- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Valaki kipróbálta már, hogy melyik pénzérmével működik legjobban a telefon?
-
törölt tag
válasz
stay.pista #38967 üzenetére
Így 5 perc keresővel: -Győzödj meg róla, hogy külső sd-re raktad a root.zipet, ha nem látja, másik sd kártyával kell próbálni.
-
törölt tag
válasz
stay.pista #38965 üzenetére
Akkor ott inkább az sd kártyával van baj, másnak is volt már ilyen. Nincs lezárva a bl...
-
törölt tag
válasz
stay.pista #38962 üzenetére
És azt honnan veszed, hogy lezárták a bl-t? Alap recoveryből ha felraknál egy root vagy cwm zipet, mit ír ki?
-
törölt tag
Én is feltettem ezt a resurrection remixet, nem rossz, maclawos cm-nél gyorsabb, meg van egy halom extra opció. GPU OC mondjuk gyanús, hogy nem működik, akármekkora értéket állítok, full stabil marad a cucc.
-
törölt tag
Pietrosz: Nem, csak egy sima fejlesztő akinek mellesleg ez bevétel forrás is,(amennyi reklám van
) a teamcanjica meg egy rakás hozzá nem értő indiai meg brazil, akik írni, olvasni nem tudnak és a fejlesztés szerintük az, hogy kitörlünk 2 sort, aztán újra visszaírjuk ugyanúgy.
-
törölt tag
válasz
killer1203 #35399 üzenetére
Fmodot backupból raktad vissza cm után?
-
törölt tag
válasz
kiss.beni93 #34385 üzenetére
Kísérleti futtatókörnyezet a dalvik helyett. Nem lesz tőle jelentősen gyorsabb a telefon, a készenléti üzemidő növekedik kicsit. (tesztek alapján, én már alapból ezzel használom a telefont így nem tudom összehasonlítani, de így nekem megfelel)
-
törölt tag
Mindkét normális cm11 a maclaw romra épül, csak az egyik a TC kernelével megy, a másik maclawéval.
TCmacHybrid.zip a másik a cm11.0_janice.maclaw.20131216.zip (ezt még most próbálgatom, de eddig úgy néz ki minden működik ebben is)Ukf NEM KELL, egyik esetben sem. Ha a cwm status 7-et dob, akkor az updater scriptből kell kitörölni a product id ellenőrzéses sorokat. (ez ritka)
Telepítés:
CWM-ben format: data, cache, system.
Flash: cm zip, utána gapps zip.Maclaw kerneles rom
TC kerneles rom
Gappsből én a 20131119-et használom. Megy vele az Art is. Gapps linkAz art bekapcsolása után nagyon hosszú a boot, de működik.
-
törölt tag
válasz
flash- #34306 üzenetére
Bemész recoverybe, format cache, data, system, flash cm zipet + a gappsot. Backup ha kell.
Gapps: Google alkalmazások, play store keresés, stb.
Updater scriptet akkor kell módosítani, ha status 7-et dob. Product id ellenőrzést kell kivenni, ami alapból egy ökörség szerintem, nézze meg mindenki mit rak fel..
Ukf: Kernel felrakó, de úgy felesleges, ahogy van. Még akkor volt valami értelme, mikor csak terminalból lehetett custom kernelt felrakni, bár én akkor sem láttam értelmét. Aki egy sort nem tud helyesen begépelni..
Hibrid kernel nincs. Van maclaw kernel, ami jó lenne csak nem bootol, meg van teamcanjica kernel ami meg szar.
-
törölt tag
Akkor a kernel van elbaszva, amire nem megy fel. Azon meg szerintem nem kell csodálkozni
Status 7 meg a product id-s error, azt egyszerűen meglehet oldani az updater script módosításával.Amúgy én art-tal használom, eddig hibába nem futottam, akku idő olyan mint a többi romban. Dalvikkal nem próbáltam még milyen.
Gery15: Maclaw féle cm11, teamcanjica kernellel.. (maclaw kernellel nem bootol)
-
törölt tag
Rendes kernellel jobb lenne, de még ígyis az eddigi legjobb cm a telefonra
-
törölt tag
Konkrétan retardált barmok, akiknek szánt szándékuk megakadályozni, hogy normális custom rom készüljön a telefonra.
Mert egy normális fejlesztő már csinált egy rendes cm11-et, amiben ez a képhullámzásos baromság sincs,(és minden más is megy természetesen) amit 1 éve nem tudnak javítani, csak ezek a nyomorultak töröltették még a témát is, a fejlesztő meg mondta hogy ő akkor leszarja az egészet és nem csinál romot advancera.
-
törölt tag
A hajléktalan "fejlesztők"nek sikerült elérni, hogy az az egy normális fejlesztő se csináljon egy rendes cm-et a telefonra. Ez igen...
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Ugyanannyit mint sima (rendesen, factory resettel ) felrakott 1 fájlos rom. Csak annyi a különbség, hogy a repartos megcsinálja a cache/data/system/preload/int.sd formatot telepítéskor. Nekem kb. 20 óra alatt 6 óra kijelzőhasználat volt a legtöbb, amit ki tudtam hozni belőle.
-
törölt tag
válasz
nelsonmanian #27525 üzenetére
Nem.
-
törölt tag
Jó ez a miui, csak az ui hullámzás nagyon zavaró, nem érezni egyáltalán "smoothnak" a rendszert így.
Meg az első indításos beállítást nem tudom hogy kellett volna, regisztráltam egy xiami accountot, mert nem engedett tovább, aztán töröltem, ezt is nehéz lett volna kicserélni, egy gmailesre? -
törölt tag
válasz
nbukta77 #27413 üzenetére
Nem megy bennük a wifi tether, wifi direct, bluetooth tether, nincs vsync (hullámzik az ui, játékokban meg pláne, az borzalmas) hívásfogadásnál alacsony hangerő, sok kisebb bug ( pl. nem lehet processzor governor, sebességet állítani, magától azonnal visszaállítja az alapra, gps-t én cm alatt nem tudtam még működésre bírni, nincs haptic feedback a menü és vissza gombokhoz.
Ez a cm10 és arra épülő miui.
Cm10.1 ugyanezen bugok, + nincs videófelvétel, nincs omx, laggol a panoráma, hd videólejátszás körülményes, külső program + állítgatással talán, a hang néha magától elmegy, és csak wipe cache-dalvik cache a megoldás rá.Minél frissebb buildet töltesz le annál rosszabb lesz, a tegnap előtti konkrétan használhatatlan, a legjobb a 06/21-es. De még az is olyan jól van optimalizálva, hogy ha quick settingsben 9, vagy több "csempéd" van, akkor az is lagolni fog..
Vicc, hogy még így is gyorsabb mint a stock, lenne, ha nem esne szét a kép, ez nem éppen előnyös a "smoothság" szempontjából.. -
törölt tag
XDA-s kultista újabb agymenései:
"Az ui hullámzás nem a rom miatt van, hanem a hardver miatt, az okozza!" (stock romban (meg az összes többi novathoros telefonon) mégis megoldották valahogy, de ez ezek szerint csak részletkérdés )
illetve
A rom nem támogatja ezt a hardvert ("a hardver nem támogatott")Ezzel mondjuk nehéz vitatkozni
-
törölt tag
Most erre mit mondjak.... Mondja hogy akkor rakj fel logcatet, mert az nem eleg, hogy beirod hogy szar. Rakok logcatet, erre irja, hogy tok felesleges, tudtak rola hogy nem megy a kamera de azert kiadtak igy... De en vagyok a hibas ezert is
A tobbi user meg... Kerik hogy irja le valaki milyen az uj nightly... Leirtam hogy szar, lassu, nem megy a kamera, erre megint en vagyok a hibasKezdem azt hinni, hogy itt valami szemelyi kultusz ovezi a 'fejlesztoket'
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #27275 üzenetére
Nem valószínű, hasonló dolog csak angolul van, az is csak a youtubeon belül jeleníti meg a szöveget, de az is ritka nagy baromságokat ír ki többnyire.(asztali youtubeon "valamelyik" gomb) Szerintem nincs ilyen program, ami ráadásul magyar is lenne. pláne, hogy még le is kéne menteni..
-
törölt tag
Igen, de én csak telefonálásra használom mostanában. Ráadásul ez már úgy ki van takarítva, hogy csak a leglényegibb dolgok maradtak meg.. Ha valaki használja, akkor simán felmehet jóval többre. Mondjuk ez az amit nem értek, hogy mitől. Az oké, hogy valami elindul és fut a háttérben, de ezt bezárhatom. Max újra megnyílik. De mi az, ami csak úgy megeszi a ramot?
-
törölt tag
válasz
killer1203 #27219 üzenetére
Nincs, csak az androidon egy touchwiz by samsung. Az bizony lefoglal ennyit, s2-3-4-en is, csak ott kevésbé látszik az 1-2 giga ram miatt. Nem árt néha újraindítani a telefont, mert minél tovább megy egyhuzamban, annál jobban telik a ram, csak tudnám, hogy mivel. Pl. bekapcsolás után űrítéssel lemegy 270-80-ra is, de 2-3 nap múlva már csak 350-re...
-
törölt tag
Az is csak egy módosított stock rom, tehát a memóriakezelésében nincs különbség, csak szépen ki van takarítva így pl. random samsung folyamatok nem indulnak el a háttérben.. mert nincsenek is a telefonon. De ha van ami helyettesítse, skype, facebook, stb. akkor ugyanúgy megtelhet.
A cm más, de az meg csak hozzá nem értők szedett-vedett romja.. (ha azt írják megy a hang, akkor menjen, nem az, hogy van amikor van hang, van amikor nincs, mert az kurva előnyös, ha hívnak és rájövök, hogy már megint nincs hang...) Gyorsabbnak gyorsabb, csak ha egy hozzáértő csinálná, már egy hónapja tökéletesen működő, szemét mentes lehetne.. Ezek 2 hónap alatt csak rontottak a romon
Tehát a rammal sok mindent nem tudsz kezdeni, az meg fog telni, ilyen az android. Ha nem szaggat akkor ne figyelj rá, ha szaggat akkor megpróbálhatsz custom kernelt, romot. (pl. cocore + fmod)gyuszmó: Az általad telepített appok a google play-ben látszódni fognak. (saját alkalmazások) De akár a képernyőmentés (home+power) is jó lehet erre a célra. Ha a rootot kerülöd, akkor is érdemes a beállításokban letiltani a felesleges dolgokat. (custom kernelt lehet root nélkül is használni
)
-
törölt tag
válasz
Restan #27110 üzenetére
Csak szólok, hogy a youtube/videó szaggatása elő fog jönni (custom kernellel is előjött) nálad is
Az szoftver hiba a samsung jb-ben. Akksi ki-be megoldja. Mert kilépni nem fogsz tudni, csontra kifagy..
Gyári billentyűzetet is meglehet szokni, én go keyboardot használok. Azért, mert restore után a telefon úgy döntött csak félig rakja vissza magát, így hiányzik a widgetek nagy része, a böngészőből textúrák, hiányzott a billentyűzet is, csak hanggal tudtam nagynehezen kinyögni, hogy go keyboard apk, mert a play store sem működik. (megnyílik aztán rögtön bezárja magát, + fc gapps) De valószínű hogy ha majd felrakok egy rendes romot akkor arra is leszedem, mert sokkal jobban tetszik, jobban személyre lehet szabni. De a gyári sem vészes.
Csengőhangot nem tudom, nekem mindig volt az alap kínálatban olyan ami nekem megfelelt.
Bill. nem csak a skype-nál van úgy, szinte minden programnál így van. Nem hiszem, hogy azon az 1 centin sokat látnál egyébként.. -
törölt tag
válasz
nelsonmanian #27026 üzenetére
Nem tőled, még régebben mikor felmerült az efs dolog.
"De a kedvedért úgyis elmentettem, hogy ne legyen felesleges a hozzászólásod.
"
Bearanyoztad a napom
Neked legalább működik a telefon, én feltettem egy stock romot és nincs preloadom, folyamatosan gapps, phone, és mindenféle fc-t kapok, szabad ég alatt borzalmas a térerő, épp hogy hívni tudok, de már nem értem azt, hogy a másik fél mit mond..Emellett appok el és előtűnnek a launcherben.. Tudom hogy lehetne megoldani, csak most nincs időm megint odinnal szórakozni.
-
törölt tag
válasz
nelsonmanian #27019 üzenetére
Már egyszer kérdeztem, de most újra.. mi a baj a fájlkezelővel? Azzal modemefs és efs mappát másolod sd kártyára és kész..
Vagy ez túl egyszerű?
-
törölt tag
válasz
karldergroße #26816 üzenetére
Milyen romot/kernelt használsz?
-
törölt tag
válasz
Logeeen #26688 üzenetére
Miféle munkáját? Nem csinál semmit, mindent más javított ki, ő meg csak rosszul átmásolta.. Meg akkor ne legyen olyan nagyra magával, ha csak hobbiból csinálja, pár napja is ott sajnáltatta magát hogy nem kapott RD-t. Mire fel kapott volna? Hogy 10 nap alatt nem tud egy nightlyt megcsinálni? Amiben olyan fixek vannak, amikhez neki semmi köze, mert mások csinálták meg azt is? És akkor erre olyan büszke?
Az előző hsz-emben meg csak tényeket írtam..Akkor mégegyszer.. nem az a gond, hogy lövésük nincs mit csinálnak, hanem az, hogy odáig vannak magukkal, hogy ők így úgy fejlesztők, meg tiszteletet érdemelnek.. közben egy nagy nulla amit letettek az asztalra. Meg lehet nézni a githubjukat, hogy mit is takar(t - mert mostmár nem is tudnak újat kiadni) nightly. Kivesznek 2 üres sort, hozzáadnak 1 üres sort, kitörölnek egy csomó fölösleges readmet, kész a nightly. A következő nightly miből áll? Kitörlik azt az 1 üres sort, hozzáadnak 1 üres sort, visszateszik a törölt readmet, kész a nightly. Szerintem ez nekem is menne
Innentől meg millió+1 "howto" van, hogy hogyan tovább.
Ingyen csinálják, csak a donate to me az azért nem maradhat le
-
törölt tag
Na akkor ki lehet jelenteni, hogy s advancera nincs fejleszto...
Olyan ember akar xdan rec. Dev. Lenni, aki 10 nap alatt egy nightlyt nem tud megcsinalni??? Javitasokrol stb-rol nem is beszelve, azt megcsinalta mas, de meg azt sem tudja rendesen hasznalni, lasd xperia gralloc. Vicc.. De ha ezt neki mondom akkor meg meg van sertve a sok brazil/indiai.. Hogy nem ertekelem a munkajat. A mijét?? Xda-ra is felesleges felnezni, mert el van arasztva irastudatlan analfabetakkal. Fejlesztes meg nincs..
Es nem a novathor a hibas... S3 minin minden megy, xperiakon csak wifi es bt tether nem. Itt meg csak a kifogas. -
törölt tag
válasz
flash- #26523 üzenetére
A data és a cache partíciót törli, igen. Nem kell dalvik cache, mert az a data partíción van.
Most megnéztem, S3 minin minden megy cm10.1-ben, xperia solán, u-n, p-n, go-n csak a wifi és bt tether nem megy. Sehol nincs olyan bug hogy hullámzik az ui, meg nem megy egy csomó dolog.. csak itt vannak ilyen fasza "fejlesztők".. Ace II-n az omx és a gps nem megy, de a többi dolog ott is megy..
Gepesz: Magyar független rom i8160-ra
Jelentősége nem hiszem hogy van, ha a szervíz rakta fel, és a ram is 624-625mb, de ha nem vagy biztos benne rakd fel a linkelt romot, az a magyar XEH régiós rom, elvileg. -
törölt tag
válasz
nelsonmanian #26513 üzenetére
Hát nem vagyok vele megelégedve, de sok más lehetőség nincs...
Ami kicsit zavar, hogy a rezgés jóval erősebb mint stock romon (ez mondjuk hívásnál nem hátrány)
Ami jobban zavar az a bt/wifi tether, az nem megy, pedig utazásnál különösen hasznos lenne nexus 7-re osztani, ilyenkor mindig visszarakok egy stock backupot.
Videófelvétel nem megy (még?) bár eddig csak 1-2* jött volna jól. Videólejátszással nem tudom mi van, youtube megy, de ha annyira filmet akarok nézni akkor ott a nexus, így engem ez nem izgat
Ami viszont elég komoly gond az az ui hullámzás.. ("flicker", bár az nem egészen ezt takarja..) emiatt sok játék pl. temple run, granny smith szinte játszhatatlanul hullámzik, de a menüben navigálva is zavaró, mert olyan érzést kelt, mintha be-beszaggatna..
Meg mondjuk az egész romra/sourcera ráférne egy tisztogatás, meg optimalizáció.. Mert ígyis jó, de ennél sokkal jobb is lehetne.
Összességében? Használható, stocknál mindenképp jobb lehetne, de a sok kis hiba is sokra megy, hogy rontsa az összképet. Mostanában csak telefonálásra használom, meg néha 1-1 képet lövök vele, arra ez a legjobb rom, nem fagy le, nem tölt évekig, de aki komolyabban használja a telefont, esetleg játékra, annak lehet nem ez a legjobb rom.Arról nem is beszélve, hogy más novathor eszközökön már rég megoldottak ezek a problémák, csak itt szerencsétlenkednek.
-
törölt tag
válasz
nelsonmanian #26511 üzenetére
Igen, de az ui hullamzas ugyanugy megmaradt. Amugy hasznalhato, de cm10.1rol erezheto a visszalepes. Sok kicsi sokra megy
annyival tud tobbet, a cm10.1nel es a regebbi cm10nel, hogy megy a video. Elsején azt irta a pali, hogy 1 napon belul cm10.1et is kiadja ezzel a fixel. A braziloknál lassabban telik az idő
-
törölt tag
-
törölt tag
Az hogy sikerült?.. Most sajnos nem tudok rootolt stockra visszamenni és kiszedni, de egy XXLPY-s boot.bin-t tudok csak adni, az is stock... csak nem egészen az ami LQE-hez jár..
Egyébként az első amit megnéznek az a vízjelző, tehát tök mindegy mivel adod oda, én poénból rádobnék egy CM-et ()
Egyébként ha nem a kijelzőt kell cserélni akkor annyira nem lehet drága (bár így sem olcsó az biztos), mivel egybe van az üveggel az szokott rohadt sokba kerülni.
-
törölt tag
válasz
flash- #26301 üzenetére
Cm10 mire épül?
Egyébként source-built.
Egyébként wifi tether és bt tether nem biztos, hogy megy, az ui hullámzik, főleg játékokban. (vsync hiánya) Mágneses szenzor elvileg szintén nem megy.
Egyébként messze jobb mint akármelyik stock alapú rom (stock jb-k, lightjb, pure vanilia, fmod, csoki féle romok, harshjelly,stb)[link] + a 4.1.2-es gapps is kell hozzá, ha kell play store, gmail, gmaps, stb. google appok.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kívül-belül a már meglévő Galaxy modellek elemeiből építkezik az S Advance, ami kellemes készülék, csak nem biztos, hogy szükség van rá.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest