Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hipó
tag
Saját tapasztalat:
Én "pehelysúlyú" vagyok. 32 éves vagyok, ülő munkát végzek, kocsival járok a munkába. A városban viszont ha tehettem, gyalog közlekedtem (20-40 perces séták barátokhoz, barátnőhöz), pár hetente bringáztam (maximum 15-20 km) egyet és kirándultam (5-15 km-es túrák).
80(+2) kiló körül mozgott a súlyom már jó tíz éve, ami 175 centimhez képest sok, az egyetem alatt kissé elhíztam. Falusi gyerek vagyok, egészen egyetemig nem volt rajtam semmi fölösleg (az egyetemet kb 65 kilóval kezdtem). Szóval ez a 10-15 kiló látszott rajtam és éreztem is. Hamar kifáradtam, izzadtam, megéreztem, ha felmentem a másodikra.Emellett gyakran fájt a hátam, ami miatt voltam orvosnál is. Október környékén derült ki, hogy egyenes hát szindrómától szenvedek, a gerincem felső szakasza ki van egyenesedve. Gerinctornát javasoltak, amit én el is kezdtem: pár egyszerű gyakorlat, plusz mellé elkezdtem használni öcsém súlyzóit. Nem viszem túlzásba, heti maximum 3-4 alkalommal tornáztam maximum 20 percet.
A napi majdnem fél kiló kenyeret lecsökkentettem két zsemlére, a kajából a fejadagomnak körülbelül a kétharmadát ettem meg, és körülbelül két hónap alatt fogytam 8 kilót. Rengeteg energia szabadult fel bennem: dél körül nem vagyok álmos (ettől korábban mindig szenvedtem a munkahelyen), csökkent az alvásigényem, nőtt a munkabírásom.
Két hónapja hónapja elkezdtem meditálni, reggel, délután 20-20 percet. Az eddig felszabadult energiáim körülbelül megduplázódtak, ami hihetetlen tapasztalat, sokkal nyugodtabb vagyok, kevesebbet szorongok.
A megnövekedett energiaszint megnövekedett mozgásigénnyel is járt. Elkezdtem kívánni a mozgást, eljárok fallabdázni heti egy alkalommal egy órát, leporoltam a bringát és erősen dombos terepen tekerek hetente, kéthetente egyet-kettőt (20-30 km). Aztán van, hogy pár hetente tekerek egy nagyobbat (60- 120 km), van, hogy viszek magammal sátrat és kint alszom a természetben.
Van, hogy elhagyom pár hétre a tornát, akkor a hátam elkezd jelezni és akkor folytatom.
Észre se vettem és egyre kevesebbet dohányoztam, ha van valami buli, összejövetel (átlag 2-3 egy héten), kevesebbet iszom.A barátaim, akik rég láttak, meg a munkahelyen mind azt kérdezték, hogy beteg vagyok-e? (Főként azok, akik túlsúlyosak : ) De aztán megnyugszanak, hogy látják, pozitív irányú a változás.
A legnehezebb az egészben azt megállni, hogy ne egyek többet, mint amennyire szükségem van. A mozgást, testedzést pedig kívánom, nem kell erőlködnöm, hogy belefogjak.
Új hozzászólás Aktív témák
lo 2011 november 6-a volt a nap, amikor Németországba költöztem. 186 cm magasságomhoz közel 130 kg társult... szóval...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest