- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
Nem szakmám, csak hobbym.
@Monguz: Elsőnek egy kis távcső Alt/Az fa állványon. Ilyen pont. (rengeteg néven kapod meg ugyanezt, kicsit más színű állvány vagy tubus esetleg. Használtan 10ezer Ft kb. Sokszor van Vatera, Jófogás stb is. Ebayen is hemzseg.) A cél napfoltok bemutatása lenne elsősorban (TILOS DÍREKT A NAPRA ÍRÁNYÍTANI A TÁVCSŐVET ÉS BELENÉZNI! MEGVAKULSZ VÉDŐFÓLIA VAGY BÁRMI EGYÉBB SEGÉDESZKŐZ NÉLKÜL! TÁJÉKOZÓDJ ELÖBB!!!) , de Hold is nézegethető vele, esetleg Vizi Péter Csillagatlasz kistávcsővekhez könyvében felsorolt fényes kettős csillagok, vagy ezek alkotta érdekes alakzatok bemutatása. Az már kiderült, lehetséges lesz pl műholdak vagy az ISS átvonulás követése is. A távcsővet már régen megvettem, az akkor még nem létező gyerekemnek.
Most már van gyerek, érdekli is a maga szintjén, így itt az idő elkészíteni neki a saját kis GOTO vezérlésű távcsővét. Mondjuk a saját nagyobbacska tubusom saját állványának is alapja lesz a vezérlés. Gondoltam egy magán blogban megosztom, hogy haladok az építéssel. Nem villogni szeretnék egy netről összeollózott kóddal. Sőt! Csak érdekesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest