Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    veterán

    válasz sonar #4 üzenetére

    A barnulás egy lassú fermentáció folyamat eredménye. (Magyarul megrohad a levél.)
    Az Európában kedvelt fekete tea is így készül, eredetileg zöld tealevelekből. Régen a hajózás automatikusan oldotta meg az átalakítást. Ma már ellenőrzött körülmények között történik,

    Az áztatás idejével szabályozható a lé íze. Pontosan úgy mint a tea készítésnél.
    Hosszan áztatni a gyökérféléket szokás. A németeknél készítenek tömény italt a vérgyökérből illetve medvegyökérből. Mindkettő fajta ital finom, csak kell némi ízmegszokási idő.
    A két gyökér keveréséből készül például a Bayerwald-Diesel. A neve elég beszédes. :D
    Nem ezt kell elsőre kóstolni, pedig finom.
    A likőr fogalmát újra definiálták. Hatvan százalék alkohol tartalommal.

Új hozzászólás Aktív témák