Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- hcl: Máté tíz pró
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
muveszur #3415 üzenetére
Attól függ.
Napfényben sokszor elég az expoziciós idővel játszani. Kivéve hóban, mert ott meg éppenhogy növelni kellett, mert a hó erősen "elvakította", a fényérzékenység növelése viszont beégést eredményezett. Azt is érdemes megnézni, hogy adott fényviszonyoknál melyik fajta fénymérés a jobb. Szerintem legtöbbször a normál (nem mindig), mert a középre súlyozottal sokszor beégett képeket gyártottam. Ha valamelyik témát használom a fénymérés beáll középre súlyozottra és utána is úgy marad. A következő fépkészítéskor érdemes megnézni hogy jó állásban van-e.
A Tesco belső világításához az automata mód szinte tökéletes.
Ettől kevesebb fényél: expoziciós idő rövidebbre (a bemozdulások miatt), fényérzékenység nagyobbra. Esetleg kontraszt és fényeerő változtatása. Valamint képélesség változtatása. Tény, hogy egy szobában hangulatfénynél rendesen kell dolgozni a jó eredményhez és a kezem is szép mereven kell tartani. Itt jelentkezik a xenon hiánya. Viszont a képek 95 százalékát szabadtérben követem el ezért a dolog nem zavar.
Ilyesmik...
Bdanyy: megemeltem a záridőt az biztos (a napfényesnél, a havas fenyőágnál jól állította az automatika), és nem kizárt hogy visszaállítottam a középre súlyozott fénymérést.Ja és semmi baja nem lett mobilnak a hidegben.
Most viszont inkább nem vinném ki fényképezni mert nálunk most -18 fok van kint.
Új hozzászólás Aktív témák
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest