A barnulás egy lassú fermentáció folyamat eredménye. (Magyarul megrohad a levél.)
Az Európában kedvelt fekete tea is így készül, eredetileg zöld tealevelekből. Régen a hajózás automatikusan oldotta meg az átalakítást. Ma már ellenőrzött körülmények között történik,
Az áztatás idejével szabályozható a lé íze. Pontosan úgy mint a tea készítésnél.
Hosszan áztatni a gyökérféléket szokás. A németeknél készítenek tömény italt a vérgyökérből illetve medvegyökérből. Mindkettő fajta ital finom, csak kell némi ízmegszokási idő.
A két gyökér keveréséből készül például a Bayerwald-Diesel. A neve elég beszédes.
Nem ezt kell elsőre kóstolni, pedig finom.
A likőr fogalmát újra definiálták. Hatvan százalék alkohol tartalommal.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!