- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Megmondom én neked, senki sincs
Én havi 85-öt keresek. És nem élnék meg belőle.
Most, hogy már egy éve lassan tervezzük a költözést, annak idején néztünk albérleteket is. Itt a környéken nincs olyan áron, amit Tildy szokott írni. Illetve van, de az olyan is. Egy lepukkant lyuk, amit havi 20-30-ért adnak + rezsi.
A normális méretű (1+fél szoba) és minőségű lakások 40-50 + rezsitől indulnak (legalábbis erre mifelénk, Vp.). Egyszóval önállóan megélni havi 70-80-ból nem lehetne. Pofon egyszerű kiszámolni. 45 + rezsi a lakásra. Itt havi 5.500 a bérlet, hogy eljuss dolgozni, és mondjuk 2-5 ezer egy átlagos telefonszámla. A rezsi változó 10-20 akár 30k is lehet, nem akarom megsaccolni...
Aztán ezek után szépen összeadjuk ezeket az összegeket és kivonjuk a havi 80-ból. Majd a maradékot elosszuk 31-gyel. És megkapjuk hány forint marad kajára / nap. Na jó, saccoljunk mégis 45 + 10 + 5 + 5. Vagyis a havi 80-ból marad 15 ezer havonta. És szerintem elég keveset is számoltam. Ezt osszuk el 31-gyel. Marad ~ 500 forint egy napra ételre meg italra. Aztán még nem vett az illető egy deka ruhát se, se semmi más extrát.
Márpedig nem ritka errefelé ez a fizetés. De szerintem ezt mindenki tudja. -
Straw man argument.
Nem arról volt szó, hogy 70k-ból remekül lehet élni, hanem arról, hogy a minimálbér nyugaton is erős szopópálya.tildy: Az hogy jön össze, hogy "Kinn megkapja a 840 fontot minimalberkent, ebbol 270 neki a szallas" meg az, hogy "A legolcsóbb stúdió lakások heti 150 font körül vannak, ez nem vészes, de nem egyszerű kifogni, és ráadásul a konyha egyben van a szobával, ha normálisat akarunk kapni, az heti 200-tól kezdődik"? Mert akárhogy is számolom, már a heti 150 font is havi 600 fölött van, nem pedig 270.
Új hozzászólás Aktív témák
- Küszöbön az androidos PC-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Prémium dizájn, AI-élmény a zsebedben 12/512 GB
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest