- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
-
Eddie141
senior tag
Érdekes ez a pénztárca forma
Nekem nem nagyon jön be
Iszonyat pici. Ezzel már rendesen nehéz lehet írni.
Mondjuk a kijelző felbontása dicséretes
Mindenesetre gyengének biztosan nem nevezhető! -
.mf
veterán
Öhm... te se igazán nézel utána a dolgoknak...
Pont ellenkezőleg, a GMA500 az Imagination Tech. / PowerVR rendes -- akár HD -- videódekódolás-gyorsítási képességekkel felruházott chipje.
Másrészt Z-szériás atomhoz a speciális busz miatt csak ez a chipszéria illik.
Harmadrészt a Tegra teljesen más platform, ARM, nem x86. -
hoffman_
nagyúr
Hát, nem akartam annyira összebarátkozni vele, lehet hogy igazad van. A touchtól is falnak tudok menni, mikor itt sok ezer dpi-s razer, utána meg a notin kell valamit tökölni. (na meg én alapvetően is elég érzékenyen használom az egeret) De nem kell trackpointot-ot venni, így idáig jól kivédtem a vele való szívást

-
bwoay
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
-
muxi-muxi
senior tag
ilyen szépet életemben nem láttam...
-
bwoay
nagyúr
-
waverider
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
-
.mf
veterán
-
bwoay
nagyúr
-
.mf
veterán
"farzsebbevágós"
Nekem eszembe nem jutna farzsebben hordani...
Szerintem is 11-12" (max 13") noti, plusz egy modernebb, hvga vagy magasabb felbontású PDA/smartphone, s ez már labdába sem rúghat. Ha Vaio "netbook", akkor már inkább az X-et nyomatnák, az ugyan kicsivel nagyobb, de sokkal kényelmesebben használható, és akkus üzemidőben köröket ver erre. -
bwoay
nagyúr
csak ráncfelvarrás, mondom én
de határozottan jobban néz ki, mint az előző, pedig az sem volt csúnya. az ára mondjuk horror, ennyiért nagyon durva notebookokat lehet venni, időtálló üzleti munkagépeket, akár 14.1", akár 12.1"-es méretben, utóbbi meg már jól kivált egy netbookot. Mondjuk az sosem lesz ilyen farzsebbevágós, szóval ha már mindenképpen muszáj netbookot használni, akkor ilyenre voksolok (nyilván árától eltekintve), bár a Sony meg kézzel-lábbal tiltakozik, hogy "ez nem netbook!!!" 
-
.mf
veterán
-
ro_bert17
őstag
-
Hebry
senior tag
Nekem tetszik.
Eltudnám használgatni.
Csak ne lenne horror ára, de az lesz.
Persze csak és kizárólag feketében. -
worthless
tag
gyorsulásmérő arra jó pl, hogy megdöntöd a gépet balra és a visszagombot bekattintja a böngészőben. Mivel a képernyő oldalán van egérgörgő és egérgomb, így van amikor tényleg úgy tartod, hogy ez megérje. (vagy amikor PIVO-t módba döntöd hogy úgy olvass valami weboldalt, akkor is átállítja magától, de ezt is írták már páran.)
A cikk meg elég félreérthető, mivel ez a Vaio P frissítése (bár erre utal néhol az író, de néhol meg nem - a proh főoldalon meg végképp nem). A Sonynak régebben is volt ilyen terméke, csak most jobb proci meg a többi ráncfelvarrást csinálták rajta.
-
ro_bert17
őstag
Értem. Én eddig azt hittem, hogy a cikkben szereplő vaionak az accelerometer az egyik különlegessége és újdonsága.
De akkor ezek szerint hdd védelem miatt írták a gyorsulásmérőt?
Mert igen, valóban sok vaio p van, merevlemezvédelemmel is. Olvastam róluk régebben.Egyébként szerintem nagyon pofás kis jószágok!

-
bwoay
nagyúr
Az én notebookomban is SSD-van, mégis benne van a szenzor, egész egyszerűen azért, mert a háttértárat akkor/olyanra cseréled, amikor/amilyenre akarod. Az pedig gondolom nyilvánvaló, hogy bár a cikk történetesen egy 64 GB-os SSD-s verziót említ, messze nem ez lesz az egyetlen konfiguráció. Nézd csak meg, hány különböző kivitelben kapható a Vaio P.
-
ro_bert17
őstag
-
bwoay
nagyúr
-
ro_bert17
őstag
-
bwoay
nagyúr
also known as
nem találod? -
ro_bert17
őstag
-
bwoay
nagyúr
Az egyik a "tilt" sensor, a.k.a. mozgásérzékelő, a másik a g-sensor, a.k.a. accelerometer, a.k.a. gyorsulásmérő.
"This VAIO Lifestyle PC includes a 60 GB drive with G-Sensor Shock Protection, which makes your data even less vulnerable to loss or damage. When the built-in 3D acceleration sensor detects a risky movement like being dropped, the HDD-head will lock up to secure its position and protect the disc from scratching. An intelligent algorithm, unique to VAIO PCs, judges whether or not a movement is risky, activating disk drive protection only when your hardware is at risk. The 2 GB of installed memory (non-expandable) has a 533 MHz speed."
-
ro_bert17
őstag
Pontosan erre gondoltam, amiben a (#27) bwoay megelőzött. Itt mindenki a merevlemez védelmére alkalmazott gyorsulásmérőre gondol. Jelen esetben az ssd-k esetén ez nem valószínű.
A gyorsulásmérő itt egy mozgásérzékelőszerűség. Mint a mobiloknál pl. Ha elfordítod a kijelzőt, akkor is függőlegesen tartja a szöveget.
Hm? -
Silentfrog
veterán
-
bwoay
nagyúr
a dolog úgy működik, hogy nem leállítja a merevlemezt, hanem leparkolja a fejet, az egy pillanat alatt megvan. mármint azoknál a notebookoknál, amiknél ezt a célc szolgálja a szenzor.
egyébként tanakodni sokkal tovább tart, mint rákeresni."New VAIO P is the first notebook from Sony with a built-in accelerometer that responds to physical movements. Just give VAIO a gentle shake to ‘flick’ through pictures or the pages of a PDF document, or navigate back and forth through your web browsing history.
The sensor also recognises when VAIO P Series is turned on its side, automatically ‘flipping’ the screen for easy reading of documents or web pages in portrait mode. The notebook’s additional mouse buttons are perfectly placed for comfortable page-turning when you’re reading in portrait position – just like a paperback book or magazine."
-
Silentfrog
veterán
Biztos van értelme csak sajnos én nem látom át.
Amiota az eszem tudom/ugy 2-3 napja
/
mindig volt laptopom és soha sem volt baj a vinyoval.
Minden elromlott nálam már, de a merevlemez soha.
Bár én vigyázok rá és nem ezzel dobálom a varjakat.
Akkor szerintetek arra jo,hogy kikapcsolja a vinyot ha mondjuk észleli ha leesik?
Ez ok de hogy áll le olyan gyorsan? Áramtalanitás után még nem áll le a fogro rész egyből, de addigra már le is ér a földre és ugyanugy belever a fejbe.
Vagy tévedek? -
geezer
aktív tag
-
^Clown
addikt
Gyorsulásmérő jó lesz motorozáshoz meg hobbi autóversenyzéshez, lehet logolni, melyik kanyarban hány G hat

-
ro_bert17
őstag
Gyorsulásmérő=mozgásérzékelő?
Elforgatja a monitor képét, mint a telefonoknál.
Az ára pedig biztos nem magyar pénztárcához van méretezve. "Nyugaton" akinek ilyen heppje van, simán megveszi második, harmadik, negyedik eszköznek. -
Gabesz84
őstag
bizonyos gyorsulás után lelövi a vinyót, és parkolópályára teszi az író/olvasó fejeket, hogy még véletlenül se karcolják össze a tányér felületét + ne okozzanak egyéb visszafordíthatatlan mechanikai sérüléseket.
-
Silentfrog
veterán
-
.mf
veterán
-
.mf
veterán
-
sz.zoli25
aktív tag
Aranyos a Kicsike...

-
Silentfrog
veterán
-
bwoay
nagyúr
-
Ste
addikt
Nem semmi méret és kijelző felbontás. Ráadásul otromba akku nélkül is megvan az 5 órás üzemidő. Az ára biztosan horror lesz
-
Szemjuel
tag
-
Probber
őstag
Gyorsulásmérőnek mi értelme van egy ilyenben?
Megmutatja, hogy hány G-vel vágták a falhoz?
De azt meg túl se élné, szóval tényleg nem értem mire lehet használni... -
Sicilian
addikt
Trendi csajsziknak jó lesz

-
rankesz
veterán
-
Devid_81
félisten
Látod erre nem is gondoltam

Volna pár ötletem, hogy mikor tudna egy ilyen kihúzni a bajból
Le sem merem írni... -
Silentfrog
veterán
-
Devid_81
félisten
Bear Gryllsnek alap egy ilyen

Mi a ráknak bele iránytű, meg gyorsulásmérő? -
bwoay
nagyúr
-
pottyantós
aktív tag
Egy fekete verziót még simán bevállalnék..

-
Szemjuel
tag
-
Straw
senior tag
-
^Clown
addikt
-
Sefter
veterán
az 1600x768-as felbontás egy 8"-os kijelzőn mennyire hazsnálható..

-
^Clown
addikt
Pofás, farzsebben elfér
A háttértár sebességére azért kíváncsi lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Dell Latitude 7400 laptopok - Most féláron!
- Asus Zenbook 14X OLED AMD Ryzen 9 5900HX 16 GB LPDDR4X 4266 MHz RAM 1 TB SSD
- Magyar ! DELL LATITUDE 7420 2-in-1 14"iPS TOUCH / i7-1165G7, 16GB/512GB NVMe / irisXE TB4 +SZLA GAR
- ÚJ AKKU! ThinkPad X13 YOGA - 13.3" iPS érintős, i5-10310, 16 / 256SSD, WiFi6, TB3, uj.olv +SZLA GARi
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem nem nagyon jön be
Iszonyat pici. Ezzel már rendesen nehéz lehet írni.

Nem azért mert nem akarom, hanem mert egyszerűen nem megy.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)