2022. január 28., péntek

Gyorskeresés

III. oltás 20 évesen

Írta: | Kulcsszavak: Covid . Vakcina . Pfizer . Szputnyik V

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ugyebár felvettem a második oltást. Írtam is a mellékhatásokról. Nem volt kellemes.

Mégis rólam lehet tudni, hogy apukám 2 hetet töltött covid okozta tüdőgyulladással kórházban - szerencsére nem gépen csak oxigénmaszkon - ezért biztosan be fogom adatni a harmadik oltást.

Na de hogy jutottam erre a következtetésre? Hiszen 20 éves vagyok. Valószínűleg nekem mint egyénnek semmi szükségem nem lenne egy harmadik dózisra. Ugyanakkor a héten elhunyt lélegeztetőgépen egy ismerősünk aki apukámnál jóval fiatalabb volt, még alapbetegséget se tudnak neki megjelölni. Rengeteg kétszer oltott haverom kapja el a vírust és ők is megszenvedik.

Ezek alapján beregisztráltam harmadik oltásra. Amire végül nem mentem el mert pont együtt írtam a zh-t valakivel aki másnap pozitív pcr tesztet produkált és 10 napot töltött otthon lázasan.

Következő héten is volt contactom de ezúttal vártam 4 napot és kihasználtam második kerületi ingyenes tesztelést. Ami negatív lett. Így már nem kellett félnem, hogy egy lappangó fertőzésre ráoltatok, hát el is mentem a Szent Margit Kórházba ahhol a két Szputnyikomra kaptam egy fél Modernát.

Gondoltam, hogy ez normális nyugati vakcina, hátha nem lázasodom be. Tévedtem, hasmenés, 40 fokos láz, izomfájdalom gyötört 2 napig.

Remélem megérte.

Hozzászólások

(#1) HussarF


HussarF
addikt

Normális nyugati vakcina... :DDD

A Szputnyik az egyik legjobb, szóval elég jól jártál. Én azt kértem volna, ha lett volna. Így AZ-t kaptam elsőre. Jelentkeztem a 3.-ra én is, Sinopharm-ot kértem. Hadd fogyjon az is ;]

(#2) Steve_Brown válasza HussarF (#1) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog

Szerintem a szabadság nyugatról érkezik. :))

(#3) dabadab válasza HussarF (#1) üzenetére


dabadab
titán

A Szputnyik az egyik legjobb

Leszámítva azt, hogy egyrészt az oroszoknak valamiért még mindig nem sikerült megfelelő dokumentációt prezentálni hozzá, de biztos, csak a Wordjük romlott el :D, meg nem nagyon láttam olyan rendes kutatási eredményt, ami ezt alátámasztaná.
Meg hát ott van az a praktikus szempont, hogy mivel - a fentiek miatt - nincs EU-s engedélye, ezért aztán utazáskor ez elég komoly problémákat tud okozni.

A posztra: a láz az immunreakció, teljesen normális olyankor, amikor az ember pont azért kap oltást, hogy az immunrendszere akcióba lépjen.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#4) Steve_Brown válasza dabadab (#3) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog

Ami azért igazságtalanság, mert valószínűleg az orosz vakcina is megfelelő védettséget ad, csak a mellékhatásaival lehet probléma.

(#5) dabadab válasza Steve_Brown (#4) üzenetére


dabadab
titán

Mármint mi az igazságtalanság?

DRM is theft

(#6) Steve_Brown válasza dabadab (#5) üzenetére


Steve_Brown
tag
LOGOUT blog

Az, hogy utazáskor elég komoly problémákba ütközök, ha utazni akarok. Annak ellenére, hogy a pesszimista becslések szerint is közel lehet hatékonyságban az AstraZenecahoz.

[ Szerkesztve ]

(#7) zoo8800


zoo8800
veterán

2 Pfizer után szerintem harmadjára is azt kérek majd. Alig volt oltási reakció, és utazáskor se okoz problémát.

Rip & Tear

(#8) adlersson válasza Steve_Brown (#6) üzenetére


adlersson
tag

Ki tartott rakétavetőt a fejedhez, hogy te csak és kizárólag Szputnyikot vehetsz fel?

Már az oltás elkezdése előtt teljesen várható volt, hogy (akármilyen okból kifolyólag, de) lesz a "Nyugaton" valami zavar a kínai / orosz vakcinákkal, azok elfogadhatóságával kapcsolatban.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#9) dynamicrossh válasza HussarF (#1) üzenetére


dynamicrossh
tag

A Sputnyik nem a legjobb. A szerb adatok szerint a sino mellett toronymagasan a legrosszabb.

(#10) tboldi válasza zoo8800 (#7) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nekem (26) is így lett, harmadjára is Comirnaty. 14-én kaptam, utána szédülésem és hőemelkedésem volt 1 napig, és kb. 1 hétig fájt a beadás helye, de mára már nem érzek semmit. Tavasszal az előző 2-nél is szinte ugyanez volt.

Anyum a győri kórházban ápolónő, az érsebészetet bezárva átrakták a covid pulmonológiára, nem volt kérdés, hogy beadassuk-e. Ő is kizárólag Pfizert kapott egészségügyi dolgozóként.

Egyébként mindhárom alkalommal apummal együtt mentem el (ugyanaz a háziorvosunk, így sikerült az adminisztráció, a harmadikra meg már direkt így kértünk időpontot), neki a magas vérnyomása miatt nem is ajánlottak mást, csak Pfizert, tőlem meg utána következőként mindig úgy kérdezték, hogy nekem is jó lesz-e ugyanez, én meg nem mondtam nemet. :D
Apum mondjuk amúgy sem fogadott volna el keleti vakcinát, napi szinten ingázik Ausztriába, így sokkal zökkenőmentesebb a határátlépés.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.