Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amondó vagyok , mindenki tegye le az asztalra ami van és majd akkor lehet bírálni. :)

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) TheMarci


TheMarci
(PH! addikt)

Közben a búvár, aki nyilván nagyon ért a technikához látatlanban elmondja, hogy nem működne a megoldás, és Musk dugja fel magának..

Do You Dream?

(#3) Aweriot


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem valamiért nagyon unszimpatikus Musk, de azt el kell ismerni, hogy marha sikeres abban amit csinál. Csakis azért, mert teljes mellszélességel és szenvedélyesen dolgozik. Éppen ezért értem, hogy miért dühíti ez ennyire.

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#4) kenwood


kenwood
(PH! addikt)

Szoval ugy kezdodott a bunyo, hogy Musk visszautott ?
Vagy mar a stickes duma elott is mondott valamit a faszirol ?

(#5) t72killer válasza kenwood (#4) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

mondjuk kezdte úgy a dolgot, hogy a mentés közepén, amikor már vagy 8-9 gyereket kihoztak a bevált módszerekkel, odaállít egy batár acélhengerrel, amit "teszteltek" (tisztavizű medencében...), hogy dugják be a járatba (és kb végezzék ki a bentmaradtakat...). A mentés hevében (és azért FELELŐSSÉGET VÁLLALVA) valszleg én is elég hamar javasoltam volna jobb helyet, hova dugja...

Médiaripacs, az egészet kizárólag a feltűnési viszketegsége miatt csinálta. Egy ilyen merev cucc valós kacskaringós barlangjáratban esélytelen, a búvárok sokszor levett palackkal kúszva követik a hajlatokat, láthatóság nulla...

Ha igazán mérnökként segíteni akart volna, küldhetett volna extra nagyteljesítményű szivattyúkat, búvárpalackokat, stb - mindnek híján voltak a mentőegységek, és egyetlen perc tervezgetés nem kellett volna hozzá, csak egy telefonhívás pár céghez, ami közel van a Los Angeles-i reptérhez. Segített volna? Igen. Lett volna nagy médiabumm? Akkora tényleg nem, mintha a kisfiú álma valóra válik és az ő "tengeralattjárójában mentik a gyerekeket". Kérdemén, ha elakad (egy ilyen dizájn garantáltan elakad abban a járatban...), és odaveszik tucatnyi gyerek, azért is vállalja a felelősséget?

#2: a búvár a járatot látta, tudja, hogy 10+olyan kanyar van benne, amit hajlított térddel/törzzsel tud bevenni - van még kérdés?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) bambano válasza t72killer (#5) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Ha igazán mérnökként segíteni akart volna, küldhetett volna": küldhetne egy kövérebb csekket az elhunyt búvár családjának...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#7) kemotox válasza t72killer (#5) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

"A mentés hevében" lol. Az interjún biztos nagy volt a mentés heve.

(#8) janeszgol válasza TheMarci (#2) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

És Musk feltérképezte a barlangot? Volt rajz a járat minden centiméteréről? Mert ilyenkor az kell. Esetleg más útvonal, amit feltérképeztek?

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#9) t72killer válasza kemotox (#7) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem követtem az eseményeket, de interjú után ment vissza a vízbe gondolom, és nem zéró felelősséggel osztotta az észt egy kaliforniai karosszékből...

#8: nettó önreklámozás, és amikor nem jön be, próbál rátapadni a problémát ténylegesen megoldó emberre, saját magát helyezve a hírekbe. Csakhát a mocskolódó+hazug lejáratókampány az értelmesebbjének nem jön be. Meg a jogi következménye is komolyabb egy "dugd fel magadnak" beszólásnál (ami szvsz Musknak sokkal kevésbbé fájt mint a helyükez megálló szakmai ellenérvek)

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) kenwood válasza t72killer (#5) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Egyebkent nekem sem szimpatikus Musk,bar bajom sincs vele.

Vedeni ezert nem is szeretnem,mert a pedozas tenyleg legalja,hacsak nem az tortent,hogy ledoxolta a palit,es tudja, hogy igaz.

En inkabb a cselekvesei mogotti dolgokon gondolkodnek.

Az elso kerdes, hogy ekkora cegekkel,ilyen mernokokkel a hata mogott miert all elo total nonszensz otlettel ?
Ezt nem tudom.

A masodik kerdes, hogy miert ilyen hi-tech megoldast akart ?
Erre lehet valasz egyreszt az exhibicionizmus,PR.
Masreszt meg az is, hogy o nem 12 gyerekben gondolkodik, mivel kb. orankent tobb hal meg a vilag kulonbozo pontjain. O nagyban jatszik, olyat szeretne,ami sok mas szituban is hasznos,nem erre az egy konkret esetre jo.

(#11) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

Én csak az egész kommunikációt nem értem. A búvár miért tolta fullba a kretént? Köszi pacsi, hozzad, aztán ha tudjuk alkalmazzuk. Aztán nem használják. Nem tart senki a fejükhöz semmi fegyvert...

Hogy az elektromos autók koronázatlan ura is felvette ezt a kesztyűt talán még ennél is szomorúbb.

Az egyetlen rohadt nagy mák, hogy mindenkit egyben hoztak ki, ha nem így lett volna, akkor milyen hisztit vágnak...

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#12) Cathfaern


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Én azt nem értem, hogy ha Musk biztos abban, hogy a módszere működött volna, akkor még mindig ott a barlang, prezentálja. Egy videóval alátámasztott normális hangnemű twitter üzenet többet ért volna...

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#13) KrenAtesz válasza Cathfaern (#12) üzenetére


KrenAtesz
(PH! kedvence)

Ha jól tudom, ez a terv :)

Vostok Amphibia 710 narancs mod eladó: https://hardverapro.hu/apro/uj_egyedi_automata_vostok_amphibia_710_scuba_dude/friss.html

(#14) Cathfaern válasza KrenAtesz (#13) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

De akkor kár előre vagdalózni. Sokkal jobb PR ha rögtön van bizonyíték, és akkor ha mégse működik, akkor csendben vissza lehet vonulni. Ha most kiderül, hogy mégse működik az elég kemény égés lesz.

Bár igen, esélyes hogy ez nem megfontolt PR akció, simán érzelmi reakció.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#15) t72killer válasza blackrulz (#11) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha beleb&sznának a munkámba, miközben életeket mentek, MŰKÖDIK a módszerem és a másiké 99.9%, hogy nem, akkor én is ideges lennék. Minden másodperc időveszteség miatt.

Szted egy mentősnek mi a korrekt reakciója, ha újraélesztés közben egy homeopata magyarázni kezdi neki, hogy "feltalált valamit"?

"az elektromos autók koronázatlan ura" - a teslában én nem sok innovációt látok, fogott a meglévő akksitechnológiából fél tonnányit, rárakta 4 kerékre, fogott szintén meglévő elektromotorokat, becsomagolta és árulja 100e$-ért. Majd ha virít egy a mostani fajlagos kapacitás 10x-esét tudó akksit, akkor mondom hogy letett valami újat az asztalra, de ez így kb Apple-szintű copy-paste szájtépés.

A privát űrprogram más tészta, ott érdekes módon sikerült a NASA "csillagászati" számait elég komolyan megszelídíteni, bár ott is akkor beszéljünk sikerről, ha legalább egy Hold-missziót megvalósít.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) kenwood válasza t72killer (#15) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

az innovacioban nincs akkor penz,mint a meglevobol osszerakni valamit egyben ok.
persze kell az is,de onmagaban nem eleg.

(#17) blackrulz válasza t72killer (#15) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

"akkor én is ideges lennék. Minden másodperc időveszteség miatt."

Jah épp merült a csávó és a belső rádióján keresztül nyilatkozta, hogy hagyják végre békén. Vagy nem és egy interjút adott, tehát rohadtul nem a másodpercekért küzdött. Értem én. Hallgasd meg kérlek a nyilatkozatot. Ha ebbe _szerintem_ mint minden normális ember kihagyja hogy dugja fel magának, akkor változtat valamit? Annyit hogy nem lenne vele is tele a sajtó, mer' beszóót.

A beszólás nem újraélesztés jellegű szituációban történt maradjunk annyiban, és szerintem a nagy nyilvánosság előtt az ilyesminek nincs helye, mert halál fölösleges.

"az elektromos autók koronázatlan ura"
Véletlenül nem ment át az irónia, vagy csak bele akartál kötni, hogy almázhass picit?

Segítek, Musk megnyilvánulásait jellemzően utálom. Ezekkel a populista, villantós baromkodásaival tolja mindig túl a dolgokat, mert minden autót le akar terelni a föld alá majd ő ássa a lyukat és társai...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#18) bambano válasza blackrulz (#11) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Én csak az egész kommunikációt nem értem. A búvár miért tolta fullba a kretént?": normális esetben egy ilyen hosszú merülés után nagyon hosszú ideig nem mennek vízbe, hogy a szervezetéből távozhassanak az oda nem való anyagok. Itt meg naponta játszottak a saját életükkel, hogy a gyerekek kijussanak. Hogy mennyire veszélyes műsor volt, az is mutatja, hogy a gyerekekig csak a 18 legprofibb búvár jutott be, de másik többtíz búvár napi merülési "kreditjét" elhasználták arra, hogy biztosítsák a kihozatal merüléseit.

És akkor megjelenik az okostóni a helyszínen és elkezdi osztani az észt. Szerintem örüljön, hogy nem hagyták egy vizes járat alján.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#19) t72killer válasza blackrulz (#17) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"A beszólás nem újraélesztés jellegű szituációban történt maradjunk annyiban"

A nem újjáélesztést, hanem jelentős részt papírmunkát végző főorvos is ugyanígy el fogja hajtani a sarlatánt. Az angolok amúgy nem szoktak nagyon finomkodni a kijelentéseikkel, nem németországban vagyunk, amikor a pasi 3x bocsánatot kér a feleségétől, mielőtt beledugja a szerszámot.

Viszont van egy határ. Sima "kocsmai" beszólás még oké, echte rágalmazás nem oké. A határ kb a búvár szintje körül van, Musk meg kb a manapság leginkább ártó mocskolódást tolta, ami fényévekre van a kocsmai beszólások szintjétől. Gondolom téged is másképp érintene egy szimpla anyázás, amit kb minden 3adik pesti dugóban megkapsz, és egy olyan bűnténnyel rágalmazás, amiért életfogytiglan jár.

Egyébként a dekóidejét töltötte, amiről azt sem árt tudni, hogy kiadós adag nitrogénnek olyan hatása van az emberre, mintha megivott volna 2 felest. Van még kérdés?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#20) bitpork válasza t72killer (#19) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van, ha szabad. Minden kötekedés nélkül (de most komolyan nincs szándékomban): Te innen az alkalmazotti státuszoddal, miért és hogyan támasztasz Muskkal vagy bárkivel szemben elvárásokat, illetve mondod meg az elért eredményeiről h sz@rok amikor még csak hasonlítani sincs mihez?

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#21) Rive válasza KrenAtesz (#13) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Ha jól tudom, ez a terv :)

Eleve elég sötét dolog volt belekotkodácsolni, de ha ez tényleg terv, akkor Musk ~ alá is írta, mekkora érzelmi selejt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#22) t72killer válasza bitpork (#20) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

mi köze ehhez a státuszomnak? Mint búvár és mérnök mondom, hogy az eszköz nettó baromság, amit Musk csinált (még azelőtt mondtam, mielőtt bárki reagált volna rá), garantált lett volna a katasztrófa, ha bevetik. - Vajon miért nem tesztelték a mentés után a járatban?

"és hogyan támasztasz Muskkal vagy bárkivel szemben elvárásokat" - Bárkitől elvárom, hogy ne kockáztasson emberi életeket a saját egója növelése érdekében. Hogy az üzletben mit csinál, az más tészta, azzal szemben csak akkor van elvárásom, ha befolyásolja az életem. Mivel kb Lamborghini árkategóriába gyárt kocsikat, ezért ez engem nem érint, de nagy innovátornak ugyanúgy nem hívnám, mint a Lambo-főnököt.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#23) Cathfaern válasza t72killer (#19) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Van: miért engedték, hogy interjút adjon? :) Ok, nem ő volt akkor a felelős, hanem az aki nem akadályozta meg az interjút. Mondom ezt amellett, hogy ha nem tudja alátámasztani az állítását, akkor Musk mindenképp elvetette a sulykot.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#24) t72killer válasza Cathfaern (#23) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jogos felvetés, hatóságoknál sem az az alkalmazott nyilatkozik, aki épp kolerabacit talál az iskolai kajában, hanem a szóvivő. Itt viszont a 3. világról beszélünk, nem volt kéznél szóvivő. Még jó, hogy búvár volt kéznél...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) blackrulz válasza t72killer (#19) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Értem én hogy mosod a határokat, és a határra helyezed a beszólást hogy racionalizáld a dolgot, szerintem meg a határ túloldalán van, és erősen kétlem, hogy meg tudsz győzni arról, hogy erre valóban szükség volt.

Nem vagyok híve a pc kommunikációnak sem, de van különbség a magánvélemény és a hivatalos, médiában megjelenő nyilatkozat között. Előbbi bármit is elbír. Utóbbi legyen a helyzetnem megfelelő profizmussal kezelve. Ha ez nem megy, nem kell erőltetni.

Én elbírok mindent ha f2f kapom, de ha valaki a tv-ben szólna be amit a világon körben minden médium le is hoz, nos ott a legkisebbet se.

Tartom a véleményem, hogy szükségtelen volt mindkét oldalon a beszólogatás, minden nitrogén, egó és társai ellenére is. Az egyik elharaphatta volna a mondat elejét, a másik meg nem kellett volna odategye azt a szót, oszt' csá. Ha szerinted szükséges volt, akkor valóban nincs több kérdésem.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#26) t72killer válasza blackrulz (#25) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Változna a véleményed, ha kipróbálják a csodajárművet és elakad, bizonyítva, hogy a "leoltott lángész" tucatnyi gyereket ölt volna meg?

Javaslat: igyál két felest és nyilatkozz a tévének a magyar egészségügy helyzetéről, megnézem az eredményt :K .

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#27) Rive válasza t72killer (#24) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Nem kell a harmadik világra hivatkozni: nyugaton is szokás még akár a katasztrófa közepén megnyilatkoztatni az éppen pihegő nyakig sár lezúzott szakit is.

Ha jól emlékszem olyan is volt már, hogy a szaki izomból KO-t nyomott a riporternek. Felmentették.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#28) t72killer válasza Rive (#27) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

;] , korrekt. Bár én jellemzően az ilyen szakik felettese szoktam lenni, de tőlem kapta volna a másikat a riporter, ha nem hagyja az emberemet dolgozni.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) blackrulz válasza t72killer (#26) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Változna a véleményed ha a búvárok nem tudják megoldani és tucatnyi gyereket ölnek meg, majd kiderül hogy a kapszula átfér és működött volna? Valóban elképzelt szituációkat kell gyártani ahhoz, hogy alátámasszunk egy véleményt? Nemár...

És még egy kérdés ha már: Ki mondta hogy próbálják ki, ki mondta hogy valóban használják? Mert hogy én nem az tuti, így rajtam ne is akard leverni. Innentől köszi de engedd el ezt a történetet, mert a téma szempontjából teljesen irreleváns, maximum azon tudunk vitatkozni, hogy melyik beszólás volt köcsögebb és szükségtelenebb. De abban valószínűleg alapvetően egyetértünk.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#30) bitpork válasza t72killer (#22) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott a kutya elásva. Miből feltételezed h csak az egója hajtotta? Ez , státusz és mérnök mivolt ide vagy oda, merő spekuláció.
Ugyanakkor megint csak vissza kell kanyarodnom oda, hogy mindenki tegye le a magáét és ha egálban van a másikkal, akkor lehet kritizálni.
Innovátor és filantróp. Bármennyire is tűnik mérnök szemmel egyértelműnek amit csinált előtte senki nem tette meg azt amit, ilyen léptékben.
És most nem beszélek a nagyon nem helyénvaló pedó jelzős szerkezetről amit használt.

Mondjuk az én véleményem az egész történek kapcsán Hofi szavaival írhatóak le: kérdem én a pont agyammal, a lyukba, miért kellett bemenni?!

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#31) Rive válasza bitpork (#30) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Miből feltételezed h csak az egója hajtotta?

A világon van ~ 50-100 ember, akit tapasztalata és képzettsége feljogosított volna arra, hogy bemenjen oda, abban a helyzetben. Ebből odament nagyjából egy tucat, dolgozni: a második vonalból félszáz, segíteni.
A többiek megtisztelték ezeket (meg magukat is) annyival, hogy nem okoskodtak bele a partvonalról, pedig tuti lehetsz benne, hogy mindegyiknek lett volna valami, amit máshogy csinált volna.
Ráadásul tuti lehetsz abban is, hogy egyik se valami hülyegyerek, sok izommal és nulla ésszel.

Egy elszállt nagymenő managgee volt az, aki beleokoskodott.

Ez a szitu így nem igazán igényel, illetve nem igazán tűr további belekotkodácsolást.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#32) bambano


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

egy dolgot magyarázzatok meg: tegyük fel, hogy musknak igaza van. tegyük fel, hogy amiatt, hogy nem vetik be a lomját, meghal 12 gyerek. Ebben az esetben is jogos lenne pedofilnak neveznie a búvárt?

Ha Muskot jogos, elfogadható düh vezérelte volna, akkor szakmaiatlannak vagy hozzá nem értőnek nevezi a búvárt. De pedofilnak? mitől pedofil egy búvár, aki gyerekeket ment?

Nem hiszem, hogy menteni lehet Musknak ezt a nyilatkozatát. idióta nyilatkozat, pont. jól láthatóan személyes sértettség vezette, az pedig nem jó tanácsadó.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#33) bitpork válasza Rive (#31) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tehát a chilei bányászokat is csak az egó hozta ki mert ott egy kapszula volt a megoldás? Oooo'rájt...
:R

(#32) bambano: és mi menti a baúvárt aki szabad fordításban felszólította Muskot h dugja fel magának a kapszuláját? :U

[ Szerkesztve ]

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#34) Rive válasza bitpork (#33) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Ja, monszun idején elárasztott barlang az pont olyan, mint a beszakadt bánya, ahol két hónapig is el lehetett húzni a mentést.

Elterjedt népszokás nulla tényleges rálátással belekotkodácsolni dolgokba. Folytasd nyugodtan.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#35) t72killer válasza blackrulz (#29) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha Musk tudna bármit a barlangi vízimentésről, ÉS nem akkor jön oda, amikor a gyerekek fele már kint van, akkor változna a véleményem.

#34: eléggé sok páleszt kell a bányamérnökkel itatni, hogy olyan kacskaringós járatokat ásasson, mint amilyen egy barlangban szokott lenni... De ez a példa is mutatja, hogy a problémát szakemberre kell bízni, aki látott már ilyet, sőt, alkalmasint járt már az adott terepen.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#36) kenwood válasza bitpork (#20) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

a trabant kritikajahoz sem kell autogyarat nyitni.

otletei rengeteg embernek vannak.
penze,kapcsolata,kitartasa es szerencseje viszont csak x milliobol egynek.
ahogy az elnokok,miniszterelnokok, ugy a cegtulajok sem szemelyek,hanem intezmenyek.
nyilvan nem o tervezte a teslat,es nem irta a paypal forraskodjat sem.
persze egy jo vezeto jo embereket alkalmaz,tehat valamit tud az ember,de attol meg nem lesz totumfaktum mindenben is.

(#37) blackrulz válasza t72killer (#35) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Akkor miért nem azzal kezded, hogy szerinted szükséges volt a beszólás a búvár részéről és kész. Mert ennek két állapota van, hogy nem vagy hogy de. Mivel még mindig vitatkozol velem ezek szerint ez tök rendben van és pont szükséges volt. Hogy miért vagy mi értelme volt, azon túl hogy semmi, azt soha nem fogjuk megtudni, de elfogadom, legyen. Sőt kifejezetten kellett is most hogy így mondod. :R

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#38) razorbenke92 válasza t72killer (#15) üzenetére

ebből a hozzászólásból azért látni vélem, hogy nem csak Musk a hisztizsák ;]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#39) bitpork válasza Rive (#34) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott tévedsz hogy két valós esetet részleteibe kapaszkodsz, de itt emberi hozzáállásról van szó! A búvár olyat mondott amit nem h nem illik, de igen csak szégyellhetné magát - intellektus nem lesz attól valakiből h egy dologhoz ért. (Trump is jó példa, de lehetne a végtelenségig sorolni) Azt kell megérteni, hogy a segítséget el lehet fogadni vagy el lehet utasítani de mindkét esetben ezt emberi módon kell tenni.
Musk hibázott-e amikor így reagált? Igen. De a mentésben részvétel sem ment senkit aki inszeminálásra szólít fel. És nem , a helyzet nem ad neki erre felmentést (sem a búvárnak, sem Musknak).

MOD

(#36) kenwood: a tesla és a villanyautózás nem lenne ott ahol most van ha nincs Musk. Ezen kár rugózni. Tény hogy vannak olyan emberek az alkalmazásában akik a szakmai részébe többet tehettek bele mint ő maga, de mindenki előtt ott volt a lehetőség. Fenntartom: bárki aki fel tud mutatni legalább hasonlót, alappal támaszthat vele szemben elvárásokat. A többi , pont mint a trabant esetében, ajvékolás.

[ Szerkesztve ]

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#40) Rive válasza blackrulz (#37) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Ha a 'szükséges' helyett itt a 'megalapozott' vagy esetleg az 'őszinte' környezetéből szerepelne valami jelző... akkor valeszeg nem lenne vita.

#39: itt emberi hozzáállásról van szó!
Igen. Arról, hogy valaki belekotnyeleskedik olyasmibe, amihez nulla lövése van.
Te itt ezt még azzal tetézed, hogy még csak leállni se tudsz, és megpróbálsz újabb és újabb mellékhajtásokon kisajtolni magadnak valami kreditet. Az előbb a chílei bányászok felhozatala, mostmeg hirtelen emberi hozzáállás.

Hát, lóf@szt. Arról a nagyszerű emberi hozzáállásról szól a dolog, amit belekotkodácsolásnak szokás hívni. Köszönjük a példamutató részvételt :K

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#41) blackrulz válasza Rive (#40) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Megalapozott egyáltalán nem lehet ebben a formában a kommunikációja egyik félnek sem. Hogy őszinte az pedig nem mond ellent annak amit írtam. Nem értem hol a gond. :(

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#42) kenwood válasza bitpork (#39) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Az ajvekol szot a szelsojobboldali elemek kisajatitottak, igy kulturemberek kozott tiltolistassa valt.

(#43) t72killer válasza bitpork (#39) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sokan elfelejtik azért az első lépést, ami nem szavakról/nyilatkozatról szólt: Musk nagy hírverés közepette odaküldött egy használhatatlan prototípust a mentési munkálatok közepébe. SzVSz ez majdnem akkora tahóság volt, mint a pedózás (sőt, ha bedőlnek neki, emberéletekbe került volna). Ezen a ponton gondolkoztam el, hogy igazából a hatóságoknak le kellett volna zárni a területet úgy, hogy se újságíró, se egyéb "semmi hasznot nem hajtó" ember ne férjen a munkálatok közelébe, csak a hivatalosan invitált mentőszervezetek és a hozzájuk tartozó logisztika. Ezesetben nem a búvártól, hanem xy biztonsági őrtől kapta volna az elutasító választ a fémkuki.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#44) bitpork válasza Rive (#40) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A bányászincidens megemlítését sem értetted meg - sajnálom, de az én szerény képességeim nem elegek a megvilágosodásodhoz, bármilyen jó szándékkal állok hozzá :R

(#42) kenwood: :R mea maxima culpa, senkit nem akartam megbántani vele :R

MOD

(#43) t72killer: én még mindig ott tartok h hiába a használhatatlan ötlet, itt emberéletekről volt szó. És amíg nem tudja nekem bizonyítani bárki h Musk nem segítő szándékkal tett meg minden tőle telhetőt, addig a tegye fel magának nyilatkozat konkrétan olyan mintha konzíliumnál az egyik orvos azt mondja a másiknak h menjen a picsába. Szerintem mindenki azért volt ott h segítsen a maga lehetőségeihez mérten.

[ Szerkesztve ]

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#45) Cathfaern válasza t72killer (#43) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Azért azt ne felejtsük el, hogy a búvárszakma egyöntetűen mondta, hogy ez egy precedens nélküli eset, most csinálnak valaha először ilyet, és semmi garancia nincs arra se, hogy akár egy embert ki tudnak hozni. Szóval azért ne úgy állítsuk be a dolgot, hogy odamentek a búvárok, akik 100%-ig biztosak voltak a dolgukban, tudtak mindent, csak hagyni kellett őket dolgozni, erre jött pár köcsög aki zavargatta őket.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#46) kenwood válasza t72killer (#43) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Mivel bejutni sem tudott volna,igy az embereletek tobbesszamban azert tulzas,de valoban nehezen ertheto, mit is akart.

(#47) t72killer válasza bitpork (#44) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egy korai cikk, még a "tengeralattjáró" előttről.

"Elon Musk amerikai nagyvállalkozó pénteken Twitter-üzenetekben tudatta intézkedéseit azután, hogy egy twitterező* szemére vetette: nem tesz eleget a barlangban rekedtek kiszabadításáért.

A mágnás – akinek nevéhez többek között a SpaceX és a Tesla vállalkozások fűződnek – Boring nevű cége járatos az alagútfúrásban, nagyon fejlett radarja van földrétegek vizsgálatához. Szakemberei azt ötlötték ki, hogy

egy légjárat fúrásával ki lehetne menteni a Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diákot és edzőjüket.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án rekedtek benn a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken levelet küldött a thaiföldi labdarúgó szövetségnek, mély együttérzéséről biztosítva a gyerekek és edzőjük családjait, egyúttal meghívta a barlangban rekedtek fiúkat Moszkvába, a jelenleg zajló labdarúgó világbajnokság döntőjére, amely július 15-én lesz. A fiúk – focisták lévén -, rendszeresen kérdezősködnek a rájuk vigyázó búvároktól a vb történéseiről.

A mentésben pénteken meghalt egy búvár. A 38 éves férfi korábban tagja volt a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának.

Feladatát ugyanakkor még teljesíteni tudta: eljuttatott egy oxigénpalackot a kijelölt helyre, de visszafelé eszméletét vesztette és meghalt.

A búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban tervezett több kilométeres mentési útvonal mentén.

A mentésbe önkéntesen bekapcsolódó dán búvár, Ivan Karadzic a nehézségeket jellemezve a dpa német hírügynökség tudósítójának elmondta, hogy a kifelé vezető járatok „helyenként olyan szűkek, hogy le kell venni a magukra öltött oxigénpalackot**, és maguk előtt áttolni a szűkületen”. Szavai szerint ezt a problémát csak valamilyen speciális búvár felszereléssel lehetne áthidalni."

*Na ez a tajparasztja is megérdemli a kokit... Mi köze hozzá? Az összes milliárdost végigkopogtatta?
**Valaki fejbevágná végre az idióta újságíróját, aki folyton csak oxigénpalackokról beszél? Persze, O2-t is visznek, de a fő légzőgáz nem az (levegő, nitrox, heliox).

#45-46: viszont bármilyen nagyobb merev tárgyat levisznek, az eltömi a járatot (a fenti cikk ismeretében garantáltan), és mire kiássák, a bent ragadtaknak valszleg késő.

#45: azért a magyar barlangi mentőbúvárok véleményét kikérném - mégha a világsajtó nem is ismeri, de a magyarországi barlangrendszerekben is történt egy-s-más az elmúlt 50évben. Persze, komplett iskolás osztályt nem kellett több km-nyi járaton áthozni, ez tény. Ahogy az angol cikkeket olvasom, profi munka volt, ha egy mód volt a mentésre, azt megtalálták.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) Kalandor válasza bambano (#32) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

mitől pedofil egy búvár, aki gyerekeket ment?
Sztereotípia, hogy a Thaiföldön élő idős, egyedülálló, fehér férfiak nem csak az érett mangó, hanem az éretlen kisfiúk miatt vannak vannak ott.

(#49) bitpork válasza t72killer (#47) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megint ott vagyunk h elveszünk a technikai részletekben. Segíteni akart? Paraszt volt vele valaki? Rosszul reagálta le?
Mindháromra 'Igen' a válasz. Ettől még nem kell ekézni - szerintem. Valószínűnek tartom ha én is, ráadásul külső felszólításra, időt és energiát áldoznék a lehetőségeimből amire így reagálnának, nem lenne őszinte a mosolyom.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#50) bambano válasza bitpork (#33) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"és mi menti a baúvárt aki szabad fordításban felszólította Muskot h dugja fel magának a kapszuláját?": több dolog egyszerre:
1. amikor kijön egy sok órás merülésből, fiziológiailag úgy néz ki a szervezete, mint aki belőtte magát. ezzel szemben musk normál állapotban volt.
2. a búvár látta, mi van ott, musk nem.
3. teljesen más kategória valakinek a tettét kritizálni, mint valakit kritizálni.
4. musk kibicelt, a búvár nem.

tehát bárhogy csűrjük-csavarjuk, nem egy kategória a két kijelentés, nagyon nem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.