Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5079) sebgutkopf válasza sebgutkopf (#5077) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Nocsesz1-nek nem magamnak :DDD

Nem kell mindennel egyetérteni, ezek az én félelmeim, téged nyilván más igzat. Engem zavart, hogy mondjuk miért gagyi alapból a zenelejátszó (az id tag-ektől hülyék kapok én nem albumokat hallgatok, hanem összeválogatom a kedvenceimet és azt egy mappába teszem), amiből egy sima telefon normálisat tud kapni rendes equalizer-el (persze tettem rá utólag másik zenelejátszót, de miért van erre egyáltalán szükség főleg egy sony-nál ahol eleve van hagyománya a zenelejátszásnak a régebbi walkman szériákból), vagy miért nincs nincs a telefonon alapból egy mértékegyság átváltó, miért nem fért bele egy diktafon, vagy stopper progi, ezek mitől olyan különlegesek, hogy utólag kelljen leszedni?

Az, hogy nem akarok rendszergazda lenni az nem jelenti azt, hogy a képességei nem érdekelnek. A számomra értelmes funkciókat akarom egyszerűen gyorsan elérni és használni állítgatások és rendszer karbantartási igény nélkül, nem egy újabb pc-t akarok.

Vannak olyan programok, amik rendelkezésre állása szempont volt, hogy létezzen androidra, különben nem vettem volna androidos telót. Mivel már van és működik, ezért vettem. Ilyen progi nekem pl az outdoor navigation, amivel túrista és bringás térképeket tudok offline használni és navigálni rajtuk, illetve a megtett erdei utaimat tudom rögzíteni. Ez baromi jó, bár sokáig vacilláltam, hogy veszek egy Garmin túra gps-t olcsóbban, ami AA elemekkel megy és időjárás álló. Szintén örülök neki, hogy van rajta wifi meg word doksikat txt fájlokat tud jól kezelni, és újat létrehozni stb...

Visszatérve a progikra. Az alap készülék szoftver ellátottságában komoly hiányosságok vannak, míg ezzel szemben tele van olyan f@szságokkal mint a facebook, twitter, oszd meg itt vagy ott a programjaid, vagy az ebédedet (minek???) meg a sok letöltős baromság. Ez ki a tökömet érdekel? Miért kell 3 féle progi egy vacak letöltés funkcióhoz? Market, store, jétékok, meg valami download izé, live ware (mi az?) EA hülyeség, meg foci letöltős akármi. Erre futja, egy normális lejátszóra, vagy számológépre meg már nem? Programokban reklámbannerek? Milyen dolog ez már?

Szerencsére elég jól testre lehet szabni, használni és együtt lehet vele élni, de belakni egy ilyen készüléket elég macerás. Ezen már túl vagyok szerencsére, most már csak használom az előzetes és kezdeti bosszankodás helyett.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.