Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa
    veterán

mondjuk én rsyncelek, még sose volt olyan, hogy a 100mbit miatt a kezem tördeltem volna. pedig tényleg csak két kábelt kell átdugni. más kérdés, hogy úgy is 20-30 megabáty között marad notivinyók + truecrypt + sshfs mellett. ez lenne amúgy az egyetlen (nyilván gyengécske) érv egy core gépekre épülő hálózat mellett, ha minden igaz azok már mindkettőt offloadolnák.

meg scheduled bakup úgyis éjszaka megy, nem akkor mikor amúgy használnám a klienst / hálót / szervert.

én azt csinálnám, hogy jóárasított inteles core2 14" thinkpad (gyak inteles t61), bele két notivinyó, ultrabayban alapból kikapcsolva-kicsit kihúzva és csak néha bedugva-rátükrözve. bele lehet még barkácsolni minipcie sata2 adaptereket, az további 4 lemez. ahogy írva lett 4 olcsó külső sata2 rack, kettő online, kettő kikapcsolva, akár lecsatlakoztatva. a notivinyó + két nagy elég kéne legyen minden online cuccnak, és ott van helyben az offline backup, csak be kell kapcsolni a másik két vinyót. az elsődlegesen írt / olvasott adatok a notivinyón, van szünetmentesed is. meg csinálhatsz belőle access pointot is, van képernyőd, billzeted, ilyesmi egy lexikonnyi méretben kb hangtalanul (mert a két online nagy vinyó legalább spindownol, ami raidnél nem gyakori).

persze ez sokkal kevésbé "enterspájz", mint a raid varázslat, de én már ölelgettem sírva ilyen külső egységet mikor sbs elment balra, és nem azzal kellett kezdeni amit bambano írt, hogy akkor most az integrált raid vezérlő hogyan jön ki a gépből az adatok lementéséhez...

Új hozzászólás Aktív témák