Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
David_DD
tag
-
n00n
őstag
válasz Zolee11 #28519 üzenetére
Sajnos hasonlókat tapasztalok, mint te. 3x húztam újra az itt leírtak alapján és mindig azt hittem, hogy végre jó lesz. Alig használok appokat, azokat is már évek óta és biztos, hogy nem azokkal van a probléma. Viszont ahogy telik-múlik az idő, egyre lassabb lesz. 4-5 mp még belép néha a telefonkönyvbe. Dühömben már kitöröltem a híváslistát, mert volt benne négy hónapnyi, hátha, de semmi.
Most a CM-ben gondolkodom, mint utolsó mentsvár, de nem tudom. Abban elvileg nincs se merülő akksi, se Stamina mód. Én azok nélkül meg nem vagyok meg. Csak azokkal sikerült elérnem 3-4 napos üzemidőt.
Lassan ott tartok, hogy a ZTE Skatem főzött Rommal 100x használhatóbb telefon volt. Pedig nem egy kategória a kettő hardvere.
-
motoflug
őstag
válasz Zolee11 #28527 üzenetére
Sajnos minden gondolatodat osztom. Eddig én is abba a táborba tartoztam, akinek felüdülés volt a 4.3, de ez pár nap után már nem így néz ki.. Ugyanazokat a hibákat hozza nálam,mint ami miatt örömmel szabadultam meg az Xperia U-tól. Gépelni gyakorlatilag lehetetlen vele, mert nem jelenik a szó,csak hosszú másodpercek után, és még sorolhatnám. De, hogy valami pozitívat is írjak, a kamera szoftvere mérföldekkel jobb lett.
-
mrlujoak
veterán
válasz Zolee11 #29200 üzenetére
Szerencsére az átlagos app nyitási időt egyik sem húzza el másodpercekig.
Talán a pou az ami makacskodik, de az is betölt relatíve hamar.
Nem pattogós a rendszer, de szerencsére nem lassú.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
oliwire
őstag
válasz Zolee11 #30995 üzenetére
Közben az is kiderült, hogy néhány sp, ha fejre is állunk, nem fogja bírni a mostani 4.3-mat, semelyiket. Ez egy szervizes beszélgetésből derült ki. Driverhibák lehetnek, bizonyos készülékekkel nem kompatibilis a mostani 4.3, eltérő komponensek miatt. De a többi sp-re jól sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
vika1010
tag
válasz Zolee11 #31091 üzenetére
Én sem értem az egészet,mert sokak, köztük én is azért ezt a készüléket választottam mert láttam a hivatalos oldalon, hogy lesz rá 4.4 erre most lehet savazni, hogy "minek nekem 4.4" nekem ez csak azért volt fontos mert ez azt jelenti ha már fél évvel vagy ne adj isten 1 évvel előre tudják, hogy lesz rá 4.4 nekem ez azt jelenti, hogy nem egy szürke folt lesz az SP a palettán, hanem egy olyan modell amire oda lesz figyelve.
Na azóta bebizonyosodott, hogy ez nem teljesen így van hiszen megy a kavarás, már a 4.3-al is, nekem is egyik legnagyobb bajom, hogy (mindamellett, hogy egyszerűen imádom a készüléket, de ez nem a sonynak hanem bagyusznak köszönhető) nem azt adják ennyi pénzért amit ígérnek és ennek semmi köze a hardware komponenseknek, meg egyéb belemagyarázott dolgoknak, egyszerűen késtek a frissítéssel és amit ki adtak a kezükből az finoman fogalmazva nem jó.
Miért késnek? Ha már ilyen nagyvonalúak hogy konkrét dátumot ígérgetnek akkor legyenek annyira ügyesek, hogy azt tartsák is valahogy, nyilván, mint utólag kiderült valószínűleg a kijelző villogás miatt késtek (szerintem) de ez megint nem indok h "mindenhol ment a rinyálás, hogy mikor jön már" egy ekkora multinak ilyet nem lehet megtenni, hogy a userek reklamálnak és akkor zsip-zsup kiadjuk azt a verziót ahol éppen tartunk, ki lehetett volna adni egy hivatalos közleményt, hogy mi a helyzet és várni még egy hónapot és kiadni a jót nem pedig 16 millió 4.3-as frissítést kiadni pár hónapon belül.
Lehet védeni a sony-t de ezt elszúrták arról nem is beszélve, hogy más készüléküknél is előjött már régebben ugyan ez a probléma, azt hiszem a tablet Z-nél erre bejátszák itt is....Mindezek mellet ezután is szeretni fogom az SP-m és abszolút nem pártolok el a sony mellől de tény, hogy ezt nagyon nem így kellett volna bárki bármit mond
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett
-
mrlujoak
veterán
válasz Zolee11 #31091 üzenetére
...miért?
Mert akármennyire is meglepő, ők sem jövőbelátók.
Van egy ütemterv, amit csak akkor tarthatnak, ha nincs gikszer.
Mivel adódik gikszer - legyen az egy másik beszállító kihelzőpanelje, vagy épp memóriachipje - máris hibalehetőség.A userek meg ezeket szinte soha nem veszik észre ( persze, mert ipari titok és nem is kommunikálják) így aztán csak a nyafi megy.
...az értelmesebbje tud várni, mitöbb szívesen bétatesztel.
Ha valakinek nem tetszik a legújabb szoft, ott a FlashTool, tegye vissza a régit.
Érdekes, a párom elvan a saját myodelljével, mert teszi a dolgát.....szóval nem, nem ül senki fordítva a lóra.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
RAMb0
tag
válasz Zolee11 #31139 üzenetére
Koszi, kozben megtalaltam pl. a kijelzo villogas kapcsan, csak a megfelelo szora kellett keresnem a topic-ban.
Ez benne lehet a pakliban, igy akkor logikusan gondolva pl. egy relative "frissen" legyartott darabnal kissebb az eselye ennek a jelensegnek legyen akar a kijelzo, akar a lomhasag eseterol szo.
Akkor mar csak a szemelyes "talalka" van hatra a ket kiszemelttel, elso sorban az SP-vel.
Koszonom a gyors es hasznos segitsegeket!
-
oliwire
őstag
válasz Zolee11 #34454 üzenetére
Én nem magára a Facebookra gyanakszom, hanem az Xperia Facebook beépülő marhaságokra. Nekem is volt 1x egy ilyen fájl, még az elején, de letiltottam az összeset, és most nincs, pedig nekem is telekomos 205 van, igaz pre rooted
(#34453) szab13
Nekem is volt ilyen, hogy beragadt a GPS. Ilyenkor kapcsold ki a GPS-t, tedd csak GSM-be, majd telefon újraindít. Azt tapasztaltam, hogy 3G vagy 4G és a GPS együtt beindítja a Google kíváncsiságát a helyzetemről, és utána hiába kapcsolom le a dolgokat, képes beragadni és tovább szedni az akksit
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Zolee11 #35546 üzenetére
tudom, mint a sáskák
az mennyire normális, hogy nem engedi ez a hétszentség, hogy a cwm-ben kortorászva belépjek sd-be? instant lefagy. marad a twrp. amit bagyusz írt itt a hangosításról, azt egy módosított scripretel megcsináltam PC-n,majd az említett scripttel bemásoltam a megfelelő helyre.remélem ezúttal nem szivat a twrp
[ Szerkesztve ]
-
Roberto_69
újonc
válasz Zolee11 #34454 üzenetére
Látom nem csak én találkoztam ezzel a friendsdblog fájl problémával. Jó pár napig kísérleteztem, mire sikerült kiderítenem, hogy melyik program szüli ezeket. Először én is próbálkoztam a 4.3 újratelepítésével, de rögtön az indítás után megjelentek ezek a fájlok, és később változó gyakorisággal (néha 20-30 percenként, de volt olyan, hogy 3 percenként) keletkeztek az említett "friendsdblog..." fájlok. Volt hogy több száz, de előfordult, hogy néhány ezer db-ot kellett kitörölnöm, elég kellemetlen! Mivel többen ezt javasolták, ezért először az összes facebookkal kapcsolatos alkalmazást letiltottam (össz.8db ilyen van), ekkor úgy tűnt, hogy lecsökkent a keletkezések gyakorisága, de nem szűntek meg. Végül azt tapasztaltam, hogy ha a FOURSQUARE nevű alkalmazást teljesen eltávolítom, akkor megszűnnek a kis huncutkák. Nem elég leállítani, mert újraindul, el kel távolítani!
Remélem tudtam segíteni és másnak is megoldódik ezzel. -
Sordoran
addikt
válasz Zolee11 #49919 üzenetére
Előfordulhat, hogy az akkumulátor töltöttséget rosszul jelzi, legalábbis X8-on anno volt ilyen, és Recovery-ben lehetett ezt resetelni. De a hirtelen merülés akár az akksi haldoklását is jelezheti előre. Amennyiben maga az üzemidő is drasztikusan csökkent, akkor lehet ez az oka, érdemes megnézni hátlapot levéve, nem-e púposodik az akkumulátor, ha igen minél előbb cseréltesd, mert nagyobb kárt is tehet.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Black_Raven
veterán
válasz Zolee11 #51381 üzenetére
Szia.Nekem meg pont ellentétes a tapasztalatom.2éves az SP-m és olyan gyors hogy akkorát néztem amikor először a kezembe vettem.
Nekem 2014-ben volt utoljára 2magos telóm,azóta csak 4magosom volt.Ezt azért vettem meg mert 12k volt az ára gyönyörű,karc ,kopásmentes,doboz+minden kiegészitővel.Root+CM11.Nem vártam tőle semmi nagy dolgot mivel csak 2magos,max iszok egy kávét amig betölt egy oldalt.És akkor jött a bumm,simán olyan gyors mint a quadcore,tizedmásodpercnyi a különbség.Ma kipróbáltam egy csont gyárit a 207-et és az is az volt,jó, az enyém egy hajszállal gyorsabb de energiagazdálkodásba az jobb,most azért rakok rá egy gyári 207-et.A cyanogenmod-dal az a bajom hogy 1-2dolog macerásabb/gondolom frissités hiánya/de a legnagyobb gond hogy a Google Szolgáltatások annyi ébrentartást produkál mint ameddig bevan kapcsolva!!Tegnap 16óra volt és ez az akku használat 60%-a.Ezért hiába gyors,megy a levesbe.Mindenesetre ilyen jó teljesitményt nem vártam volna egy 2éves telótól mert a többi nem igy viselkedik hanem tényleg lassú.De ha ez a hibás széria,akkor milyen a jó??.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
darvinya
titán
válasz Zolee11 #51384 üzenetére
Nézd, már többször írtam, hogy sajnos ez a telo gyártási széria hibás eleve.
Nagyon sok belőlük a selejt.Emiatt nagyon nagy a szórás miként viselkedik.
Én csak amiatt fogok tovább lépni, mert 1Gb RAM van ami érezhetően kevés.
De maradok a Sony-nál, mert kikcsintottam nemrég és nem nyerte meg tetszésemet.
Azaz eddig megszokott dolgokat jóval nehezebben tudtam volna elérni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest