- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
siege5
aktív tag
válasz
dionaea #4542 üzenetére
Köszönöm, szép részletes tapasztalat. A w7 pont a még kisebb üzemidő miatt esett ki. A w5pro kapcsán olvastam egyedül az elérhető 2, 3 napot. (Wearos vonalon meg ebben az összegben a oneplus watch 2r, de az meg már megint más)
Szóval köszönöm az összegzést és megerősítést. -
$atirka
őstag
válasz
dionaea #4522 üzenetére
A nagyobb, 44es 7-est vettem, nem az ultrát. Kb most kezd értelmesebb üzemidőket hozni, de még mindig nem tudok pontosan válaszolni, mert elég mocorgós az életem, újév-túrázás-meló stb...
Volt egy túra, ~23K lépés ~14km, 95%ról 50%ra merült délelőtt 11- este 5ig. Jó, nem nyomkodtam szét, de azért jóval többször nyomkodtam. Persze nyilván telefonról ment a gps, tehát ez nem egy stressz teszt...Ja meg azért még váltogatom a számlapokat, mert ez az óra kissé más stílus, ez sportosabb az 5pro-hoz képest. De az már látszik, hogy kevesebbet bír és lassabb a töltés, ez egyértelmű. Viszont így is simán ki lehet jönni vele egy napra, csak az a gond, hogy míg az 5-ös reggelre 45-55%ra merült 80-90%-ról, ez 90-100ról ~40re merül (most még 🙏), aztán kevés neki a reggeli gyors zuhany/készülődés, hogy kellően feltöltődjön. Szóval most úgy tűnik több idő kell, hogy arra a szintre töltődjön, ami kell, hogy meglegyen a napi ciklus.
Amúgy szeretem. Jó a fényerő és gyors. No meg könnyebb és laposabb! Nem zavart a pro súlya, de ez azért határozottan kellemesebb, főleg éjjel.
Hívás szinte azonnal megjelenik, az új age index működik, írja, hogy milyen öreg vagyok
Health-ban nagy eltéréseket nem látok. Véroxigén most sem mutat 98% körülit, mélyalvások kb ugyanaz, futópadon stabil a pulzusszám......
Ja a health monitor mod ugyanúgy megy, alvás apnoe-t ugyanúgy nem érzékelt 2 nap figyelés után. -
fater01
tag
válasz
dionaea #4308 üzenetére
Eddig watch4 44mm lte verzám volt. Két évig használtam. Csak az üzemidō miatt váltottam.
Mindenkitől kérdezem. Pillanatnyilag a piacon hány tipus van, ami megfelel a következő paramétereknek: Önállóan kepes navigációra, le tud követni egy több órás kültéri edzést, lehet vele fizetni, és ha baj van ( én pl-ul már estem el bringával, eltört a medencém, kellett segítség) tudsz rajta hívni? Én hármat találtam. Abból az Apple kilőve( még rosszabb üzemidő. A Garmin 350000-nél kezdődik. Marad a wear OS. Mielőtt kritika érne, nem akarok másik eszközt, pénztárcát és bankkártyát magammal vinni egy hosszabb túrára. Ezek az elvárásaim, amiknek egyenlőre csak a wear OS-es órák felelnek meg. Minden másra ott a Huawei, az Oppo meg a mittudomén még hány féle másság.Telefonon megy együtt a simple és wallet. Nincs összefüggés a kártyák között. Más a számuk is.
-
bcl
senior tag
válasz
dionaea #4256 üzenetére
Ez érdekes. Köszi!
Amúgy pont az ultrasok infóról van szó. Nekem pont annyi hiányzott a boldogsághoz, mint ami az infoboard és az ultrasok infó között van különbség: +1 ikon, +1 komplikáció.
Meg talán 1 sorral több a naptár?
Akkor csak várok (még nem kerestem rá a frissítésre)szerk: Ja, igen, a váltás: én is ezért várom. Ezzel elégedett vagyok, de a jobb gps (sokat sportolok), meg a fluidabb működés tetszik. Ja igen, meg a vélhetően jobb Bixby integráció. Arról álmodozok, hogy amikor az órát töltöm, a telefon automatikusan átkapcsol némáról mondjuk rezgőre... tudom, bili...
- de azért okosabb lesz.
A forma, a méret nem annyira tetszik, illetve az akkuidőről sem egyértelműen lehet kijelenteni (az olvasottak alapján), hogy jobb, vagy akár ugyanilyen lenne... szóval szerintem megvárom a jövő évet, de azért még meggondolom. -
Usgyi
aktív tag
válasz
dionaea #4183 üzenetére
Nagyon jó kérdés... A huawei watch 5 biztosan nem, ez a sokszög design nekem egyáltalán nem tetszik és a kell a Google. A xiaomi lehetne a befutó, de az meg nagyon hasonlít a Samsung Watch 7-re, azt meg inkább hölgyek csuklójára tudom elképzelni. A Garmint venni nem sok értelme van, semmi szükségem a profi fitness funkcióira.
Ha a watch ultra mégsem, akkor úgy érzem gondban leszek -
bcl
senior tag
válasz
dionaea #4128 üzenetére
Hmmm, érdekes...
Már készültem írni, korábban is erről.
Hát, akkor most
Szóval kb 2, talán 3 hete tettem fel ugyanezt a számlapot, és nekem egyértelműen többet fogyaszt az óra, mióta ezt a használom - legalábbis néha. Ha újraindítom, egy pár napig jó, aztán megint elkezd felkúszni a fogyasztás.
Semmi más nem változott. -
$atirka
őstag
válasz
dionaea #4120 üzenetére
Ha jön valami, biztosan fel fogom rá tenni, aztán csak bízni lehet benne, hogy lassabb nem lesz
Az viszont biztosan jó megoldás időnként (3-4 havonta) gyárizni és backup nélkül szüzen telepíteni, egész sokáig elfogadható lesz a sebesség. Most 4-5 óralappal, +1-2 appal, -4-5 fölösleges kacattal (gyári appok uninstall) szépen el lehet lenni. -
$atirka
őstag
válasz
dionaea #3850 üzenetére
Azért nem mertem írni, mert azt hittem nagyobb túrára mész. Én is hasonlókat szoktam menni és mindig korrekt módon mér mindent, nincs gps ugrálás meg ilyenek...
Sőt az automatikus gyaloglás is rendszerint bekapcsol és annak is pontos az útvonal rajza. Még városban is, házak között is szépen rajzolja az útvonalat. Sajnos nem tudok akku időt mondani, mert rövid távok ezek és sosem aggódok azon, hogy le fog merülni, még az aod is be van kapcsolva mindig. link link -
pgonzy
tag
válasz
dionaea #3850 üzenetére
Szia! Én is voltam a hátvégén egy teljesítménytúrán. Importáltam az útvonalat, úgy használtam az órát. A túra végére kb 1.5 km pluszt mért a szervezők által megadotthoz képest. Egy amazfit gtr 3 volt még nalunk, az kb 300m tévedett felfelé. Az útvonal követés nagyjából jól müködött, érdekes hogy nálad nem jelzi a letérést, én azt tapasztalam, hogy rezgett az óra amikor valósan, vagy általa vélten letértünk az útvonalról. Így hogy track követés volt, és ezen nézegettem mikor merre forduljunk kb 60%-ot merült a kb 5 óra alatt. Ha csak mér, de nem navigálok akkor ez jobb szokott lenni. Ami érdekes, hogy van egy gps navigation nevű progi, ha azt használom, akkor sokkal pontosabban méri a távot. Igaz fizetős, de nem vészes. Olyan mintha a Healt alkalmazás nem kezelné le rendesen a gps által küldött adatokat. Ha esetleg van lehetőséged próbáld ki azt az appot is. Csak az a baj, ha azt használom akkor nem lesz benne a healtban az útvonal, adatok. Együtt használva a kettőt jobban meríti a telefont. Azt nem mertem még, ha csak a gps navigationt használom, az mennyivel meriti jobban, mint a Healt.
-
pgonzy
tag
válasz
dionaea #3845 üzenetére
Watch 5 pro-t használok, sajnos nincsenek jó tapasztalataim. A távot eléggé fölé lövi, 10km-en akár 1 km-t is képes tévedni, de volt amikor 5 km helyett kb 6-ot mért, pedig kézi indításra van téve, megvárom amíg jelet talál, és utána indítom. A másik, hogy amikor elindítom az aktivitást, de meg se mozdulik, ő mér távot sebességet, mert a gps pozíció ide oda ugrál. Ez akkor is látszik, amikor indítanám a tevékenységet, fixálja a gps jelet, de lehet kátni, hogy a helyzetemet jelző pont az mászkál magának a térképen. A magasságot viszont jól méri, de itt is meg kell nézni amikor elindulsz, mert van amikor hirtelen felugrik x métert( akár 2-300m is) akkor leállítom újra indítom az aktivitást, és csak akkor indulok el, amikor 0m szintemelkedést mutat. A pulzust elég furán méri. Garminnal hasonlítottam össze, mind távban, mind pulzusban nagy eltérések voltak. Persze az egy kifejezetten sport óra, de ahhoz mérten is.
Majd írd meg a tapasztalataidat kíváncsi vagyok.
Holnap megyek egy 20km túrára, előre letöltött gpx fájlla, meglátom mit mutat.
Ja a trackback is az én órámon használhatatlan szinte, össze vissza vezet. -
Ben-Ce
kezdő
válasz
dionaea #3845 üzenetére
Szia!
Bár nem w5 pro, hanem w5 44 mm-es. A túráknál szerintem korrekt képet mutat, szintemelkedésekkel, pihenőkkel... Az egészségügyi értékek valódiságát már többen megkérdőjeleztük. Talán picit több a játéknál.
Kerékpározásnál az enyém néha mér 90 km/h fölötti értéket egy szakaszon, amely egy vicc. Egyéni sport mód - horgászatnál (pergetés) meg az útvonal "kócot" rajzol egy-egy megállás alkalmával. Gyaloglásnál, túrázásnál nem csinálja.
Merülés: Az első hosszabb krékpártúránál (kb 7-8h) nem bírta végig, lemerült és kikapcsolt. A fiam ugyanilyen órája energiatakarékos módban csak a feléig merült. -
mgTerminator
veterán
válasz
dionaea #3747 üzenetére
A tizen egy mas tészta, ez az igazi okosóra ezen android fut, lehet appokat tenni rá, mindent meg lehet vele csinálni mint egy telefonnal. A tizen egy okosórának csúfolt valami, mint ahogy Huawei órája is. A haverom is nagyra van hogy az órája elmegy AOD-al akár 4-5 napot is. És mit lehet vele csinálni? Nézni az órát, pulzust meg ilyen szarokat méregetni, látod az értesítéseket meg rezeg oszt jónapot. A tetrisz is elmegy sokáig egy elemmel mert nincs rajta rendes oprendszer.
-
-
bordi10
senior tag
-
$atirka
őstag
-
rolandg
tag
válasz
dionaea #3488 üzenetére
Nálam érintésre ébred fel, napi sok-sok üzenet, amelynek egy részét meg is nézem, éjszakai alvásfigyelés, napi 200 perc aktív idő, amikor nézi a pulzust. hétfőn este töltöttem fel teljesen, most 27%-on van. Estig el fog menni, az bizonyos. Két naponta szoktam tölteni rá, de tegnap elfelejtettem. Szóval elvileg benne van a három nap. Korábban 4-et is elgurult, akkor nem 25, csak 15...20%-ot merült naponta, de a frissítés, meg a 1,5 év használat azért rontott rajta.
-
mgTerminator
veterán
-
$atirka
őstag
válasz
dionaea #3468 üzenetére
Amit erzol linkelt, az tökéletes, nagyon jó számlapokat osztanak a srácok.
A telepítést sokan másképp csinálják, több verzió is van. Szerintem mindenképp jó, ha közös wifin vagy a telefonnal/órával.
Nekem régen úgy sikerült elsőre indítani a telepítést, hogy amit a fenti linken ajánlottak számlapot, azt beírtam a play áruházba, de nem az app-ba, hanem böngészőbe bejelentkezve, majd onnan kellett indítani a "vásárlást", és így mindig elindult. Mára már annyit egyszerűsödött, hogy már nem kell böngésző, hanem a linket megnyitva bedob a rendes áruházba, ott meg telepítést nyomi és kész. De! Fontos, hogy az óra legyen ébren, amikor a telepítésre nyomsz, úgy kb 5mp-en belül indul a telepítés. Ha mégsem (áruház írja, hogy nem települt), akkor újra kell indítani a telepítést, másodikra mindig jó. Arra is érdemes figyelni, hogy a telepítés gomb mellett van egy lenyíló gomb, ott érdemes levenni például a telefonról a pipát a kis boxban, hogy oda ne települjön, csak az órára.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók