- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naughty9011
tag
Sziasztok, van egy toshiba satellite L50-B-23 as laptopom, es rajta az uj Windows 10. Nagy Mortal Kombat rajongo vagyok szoval szeretnek jatszani az uj X-el es hiaba veszem le teljesen a beallitasokat jatekon belul, ugyanolyan sz***l megy.
Konfig dedikalt AMD RADEON R7 m260 2gb ram intel i5200u (intel hd 5500) gondoltam a hires RADEON R szeriabol nemis a 3as vagy 5os , hanem a 7-t valasztom , es megse viszi a kedvelt jatekom. Pedig elvileg vinnie kene. Amugy win 8.1 is volt rajta es ugyanaz a szitu. ja es 8gb ram! Otletek??? Vegere meg annyit , hogy az ezelotti Mortal Kombat se ment egy masik Radeon 6620g-s laptopon jol gyenge beallitasokkal sem. Valahogy a Mortal Kombat nem akar menni AMDvel es ugyan ugy a NFS se. -
VMatteo
őstag
sziasztok!
Nekem meg a bluetooth driver nem az igazi. Telefont látja a gép, tudok küldeni oda vissza adatokat. Viszont vettem egy kis BT hangszórót, ezt meg az istennek se tudom összepárosítani a géppel, nem talál hozzá drivereket. Már kipróbáltam vagy 6 drivert a toshiba oldaláról. Szobatársam Asus gépen meg pöcc röff, és már szólt is. Azon is meg az enyémen is win7 van. 3 hete lett újratelepítve a gép
mit próbáljak még meg? -
Francesco03
csendes tag
Beküldtem szervizbe és video chip halálozott el benne.
-
Balázs1986
őstag
A CPU sem melegszik? Egy újrapasztázás és takarítás csodákra képes.
Francesco03: Driver hibának tűnik, de azt egy tiszta újratelepítés megoldja (főleg, ha utána régebbi, biztosan működő driver-t tettél fel). Win újratelepítés teljes formázás után történt (neadjisten partíciótörlést is csináltál)? Ha igen, és az után is ez volt, akkor lehet, hogy ez alaplapi hiba lesz (video chip-re vagy chipset-re tippelek).
-
Francesco03
csendes tag
Üdv !
Egy nagy fejtörést okozó probléma adódott a szeretett Toshiba Satellite L850-13U típusú laptopommal.
Egyik pillanatról a másikra kék halálba menekült a következő üzenettel : "attempt to reset the display driver and recover from timeout failed" valamint a szöveg végén erre hivatkozik : atikmpag.sys
Az eset óta normál módban sehogy nem akar elindulni, windows 7 logo betöltése után fekete képernyő. és kis idő múlva kék halál az előzőkben leírt üzenettel.
Ha bemegyek csökkentett módban, letiltom a kártyát , akkor normál módban eltudom indítani a rendszert, csak ugye így nem működik a videokártya.
Próbálkoztam windows 7 újratelepítéssel , driver frissítésével illetve régebbi verzió tesztelésével de sajnos nem hozott eredményt.
A laptopról :
OP redszer: Windows 7 Ultimate
Proci: Intel-Core i5-2450M 3,1 GHz turbo
RAM: 2x4 GB DDR3 1333MHz
Videokártya: Ati Radeon HD 7670M 2 GB DDR3
HDD: 500GB Toshiba 5400 rmpRemélem valaki tud segíteni, hogy ne kelljen szervizbe vinnem lapost

-
straightedge
tag
Állandóan megy a hűtése valamiért régen kikapcsolt de most nem kapcsol ki pedig csak netezek vagy még azt se, ez mitől lehet ? gpu-z azt írja hog 55 fokos alapjáraton, de állandóan megy a hűtés.
-
Balázs1986
őstag
Nezd meg, nem melegszik-e olyankor nagyon. Illetve mas folyamat nem terheli-e olyankor a gepet.
-
straightedge
tag
Hello, nekem olyan kérdésem lenne hogy miért van az hogy egy játék elfut mondjuk 150 fps-el és egyszer csak leesik 10-20ra és ez elég gyakran és belaggol a játék nagyon sokszor, kisebb gépigényű játékoknál is előfordul, autómatikusan magas beállítosokra rakjaa konfig miatt de ha mindent leveszek full minimumra akkor is laggol :/ i5 2*2,5 és hd7670m(2gb) + 8gb ram aminek bőven bőven elkéne futni az is laggol, miért van ez? előre köszönöm a választ.
-
VMatteo
őstag
hogy lehet a jack dugókhoz közelebbi USB-t életre kelteni hogy éjszaka is lehessen róla tölteni? BIOSban nézelődtem, de mg mindig nem jó...
-
Akrami
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám merült fel pár napja, iszonyatosan búg a ventilátor,tisztítva volt a gép. Nincs még egy éves se. Van valakinek tapasztalata, hogy ezt a problémát szervizelik-e garanciálisan? Van még rá 2 év garancia.
Köszi.
-
Balázs1986
őstag
-
VMatteo
őstag
ez garanciába belefér? a G betűm kicsit nehezebben működik lehet alá ment valami. ha kiveszem kilehet takarítani szépen?
-
Balázs1986
őstag
-
VMatteo
őstag
a billentyűzetet hogy lehet kivenni? mert nemtaláltam sehogy neten
-
Balázs1986
őstag
Ha jól tudom, tisztítási szintig szétkapható vesztés nélkül. Ami viszont biztos, az az, hogy matrica nincs, szóval ha nem roncsolod a csavarfejeket, észre sem lehet venni a tisztítást.
Ahova az SSD-t fogod tenni (a HDD helye) garantáltan SATA3, az ODD vagy SATA3, vagy SATA2, hirtelen meg nem mondom.
Arra gondoltam, hogy nem tudom pontosan, mennyire van egy magasságban a 7mm és a 9.5mm csatlakozója. Elvileg azonos, gyakorlatilag ha akad 1mm véletlen, akkor ennél a notinál az a 9.5mm-nek kedvez. -
sec0nd
tag
Köszönöm a választ, a vastagság miatt feszülhet, vagy mire gondolsz? Még nem választottam típust, így nem tudom milyen lesz. Hányas SATA port van az ODD-nél és HDD-nél?
Tisztítás nekem is aktuális lenne, nem veszítek garanciát ha szétszedem? Nem csak a kis szervíz ablakot piszkálhatom (hdd + mem + odd)?Köszönöm szépen a segítséget!
-
Balázs1986
őstag
A caddy megfelel, 12,7mm kell bele, pont amit linkeltél. A 7mm magas SSD elvileg belemegy, ha a hossza/széle a szabvány 2,5" méretet követi (a felfogató csavarok helyei elvileg ugyanott vannak, azzal sem lehet baj). Remélhetőleg a port elhelyezkedése miatt sem fog feszülni. De nyugodtan tehetsz bele 9,5mm magas SSD-t, a gyári HDD olyan magas, nekem is ekkora SSD van benne, nagyon szépen passzol.
VMatteo: Itt meg tudod nézni a sorozatszámod alapján, miből mi a legújabb. Nyár óta garantáltan van újabb driver szinte mindenből. Hogy mennyire éri meg frissíteni, passz. A noti nem tud váltani a prociban levő Intel és a dedikált AMD DPU között, de az AMD garantáltan nem jár fullon, amikor nincs kihasználva. Leveszi az órajeleket tartalék üzemre.
A hangos noti problémáját nem igazán oldják meg a frissítések. Ha te nem mered szétszedni, kérj meg egy hozzáértőt a közelben, ez még nem garanciavesztéses művelet. Takarítás és pasztázás -ha jól veszem ki, és nálad még nem igazán volt- erősen ajánlott már, amíg még rá nem ég teljesen a paszta a hűtendő felületekre. -
sec0nd
tag
-
VMatteo
őstag
BÚÉK Srácok!
13Q-m van, érdeklődnék hogy jött-e ki mostanában vmi jó kis frissítés, esetleg megoldható-e már hogy a videókari ne menjen mindig, csak akkor amikor ténylegesen szükség van rá? Minden frissítés, újdonság érdekel, nyár eleje óta nem néztem rá a driverekre, semmire. Eléggé hangos már a hűtésem, de nem merem szétszedni, visszaküldeni meg nem akarom mert kell a gép tanuláshoz -
tommi_123
csendes tag
Akkor holnap elviszem szervízbe!
Köszönöm a gyors válaszokat!

-
Balázs1986
őstag
-
tommi_123
csendes tag
Megpróbáltam most, és ha bekapcsolom a laptopot akkor a laptop képernyője sehogy se kapcsol be, de rádugtam HDMI kábellel a tv-re a gépet és a TV-n ott érzékelte a gépet és csak fekete képet mutat fehér pixel felvillanásokkal
-
Balázs1986
őstag
Szia!
Kérdéses, hogy mi halt meg. Lehet, hogy a VGA, de az is lehet, hogy a kijelző halt meg, vagy a szalagkábel tört meg. Legegyszerűbben úgy tudod meg, ha külső monitorra dugod a gépet. Ha úgy jó lesz, akkor kijelző. Ha ott se lesz kép, akkor VGA. (Lehet, hogy nyomogatni kell a kijelzőváltást -Fn+F4- az átváltáshoz).
Elvileg túlmelegedéskor le kellene, hogy álljon egyébként. -
tommi_123
csendes tag
Üdv mindenkinek!
nekem is már 14 hónapja L850-13U laptopom van és hát szoktam vele játszani is a szabadidőmbe, és most 14 hónap után úgy érzem hogy meghalt a vga benne (7670 2gb)!
Ugyanis kb 2 hete játszás közbe (Fifa 13 fullHD-s TV-n) meghülyült a rendszer és azóta mindig ilyen fehér pixeltömbök ugranak fel egy pillanatra a képernyőn , van amikor meg csak simán el megy a kép, van amikor csak úgy kikapcsol a monitor egy pillanatra, de most 2 napja már ha be kapcsolom a laptopot akkor a monitorja már be sem kapcsol...És az lenne a kérdésem, hogy ez akkor biztosan vga probléma e, meg hogy ezt szervíz nélkül megtudom e én javítani!??
UI: Azt nem értem még, hogy ha a laptop elér egy olyan magas hőmérsékletet, hogy az már káros lehet rá akkor miért nem kapcsol ki magától a gép?? ( az asztali gépem és minden más gép ilyenkor leáll ha túlmelegszik... )
Előre is köszönöm a segítséget?

Szerk.: a pixeltömböket úgy értem, mint például a régi filmekbe is vannak ilyen véletlenszerűen előugró pixelek
-
Balázs1986
őstag
-
Backspace
tag
Köszönöm a tippeket, úgy lesz!
Apropó, valaki próbálta már az új Windows 8.1-et a laptopon? Tapasztalatok?

-
Balázs1986
őstag
-
Backspace
tag
Majd mindenképp beszámolok Nektek, ha túl leszek rajta. Egyébként ez nem jár garivesztéssel?
Megtudják mondani egyáltalán, hogy én már ezt kinyitottam? -
Balázs1986
őstag
-
Balázs1986
őstag
Bocs a dupláért, letelt az időkorlát.
Előkapartam egy régi hsz-emet a Toshiba notebook-ok topic-ból, ebben leírtam, hogy lehet kiszedni a hűtést. -
Balázs1986
őstag
Vedd ki a DVD meghajtót (tartócsavar az alsó burkolat alatt, a DVD ROM belső végén), annak a helyén alá tudsz nyúlni a billentyűzetnek, és az alsó vagy felső sarkát (mindegy) fel tudod pattintani. A DVD ROM-ot amúgy is ki kell venned, mert annak a peremén is lesz 3 csavar, ami összetartja a ház alját a tetejével.
-
Backspace
tag
Ki szeretném cserélni a lapotopom hűtőjét, de erre a típusra nem találtam a google-n pontos szétszedési útmutatót. Addig eljutottam, hogy szétcsavarozom a hátulját, de nem tudtam eddig lepattintani a müanyagborítását. Valszínűleg le kellene szednem a billentyűzetet is, de még nem találtam meg a módját.
Esetleg valaki tudna segíteni?

-
woofias
csendes tag
Szia!
Én egy Samsung 830 120GB-osra ruháztam be, probléma nem volt vele, a gép villámgyors és talán kicsit tovább is bírja az aksi. Már majdnem 1 éve megy. HDD helyére tettem, azt meg külső vinyóként használom.
Fent van 4 játék, néhány film és még így is maradt elég hely, ezért szerintem elég ekkora SSD, persze kinek mire kell
-
Balázs1986
őstag
Ebben a topic-ban az aktuális legjobb ajánlatokat mindig megkapod attól függően, hogy mekkora kell, és mennyit szánsz rá

Én ennek a laptopnak a Q tesójába Corsair Force GT 120Gb SSD-t tettem. Sokat jelent minőségben. De ez egyrészt már nem mai darab (nem is lehet kapni), másrészt még SandForce vezérlője van, ennél már vannak jobbak.
De ha elolvasod a linkelt topic 1. hozzászólását, ott lesznek ajánlott típusok, és kiemelten kerülendők (pl. OCZ Agality 3), azok alapján használtak között is válogathatsz.
Az, hogy konkrétan egy Toshiba L850-be szánod, kb. csak a következőkben mérvadó:
- a gépben levő HDD szabvány 9.5mm magas, szóval nem kell a helyére vékony kialakítású SSD után kutatni, jó a "normál" méret;
- Intel vezérlős SATA 3 csatlakozás van a HDD-nél, szóval nem lesz visszafogva az SSD teljesítménye;
- a DVD író 12.7mm magas (gondolom, úgy akarod csinálni, hogy a HDD helyére megy az SSD, a DVD helyére meg a HDD), szóval a winyónak 12.7mm-s beépítő keretet kell keresni (optibay, hdd caddy, esetleg multibay nevekre szokott hallgatni, hardveraprón is árulnak), és neked SATA-SATA kell belőle. -
Akrami
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, gondolkozom egy SSD beruházáson kinek milyen tapasztalatai vannak ilyen téren ehhez a géphez milyet ajánlotok?Visszaolvasgattam de nem nagyon találtam a témába vágó hozzászólást.
Köszi
-
Balázs1986
őstag
Nálam AMD-től szedett 13.2 beta 6 van fent. Eddig 1 alkalommal csinálta kb. 3 hónap alatt (Win7 x64, gyári gány paszta helyett normális minőségűvel újrakenve a gpu, bár nem hiszem, hogy hőmérséklet-gond lenne).
Eruu: Takarítás, pasztázás normális minőségű pasztával. Ha magad nem mered, akkor kérj meg egy hozzáértőt, vagy szerviz.
-
Akrami
csendes tag
Köszi.Amúgy feljebb ez a kijelző "kockásodás" nekem is tapasztalható néha. Már jó pár drivert megpróbáltam a videó kártyához de egyik se működött igazán.Most az AMD oldaláról letölthető legfrissebb driver van fent de ezzel is csinálja, igaz jóval kevesebbszer mint a többivel.Valakinek valami ötlete rá?
Köszi
-
Eruu
csendes tag
Sziasztok!
Másnak is előfordult, hogy túlmelegedett játék közben? Vigyem szervizbe hogy csináljanak vele valamit vagy megoldható házilag is valahogy ? 95-100 °C-ig megy fel néha. Még garanciás a gép, tavaly nyáron vettem.
Köszönöm a válaszokat. -
Balázs1986
őstag
-
Akrami
csendes tag
Sziasztok!
Ti honnan töltök le hozzá legfrissebb drivereket? Mert a toshiba support oldalát nem igazán szeretném minősíteni.
Üdv.
-
kovadam1
tag
Na úgy látszik hogy sikerült megoldani a dolgot.
hátlap le
aksi ki
elem ki
tápkábel be belép a biosba, itt úgy emlékszem itt még kért jelszót de f11 el beenged mint csökkentett felhasználó itt reset default, és mentés.
utána kikapcs elem vissza és a többi. utána már nem kért jelszót és mindent be tudok állítani.csak egy dolog nem világos / nem emlékszem / hogy a supervisior mint felhasználó az alapból volt-e.
-
kovadam1
tag
sajnos az elem kivétel kb 5 percre e oldotta meg a problémámat
létezik rá valami másik módszer? -
Balázs1986
őstag
Bocs, letelt az időkorlát.
Szóval így néz ki a kopásos történet (de a folt körül is érezhetően kopik, már nem érdes. Szóval ez teljesen tükrös lesz előbb-utóbb). -
Balázs1986
őstag
Csavarozd le az alján a szervizablakot (akksi ki, tápkábel ki), 1 csavar fogja. Az alatt van az elem, a HDD hátuljánál. Vedd ki, majd rakd vissza. Ha szerencséd van, akkor nincs agyonvédve a BIOS, és ennyitől default lesz.
VGA driver az AMD oldaláról van? Ha nem, akkor onnan szedd le a legfrissebbet, hátha megoldja.
Az én 13Q-m touchpad-ja és szóköze durván kopik. A többi billentyű is fényesedett valamennyit 8 hónap alatt, de messze nem annyira durva. A touchpad egy foltban már tükröződik, a szóközben meg érezhető gödör van.
Meg régebben nyikorgott a bal sarok, de az ellen már tettem. -
kovadam1
tag
sziasztok
Egy Toshiba Satellite L850-13q 90%-ban boldog tulaja vagyok :-)
Az egyik problémám az a videókártya illesztőprogram nem válaszol (win8)A másik Legnagyobb problémám az hogy nem tudok belépni a Biosba mert jelszó van rajta.
Nem is emlékszem hogy egyáltalán le jelszavaztam volna. Nem tudtok valamit hogyan lehetne feloldani a jelszót rajta? A gépet még tavaly vettem újonnan. (ebben az a legrosszabb hogy a bootsorrendet se tudom változtatni)Remélem tudtok válaszolni
-
Korteksz
csendes tag
Na felraktam a legújabb catalystot és azóta a windows folyamat frissíteni akarja a drivert a 2012.10.26-aira...
-
Balázs1986
őstag
-
Korteksz
csendes tag
Sajnos nem mindig áll helyre... amikor a kép készült, akkor pl. csak kikapcsolni tudtam...
Viszont nem tudom, hogy melyik drivert tegyem fel. Az ati honlapon azt írják, hogy toshiba gépekhez a toshiba honlapról szedjek le drivert.Ott meg az a legújabb, ami most fent van...
-
Balázs1986
őstag
-
Korteksz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L850-13Q notebookom és a képen látható problémával találkozom már egy ideje.... lefagy, a játékokból nem tudok kilépni...

A képen épp képernyővédő közben produkálta a jelenséget.
A gép garis még, de ha nem muszáj nem nélkülözném egy-két hétre....
Valakinek vmi ötlet? -
Bonappetite!
csendes tag
Rázni nem ráz, inkább bizserget, de sokszor nem is érződik csak zavaró és a fejhallgató is zúg olyankor. Egyenlőre levelezgetek, aztán telefon majd személyesen, csak jutok valamire.

-
Balázs1986
őstag
Csinálj neki "balesetet"
Tényleg röhej, hogy azt várnák el, hogy rázasd magad 24/7. Keményíts be, fenyegesd őket fogyasztóvédelemmel, stb. -
Bonappetite!
csendes tag
Előbb a Toshibához írtam, csak aztán a Laptopszalonnak, ott is az volt, hogy attól jó. De ha végképp nem lesz megoldás besétálok vele egy szervizbe hozzájuk vágom és azt mondom leesett adjatok másikat!
-
Balázs1986
őstag
Esetleg hagyd a picsába a laptopszalont. Van no problem garanciád, valami indokkal intéztesd a dolgot annak keretében.
-
Bonappetite!
csendes tag
Köszönöm, próbálkozok, de már annyira nem is tetszik a laptop...

-
Balázs1986
őstag
Megnéztem, nem világít (és nem is ráz).
Persze, hogy földeletlen az adapter, elvégre a dugvillája nem tartalmaz olyan érintkezőt, ami a konnektor földelésére csatlakozik...és vaskarót se adtak hozzá, amit a földbe verhetünk
De akkor is csak azt tudom mondani, hogy semmilyen körülmények között nem lenne annak a rácsnak szabad rázni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a rács alatt a töltőnyílásnál valami nem oké...szóval én erőltetném a gariztatást.
Valószínúleg a + szál szigetelése a sz*r, a rács hozzáér, te meg vagy a - oldal, ezért ráz...a fázisceruza is ugyanezért világíthat, ha a rács és magad közé teszed.A kívül-belül áram a töltőcsatlakozón az oké, mert a belső részén folyik a + és a külsőn a - (fordítva kellemetlen érzés lenne, ha megfognád...
bár 20V egyenáram nem árt, csak bizserget
) -
Bonappetite!
csendes tag
Igen, nekem is ez az adapter van. Megtennéd, hogy egy fázisceruzával megnézed a rácsnál, nálad van-e áram? És ami még érdekelne az az adapter csatlakozója, nekem a külső (-) és belső (+) részén is van áram, ennek így kell működnie?
A laptopszalon -ahonnan vettem- is ugyan azt mondta mint a Toshiba, hogy előfordulhat ilyen, ha a konnektor és az adapter is földeletlen, de a konnektor földelt és több helyen is próbáltam.
"Az én javaslatom is az, hogy földeltekre kell váltani."
-
Balázs1986
őstag
Bocs, letelt a hozzászólás szerkesztési limit, mire meglett a töltő, de szinte biztos, hogy ugyanaz a modell:
PA5035U-1ACA -
Balázs1986
őstag
Ugyanolyat, mint te.
Attól még, hogy "földeletlen" (...viszont kettős szigetelésű), nem kellene áramot tapasztalnod a burkolat külső részén, ez ökörség.
Olvasd el ezt. A leírásban található jel megtalálható a töltő alján
Ne hagyd magad!
(Egyébként nem csak én gondoltam műanyagnak a rácsot, tesztekben is annak mondják / írják...de ha fém, annál jobb
) -
Bonappetite!
csendes tag
Ti milyen adaptert kaptatok a laptophoz, földeltet vagy földeletlent?
Írtam a Toshibának aki továbbküldött és azt mondták hogy nincs semmi baja a laptopnak, se az adapternek, csak földeletlen az adapter és ezért van áram a fém részben. Más találkozott hasonlóval?
-
k.zsolt93
csendes tag
tegnap megérkezett a lapos..elsö benyomásra nagyon szuper gép
edig nics vele semmi gondom. kicsit hangosabb a ventilátorja mint a dellé volt de ebbe mégis csak i5ös proci van meg2gb grafikus kell is neki a hütés. Nekem a csomagban volt egy toshiba táska, canyon egér, eredeti windows7 home premium és legális skype, microsoft office csomag 2010es, nero, és mcafee virus irtó. A tasztatur mozgása egyáltaalán nem vészes
mindenkinek ajálom ezt a gépet Toshiba Satellite L850-16Z -
Balázs1986
őstag
Épp most van nálam javításon egy Inspiron M5010...ez valami borzalom
Csak a RAM-nak van szervizablaka, egy sima takarításhoz csontra szét kell szedni a gépet (na jó, a kijelzőt nem...
).
Grat a Toshibához, reméljük beválik! A teljes körűért ne felejts el regisztrálni itt
Meg persze a Toshiba oldalán is érdemes lehet beregisztrálni általános jelleggel, ki tudja mikor jön jól
-
k.zsolt93
csendes tag
Én most rendeltem meg a Toshiba Satellite L850-16Z,i5,4GBram,640HD,2GB tipust. Edig egy dell inspiron 1545 tem volt azzal nem volt problémám kivéve h az aksi 2év után megadta magát. Remélem ez a Toshiba is beválik.
én 600euért vettem 2év gar. 1év teljeskörü,+táska+ canyon wifis egérrel -
Balázs1986
őstag
Ha zárlat lenne (gondolom, erre gondoltál) akkor eleve nem is menne a gép tápról. Itt anni van, hogy valahol az aljzat környékén nem jól szigetel és hozzáér a rács fémrészéhez.
A kiegészítőkre általában egyébként 1 év garancia van, de nem hinném, hogy ezzel van a gond. Próbáld ki másik töltővel, de nyakam rá hogy ugyanezt fogod tapasztalni. -
Bonappetite!
csendes tag
Valószínűleg az adapter hibás, nem értek ugyan hozzá, de szerintem egyenáramnál nem kéne a +ban és a -ban is áramnak lennie. Vagy de?
A kiegészítőkre (jelen esetben adapter) vonatkozik garancia? 
-
lacex
tag
Nekem is ilyen gépem van és teljesen jó, igaz nekem 85-90fok-os a proci játék után
. -
Balázs1986
őstag
Hogy észrevehess egy hibát, ami még jó is, hogy így derült ki és nem olyanhoz ért, ami szétsüti a gépet

-
Bonappetite!
csendes tag
Ez az egy fém rész van az egész laptopon, de minek...

-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a választ!

-
Balázs1986
őstag
Nekem kifejezetten halknak tűnik, még játék közben sem túl vészes. BIOS-ban emlékeim szerint nem szabályozható. Vagyis...talán közvetve: azt tudod beállítani, hogy a proci ne tudjon turbo módban üzemelni nagy terhelésnél se...gondolom akkor nem is melegszik úgy, így talán a venti se pörög fel annyira.
Ha már hang: volt szó róla, hogy alapból elég gagyinak tűnt a belső hangszóró...leszedtem az SRS Control Panel-t, valamennyit javít rajta (és a fülhallgató hangzásán is).
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Alapjáraton működve, Internetböngészés vagy szövegszerkesztés esetén halkan működik a ventilátor?
Lehet szabályozni a BIOS-ban a ventilátort?
-
Balázs1986
őstag
Ez érintkezési hiba, gariztatni kell. Esküdni mertem volna, hogy az műanyag

-
Bonappetite!
csendes tag
Ekőjött egy olyan probléma, hogy ha konnektorból kapja az áramot (ha van benne akku, ha nincs) a hangszórókat fedő fémrácsban áram lesz. Mit lehet ennek csinálni? vagy mitől lehet ez?
-
Napfénysüti
nagyúr
Összességében nem rossz gép nekem eddig bejön. Öcsémnek van egy K54-es Asusa majd ha hazamegyek összehasonlítjuk. Kb ugyanilyen erős a konfig abban is.
-
Balázs1986
őstag
A billentyűzetet tényleg szokni kell, de már megy rajta a vakírás, lényegében megszerettem...bár MSI után még furcsa, hogy a rendes, bal alsó helyén kell keresni az í-t

A többi dolgot is az MSI-hez, valamint kb ilyen árkategóriás Asus, HP, Lenovo, Acer (na jó, azt a márkát inkább hagyjuk, ember nem hinné el milyen gári hibával volt nálam egy példány...
) gépekhez viszonyítva tudtam mondani, meg hát ahogy írtad, ezekhez is kell nézni, mert azért egy Thinkpad mégis csak üzleti kategória
Az Ideapad szériát viszont szerintem simán veri 
-
Napfénysüti
nagyúr
Hangos-melegedős dolgot félig meddig tudom igazolni. Bár ez iy olyan hogy mihez képest. Én hozzá voltam szokva a jóhogy 3 évig egy Thinkpad T400-at használtam előtte és az brutál jó zaj/hő tekintetében (mondjuk nem is egy kategória).
Összeszereléssel nincs gondom viszont a billenyűzet alátámasztása elég gyenge, hullámzik. Na itt konkrétan visszasírom a T400-amat (ebben etalon).
De mondjuk szódával elmegy gépelni majd asszony notebookján fogok.
-
Balázs1986
őstag
Lehet, hogy a Value Pack része mert azt közben feltettem magamnak és tényleg lett egy általános OSD menü a képernyő tetején az Fn megnyomására
Majd felteszem asszonynak is 
Az L850-13Q hangos-meleg dolgát egyelőre egyáltalán nem tapasztaltam, kifejezetten csendes volt eddig játék alatt is (bár egyelőre csak Fifa12 volt egy bő órás gyorsteszt erejéig max grafikával). Az összeszereléssel sincs gondom, nem nyikorog, zsanér erős (barátnőm 13M-jében jóval lazább). Talán picit a dvd-író előlapja lehetne passzosabb, de nem vészes.
decens: A Q és az U kb. ugyanaz, az U-ban van +2Gb RAM, ami kb. 3-4ezer Ft rááldozást jelent, ha Q-t veszel. Én is ezt tettem, így lett Q néven U konfig.
-
Bonappetite!
csendes tag
-
Bonappetite!
csendes tag
Toshiba Value Added package - Flash Cards. Azthiszem erre gondoltok.

-
Balázs1986
őstag
Barátnőm akciósan lecsapott a 13M kistesóra 6Gb RAM bővítéssel. Még nekem is tetszik a sebessége
(Lehet, hogy beruházok egy Q-ra...)
Kérdésem -vagyis barátnőmé- annyi, hogy hotkey osd-t valahogy lehet rá varázsolni? Néztem a support oldalt, de nem találtam rá alkalmazást (bár lehet, hogy csak vak voltam
) -
Napfénysüti
nagyúr
Ma én is vettem egy ilyen gépet igaz az L850 12Z verzióját. A billentyűzetet leszámítva nem vészes gép a konzumerek között bár azt hozzá kell tennem eddig egy business gépem volt és nagyon fura most átszokni.

-
decens
tag
hello, egy kis segítséget szeretnék kérni a márkatársaktól...
jó két hete rágódok már azon, hogy milyen laptopot válasszak: nagyjából az L850-13Q vagy 13U a szimpatikus, de a váráslás előtt nagyon kíváncsi lennék a melegedésére. korábban egy L750-1N3-am volt, és egy általam sokat használt program (lightroom) iszonyúan meghajtotta a gépet, így amikor 2...3...4 napig szinte csak azzal a szoftverrel dolgoztam, végig olyan hangja volt a notinak, mintha egy repülőgép sivítana mellettem. kicsit tartok tőle, hogy a 850-es is ilyen, ezért szívem szerint meggyőződnék az ellenkezőjéről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a kérdésem az, hogy van-e itt olyan bátor jelentkező (~budapest) és egyben 13Q vagy 13U tulaj, aki megengedné, hogy egy rövid időre bekéretszkedjek a gépére, és megnézzem, hogy ez is annyira hangosan fújja-e ki a levegőt, mint az elődje, vagy sikerült halkabb hűtést csinálni...
köszi

-
csepeli3
csendes tag
Sziasztok!
Én a hétvégén vettem meg az l850-13q-t
eddig meg vagyok vele elégedve, bitang jó, a billentyűzet is elfogadható... bár tényleg fura egy kicsit...
Csak ajánlani tudom!
D -
Fitta
csendes tag
Pü ment

-
woofias
csendes tag
-
XDModesty
aktív tag
-
Tekmen
aktív tag
"Ennél a típusnál egy nagy fényerejű, LED háttérvilágítású, 15"-os Toshiba TruBrite HD TFT-kijelzővel van dolgunk..."
Nem 15,6"-et akartál írni?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
woofias
csendes tag
-
csepeli3
csendes tag
-
Tekmen
aktív tag
1 dolgot elfelejtettem még... Ugye az F1-F12 gombokat nem úgy kell megnyomni, Fn+F1 hanem csak simán F1
(azért kérdezem, mert egyes DELL gépeknél volt úgy, hogy az F1-F12 gombokat, ha megnyomtad, akkor először a funkciógombként lehetett használni és pl. az F5öt úgy tudtad előhozni, hogy FN+F5)
-
Tekmen
aktív tag
-
woofias
csendes tag
-
Tekmen
aktív tag
Tehát akkor nem zavaró, az sem, hogy jobboldalra került a "hűtőrács"?
Egyébiránt mennyire melegszik, mondjuk MaxPayne3-full graf(DX11, High) mellett? -
->Raizen<-
veterán
Én is ilyen notit akarok venni!

-
merkucyo
aktív tag
Mirrors Edge egy hatalmas játék

-
Armagedown
őstag
jó kis gép ez

-
BlueAthlon
senior tag
Elég lenne, ha a biosban engedélyeznék switchable graphics-t.
Ebben az esetben hivatalos drivert is adniuk kellene hozzá.... de aki egy kicsit is up-to-date akar lenni ezen a téren, az úgyis Leshcat oldaláról szerzi be a drivert.
Bár, gondolom ez is Insyde-EFI biosra vagy társaira épül... Aki egy kicsit is utánanéz, megvannak a megfelelő fórumok, ahol feloldják az összes rejtett opciót a menüben és 95%, hogy ott lesz köztük a grafikus mód váltása is.
-
Graphics
Jómunkásember
-
fgth
tag
jo a teszt es a gep is!
-
HPAA
őstag
Mivel egy AMD kártyával van dolgunk, így elesünk az integrált VGA alacsony fogyasztásától

az i5 ből meg kilopták a HD3000 -t ?
vagy nem átváltható valamiért ?szerk.
most olvastam vissza , látom másnak is feltünt ez , de szerintem megoldható -
woofias
csendes tag
-
nepszter1
addikt
Diablo 3 hogy futna a gépen szerintetek ?
-
BlueAthlon
senior tag
-
woofias
csendes tag
Ennél a modellnél nem elérhető az integrált videokátya, biosból sem, és az órajelek is le vannak zárva (nem rögzítve, állítani lehet, csak maxra vannak húzva a csúszkák), legalábbis én nem találtam olyan programot, ami engedélyezte volna a további emelést.
-
BlueAthlon
senior tag
Szia
-Dual graphics aktív-e, vagy biosból disztkrét VGA-ra van rakva ( teszjeidből az utóbbi sejlik ki nekem )?
-Meg tudnád-e nézni, hogy a 7670M gyári 600/900-as órajelét mennyivel lehet emelni ?
( Igen, lehet tuningolni mértékkel, bírja a hűtése a moderált emelést...nem fog leégni, stb... )
-750/1000-et bírja-e stabilan? -
woofias
csendes tag
-
Zoli0726
aktív tag
a witcher tényleg gépigényes, de ha a crysis 2-t minden patchel játszod, akkor dx11-ben, maxon a crysis erőforrásigényesebb. viszont a witcherben is van egy übersampling nevű grafikai opció, ami mosottá teszi a textúrákat és ráadásul még irdatlan erőforrás igénye is van, mindenki ajánlja a kikapcsolását, azt levéve azért nem fut olyan rosszul.
-
feliks
senior tag
-
woofias
csendes tag
-
nepszter1
addikt
-
woofias
csendes tag
-
troller
senior tag
-
nepszter1
addikt
Pont ilyet tervezek magamnak , nyár végére már meglesz hátha megy lejjebb egy kicsit az ára még.
-
feliks
senior tag
Nem közvetlenül a cikkhez tartozik, de ezen megakadtam..
Most komolyan, a Witcher 2 teljesítményigényesebb, mint a Crysis 2?
Csak azért, mert nincs valami húdeúj és legizmosabb gépem(igaz asztali), 3éves, első generációs i5-750 meg egy 5770 van benne soksok rammal, mégis röhögve elviszi a kimaxolt Witcher2-t 1680x1050-ben.. -
GIJoe
addikt
Ennek az az oka hogy képtelenek rájönni a userek hogy bizony meg kell keresni az AMD mobility drivert, mert az AMD honlap, vagy a gyártó nem teszi elé a sült galambot...

-
nemethbalazs
tag
"Az ATI/AMD sosem volt híres a nagyon jó driverekről, de ennél a kártyánál nem tapasztaltam semmi problémát szerencsére."
Ezzel kötekednék, az utóbbi 10 évben hozza a rivális gyártó drivereinek minőségét.
Mindemellett jó teszt, gratulálok!
-
KillHates
félisten
-
varydave
tag
Ennyi pénzért ilyen hardverrel tényleg jó vétel.

A kis asztalim mellé én is szeretnék beújítani egy laptopot, volt is anno Toshibám (Satellite L30 sorozatból), de nálam a fényes felület sajnos kizáró ok.Használd egészséggel!

-
Graphics
Jómunkásember
-
opeter87
senior tag
-
Fecogame
veterán
Nem tudom hol láttátok 150e-ért, én 160e-nél olcsóbban nem találtam meg...

-
Graphics
Jómunkásember
EZ gyártó függő dolog, a HP pl foglalkozott azzal, hogy összehozza a váltást / sajnos nem olyan jól mint mondjuk az Nvidia Optimus megoldása , ahol nagyon durva üzemidőket lehet elérni /
Toshiba nem tudom hogy van ezzel, mert az a gond a switchable driverekkel, hogy mindig elmaradnak az aktuáls verzióktól mind iGPU mint pedig dGPU driver tekintetében
-
opeter87
senior tag
Jó cikk és jó gép is ennyi pénzért.
Egy kérdés, ebbe hogy-hogy nem lehet váltani a két VGA között?
HD3000 szokott lenni minden SB-s i3/i5-ben, ebben akkor csak az AMD van? -
Graphics
Jómunkásember
-
Speed
addikt
Nagyon jó lett a cikk, köszönjük szépen.
Nekem most nagyon kapóra jött pont a héten akarok egy ilyet venni, de nemsok mindent találtam róla a neten

-
woofias
csendes tag
-
drlovi
aktív tag
jó kis teszt lett!
a vga mellé a gdr5 elkélne, nekem 5650m szintén gdr3 al ami eléggé folytja :-)
-
Cobra.
őstag
Rendesen lement az ára, nem gondoltam volna, hogy ilyen hardvert lehet venni már 150e Ft körül.
-
kmisi99
addikt
Nem rossz! Én is mostanság kezdtem nézegetni laptopot hogy majd a jövőben milyet kellene venni az egyetemre egy ilyesmi pont jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Phanteks Enthoo Pro
- Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Konfig dedikalt AMD RADEON R7 m260 2gb ram intel i5200u (intel hd 5500) gondoltam a hires RADEON R szeriabol nemis a 3as vagy 5os , hanem a 7-t valasztom , es megse viszi a kedvelt jatekom. Pedig elvileg vinnie kene. Amugy win 8.1 is volt rajta es ugyanaz a szitu. ja es 8gb ram! Otletek??? Vegere meg annyit , hogy az ezelotti Mortal Kombat se ment egy masik Radeon 6620g-s laptopon jol gyenge beallitasokkal sem. Valahogy a Mortal Kombat nem akar menni AMDvel es ugyan ugy a NFS se.
mit próbáljak még meg?

Meg régebben nyikorgott a bal sarok, de az ellen már tettem.

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
D
, alapbeállítás szerint f gombokként működnek.