- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Ugyanezeket gondolom és érzem én is. Sajnos. Rengeteg laptopot forgattam már a kezeim között, ezek közül rengeteget bontottam és szereltem is már. Agyrém, amiket a gyártók művelni tudnak akár hardveresen, akár ergonómiát vagy anyaghasználatot tekintve. Az is bicskanyitogató, hogy ki tudtak adni olyan harmatgyenge processzorral gépeket, amik még internetre vagy Youtubera sem elegendők jóindulattal sem (lásd pl. Intel N(eveddmeg) CPU széria). És igen, ismerős az a jelenség is, hogy a laptopot szétszedve szó szerint nincs benne más, csak egy icipici full integrált alaplap a sarokban egy réz lappal a tetején hűtésnek, integrált 64GB-os tetű lassú EMMC-vel háttértár gyanánt, amire fel van erőltetve egy Windows 10 Home. Aztán a 2. nagyobb frissítési körben el is vérzik az egész, mert még arra sincs elegendő hely. Olyat is láttam, ami kapott belülről súlyt, hogy minőségibbnek tűnjön és ne szálljon el magától a pille könnyű mivolta miatt.
A Thinkpadeket szerettem, még az IBM idejében is. A Lenovo beletúrt rendesen, de még náluk is sikerült jobb modelleket kiadni. A Dell Latitude szintén szívemhez közel álló széria, de itt is rohamosan csökken a színvonal nagy bánatomra. A HP Elitebook hullámzó, de kifogható volt normálisabb belőlük.
#2: A Clevokat még az ősidőből ismerem, de nem maradtak túl pozitív benyomásaim. Az újakkal lehet más már a helyzet, utánanézek.
#4: [link] Full moduláris, minden téren bővíthető, a right to repair és fenntarthatóság elveit követő startup, Linus is beszállt, mint befektető. Tetszik a koncepció, a modellek, pozitívak a visszajelzések, szívesen kipróbálnék egyet, de sajnos itthonról még nem rendelhető. Itt is van már topikja a fórumban.
#5: Ne is mondd, ez kimaradt, de teljes numerikus rész nélkül számomra nem létezik laptop. Annyiszor használom, hogy ha ez nincsen nem tudok érdemben dolgozni. Úgyhogy még ez is nehezíti az új gép kiválasztását. Lehetetlen küldetésnek tűnik.
A korábbi Precision modellek nagyon brutálisak voltak, ott még tényleg érződött, hogy az egy más világ és a prémium kategória van a kezedben.
#6: Laptopon nem játszom, nekem arra ott az asztali gép. Nemrég volt nálam egy jelenleg is kapható csúcs szériás Asus ROG gamer laptop RTX VGA-val, brutális Ryzen CPU-val. Villámgyors volt, de az akku idő konvergált a nullához, cserébe melegedett is és ott volt egy óriási nagy kockázat az RTX VGA személyében, ami számomra teljesen felesleges. El is adtam gyorsan, mert a touchpad is szörnyű volt, olyan igazi Asus "minőség". Tökéletes nekem az integrált Intel VGA a melóhoz, nem vágok videót, nem szerkesztek fotókat, de örülök, ha az akku azért bír pár órát teljes fényerőn is és nem égeti szét a térdem a gép menet közben.
A TN HD panelek is irtó lassan kopnak ki a piacról. Még csak most kezd jobban elterjedni a konzumer belépő szinten a FullHD IPS panel és nem sokkal van csak lemaradva mögötte a gagyi HD TN. Ez tényleg bosszantó. Csak az tudja mekkora is az ugrás, aki mindkettőt használta egymás mellett. Az egyik amit ma már tiltanék az a HDD a laptopba a rendszernek, a másik pedig a HD TN panel. Nyilván van olyan felhasználási terület, ahol elég az, ha képet ad valami, oda megfelel, de bármi, ami munka vagy multimédia, oda egyszerűen nem való már.
#8: Nehéz téma ez. Egyetértek abban, hogy az egységesítés jó irány és szükséges. De azt is látom, hogy a laptopokhoz nem ideális töltésre USB-C port. Egyszerűen nem optimális. Sérülékeny, nehéz cserélni, sokkal komplexebb is, mivel tölt, adatot visz át és még ezen kívül is csomó egyéb funkciót végez el, amihez irtó komplex vezérlők, flash IC-k, programok kellenek. Ezek pedig bizony tönkre is mennek akár szoftveresen, akár hardveresen és ember legyen a talpán, aki ki tudja nyomozni, újra tudja írni, rá tud jönni, hogy miért nem kommunikál egymással a töltő és a vezérlő. Követek pár csatornát, akik laptopokat javítanak és mindenki egyetért abban, hogy ez egy nagyon rossz lépés volt, mert egy ilyen hiba esetén az alaplap (és ezzel általában az egész gép is) megy rögtön a kukába. Míg ezelőtt mi volt? Kicserélted a csatlakozót, ha fizikai sérülés érte, rosszabb esetben kiforrasztottad és tettél be helyette egy másikat. Ha pedig a töltő áramkör ment tönkre, akkor legtöbbször cseréltél egy BQ chipet és ment minden tovább. Na ezek most megszűntek ezzel az egységesítéssel. És ez mind csak akkor lesz húsba maróan valóságos, ha a gari idő után 1 héttel megy tönkre a csoda laptopod, amit a szerviz visszadob azzal, hogy alaplaphibás, de rendelhetnek bele másikat a gép eredeti árának a feléért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ez a bejegyzés egy az egyben a "Milyen laptopot vegyek?" topikba íródott tegnap éjjel, de onnan 1 percen...
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nintendo Switch 2
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest