Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jhonny06

veterán

válasz Alex91 #48 üzenetére

Diplomás tanár? Miért, milyen van még? Bármennyire is meglepő de ahhoz, hogy tanár legyél, általában kell diploma. Ettől függetlenül egy középiskolában megkeres pl. 80-120k-t. Egy ápoló sincs jobb helyzetben, kicsit erős ezeket fennhangon emlegetni, még a takarító mellett is, nincs sok eltérés. Az orvos más helyzet, de ez elég nyilvánvaló.

• tildy

nagyúr

Most ertsem ugy, hogy mondjuk kint a takarito jobban el, mint itt pl. egy diplomas tanar, orvos, apolo?

Ha nincs gyereke, akkor midnenfelekeppen. Gondolj bele: itthon kezdo tanar kap 80 nettot. Ebbol kene elni meg albit fizetni, amit itthon egy fore legalabb rezsivel 35-40E forint.Tegyuk fel Budapesten el, BKV berlet 9000Ft , csak hogy dolgoni tudjon jarni . Marad neki 31E, ebbol kene "megelnie", ruhazkodni stb.

Kinn megkapja a 840 fontot minimalberkent, ebbol 270 neki a szallas, elmegy 150 a kajara, 60 a berletre, lehet szamolni mennyi marad neki... hat nem 100 font, mint itthon.

Jahm ha esmeint nem tartottam volna el, akkor csak a duplaja ment volna el az albira, mint itthon, de havi 300 ezer forintot raktam volna felre a msotani 150 ezer helyett...
    Az o velemenye itt olvashato.

• Dany007

veterán

"Most ertsem ugy, hogy mondjuk kint a takarito jobban el, mint itt pl. egy diplomas tanar, orvos, apolo?"

Kicsit nagy vonalakban ugyan, de igen. Van itthon ápoló és tanár ismerősöm is. Ápoló 80.000 forintot kap itthon. És egy ~ 25nm-es ápolói szálláson lakik, amit így is 'alig' tud fizetni. Ottkint a minimálbér ~ 5,5 font körül van, nem tudom pontosan. Ez ~ 300.000 forintban. És ez a minimál bér. Gondolom egy ápoló kint sem minimálbért kap.
    Nyilván az albérletek jóval drágábbak mint itthon, de ahogy Tildy is írta a kaja és egyéb cuccok már nem feltétlenül!
    Van egy haverom aki pl. vas szerkezetek szerelési / hegesztési munkáját csinálja külföldön, szerte a világban. Ő ~ 6-700.000-et kap havonta. Igaz kemény és életveszélyes is a melója, de itthon egy jó hegesztő ~ 100-200-at ha megkeres?
    Szóval talán érted már mire is akartam célozni.

@dabadab: tényleg túloztam egy kicsit :) Elismerem. De pl. amennyit Tildy most keres kint, az igen, itthon is megkereshető nagyjából. De ha jól tudom ő jelenleg alulfizetett ott a kinti viszonyokhoz nézve. Meghát első állása. Nincs még perfect angol tudása se. Szóval 1-2 év gyakorlat és nézhet egy jobban fizető állás után.

Az eü. meg.. hát, elhiszem ha te mondod. Bár én elég sok negatívumot tapasztalok itthon. Ottkint meg nyilván semmit. Így nincs viszonyítási alapom, csak hallottak alapján mondtam. Itthon már küldtek el havert gyógyszertárba szöggel a lábában tetanuszért. Vagy félig lifegő kezű asztalos ~ 2 órát várt a sürgősségin mire valaki egyáltalán foglalkozott vele... :U Kollégám édesanyját pl kirakták a váróba feküdni infúzióval a kezében, mert épp nem volt szabad ágy... De ez csak pár apróság ami így hirtelen eszembe jutott.
    Szóval, a szakértelem azért megvan itthon is, de szerintem azt meg is kell fizetni, nem elég csak a TB.

törölt tag

mint dabadab irta, az egeszsegugy nem feltetlenul jobb "nyugaton", söt.

olyan munkakörben - pl. takaritas - amiben Magyarorszagon "viz+kenyeren" kenytelen elni valaki, nyugaton jo esellyel hasonlo munkaval es eletstilussal többet tud felrerakni havonta mint amennyit otthon megkeres. annak aki csak par evre tervezi kulföldi tartozkodasat, ez hatalmas elönyt jelenthet amikor hazajön, pl. az összegyujtött penz segitsegevel vehet egy lakast anelkul hogy 89 eves koraig kellene törlesztenie a fizetese jelentös reszet elvivö hitelt.

"kint" egy fiatal tanar, orvos, apolo jobban el. persze egy befutott szuleszorvos, vagy akar egy jo ("adakozo" kedvu beteggekkel teli) helyen praktizalo haziorvos eseten mar mas a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák