.168.1.2-re, beállítom a gatewayt, és a WDS-t de mondjuk más SSID-ra.
    A TP-LINK ilyenkor a kapott WIFI jelet (amit az Alcatel nyújt) leosztja a LAN portokra is? Azt olvastam valahol, hogy csak a WIFI-jelet erősíti, de a LAN portok számára továbbra is el van zárva a külvilág.
    Kíváncsi vagyok, hogy fog-e működni a WDS. Már be lett állítva , de most más a tartomány (TP-LINK 192.168.0.1) és a DHCP is be van kapcsolva, szóval még nem jó a beállításom. De inkább tényleg az a kérdés, hogy a kapott netet, leosztja-e a LAN-ra.
    Gyári FW van a TP-LINK-en, ha érdemes openwrt-re vagy dd-wrt-re váltanom, akkor írjátok meg kérlek, mert úgy kell készülnöm. Csütörtökön megyek újra a nyaralóba.

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés