2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Balszerencse?


    Adott 2db GeCube Radeon 9600 PRO amelyek teljesen más háttérből származnak (az egyiket itt hardveraprón vettem hibásként hirdetve egy csomó más kártya mellett (bal oldali), másik pedig a helyi bolhapiacról származik(jobb oldali)), és mindkettőnek ugyanaz a baja:

    Hibás a 2D képmegjelenítés, Driver felmegy, de a 3D megjelenítés már nem működik.

    A piacon vásárolt a frissebb darab a kettő közül, de erre nem számítottam hogy ugyanezt a hibát fogja produkálni. Az aprós kártyán felfedeztem pár felületi sérülést, persze az hibásként is volt hirdetve, viszont a piacos kártyán semmi külsérelmi nyomot nem véltem felfedezni, ennek okán vásároltam meg.
    Szériahiba? Talán túlhajtották őket? Esetleg a memória, a chipset vagy a kondik rosszak? Netán balszerencse az én részemről, és kifogtam pont 2 olyat aminek pont ugyanaz a baja? Ha már sikerült 2 rosszat vennem, akkor megcsinál(tat)om őket.

    Czeky 7 napja 12

  • Mit vettem Hardveraprón 2024-ben?

    Ez a blogbejegyzés a 2024-es Hardveraprón vásárolt tárgyaimnak ad helyet egy kis leírással.
    Meglehet, hogy túl hosszúvá válik az év végére, de ez már csak ilyen. :)
    És miért? Nem tudom, szeretném megmutatni a világnak, hogy mire költöm el a nehezen megkeresett pénzemet, meg amolyan "mit nem talál az ember aprón" topik is lehet belőle a végén.
    A bejegyzés mindig bővülni fog egészen év végéig!

    2024. 02. 16. iMac G3 Lime/Zöld (korai, laptop cd meghajtós változat)


    Szóval egy iMac G3-as. Ezt a számítógépet már évek óta beszerettem volna szerezni, de helyhiány miatt nem engedhettem meg, viszont most lomtalanítás után (nyugi, nem dobtam ki gépet :) ) szembejött velem ez a gép, és nem bírtam a csábításnak ellenálni, úgyhogy megvettem.

    Folytatás...

    Czeky 4 hónapja 21

  • Czeky Socket 7 számítógépe - I. rész - A hardver

    A Socket 7 rengeteg személy számára kellemes (vagy éppen kellemetlen) emlékeket idéz fel. Ekkor jelentek meg a 200mhz-et meghaladó processzorok, az MMX és 3Dnow! utasításkészletek, illetve a legelső igazi 3D grafika megjelenítésére képes kártyák és az ezen kártyákat kihasználó játékok. Egy ideje már terveztem építeni egy ilyen fajta gépet, és végre összejött.

    Még nyáron a helyi piacon bukkantam rá egy igencsak csábító Zida Tomato TX98-3D alaplapra (vagy csak simán TX98, mivel hiányzik a hangchip róla), egy Cyrix MII-300GP processzorral együtt, amint megpillantottam felcsillant a remény, hogy ezzel bizony már lehet jóféle Socket 7 gépet csinálni, és egyből le is csaptam rá. Hazaérésemkor első dolgom az volt, hogy letesztelem a lapot a vele jött processzorral (amelyen már túladtam hardveraprón keresztül, mert nem éppen játékokra lett kitalálva), és láss csodát, elsőre beindult, minden kicsekkolt, örömbódottá.

    Ezen a képen jól látszódik, hogy ez az alaplap nem éppen Baby AT méretű, attól kicsit rövidebb szélességre, ennek köszönhetően a lap felső részén lévő csatlakozók kicsit klausztrofób módon lettek elhelyezve.

    Folytatás...

    Czeky 1 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.