- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Kössz a tapasztalati infókat. Mindkét jelenleg használatos LED háttérvilágítási technológiának van hibája:
1. LED háttérvilágítás "local dimming"-el eset: [link]
2. LED "élháttérvilágítás" esetre, pedig a képernyőn a káva mentén megjelenő "glóriát" szokták felhozni.Erre tényleg az "1 képpont - 1 LED" lehet a megoldás. Dehát ez 1920*1080 LED-t jelentene. Ezt még kicsit korainak tartom. Azt hiszem az LG a "pár száz" helyett "pár ezer" LED-re gondolhatott.
-
Joachim21
őstag
Az a legjobb a cikkben h érződik h ez a TV a TE tévéd
és odavagy érte!
-
Dzsonni
újonc
Tudom, hogy trendi 220V-ot írni, és nem is kukacoskodni akarok, de ilyenkor mindig meg kell jegyeznem, hogy Magyarországon a konnektorokban már jó ideje 230V van.
-
Hát hu! Vazz ez fél milla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem a kisember TV-je! Újabb példa mije nem lesz sokaknak!
Dzsonni! Igaz! Nálam per special 226V ha már ide kanyarodtunk!
Ma nem tudom mennyi a +/- tűrés %-ban, talán 7?
-
Brutális egy TV. Géphez kötném, és monitornak használnám
-
Kernel
nagyúr
Amúgy a forrasztásokon kívül a készülék belsejében vannak hegesztések is.
Persze, ponthegesztések. Szerinted ahhoz kell bármi közvetítőanyag? Vagy lánghegesztés, ívhegesztés van benne szerinted? De annak sincs köze ólomhoz, ha találnál is benne véletlenül valamilyen hegesztett merevítő- vagy tartóelemet.
Lágyforrasznál, vagyis elektronikai forrasztásoknál jöhetne szóba ólom, ott meg már rég betiltották szerintem.
Ellenben a helyesírással kapcsolatban azt hiszem kértem valamit! Kérlek olvass vissza... köszönöm. Mondjuk erre azt is tudom javasolni, hogy vedd fel a kapcsolatot a Microsoft Office csapatával...
Olvastam, láttam, de az engem nem érdekel. Nem szeretek privátozni, fórum nem arra való.
Word helyesírásellenőrző meg főleg nem érdekel, én még könyveken nőttem fel, regényeken meg ilyesmi, abból ragadt rám valami. Tehát a Word-öt legfeljebb kijavítom, ha szükséges. Sajnálom, de az én szememben inkább egyfajta szánalmas dolognak tűnik, amikor valaki arra hivatkozik.
Ez nem akadékoskodás, csupán tényállás közlése.
Word "szét választ" mindent, mert a Word h*lye és még terjeszti is a hülyeséget, épp elég baj az. De nehogy már egy program legyen az etalon ilyen kérdésben! Azért van a gondolkodó ember, hogy felülbírálja a programot, amikor kell.
-
r_kristi_k
csendes tag
(#57) Alpi: Nekem a ket monitorom kulombozo frekvencian megy: az 1680-as lcd 60 mig az 1024-es crt 75 herzen. (8800 gts 640mb videokartyaval). Szerintem az lehet a baj, hogy egy kozonseges lcd monitornak ismeri fel, amiknek 60 hz szokott lenni a kepfrissitesuk.
(Nem, nincs magyar karakteres billentyuzetem)
-
Mi ez a marketing rizsa? Samsungnál dolgozol?
-
dchard
veterán
Még annyit hozzáfűznék, hogy én egyáltalán nem támogatom az oldalt lévő ledeket, mivel így nem megy a localdimming, márpedig a localdimminges LCD-knek volt a legjobb feketéjük, így pedig a mélység a kontraszt és a tiszta fekete szín is csorbát fog szenvedni, de majd meglátjátok.
A localdimminges 7-es szériás Samsung LEDtv mérésénél kiakadt a műszer a kontraszt számításánál, mert az a TV tudott 0 candel-lel is feketét adni (értsd: a fekete megjelenítésnél szó szerint nulla volt a fényerő a képernyő fekete részén). A tesztkép a holdat ábrázolja ami ugye vakító fehéren izzik az éjszakai égbolton, míg a kép további 2/4 az éppenhogycsak derengő (értsd: majdnem tök fekete) égbolt volt, a maradék 1negyed pedig a teljesen fekete földi rész. Na majd nézzétek meg ennek az új csudatv-nek a tesztjén ilyen tesztképpel. Nem fog tudni mit kezdeni vele, mert a hold miatt a holdon kívüli rész fényerejét is fel kell vennie, így a sötét részek mélysége el is bukott ezzel a lendülettel.
Pont fordítva kéne lennie: nem kevesebb, hanem több ledre és azok pixel szintű vezérlésére lenne szükség. Nem az ilyen bullshit képjavító technológiákra kéne költeni, mint a Motion Plus meg a szarabbnál szarabb Decomb filterek és zajszűrők, hanem inkább erre.
Dchard
-
dchard
veterán
Az LG sátorban a szakkiállításon ezt mondták, de egyelőre nem találtam semmi erre utaló konkrétumot, csak egy sajtónyilatkozatot, amiben 7szer annyi LED-ről beszélnek a konkurenciához (vagyis egyelőre kizárólag a Samsunghoz) képest.
Igazából jöjjenek minél gyorsabban, mert nagyon kéne az árleszorító verseny a LED TV-k piacára...
Dchard
-
lesaux
veterán
Nyugtassatok meg, félmillióért már be lehet állítani, hogy ne torzítsa szét a képet vízszintesen.
-
zhagyma
őstag
A megjelenése óta szemezgetek ezzel a típussal. Valóban kicsit "elájutál" a TV-től és elkanyarodtál a marketing világába, de megértem.
Akárhol is néztem a kiállított példányokat (MM, Electroworld, stb.), klasszissal verték a többit. Minden esetre köszönet érte, hogy megosztottad a véleményed és tapasztalataidat is egy színvonalas írás keretében.
Szerintem valami ilyesmit szeretne a "társaság": LE40B650 teszt. Ha jól tudom a média lejátszási képességekben sok a hasonlóság.
dchard #82 Ez most komoly. Egy képpont - egy LED? Mi lesz itt 2010-ben TV fronton és milyen áron?
-
lalakov
senior tag
Tudna valaki olyan wincsesztert ajánlani, ami jó a TV-hez? 160-250Gb-osat, ha lehet, mert eddig csak terrásat találtam külső táppal.
-
Hedgehanter
őstag
Nagyon jo cikk gratula...
1-2 kep valoban jo lett volna ami a feketet a homogenitast mutatna be meg persze 1-2 mozikep...
-
dchard
veterán
Azzal, hogy a hátlap helyett a kávába rakták a ledeket, nyertek maximum 1-2mm-t, ellenben a képminőség tekintetében a localdimming hiánya miatt is csorbát szenved a készülék.
Azért is érdekes ez a húzás, mert az LG érkezőben lévő LED TV-iben a korábbi Samsung LED tv-kkel ellentétben (ahol is 4 pixel mögött volt 1 LED) minden képpont mögött lesz egy led, ennek köszönhetően a locadimming korábbi pontatlanságai eltűnnek, mert minden képpont fényerejét lehet majd vezérelni. Szerintem ez összességében alacsonyabb fogyasztást, és megfelelő vezérlőalgoritmussal olyan mély kontrasztot és képminőséget fog produkálni, amilyet LCD TV-nél még nem láttunk.
Az mindenesetre biztos, hogy a kevesebb LED-del alacsonyabb gyártási költséget érhet el a Samsung.
Dchard
PS: jah és egyértelműen olyan a cikk, mintha a Samsung saját marketing anyagát olvasnám.
-
bOtX
aktív tag
Nagyon jó írás! Grat hozzá! és a TV-hez
Nekem Panasonic Viera 106cm-es plazmám van és az is nagyon jó. Ezekben az internetes újításokban (youtube, meg társai) igaz le van maradva (meg fogyasztásban is) de az 1080p-s filmek brutálisan néznek ki rajta
-
YencYke
tag
Nagyon zsir tv, most nyert dijjat. Jövőre én is veszek egyet, addig is várom a Samsung XL2370-es monitorját ami ugyan ezt a led technológiát használja.
-
Alpi
tag
válasz
Markoka1993 #72 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem, pár hozzászólással fentebb valaki tett linkeket is, amelyeknél már van 370eFt-ért is ilyen LedTV. Csak figyelj a garira.
-
Alpi
tag
válasz
motorhead #69 üzenetére
Kipróbáltam, de nem megy. Itt egy kép is róla: Kép
És így is csak 60Hz-et enged. És, mint a képen látszik is, a szabad szemmel nem észrevehető csíkozás is előjön a képen. Persze nem érzékeli az emberi szem, de régen a CRT monitorokon pont e miatt fájdult meg a fejem. Régen le kellett vegyem a felbontást 1024x768-ra, hogy tudja kezelni a 85Hz-et az ősrégi Deawoo monitorom.
Az nem lehet, hogy maga a videókártya nem kezeli? Bár ezt nehezen tudnám elképzelni, még akkor is ha nem mai darab a vidkari.
Amúgy most még az is eszembe jutott, hogy a monitor típusa úgymond "Általános PnP" monitor. Lehet, hogy külön a tv-nek is kellene egy driver windows alá??? Ilyet viszont egyáltalán nem láttam a Samsung oldalán. De túrok picit hátha.
-
Markoka1993
tag
Grat az íráshoz. Nek(ünk)em ez most nagyon hasznos, mert épp tv vásárlás előtt állunk, de azért nem szeretnénk rá költeni 500ezreket. Mi egy SAMSUNG LE40B550 típúsú tv-t nézünk ki, mert teljesen megfelel az elvárásainknak
De lehet, hogy inkább egy LED tvbe fekteünk
-
HardSanyeee
őstag
Nagyon jó cikk lett, gratula!
Hát igen, kijelzőkben a Samsung meg a Sony a legjobb
-
ttower
aktív tag
az egyik ábra azt mondja hogy higanymentesség 0%. szóval vettél egy nagy adag higanyt.
-
Chaser
legenda
-
Snowy_owl
őstag
Régen éreztem már egy teszt elolvasása után hogy ez nekem kell. Azt hiszem az N82 volt az utolsó ilyen. Nem semmi tv tényleg. Én hiszek abban amit leírtál. Szerintem csak nagyon szereted a Samsungot és ezért írtál így róla. Nembajaz jó ez így.
-
motorhead
aktív tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy minkét kimeneten csak egyforma beállítás lehet a frekit illetően.
Sajnos ez a képremegés másból is adódhat, nekem is volt ilyen problémám. Egy driver csere megoldotta (egyszerűen a legújabb driverrel már nem volt gond..) De az a képremegés nálam afféle zilálás volt. Remegtek a karakterek szélei. -
Remek Tv Remek írás mi kell még ennél több.
Ja igen egy ilyen Tv nálam is.
Köszönjük a remek bemutatót,ez többet mondott el mint amit a boltban az eladó mond -
Digital
addikt
Én is a Pana plazmákra esküszöm, esetleg Pio-ra, de arra meg nem futi
Ahogy elnézem mindennapi tv nézésre nem a legjobbak ezek a cuccok( cikk 4. oldalán látható képek alapján is)
-
Alpi
tag
Közben nekem is lenne egy kérdésem, ebben egyáltalán nem vagyok jártas és egy másik ismerősömet is érdekelne a válasz.
Én egy Geforce 8800 GTS 320MB-os videókártyát használok. Van rajta két db DVI kimenet. Van ugye egy monitor (Samsung 2232BW). Ennek a natív felbontása 1680x1050 pixel. 60Hertz-en tudom használni. A led tv-hez (natív 1920x1080) és a PC-hez pedig van egy HDMI-DVI kábel. Tökéletesen működik a két képernyővel is (osztott), de az istennek sem tudom elérni, hogy a tv-n ne 60Hertz-en jelenítse meg a képet, hanem 100Hz-en. Sem a Windows, sem pedig az nVidia Control Paneljében nem tudom a képfrissítést 60Hz-nél nagyobbra állítani.
Amúgy nem zavaró a 60Hz! Sőt. De ismerősömnél hasonló tévén valamiért remeg a kép. Próbálták már többfajta kábellel is, de ez mindig előjön. Szerencsére nálam ilyen nem tapasztalható, de érdekelne, hogy létezik-e rá bármilyen megoldás. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
motorhead
aktív tag
Fogyasztás : 140W hát... sikítva fogyaszt ez kevesebbet 40%-al mint a nem LED világítású TV-k.
Bár az én TV-m csak 32"-os, mégis 115W vagy kevesebb fogyasztást ír a Manual-ja.Ha lineárisan nő a fogyasztás a képátlóval, akkor ez is 140W-ra jön ki Kb. Akkor az én TV-m is 40%-al fogyaszt kevesebbet? Mert az enyémre nem írták rá ezt a szép 40%-os energiamektakarításos cimkécskét.. De a SAMSUNG felirat is lemaradt róla..
(egy nagyon nem SAMSUNG párti....)
-
Solten
őstag
Szép és okos, tetszik...
-
Integra
titán
ami eszembe jutott még.
megjelenítési, képminőségi szempontból van e különbség ennél az oldalt képkeretbe épített led-es tévénél és azoknál, ahol a panel mögött van a led? -
k.
őstag
Jó biznic volt.Nekünk majd a telekre kéne valamikor-nem most még sajna- egy hasonló.Kis olcsó házi mozit szeretnék kintre hogy haverokkal és a szülökkel is lehessen jókat tvzni este felé viszont oda LCD-t meg ki nem viszek.És persze TVböl is-mint annyi másbol nálunk legalábbis- csak sony jöhet szóba
.
-
pohár
félisten
Aztarohadt, mekkkora zsír TV
Az én 15nm-es szobámba több lenne mint elég
Mindig is vágytam egy ekkora és ilyen tudású TV-re, igaz most nem tudnék rajta fullhd-t nézni, a 7600gt-m picsa hozzá
Gratula hozzá, aztán nem leverni
-
Alpi
tag
Tudom, hogy a fotón látható kép csak egy szimbólum, de ez volt feltüntetve a készülék leírásában is. Amúgy a forrasztásokon kívül a készülék belsejében vannak hegesztések is. Köszönöm tudom mi az a cin, édesapám hegesztő-lakatos volt. Ők még sajnos dolgoztak ólomtartalmú cinnel. Meg is halt rákban.
Elvi, szakmai kérdésekben, mivel nem vagyok elektroműszerész, biztos úgy van, ahogy mondod. Ellenben a helyesírással kapcsolatban azt hiszem kértem valamit! Kérlek olvass vissza... köszönöm. Mondjuk erre azt is tudom javasolni, hogy vedd fel a kapcsolatot a Microsoft Office csapatával...
-
Mathiask
senior tag
Az optikai csati rajt az kimenet? Tehát rá lehet így kötni a tv adások hangját a hifire?
-
mz.x523
tag
Nagyon jó cikk.
Ez a Samsung TV zseniális.Én is Led tv-ben gondolkodom,mint plazmában,az áramfogyasztás miatt,mert van a házban egy és igencsak sok az áramszámla.
Ha nem lesz ennyire drága beruházok egyre. -
Cyberpunk
félisten
Nagyon jó készülék gratulálok hozzá
Én is szeretnék egy nagy TV-t a szobámba. Bár én a plazmára esküszöm, de szívesen elviselnék egy ilyen led-es TV-t is
De talán egy két év múlva már nem lesznek ezek sem ennyire drágák pláne hogy majd jönnek az OLED-ek. Jó azok tán egy kicsit később
Bár én filmeket is inkább gépen szoktam nézni ezért is van egy 26"-os LG W2600HP-BF-em. -
Kernel
nagyúr
A környezettudatos előállításnak, a hatékonyabb izzóknak...
De hol van itt izzólámpa? A fotón látható szimbólum csak egy szimbólum, az energiafogyasztás általános jelképezése céljából.
...a hegesztéseknél pedig ólommentes anyagot használnak.
Nem hegesztés, esetleg a forrasztásokhoz használt forrasztóón (népies nevén "cin") ami ólommentes, igaz manapság már nem is kapni ólmozottat. Ha jól tudom, nem is szabad már gyártani és eladni ólomtartalmú "cinnel" forrasztott elektronikákat.
...azaz csak egy polaritású feszültség hatására világítanak.
Ezt úgy illik mondani szakszerűen, hogy egyirányú áram hatására bocsát ki fényt, mivel az áram hozza létre a feszültségesést az eszközön. Ezt nem biztos, hogy mindenki átérzi így elsőre, hiszen látszólag jól írtad Te is. De ez elvi, szakmai kérdés, így van, így szokás és kész...
kétlábú áramköri elem
Két lába van az embernek, a LED kétpólusú áramköri elem.
...keskeny-spektrumú fényt bocsájt ki
Keskenyspektrumú fényt bocsát ki (J nélkül). "Keskenyspektrum" nincs 7 szótag, így mehet bátran egy szóba. Az "ú" toldalék meg amúgy sem számolandó bele.
-
Alpi
tag
válasz
.bableWes #41 üzenetére
Ezzel én is így voltam, én sem akartam megvenni, mert sajnáltam rá a pénzt. De aztán párommal átbeszéltük, hogy mi merre, mennyiért és döntöttünk. (Mondjuk nagyon nem kellett rábeszélni, de ha nem támogat, akkor most nem lenne ez a cikk.) Mint utóbb kiderült, azt mondta, azért beszélt rá, mert neki kell az a kicsi távirányító...
LOL! Persze utána leesett az álla neki is, hogy milyen vékony, meg, hogy szép a színe!
-
.bableWes
őstag
lehet nem olvastam elég figyelmesen, de a válaszideje mekkora? amugy szép bemutato, a tv is szép, de majdnem félmilliot én sajnálnék 1 tévére. de használd egészséggel
-
Integra
titán
valszeg a gond ugyanaz lesz mint a wd tv esetében, vagyis licensz problémák miatt nem kezeli. gondolom egy dts receiveren keresztül már simán nem gond.
tényleg kár érte, de még így is, kapsz egy wd tv-t integrálva a tévébe és azért ez nem rossz. talán a dts is benne lesz későbbi típusban.
ha jól emlékszem a wdtv2 pl már tudni fogja a dts-t -
Socket370
csendes tag
Aki tv-t akar, az vegyen Pana plazmát, ennyi, azzal nincs vesződés.
-
Alpi
tag
Szia Dilo! Köszi a linkeket!
Ennek nagyon örülök! Javaslom a többieknek is, hogy nézzék meg, mert így már más a helyzet. Én azokat az árakat írtam le, amik akkor voltak. Amennyiben a linknél megnézitek a második oldal legutolsó hirdetőjét, akkor viszont észrevehető, hogy az még most sem változott! Szóval érdemes meggondolni, hol érdemes vásárolni.
Furky: Pontosan!
-
Furky
őstag
Jó kis cikk lett, de a mostani árral nem értek egyet, ugyanis bruttó 373.700-ért bármikor hozzá lehet jutni, csak a megfelelő boltokban kell keresgélni...
mod: más már megelőzött az árral kapcsolatban...
-
k.
őstag
Én Sony terén vagyok elvakult
.A braviankról is csak azért nem irtam mert megvan vagy 3 éve és nem hiszem hogy a mai világban érdekelne valakit.De a blu-ray filmek még mindig olyanok rajta hogy elfelejtem mikori leülök és tátott szájjal végig birok nézni egy filmet hogy ilyen nincs ba@@@ameg
.
Szegény Trinitronos Sony.Az olyan 4-5 éves TV nem? -
Alpi
tag
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást. Én is gondolkodtam ezen, hogy tesztelem, de mint már írtam ezt egy bemutatónak szántam és nem tesztnek. A cikk vége felé van egy táblázat, ahol kitér a használt kodekekre.
AC3-at simán viszi. De DTS-t nem!!! Sőt és, hogy valami negatívumot is mondjak azért, ez nagyon zavar is. Adott pl egy mkv fájl, amin van két hangsáv egy angol dts5.1 meg mondjuk egy magyar ac3. Amennyiben ilyen filmet játszanék le vele, akkor nincs hang!!! Úgymond nem lehet hangsávot váltani. És nem tudja, hogy melyiket kezelje le.
De erre van egy nagyon jó program MKVMerge néven. Csak kiszeded azt a sávot, amit nem szeretnél és csak egy hangsávot hagysz rajta. Sőt ilyenkor még a mérete is csökken.
Ez anno amúgy a házimozinál is gond volt, amikor kiírtam egy divx-es avi fájlt, amin volt két hangsáv. A házimozi sem tudta kezelni, de az legalább lejátszotta az elsődleges hangsávot. Erre meg mondjuk van a VirtualDub, ahol simán megcseréled az elsődleges és másodlagos audiosávokat és újra elmented. Úgy már működött.
De a DTS-t, mint említettem nem kezeli, és ez elég szomorú! Nyilván így ösztönzi az embert a Samsung, hogy vegyen 70-80 ezerért blu-ray lejátszót is. Hát nem! Legalábbis, amíg ilyen drágák lesznek a lemezek, addig tutira nem.
-
Alpi
tag
válasz
LamerGyuri #22 üzenetére
Az első bekezdésre a válaszom: nagyon köszönöm!
Amúgy ezt úgy gondolod, hogy a Prohardvernek nekem kellene fizetnie???
Mert akkor állok elébe...
Nem ott dolgozom, sőt még csak nem is keresek milliókat, sőt több százezreket sem. Egyszerűen jól osztom be azt amim van. Én sem engedhettem volna meg magamnak, hogy kp-ba ennyit letegyek az asztalra. Akkor vettem volna A656-ost. Lásd fentebb. De azt is max. részletre. Nem szeretek olyan dolgokat vásárolni, amiből 2-3 év múlva vehetek újat. Főleg nem műszaki cikkekből. Egy cipőt sem veszek 2eFt-ért a piacon, hogy 2 hónap múlva tönkremenjen és vehessem az újat. Inkább kiadok érte egyszer pl. 12eFt-ot, de tudom, hogy az tart 2-3 évig. Tv-nél meg tuti, hogy az elkövetkezendő 15 évben nem lesz más...
Anno - ha jól tudom - ezt a házimozit adta ajándékba a Samsung azoknak, akik új Samsung Omnia mobil készüléket vásároltak. (Azt hiszem az első 300 embernek.) Akkor anno tele volt a fél internet ilyen házimozikkal 80eFt helyett 50-55eFt-ért árulták az Omnia tulajok. Mert jól járt az is, akinek csak a telefon kellett és visszakapta majdnem a telefon árának a felét. Na én nem így szereztem, de akkor megtetszett.
-
Alpi
tag
Sajnálom, tényleg nem a Samunál dolgozom.
(És nem is dolgoztam ott.) Ellenben ahol dolgozom ott is elvárják, hogy az ügyfelekkel gyorsan és hatékonyan kommunikáljak. Amúgy miért is lenne baj az, hogy két szóval megfogalmazom azt, ami jól működik? Nem akarok litániákat írni arról, amiről nem kell.
Firmware! Mi a feladata? Hogy frissítsen. Miért? Hogy jobb legyen az eszköz. Hogyan? Gyorsan és hatékonyan.
Lehet valóban szakmai ártalom.
-
sp@rtan
senior tag
Grat a cikk-hez és a tv-hez!!Még nem volt időm elolvasni,csak átfutottam,de nagyon látszik h részletes
Apámmal mi is ilyenre vágyunk -
aram01
nagyúr
nagyon jó írás és qrva jó tv irigyellek nagyon érte remélem karácsonyra lemegy az ára és én is vehetek egyet még egyszer gratulálok az íráshoz
-
Alpi
tag
-
LamerGyuri
senior tag
Ne haragudj,de elolvasva csak egy dolog jutott eszembe:ez egy profi,jól felépített,megfelelőképpen illusztrált,laikus számára is érthető prospektus egy Samsung tévéről.
Ergo:hirdetés.Amiért itt a PH!-n fizetni kell.Át kéne gondolni a címlapos elhelyezést.ps.:Azt elárulod,mióta dolgozol a Samsungnál?Milyen pozíció kell,hogy az ember kiérdemeljen időnként ilyen kategóriájú cuccokat?Mert a házimozi sem egy belépőszint...
-
Alpi
tag
válasz
Seraph 16 #14 üzenetére
Jól tudod, valóban. Ennél már a Led képes kikapcsolni egy-egy képpont világítását.
Nagyon sokáig én is az A656-ost nézegettem, amúgy. (Majdnem másfél évig, hogy mikor megy már lentebb az ára.
) Az is egy nagyon jó televízió ám.
Aztán amikor megvettem volna, pont előtte pár héttel mutatták be ezen modelleket.
-
Alpi
tag
A televíziót Szlovákiában gyártották. Külön csak a kodekeket úgy tudom, hogy nem lehet frissíteni. A cikk végén van egy link a Samsung oldalára, ahol mindig a legaktuálisabb firmware-t lehet letölteni. Ezt már én is megtettem, gyorsan és hatékonyan működött. Amennyiben a kodekeket is frissíti a Samsung, úgy gondolom, hogy az a legújabb szoftverfrissítésbe is bekerül.
-
cizoe
őstag
Nagyon jó lett a bemutatód, a TV-hez meg nem tudok mit hozzáfűzni, egyszerűen remek! A marketingszag meg lehet kicsit érződik, de nem érzem hiteltelennek.
Retweeteltem is a cikked, tényleg nagyon komplex és minőségi lett.
Még ilyet!
-
AS
félisten
Nagyon jó teszt lett.
Samsung TV-k piacán is legjobb ahogy sok más területen is. -
Én úgy tudom, h a led megvilágításon már régóta dolgoztak és a lényege, h a sima lcd tvknél folyamatos háttérvilágítás van és a fekete rajta csak elfedés (amin azért van egy kis átszűrődés), addig a led képes kikapcsolni egy-egy képpont világítását.
Más: Nekünk még az a656 van és azzal is maximálisan meg vagyok elégedve, de ez a led-es változat méggyönyörűbb képet ad.
Grat a cikkhez! -
Alpi
tag
válasz
Peter Kiss #7 üzenetére
Köszi a megjegyzést. Nemsokára javítom és átteszem a végére. A marketinges dumáért bocsi, lehet tényleg picit elvakult vagyok Samsung téren, de a másik, hogy marketinget is tanultam.
-
Skizz
addikt
Hogy fizetnek a Samu marketingosztályán?
...bocsi. Egyébként van pár szóismétlés és helyesírási hiba, meg elég sok a "csöpögés". Egy objektívebb, korrektebben megfogalmazott elemzést nagyobb élvezet lenne olvasni, de összességében szépen bemutattad, mit tud.
Használd egészséggel.
-
Márk
senior tag
Színvonalas írás, remek TV!
Jól látom, hogy egy 16:9-es képcsöves TV-ről váltottál?
Ugyanúgy mint én, csak sajnos nekem nem volt egybe annyi lóvém, hogy Samsung led TV-t vegyek, hitelt meg nem akartam felvenni.
Én ezen a hét kedden váltottam egy 32"-es 16:9 képarányú képcsöves Panasonic TV-ről (TX-32PM11P), a választásom pedig egy LG 42LH4000 LCD TV-re esett, de egyelőre maximálisan meg vagyok vele elégedve, gyönyörű képe van, az ára az meg nagyon baráti volt (205.300Ft).
Mégegyszer gratulálok a TV-hez, használd sokáig megelégedéssel.
Üdv.: Márk
-
Integra
titán
ha nem néztem volna meg az adatlapod hogy mikor reggeltél, azt hittem volna, valami samsung marketinges alkalmazott írta a cikket
ok, fogadjuk el a samu rajongást, minden esetre megtudtam pár okosságot, ez a lényeg.
mert szemezek én is egy ilyen ledes történettel.
hol gyártották ezt a tévét amúgy?
a beépített kodekeket fw formájában frissíteni is lehet samsung oldalról? -
Peter Kiss
őstag
Vedd ki az elejéből, hogy mennyiért vetted, hogy milyen szerencsés vagy, hogy csak 400 ezret nyomtál el TV-re nem 500-at, meg azt, hogy milyen klassz hitelkonstrukcióban lett meg az egész.
Elkezdtem olvasni, de ez a rész agyonvágta az egészet. Elég, ha a végére írod, hogy most mennyibe fáj.Meg egy kicsit marketingesre sikerült, de igazából nem gond.
"(Ugyanezt a technológiát alkalmazzák a laptopok képernyőjében is.)" -- Feltéve, hogy LED-es és nem TFT paneles.
-
Támogatta a Samsung...
Amúgy nekem elég parasztvakításnak tűnik abból a szempontból ez a LED TV, hogy vadonat új technológiának mutatják be (kb úgy mint az LCD vs TFT).
Én elsőre anno azt hittem végre kijöttek az OLED TV-k, de neeem, ez csak egy undorító marketing-fogás.
Hülyítik a népet, az LCD a folyadékkristály ami a fényerőt szabályozza; a TFT a Thin Film Transistor, ami aktív mátrixossá teszi a kijelzőt; a LED meg a háttérvilágítás. Ez 3 külön cucc. Nem pedig 3 egymás után következő kijelző-technológia.
Amúgy meg nagyon igényes cikk lett.
-
negyedes
addikt
Aztabetyarmindenitneki!
Brutal TV, jo lenne nekem is egy ilyen, csakhat.......... Az araval pedig szerencsed volt, grat hozza!
-
skylaner
senior tag
Még csak a képeket néztem meg, de nekem is kell egy ilyen
Nem tudnál olyan képet betenni amikor valami 1080p-s film megy ? -
No-kia
addikt
Jó írás és mégjobb TV, mi is nem rég váltottunk egy 30 éves Hitachit, mert az IPTV-t nem tudtuk rákötni, egy 26"-os SHARP-ra esett a választás, de nekem semmi kábel nem volt benne, sőt még az áramellátást szolgáló kábel is amerikai szabványú volt, még jó hog ya régi szgépem nem használom, met megkapta annak a kábelét, pedig én samsungot szerettem volna, de talán majd 30 év múlva, ha addig kibírja
grat a TV hez
-
Alpi
tag
Ez az első ilyen jellegű hosszabb írásom, kéretik így kezelni. Valamint kérnék mindenkit, hogy amennyiben helyesírási hibákat vagy egyéb hibát talál, azt ne a hozzászólásokban tárgyalja ki, inkább küldjön privátban üzenetet és javítom. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Az alábbi leírásban a Samsung UE40B7000WWXXH típusú LED televízió készülékét mutatom be részletesen.
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó / BeszámítOK!
- Intel Core i5-14400F + ASUS TUF Gaming B760M-BTF WIFI D4 + Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz -Gari:12Hó
- Intel Core i3-12100F + ASUS PRIME H610M-K D4 + Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200MHz - Gari: 12 hónap
- Samsung odyssey G3 180 hz monitor
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest