Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
Ami miatt érdemes lehet SQL adatbázist használnod:
- Szabadon megfogalmazható lekérdezések. Ha valaki cím szerint ABC-ben, oldal szerint növekvőben szeretné látni, saját megoldásnál neked kell megírni, honnan vegye a mezőket, SQL esetén esetleg a felhasználó is össze tudja rakni a lekérdezést
- ACID tranzakcióra képes rendszernél a program megszakadása esetén is konzisztens lesz az adatbázis, azaz nem lesz félig rögzített rekordLétezik beágyazott adatbáziskezelő is, pl. Firebird, SQLite, stb., ha eldöntötted, hogy Java vagy dotnet, keress megfelelőt
Ha több felhasználó egyidejüleg használja a programod, érdemesebb önálló adatbázisszervert használnod. A Firebird-nél jó pont, hogy egyszerűen mozoghatsz a kettő között, alapvető eltérés csak annyi, hogy az embedded nem foglalkozik felhasználókkal és szerepekkel. Hátránya, hogy nem natív Java/dotnet.
-
omani
tag
válasz
dekoninck #16 üzenetére
"asszem hogy értem a logikájukat, és óriási mágneses affinitásom van ezekhez"
Ez igen jó dolog, az SQL könnyen megtanulható mégis mindíg van hová továbblépni benne és sok sikerélményt tartogat. Arról nem is beszélve hogy igen jó állásokat lehet megcsípni ha profi az ember, persze ahhoz nem csak SQL kell hanem a komplex, SQL-t használó alkalmazások ismerete is, de akkor is az SQL az alap.
-
gymisi
csendes tag
Ilyen programhoz valami kisebb adatbáziskezelőt használnék, vagy access adatbázist vagy sqlite adatbázist... Nincs értelme adatbázis-szervert felrakni(pl. sqlite csak egy dll-ből áll)...
Cikkhez kapcsolódóan: én most kezdtem Oracle-vel foglalkozni és arra lennék kíváncsi, hogy a PL/SQL-ről is fogsz írni?
-
Az sql-t elsősorban webes alkalmazásokhoz használják, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam.
Java-s illetve .Net-es programhoz szerintem felesleges SQL adatbázist használni ha csak kevés fajta adatod van, és azok nem kapcsolódnak máshoz (értem ezalatt hogy az összes adat felsorolható pl egy darab egyszerű táblázatban).
Aztmeg h sql kezelőt lehet-e integrálni más programba... háát szerintem nem, úgy tudom mindenképpen szükség van különálló SQL serverre ami a háttérben fut(mysql, MSsql, oracle). Aztán cáfoljatok meg
Új hozzászólás Aktív témák
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Milyen joysticket vegyek?
- Váratlan kütyü hódít a nők körében
- Star Trek
- Linux Mint
- Amazon Kindle
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L13 - i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest