Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
Ami miatt érdemes lehet SQL adatbázist használnod:
- Szabadon megfogalmazható lekérdezések. Ha valaki cím szerint ABC-ben, oldal szerint növekvőben szeretné látni, saját megoldásnál neked kell megírni, honnan vegye a mezőket, SQL esetén esetleg a felhasználó is össze tudja rakni a lekérdezést
- ACID tranzakcióra képes rendszernél a program megszakadása esetén is konzisztens lesz az adatbázis, azaz nem lesz félig rögzített rekordLétezik beágyazott adatbáziskezelő is, pl. Firebird, SQLite, stb., ha eldöntötted, hogy Java vagy dotnet, keress megfelelőt
Ha több felhasználó egyidejüleg használja a programod, érdemesebb önálló adatbázisszervert használnod. A Firebird-nél jó pont, hogy egyszerűen mozoghatsz a kettő között, alapvető eltérés csak annyi, hogy az embedded nem foglalkozik felhasználókkal és szerepekkel. Hátránya, hogy nem natív Java/dotnet.
-
gymisi
csendes tag
Ilyen programhoz valami kisebb adatbáziskezelőt használnék, vagy access adatbázist vagy sqlite adatbázist... Nincs értelme adatbázis-szervert felrakni(pl. sqlite csak egy dll-ből áll)...
Cikkhez kapcsolódóan: én most kezdtem Oracle-vel foglalkozni és arra lennék kíváncsi, hogy a PL/SQL-ről is fogsz írni?
-
Az sql-t elsősorban webes alkalmazásokhoz használják, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam.
Java-s illetve .Net-es programhoz szerintem felesleges SQL adatbázist használni ha csak kevés fajta adatod van, és azok nem kapcsolódnak máshoz (értem ezalatt hogy az összes adat felsorolható pl egy darab egyszerű táblázatban).
Aztmeg h sql kezelőt lehet-e integrálni más programba... háát szerintem nem, úgy tudom mindenképpen szükség van különálló SQL serverre ami a háttérben fut(mysql, MSsql, oracle). Aztán cáfoljatok meg
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- i3 8100 és i5-9400 processzorok
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- ZOTAC GAMING RTX 3080 Ti Trinity 12GB GDDR6X videókártya eladó!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest