Hirdetés

2021. november 30., kedd

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) HussarF

Normális nyugati vakcina... :DDD

A Szputnyik az egyik legjobb, szóval elég jól jártál. Én azt kértem volna, ha lett volna. Így AZ-t kaptam elsőre. Jelentkeztem a 3.-ra én is, Sinopharm-ot kértem. Hadd fogyjon az is ;]

(#2) Steve_Brown válasza HussarF (#1) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Szerintem a szabadság nyugatról érkezik. :))

(#3) dabadab válasza HussarF (#1) üzenetére


dabadab
titán

A Szputnyik az egyik legjobb

Leszámítva azt, hogy egyrészt az oroszoknak valamiért még mindig nem sikerült megfelelő dokumentációt prezentálni hozzá, de biztos, csak a Wordjük romlott el :D, meg nem nagyon láttam olyan rendes kutatási eredményt, ami ezt alátámasztaná.
Meg hát ott van az a praktikus szempont, hogy mivel - a fentiek miatt - nincs EU-s engedélye, ezért aztán utazáskor ez elég komoly problémákat tud okozni.

A posztra: a láz az immunreakció, teljesen normális olyankor, amikor az ember pont azért kap oltást, hogy az immunrendszere akcióba lépjen.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#4) Steve_Brown válasza dabadab (#3) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Ami azért igazságtalanság, mert valószínűleg az orosz vakcina is megfelelő védettséget ad, csak a mellékhatásaival lehet probléma.

(#5) dabadab válasza Steve_Brown (#4) üzenetére


dabadab
titán

Mármint mi az igazságtalanság?

DRM is theft

(#6) Steve_Brown válasza dabadab (#5) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Az, hogy utazáskor elég komoly problémákba ütközök, ha utazni akarok. Annak ellenére, hogy a pesszimista becslések szerint is közel lehet hatékonyságban az AstraZenecahoz.

[ Szerkesztve ]

(#7) zoo8800


zoo8800
veterán

2 Pfizer után szerintem harmadjára is azt kérek majd. Alig volt oltási reakció, és utazáskor se okoz problémát.

Rip & Tear

(#8) adlersson válasza Steve_Brown (#6) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog

Ki tartott rakétavetőt a fejedhez, hogy te csak és kizárólag Szputnyikot vehetsz fel?

Már az oltás elkezdése előtt teljesen várható volt, hogy (akármilyen okból kifolyólag, de) lesz a "Nyugaton" valami zavar a kínai / orosz vakcinákkal, azok elfogadhatóságával kapcsolatban.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#9) dynamicrossh válasza HussarF (#1) üzenetére


dynamicrossh
tag

A Sputnyik nem a legjobb. A szerb adatok szerint a sino mellett toronymagasan a legrosszabb.

(#10) tboldi válasza zoo8800 (#7) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nekem (26) is így lett, harmadjára is Comirnaty. 14-én kaptam, utána szédülésem és hőemelkedésem volt 1 napig, és kb. 1 hétig fájt a beadás helye, de mára már nem érzek semmit. Tavasszal az előző 2-nél is szinte ugyanez volt.

Anyum a győri kórházban ápolónő, az érsebészetet bezárva átrakták a covid pulmonológiára, nem volt kérdés, hogy beadassuk-e. Ő is kizárólag Pfizert kapott egészségügyi dolgozóként.

Egyébként mindhárom alkalommal apummal együtt mentem el (ugyanaz a háziorvosunk, így sikerült az adminisztráció, a harmadikra meg már direkt így kértünk időpontot), neki a magas vérnyomása miatt nem is ajánlottak mást, csak Pfizert, tőlem meg utána következőként mindig úgy kérdezték, hogy nekem is jó lesz-e ugyanez, én meg nem mondtam nemet. :D
Apum mondjuk amúgy sem fogadott volna el keleti vakcinát, napi szinten ingázik Ausztriába, így sokkal zökkenőmentesebb a határátlépés.

[ Szerkesztve ]

(#11) Hieronymus válasza Steve_Brown (#6) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Gondoltam, hogy ez normális nyugati vakcina, hátha nem lázasodom be. Tévedtem, hasmenés, 40 fokos láz, izomfájdalom gyötört 2 napig."

A hasmenés nem igazán jellemző mellékhatás. Véletlen egybeesés is lehet.
Az izomfájdalom természetes mellékhatása az izomba adott oltóanyagnak. Ez nem függ az oltóanyag fajtájától.
A láz összefüggésben állt azzal az immunreakcióval, amit az oltóanyag okozott.

A legfontosabb kérdés ez esetben, amit szinte sohasem kérdeznek meg. Ha az immunizálás ennyi problémát okozott, akkor az éles vírusfertőzés mennyivel lenne "kényelmesebb"?
Nyilván sokkal erőteljesebb (mellék)hatásokat okozna.

"Az, hogy utazáskor elég komoly problémákba ütközök, ha utazni akarok. Annak ellenére, hogy a pesszimista becslések szerint is közel lehet hatékonyságban az AstraZenecahoz."

Miért nem adták be a szükséges dokumentációkat?
Németországban készültek a gyártására egy ideig. Aztán az engedélyeztetési eljárást nem kezdték el és hatásossága is kétséges lett.
Az a problémája, hogy egy viszonylag ritka és veszélytelen vírust használ közvetítésre. Ha már találkozott azzal a közvetítő vírussal az oltott személy, hatástalan az oltás. Vagy csekély hatású lesz.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#12) CPT.Pirk válasza zoo8800 (#7) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

2 pfizer után nem is kérdezték mit kérek, 3. adagnak is azt adtak. Picit éreztem másnap a nyirokcsomókat a torkomban, meg egy picit az oltás helyét de egyébként semmi extra, az oltás utáni napon lenyomtam egy 12km-es túrát a Mecsekben.

Anyukámat kicsit jobban megviselte ugyanez, neki fájtak a csontjai meg a háta másnap, de őt már az alap oltás is eléggé megkínozta anno. Viszont 2 nappal később már ő is rendben volt.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#13) Steve_Brown válasza adlersson (#8) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Tudod amikor igényeltem az oltást olyan hírek voltak, hogy a korosztályom talán 2022 végére 2023 elejére lesz egyáltalán vakcinálva. Így örültem, hogy tudtam lepattanóban kapni BÁRMILYEN vakcinát miután már apukám megjárta a covid osztályt.

Nem hiszem, hogy firtatható a felelősségem ebben a kontextusban.

(#14) domos


domos
senior tag
LOGOUT blog

Én első kettőnek Sinopharm-ot kaptam, nem éreztem utána semmit, a 3. Pfizer volt, gondoltam attól se lesz semmi, bementem dolgozni, kicsit levert voltam, de másnapra már az is teljesen elmúlt. Nagyszülők 73/78 Modernát meg Szputnyikot kaptak, egyiknek se volt semmi baja.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#15) Steve_Brown válasza dynamicrossh (#9) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Esetleg erről tudsz forrást csatolni? Nem találok sehol külön Szerb adatokat.

Egyedül ezt:

[ Szerkesztve ]

(#17) Pörp


Pörp
senior tag

41 vagyok, két szputnyik és egy pfizer. Mindhármat megszenvedtem: hidegrázás, láz, remegés, levertség, nulla alvás. Egy napig tartott minden esetben.

(#18) miztyc


miztyc
csendes tag

Korlátozott a szerb tudásom, de ebből a cikkből nem az jön le, hogy a Sputnik gyengébb lenne, szóval nem tudom mire alapozzák egyesek ezt.
A Sinopharm gyengébb eredményeket produkál, az viszont már tény... :K

@Steve_Brown pedig nyugodj meg, 20 évesen 3 oltással azt hiszem ebben a világégésben a társadalmi szolidaritást kimaxoltad.

(#19) Steve_Brown válasza Pörp (#17) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Nekem még mindig fáj a fejem.

Mondjuk most olvastam, hogy Szlovéniában egy nővér szerintem 3 féle vakcina van. Az első sóoldat, a második normál mRNS vakcina a harmadik pedig adenovírussal rokon mRNS pálcika ami 2 éven belül lágyrészrákot fog kialakítani de rá is van írva az üvegcsére, hogy KILL SHOT. Szóval kissebb gondom is nagyobb lehet annál, mint hogy milyen oltási reakcióim vannak. :O

(#20) Ed3r_X_ válasza Hieronymus (#11) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Nekem is volt hasmenésem, igaz nem oltáskor, hanem mikor covidos voltam.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#21) joey04 válasza Steve_Brown (#6) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

mondjuk ezen a fél moderna sem segít. miért nem janssent kértél? azzal tavaszig biztos mehetnél mindenhova az osztrákok kivételével.

[ Szerkesztve ]

(#22) dugo_ válasza joey04 (#21) üzenetére


dugo_
veterán

Cserébe kockáztatná, hogy semmi hatása nem lesz a boosternek, ha a szervezete előbb győzi le a Szputnyik egyik adagjával megegyező hordozó adenovírust...
Nem véletlenül nem ajánlott kombó.

(#23) cskamacska válasza Pörp (#17) üzenetére


cskamacska
addikt

Én két Sinopharm után semmit nem éreztem szúrás körüli érzékenységen felül. 3. Pfizer után enyhe fájdalom a karban + 2. napon "betegségérzet" nagyon enyhe hőemelkedéssel, ami 3. napra teljesen elmúlt.

Igazából az influenza oltás (ami mindenkinek ingyenes!) harapósabb volt, mert ott legalább a karom elkezdett rendesen fájni egy délután erejéig. :)

Én speciel Sinopharmot ajánlottam oltásellenes ismerősöknek, az elölt vírusos "hagyományos módszert" talán azt jobban megemészti a kis gyomrocskájuk, kevesebb a kényelmetlenség (Pfizer, Moderna féle 1-2 nap lebetegedős rendes immunválasz mellett egy életre megutálnának :( ), és azért csak jobb mint a semmi.

Sajnos figyelembe kell venni az ilyen random dolgokat is, mert pl családból egy fiatal lány az első Pfizer adagja után belázasodott, megrémült hogy meg fog halni, és azóta sem ment oltópont közelébe, csak az első oltás után kapott oltási igazolványát villogtatja. :o

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#24) joey04 válasza dugo_ (#22) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

Cáfolták ezt már párszor. Az itthoni ajánlás meg amúgy is vicc.

(#25) CPT.Pirk válasza Steve_Brown (#19) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Rá is van írva, hogy KILL SHOT... :DDD Anyám borogass... Nem tudom ezeknek az embereknek mi a baja, vagy mit kapnak az ilyen rémhír terjesztésért cserébe, de már ott elbukik az amit mond, hogy sóoldat beadásától nem lenne oltási reakciója az embereknek...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#26) dvdbackuper válasza CPT.Pirk (#25) üzenetére


dvdbackuper
őstag

en a biztonsag kedveert azert tavol maradok mindefele oltastol

(#27) CPT.Pirk válasza dvdbackuper (#26) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Ez csak jót tanács a részemről, miután családilag átestünk a covidon az előző hullámban, meg pár barátunk és kollégánk is megszenvedte, erősen nem javaslom, hogy oltás nélkül menj neki a 4. hullámnak.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#28) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Akkor kezdhetek aggódni, mert én alapból kettő Modernát kaptam, de még csak rosszul sem éreztem magam. (És - előtte - elméletileg átestem az alapbetegségen is, de erről már írtam. Két napig lázas voltam, utána két nap rossz közérzet, majd majdnem 2 hét teljes szaglás- és ízvesztés.)
A harmadik oltást majd 2022-ben veszem fel.

(#29) UnA válasza CPT.Pirk (#27) üzenetére


UnA
Korrektor
LOGOUT blog

Ismerősök most voltak koronások, egy erősebb megfázás szintjén. A betegség legrosszabb része a karantén volt szerintük... ;)

Ez pont annyira releváns, mint bármelyik más 2-3 fős minta.

A probléma az, hogy a kormány semmilyen információt nem ad ki, amiből értelmes adatokat lehetne látni, miközben ez máshol alap.

(#30) Czeky


Czeky
csendes újonc

Én eddig Pfizert kaptam, holnap kapom a harmadikat, jobb hétvégén kiszenvedni az egészet. Nálam csak fáradtság volt eddig, remélhetőleg nem lesznek most sem új tünetek. :)

Én úgy átestem a Covid-on hogy fogalmam se volt róla, a családnak se, plusz ellenanyagok is keletkeztek, a család pedig mind negatív volt. Ez a tesztből derült ki mielőtt megkaptam az első oltást. Utólag belegondolva volt pár napom amikor igen fáradt voltam, de ezen kívül szinte semmi más tünet nem volt.

Néha úgy érzem én vagyok LGR Magyar inkarnációja.

(#31) Joci93


Joci93
senior tag

Nem akarok vitát indítani...

Nekem sincs oltásom. A 2. hullámban átestem rajta. 1 napig voltam nagyon rosszul, aztán fogozatosan jobb lett. Lázam pl nem volt.

Engem a tegnapi "bejelentés" lepett meg: " A harmadik oltás felvétele nagyon lényegessé vált, mert a vírus nagyon sokat változott az eredeti vuhani törzshöz képest. Reméltük, és a gyártók is remélték, hogy a koronavírus elleni védőoltás két adagja egy évre védelmet fog biztosítani, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a negyedik hónap után mind a sejtes, mind pedig az ellenanyagszintes védekezés jelentősen csökkent".

Látszik, hogy nem volt idő rendesen tesztelni a vakcinákat. Így mindent csak remélni lehet. Orosz rulett :(

[ Szerkesztve ]

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#32) CPT.Pirk válasza Joci93 (#31) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Pedig sikerült, mert ez amit idéztél nem igazán stimmel. :)
A covid oltás általában nem vált ki sejtes immunválaszt. Sőt, esetenként a fertőzés sem, főleg akkor, ha minimális vagy semmilyen tünetekkel esel át rajta.

Antitestes választ vált ki az oltás, arra pedig a kezdetek óta mondták, hogy nem tudni meddig fog kitartani. Nem a vakcinát nem tesztelték eléggé (ez egy, a facebookon terjedő népszerű, de alaptalan konteó), hanem a jelenlegi vírus variánsok sokszorozódó képessége magasabb annyival, hogy oltás mellett is veszélyt jelentenek. - hát még az oltatlanokra...

UnA: nálunk a szervezetem kiröhögte a covidot, volt egy fél nap lázam meg kicsit nehezebben ment a fekvőtámaszozás, de szüleimet viszont eléggé megviselte, pedig ugyanakkor fertőződőtűnk ugyanazzal. :) Pont azelőtt kaptuk el, hogy mehettünk volna oltásra májusban.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#33) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag

én 2 Szputynikra kértem (27 éves vagyok) Janssent. Előbbitől semmilyen mellékhatásom nem volt, a Janssentől fél napig voltam végkimerültség, halál közeli állapotban, aztán úgy elmúlt, mintha kikapcsolták volna.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#34) cskamacska válasza CPT.Pirk (#25) üzenetére


cskamacska
addikt

Ne tudd meg mik keringenek Facebookon :(

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#35) Pörp válasza cskamacska (#34) üzenetére


Pörp
senior tag

Megugatta a kutya :DDD

(#36) nemlehet válasza alkatraz3000 (#33) üzenetére


nemlehet
őstag

A Janssen engem is megtekert. Nem szoktam beteg lenni, a legtöbb dolgot lerázom, de az engem is 2 napra ledöntött. Majdnem 40-es láz.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#37) Balika911 válasza cskamacska (#34) üzenetére


Balika911
nagyúr

És hét perc alatt kapott két lájkot. Ez akkor is aggasztó, ha az egyik saját maga volt, a másik meg egy rokona. Viszont a csahos kutya megmonda neki. :)

(#38) stickermajom válasza dynamicrossh (#9) üzenetére


stickermajom
addikt

"After adjustment for age, sex and calendar day, the estimated effectiveness against SARS-CoV-2 infection was as follows: Pfizer-BioNTech: 83.3% (95% CI: 82.6–83.9%); Moderna: 88.7% (95% CI: 86.6–90.4%); Sputnik-V 85.7% (95% CI: 84.3–86.9%); AstraZeneca: 71.5% (95% CI: 69.2–73.6%); Sinopharm: 68.7% (95% CI 67.2–70.1%)"

[link]

[ Szerkesztve ]

(#39) Polllen válasza Hieronymus (#11) üzenetére


Polllen
nagyúr

A Janssen nem ugyanazt használja közvetítőnek?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#40) Pörp válasza Polllen (#39) üzenetére


Pörp
senior tag

A Janssen Ad26 andeno hordozót használ, mint a Sputnyik első adagja is. Az Astrában csimpánz adeno van, ahogy a Covishield-ben is.

[ Szerkesztve ]

(#41) cskamacska válasza dvdbackuper (#26) üzenetére


cskamacska
addikt

Kis érdekességképp

Healthy lungs (1-2) vs. Covid-19 infected lungs (3-4) vs. lungs needing assisted ventilation after 4 days of Covid-19 (5-6)

Magyar kommentek

"Aztakurva... Az 5-6. kép alapján laikusként azt is csodának tartom, hogy egyáltalán lélegeztetőgépen életben tud maradni az ember 10 percnél tovább.

Edit: most nézem, hogy az eredeti post alatt írja OP kommentben, hogy az 5-6. képen nem lélegeztetőgépes páciens van, hanem valami külső membrános oxigéncserés műtudővel próbálják életben tartani, mert a lélegeztetőgép oda már kevés.

További érdekesség, ami elsőre nem egyértelmű: a 3-4. és a 5-6. képen UGYANAZ az ember látható, csak 4 nappal később."

Szvsz, ha majd az oltások mellékhatásairól is tömegesen lehet majd ilyen képeket készíteni, akkor majd jogosan félhetünk attól is. :o

És ha valaki mégis úgy érzi hogy erősebb a Tarzan tökénél, az fáradjon a r/HermanCainAward fórumára, ahol népi gyűjtésben vannak a világ legerősebb emberei csokorba szedve. :K
Szigorúan NSFL, fél óra böngészés itt miközben az ember felfogja hogy mi is történt egy-egy közösségi média poszt között.. egyrészt instant depit okoz, másrészt többet ér mint 3 év propaganda bámulása. :(

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#42) Polllen válasza Pörp (#40) üzenetére


Polllen
nagyúr

Köszi!

Akkor adott a kérdés, h miért csak a sputnik hatékonysága kérdéses ebből a szempontból? A Janssen-re ugyanez áll, nem?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#43) dabadab válasza Polllen (#42) üzenetére


dabadab
titán

Akkor adott a kérdés, h miért csak a sputnik hatékonysága kérdéses ebből a szempontból?

A választ a legelső hozzászólásban találod :)

DRM is theft

(#44) Pörp válasza dabadab (#43) üzenetére


Pörp
senior tag

Ezek szerint az orosz is hozza amit a többi.

(#45) Anachronix


Anachronix
tag

Annyit ér, hogy néhány hónap múlva mehetsz a következőre.

ha az élet álom, kelj fel ha jön a reggel

(#46) CPT.Pirk válasza cskamacska (#34) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Azt a rohadt! A kutyával viszont már találkoztam, nagy arc. :D

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#47) Steve_Brown válasza cskamacska (#41) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog (1)

Ezeket fogom linkelgetni a Vakcina Ellenesek! facebook csoportba

(#48) pohár válasza CPT.Pirk (#46) üzenetére


pohár
félisten

van macska is, ami fúj az antivaxxerekre: fffff :D :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#49) buherton


buherton
őstag

[link], ha nekik jó, akkor jó lesz nekem is. Két Szputnyikra kértem Janssent, hogy utazhassak.

Szvsz, a Szputnyik nem kevésbé rosszabb, mint az AZ. Sőt, talán a különböző Ad vírus miatt jobb is. Itt az oroszok szokásos susmusa állhat a mögött, hogy az EMA még mindig nem fogadta el. Továbbá igaznak gondolom a Telex idevágó cikkét is.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#50) Urby66


Urby66
aktív tag

Ezzel az egésszel egy bajom van:(azaz több is de már nem írom át...)
Az biztos, hogy a betegség letezik.
Az is biztos, hogy az oltást gyártók és a járulékos iparági szereplők felfoghatatlan profitra tesznek szert.
Az is biztos, hogy a vírus korán sem annyira halálos mint ahogy a média mondja. (Még a hivatalos adatok alapján sem)
Arról hogy az oltás mennyire és meddig véd Magyarországon nincs megbízható adat.
Arról, hogy milyen egyéb módon lehetne a betegséget átvészelni, illetve a hatását csökkenteni, nincs adat, ajánlás.
Arról, hogy pontosan milyen mellékhatásokkal kell számolni az adott oltás esetén, nincs adat.
A normális párbeszéd, ne adj isten a vita lehetősége az oltások kapcsán lényegében tiltott.
A hatékonysággal kapcsolatos hivatalos narratíva akár havonta képes változni.
Oyan korcsoportokat is oltunk akik tünet és halál mentesek voltak az elmúlt két évben, arra hivatkozva, hogy a védettekre veszélyt jelentenek.
Tovább csökkentjük az amúgy is méltatlanul alulfizetett oktatói és orvosi és rendvédelmi területek létszámát a nyilvánvaló letszámhiány ellenére.
Milliókat égetünk el soha fel nem használt oltóanyagra, lélegeztető gépre, tesztekre.
Nem jön meg a csomagom Kínából.

És gondolkodó emberként elvárják tőlem, hogy vakon higgyek az oltás mindenhatóságában.

Bocsánat de nem tudok, a mindenhol terjedő pénzszag miatt nem vagyok képes koncentrálni.

Egyébként béke, csak gondolatébresztőnek szántam a soraim.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.