Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- IMG_20250917_090039
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Mint később írtam általános felhasználás esetén idegesítő és felesleges terminállal bénázni. "
Kissé feljebb leírtam, hogy nem..."a fájlkezelés kicsit egyszerűbb egy TC szerű állománykezelővel mint minden mappában cd-t meg ls -l írkálni."
Miért, az mc micsoda? Fentebb szintén vázoltam az előnyeit.@doc : "amugy windows alatt is meg lehet csinalni bizonyos nagyon alapveto dlgokat parancssorbol,"
Meg van, amit csak onnan. Ezért röhögök, amikor egy rakás winnyóz-fan azt mondja hogy win alatt nem kell parancssor. -
doc
nagyúr
ha oktatni akarsz barkit is, az mar regen rossz...
a soktucatnyi Linuxos ismerosom kozott van egy, akire kb. illik az altalad leirt jellemzes, a kulonbseg az hogy o nem azert hasznal pl w3m bongeszot mert az 'kemeny', hanem mert azt szereti. es biztos vagyok benne, hogy barmilyen feladatot tizedannyi ido alatt old meg parancssorbol, mint egy 'klikkelos windowsmajom' egereszveaz ilyen kijelentesekkel meg, hogy 'hasznalhatatlan' meg 'ezerszer bonyolultabb bizonyos egyszeru feladatokra' magadat egeted, illetve kimutatod hogy fogalmad sincs a shell hasznalatarol. eppen az egyszeru feladatok az a temakor, ahol fenyevekkel vezet a parancssor a GUI elott
nem mondtam hogy ifconfig-gal kelj minden reggel, de ez egy pelda volt a parancssor (hasznalhatatlan es ezerszer bonyolultabb, ugye, mint tudjuk toled, koszonjuk mester
) es a konnyen hasznalhato, villamgyors GUI osszehasonlitasara
de ha mar a cikk temajanal maradunk, legyen mondjuk egy egyszeru ping, pingelj egy gepet parancssorbol, illetve grafikus feluletrol. vagy mondjuk allitsd at a halokartya ip-cimet, tedd dhcp-re, vagy akar csak lepj be egy masik gepre ssh-n. ezek mind olyan feladatok, amiket (a megfelelo extra programok telepitese utan!) megcsinalhatsz windows GUI-n is. azalatt, mig te a bongeszodet inditod el, hogy a neten keresgelj olyan grafikus program utan, amivel lehet pingelni, vagy keress egy letoltheto putty-t, parancssorbol mar regen kesz van az egesz, egy lassu gepelonek kb. 2 masodpercbe telik mindegyik fent leirt feladat
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Synology NAS
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- TOP Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD, ROG RTX 4090/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest