Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarknessHope
senior tag
nos a 40-150 szor pontosan ugyanazt nyujtja 35mm ekv mint 70-200 x1,5 APS-C-n tehát persze jó lencse... te pont ezt a gyutávot v fényerőt szeretném túllépni. ÉS sigmánál látok esélyt rá hogy lesz.egyébként jelenleg Olympus cuccát tartom a saját céljaimra legjobbnak OMD-em-1 14-150 60mm makro és 300 fix az 1,4 konverterrel. ez a legjobb most. De egyelőre nincs keret rá.. ráadásul teljes rendszerváltás nikonról. Szóval a mostani téma az hogy jelenlegi APS-C DSLR vonalon lesz e előrelépés. nagyobb fényerő v nagyobb gyutáv téren emberi méretben. tehát mondjuk 1,6 kiló 22cm ig bezáróan. Kb ez a nagyobb 70-200-ak mérete. ha kijön ilyesmi olcsóbban megúszom mint komplett átnyargalást. bár ahogy elnézem egyre több minden szól Oly mellett. Próbáltam is EM-1-et 300+1,4-el és a kettős stabival kitartottam 1/13-ot a Digitcam boltban.. Szóval irigylem azt a rendszert tényleg

ja 4/3 vonalra meg inkább fényerőben lenne érdekes a kiadás. pl ha 100-200 f1,8 obi jönne
az azért nagyításban és fényerőben is jobb. na de ez azért elég fikció. csak a remény hal meg utoljára -
ati3x
senior tag
válasz
DarknessHope
üzenetére
"4/3 vonalon olyan profi zoom lencse ami többet nyujt mintha megvennéd a szokásos 70-200-at "
Van, az olympus 40-150/2.8 pro. 80-300. Meg van 1.4x is hozzá.. Bitang jó kis cucc. Méretre, és tömegre is viszonylag kicsi. Mármint a tudásához képest mindenképp..
-
DarknessHope
senior tag
remélem fojtatja a sort a sigma és lesz APS-C zoom tele jó áron jó fényerővel
mondjuk 100-200 f2 urambocsá 150-300 f2,8 bár hogy az 50-100 is súlyban a nehezebb 70-200 ak szintjén van. nemtudom ez megoldható e. de tény hogy jól jönne aps-c és 4/3 vonalon olyan profi zoom lencse ami többet nyujt mintha megvennéd a szokásos 70-200-at egyébként is a legtöbben aps-c használják természetfotóra FF-en már max portréra jó vagy nem tudom mire. aki másra használja nyugodtan írja le. A lényeg hogy hordozható méretben jó fényerős zoom tele nem igen van. 70-200-ak több gyártótól.. afölött vagy fényerő vagy zoom vagy méret lesz problémás ha árat nem is nézem. tehát mondjuk igazi tele a 120-300 200-500 300-800 hármas. de ezeket ki a fene hordozza? és most árat ki is vettem képletből.. tulajdonképpen jelenleg nekem nikon DX-re nincs igazán hordozható jó telezoom.
-
törölt tag
Itt a tesztje: http://www.lenstip.com/473.1-Lens_review-Sigma_A_50-100_mm_f_1.8_DC_HSM_Introduction.html
Brutális...

-
IamMenyus
tag
válasz
rottenbull
üzenetére
Az Art sorozat jó, a 35/1.4 Art kiváló üveg az áráért, ráfért már pár jó lencse a Sigma névre

-
FireFox1996
addikt
első ránézésre nekem Sony obinak tűnnek...
-
Damage
senior tag
válasz
rottenbull
üzenetére
Ilyen lencsék mellett gondolom FF vázat használsz. Ez csak APS-C-s vázakhoz készül.
Szerintem a képminőségre nem lesz panasz. Van Sigma 18-35 F1,8-asom és karcol tág blendénél is.
Mindenhol 1,5-ös szorzóról írtok. Ne feledkezzünk meg a Canon felhasználókról (1,62x).
Elvileg 1100 dollár körüli lesz az ára, gondolom EU-ban 1100 EUR. 340-350 ezerre saccolom az itthoni árát, áprilisban elvileg kiderül. Majdnem biztos vagyok benne, hogy képminőségben partiban lesz az "L"-es lencsékkel.
-
Akos1994
aktív tag
A 30mm F1.4 339$-os ára nagyon tetszik. Jó kis mindenes üveg lehet.
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
"Indulj ki abból, hogy látószög és DOF tekintetében olyan, mintha MFT-n lenne egy 38-76mm f1.4 objektíved." Igen, mielőtt a súlyadathoz értem, gondoltam rá, hogy speedboosterrel (=1.3/35-70) feltenném egy e-m5II-re, de ehhez kb egy nikon d7000 kvalitású váz dukál extra markolattal.
#15: hehe, még hozzáadsz egy Ronin-M-et, és Schwarzi-t át kell hívni a színpadról, hogy emelje már meg a cuccot
. A stabi hiánya nálam főbűn, a vázakban, amikre szánták (CaNikon, adapterrel a6300) nincs vázstabi és ez egy low-light üveg, ahol alkalmasint az f/1.8-at 1/2, 1/8-os zársebességekkel is használná az ember. -
törölt tag
(#5) t72killer
"Másfél kilósan azért elég brutál súlya van, inkább cipelnék egy 2/105+1.4/50-es párost."
Elhiszem, de ez már annyira szép kategória, hogy igyekszem nem gondolni a méreteire.
Indulj ki abból, hogy látószög és DOF tekintetében olyan, mintha MFT-n lenne egy 38-76mm f1.4 objektíved.(#6) sasa134
"Meg azért várjuk meg,hogy rajzol nyitva a két végén."
Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól rajzol. A 18-35 is nagyszerű lett, ezt ilyen áron, ekkora tömeggel ki sem mernék adni, ha nem így lenne. Igazi kuriózum.
-
Ren Hoek
veterán
Brutális cucc... videózni nagyon jó egy fix zoomos cső... csak egy pro képstabilizátor nagyon kellene.
-
.mf
veterán
Más meg lehet, hogy pont erre várt...
a.) legfőbb portré-gyútávokat lefedi, egy mérsékelt árú obiban, konstans f1.8 --> esküvő, rendezvény: egy D3X / D4 + 70-200 f2.8 vagy 5Dm3 / 1DX + 70-200 f2.8 helyett ez + D300s/D500 vagy 7Dm2 --> sokkal kevesebből megvan, s bár az egyensúlya kérdéses, de vázzal a szett össztömege még mindig alacsonyabb, ekv. DOF szűkebb (N) vagy hasonló (C), nagyobb fényerő miatt alacsonyabb lehet az ISO (bár őszintén, nem mintha ez modern gépek ISO-jával manapság annyira szempont lenne esküvőn, ahol az output fb vagy 10*15, 20*30 cm fotók)
b.) ha a fókusz elég gyors, kisebb pályás teremsportok (röpi, kosár)
c.) konstans f1.8 --> videósokSz: na látom mások is beírták már közben, kellett nekem híreket olvasni és enni kommentelés közben, szépen beelőzött mindenki

Sony E-hez most adták ki a Sigma MC-11 konvertert, amivel ezt az obit is lehet használni E-n, s mivel az obit és az adaptert is a Sigma gyártja, remélhetőleg natívot közelíti majd a sebessége.
-
t72killer
titán
Az a +30% átfogás azért komoly tétel, ha sport/eseményfotózásról van szó, de tény, ha D500-al vagy sony a6300-al (lesz belőle e-mountos, stabis?) pl esküvői fotózást tolnék, biztos ez lenne a munkaobi.
#10: kár
A sony e-re (a5100-6300) ideális lenne, persze csak működő stabival, mert ezeknek vázstabijuk nincs. -
Hatha a ff e-mount lencsekre is rafekszik ezutan a Sigma

-
Byk01
őstag
Ha belegondolsz, nem sok különbség van egy FF-re tett 70-200-hoz képest (tudom, ekv. 50 millivel rövidebb, de szerintem ez nem olyan nagy különbség), és annak soha senki nem kérdőjelezte meg a használhatóságát.
Tény, hogy jobb lenne egy 50-150/1.8, de már így is másfél kiló, mennyi lenne akkor. Mondjuk egy combos AF sebességgel S verzióban teljesen jól el tudnám képzelni egy kézilabda vagy kosárlabda (illetve egyéb teremsport) meccsen a pálya szélén (mondjuk egy D500-ra téve). Nem hiszem, hogy olyan nagy munka lenne ennyit módosítani rajta.
-
tecsu
addikt
Soha nem vennék ilyen objektívet.
-
t72killer
titán
válasz
rottenbull
üzenetére
Az 1.8/50-100 ütős darab, bár el tudom nélküle képzelni az életem
2x-es átfogás ebben a tartományban (~portré) nem sok embernek kell, egy fix 85-ös vagy 105-ös megfelel a feladatra. -
rottenbull
őstag
Na erre kivancsi leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. A stabi hiánya nálam főbűn, a vázakban, amikre szánták (CaNikon, adapterrel a6300) nincs vázstabi és ez egy low-light üveg, ahol alkalmasint az f/1.8-at 1/2, 1/8-os zársebességekkel is használná az ember.

A sony e-re (a5100-6300) ideális lenne, persze csak működő stabival, mert ezeknek vázstabijuk nincs."