Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Algieba #71 üzenetére

Megmondom én neked, senki sincs :)
    Én havi 85-öt keresek. És nem élnék meg belőle.
    Most, hogy már egy éve lassan tervezzük a költözést, annak idején néztünk albérleteket is. Itt a környéken nincs olyan áron, amit Tildy szokott írni. Illetve van, de az olyan is. Egy lepukkant lyuk, amit havi 20-30-ért adnak + rezsi.
    A normális méretű (1+fél szoba) és minőségű lakások 40-50 + rezsitől indulnak (legalábbis erre mifelénk, Vp.). Egyszóval önállóan megélni havi 70-80-ból nem lehetne. Pofon egyszerű kiszámolni. 45 + rezsi a lakásra. Itt havi 5.500 a bérlet, hogy eljuss dolgozni, és mondjuk 2-5 ezer egy átlagos telefonszámla. A rezsi változó 10-20 akár 30k is lehet, nem akarom megsaccolni...
    Aztán ezek után szépen összeadjuk ezeket az összegeket és kivonjuk a havi 80-ból. Majd a maradékot elosszuk 31-gyel. És megkapjuk hány forint marad kajára / nap. Na jó, saccoljunk mégis 45 + 10 + 5 + 5. Vagyis a havi 80-ból marad 15 ezer havonta. És szerintem elég keveset is számoltam. Ezt osszuk el 31-gyel. Marad ~ 500 forint egy napra ételre meg italra. Aztán még nem vett az illető egy deka ruhát se, se semmi más extrát.
    Márpedig nem ritka errefelé ez a fizetés. De szerintem ezt mindenki tudja.

• dabadab

titán

válasz Algieba #71 üzenetére

Straw man argument.
    Nem arról volt szó, hogy 70k-ból remekül lehet élni, hanem arról, hogy a minimálbér nyugaton is erős szopópálya.

tildy: Az hogy jön össze, hogy "Kinn megkapja a 840 fontot minimalberkent, ebbol 270 neki a szallas" meg az, hogy "A legolcsóbb stúdió lakások heti 150 font körül vannak, ez nem vészes, de nem egyszerű kifogni, és ráadásul a konyha egyben van a szobával, ha normálisat akarunk kapni, az heti 200-tól kezdődik"? Mert akárhogy is számolom, már a heti 150 font is havi 600 fölött van, nem pedig 270.

Új hozzászólás Aktív témák