Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Viszlát #14 üzenetére

"Aztán ott van a tény, hogy a vevőkör kibővülhet több országnyira, kontinensnyire és egy szempillantás alatt már nem csak a senki által nem hallott kisváros lakosságának vásárlói kedvére kell hagyatkozni."

Ez a bajuk. Eddig csak a lokális konkurenciával kellett esetlegesen harcolni, most pedig egy globális piactéren kell megtennie ugyanezt. Eddig a kisvárosában a kisboltjában annyiért árult valamit amennyiért akart, ha nem tetszett ülhettél kocsiba és autózhattál akármennyit. Most ráböksz arra hogy order, és elindulnak a fogaskerekek akár kínában is. Pl pont töredékéért ért ki egy hét alatt kínából asszony táskája amit a gyerekkel akar hurcolni ilyen cumisüvegre meg minden hasonlóra kihegyezett cuccokkal tele, itthon pont ugyanaz csak "sajátmárkásítva" 2-3 bolt kínálatában fent van, pont többszörös áron.

törölt tag

Mindhárom oldalt egyébként lehet érteni. A kisbolt nem adhatja a termékeket 1%-os haszonnal -or so-, mert neki a bérleti díjat meg az embereket is ki kell fizetni, jelentősen kisebb forgalom mellett is. Több a költsége, eleve drágábban kapja, mit tud kezdeni? Sokat nem, mert vagy a veszteségért dolgozik, vagy bezár.

A vevőt is értem, mert én se megyek be a cba-ba, mert az "hazai", amikor ugyan az a kosár pl aldiban fele annyiba kerül, és a termékek jobb minőségűek jellemzően.

Az amazont is értem, mert hülye lenne mást csinálni, ha ez így ebben a formában önti a milliárdokat, akkor a legnagyobb hülyeség lenne nem csinálni... A hazai taxis cégek is csak akkor kezdek kapálózni, amikor bejött a konkurencia, hogy hé applikáció? Azon hívni taxit? Ez mekkora ötlet... Pedig jobb helyeken évek óta mindenkinek van, csak itthon amíg nem kellett, addig nem volt. A baj az, hogy a kisboltosok kevésbé rugalmasak és kevesebb a törvényhozással a hátterük, így nem sokat tehetnek.

Egyébként meg mindig lehet csodákat csinálni, itthon is vannak boltok pc alkatrészre, akik a hivatalos hazai disztribútor nagyker nettó áránál olcsóbban adnak terméket. Számlával, áfásan, kiskerként... Nem kell multinak lennie, hogy ne tudj versenyezni vele, a vásárlót meg pont nem érdekli jellemzően, hogy honnan, hogyan jön, és mennyire csinálna meg kit a nav ha kimenne.

Új hozzászólás Aktív témák