Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
válasz
kovbandi82 #44 üzenetére
Valószínűleg mennék a store-ba és xda-ra alternatívát keresni.
A kis költő túlzást kérlek engedd meg, de a lényegen nem változtat. Nagyban könnyíti meg a mindennapos használatot az edge funkció számomra, ténylegesen. Szabadidő esetén a jelzések nélküli opció a game launcherben szintén szuper feature. Egyet hiányolok, hogy nincs minden allokációra osztott képernyő. Emiatt meg nem akarok rootolni. -
Kasya
nagyúr
Semmi extrat nem hasznalok, csak a gyors telefonhivas, jegyzetfuzet, kamera es tsi. mindennapos dolgokat. Elone, hogy barhol is legyen a telefonba, azonnal tudom intezni a dolgokat...vezetes kozben is.
Nekem abszolut kivaltotta a fokepernyot..sot, azt "gyorsabba is tette", mert ezt konnyebb elerni.(#41) Littlecar: Megvannak a hatranyai, amiket meg mindig eszreveszek, de fene se tudja... Azt tudom, hogy engem sem az edge kijelzo motivalt vasarlaskor.
-
icemad
nagyúr
válasz
TheBikerider #36 üzenetére
Ha jól olvastam a cikket, akkor nem biztos, hogy lesz "sima".
-
-
Deck
titán
Sík felületű modell is legyen.. Az Edge verzió nagyon nem jön be. És szerintem nem én vagyok az egyedüli ezzel.
-
válasz
WinstonWolf #27 üzenetére
Így van, a retinaleképezés elég bonyi dolog - először meg is lepődtem, hogy akkor hol van a sötétítő műanyagcső-tartozék v hasonló. Persze ha jól csinálják, nagyon biztonságos lehet, de nem reális, hogy az ember így nyissa fel a telóját, gyorsabban pötyögök be egy 15 karakteres jelszót, minthogy elővakarom a sötétítőt.
-
balaaazs
senior tag
válasz
WinstonWolf #27 üzenetére
De ebből a minden más kategóriából lehet szép eredményt csinálni
-
Jack lesz rajta?
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
t72killer #25 üzenetére
Az a baj, hogy a vásárlókat csak így tudják behülyíteni. A mobilarena meg azért veszi így a címoldalára, mert ők kattintásra vadásznak.
Egy dolgoba kell mindenkinek belegondolnia: A retinát normál nappali fényviszonyok mellet elég nehezen let szkennelni, mert a pupilla szűk, hiszen reflex szerűen védi a túlzott fénybehatástól a szemet. Azért hogy ne kelljen pupillatágító cseppeket használni egy retinszkenneléses azonosítás előtt - megvakítva ezzel kb 1/2 órára a delikvenst - a normál retinaszkennerekbe minden esetbe bele kell nézni kb mint egy távcsőbe, hogy a fény kizárásával a pupilla kitáguljon, és lehessen egyáltalán értelmes mennyiségű biometriai azonosítót kinyerni belőle.
Minden más - találóan - csak parasztvakítás.
-
válasz
WinstonWolf #20 üzenetére
Így van, nem is értem miért vezeti fel így a mobilaréna: "ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely...", amikor a samu hivatalos oldalon ÉS a gsm-arenán is írisz-szkennerről beszélnek. Persze lehet valaki "kívül hordja" a retináját
Azon csodálkoztam is, hogy a szelfikamerát még csak most és csak a flagship modelleknél kezdik ilyesmire használni.
-
Segal
veterán
válasz
t72killer #17 üzenetére
Igen ez egy tökéletes világba működhet is de amikor az emberek 9x%-a a születési évét állítja be jelszónak a tgelefonon akkor pillanatok alatt megbukik az extra biztonság...
kovbandi82
Ez mondjuk mindig is így volt csak mint pár hozzászólással előbb írtam a Note egyre kevesebb pluszt ad a fél évvel ezelőtti S tesójához képest.Vicces de pont tegnap voltam megtaperolni másodszor a Note7-et és most odajött hozzám az egyik Samsungos hogy segíthet e. Ez a párbeszéd zajlott le köztünk.
Mondtam hogy csak megnézem a készüléket mert ugyan szép de fél éves hardverért nem adnék 290 ezret.
Erre ő elkezdte hogy mennyi előrelépés van a Note5-el szembe...
Erre én hogy azt mondja az S7Edge-hez képest mennyi az előrelépés.
Erre ő hogy ezt nem ahhoz kell hasonlítani...
Tiszta vicc volt a beszélgetés megszólalni nem tudott az ember amikor rájött hogy nem a hétköznapi hú ebbe van irisz szkenner meg ceruza is marketingzabáló vásárló vagyok. -
balaaazs
senior tag
válasz
WinstonWolf #20 üzenetére
Javítottam közben
-
kovbandi82
őstag
Valahogy ugy latom a jovot S vonalon, hogy az előző és a kovetkező Note széria keveréke lesz, tehát jelenleg és a Note7 és az eljövendő Note8 keveréke kisebb csomagolásban. Mi lenne, ha a Note szériát átneveznénk s7max-ra?
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
t72killer #14 üzenetére
Azért ez a facebbok-ról leszedett képpel való feloldás nekem barokkos túlzásnak tűnik. De persze nincs jogom vitatni. Alapból az optikai elven működő retinaszkennerek lelke egy jó felbontású optikai kamera, amelyik képes nagy részletességű képeket csinálni az íriszről. Éppen ezért túlzás ezt retinaszkennernek nevezni, mert tulajdonképpen nem a retinát szkenneli, hanem az íriszt. Ennek a mintázáta is egyedi, minden embernek más. Azért ezt meghekkelni egy facebook-os képpel pusztán a felbontás miatt is nehézkes. Vagy ha mégis sikerült, ott a feldolgozó algoritmus lett nagy elnagyolva... Gondolom a minél nagyobb felismerési pontosság oltárán lett feláldozva, a biztonság rovására.
A második szintű optikai elven működő retinaszkenner, már ténylegesen a retina felszini érhálózatát szkenneli. Na ezt tuti képtelenség bármilyen fotóval meghekkelni, ugyanis maga a felszin letapogatása más hullámhosszúságú fénnyel történik, így egy sima fotón - bármennyire is vörös a szem rajta - ezek a mintázatok nem fognak szerepelni...
E felett, már a retina vastagságát, a mélyebb érhálózatot is elemezni képes termékek vannak, de ez már csak kiemelt biztonságú alkamazásnál megszokott...
Segal: Igazából a Note szériának szerintem a tollon kívül alig-alig kell többet mutatnia, a kiinduló modelltől. Én is gondolkodom a Note 7-en, azonban a tollon kívül nem sokban ad többet, mint az edge. Volt az összes Note készülék a kezemben - kivéve Note 5 - de mivel elbaltázottul randa a kézírásom, így a tollat nagyon semmire se használtam... De lehet kipróbálom magam újra a 7-esen
-
icemad
nagyúr
Csak ezt a nyüves EDGE kijelzőt ne erőltetnék...
-
-
woros
őstag
Remélem azért lesz 5" körüli kijelzővel szerelt változat is. Mindig ezek a batár nagy telefonok...
-
Segal
veterán
válasz
WinstonWolf #11 üzenetére
Szerintem majd ha kijön a 7.0 az S7 Edge-re akkor belekerül de első pár hónapba tutira a Note 7 extra tulajdonsága lesz.
Számomra az igazán nagy kérdés (és előre is bocsánat hogy ennyire előre haladok) de az hogy a Note 8-nak mi a franc lesz az extrája az S8-al szembe.
Ugyanis évről évre látható hogy egyre kevesebb extrát tartalmaz a Note széria az S szériához képest.
Az elsőnél még 1 col pluszt jelentett meg millió más extrát, aztán beálltunk a 0,5 col pluszhoz a jobb hardverhez, esetleg nagyobb felbontású kijelzőhöz vagy RGB elrendezéshez, több RAM-hoz stb. Aztán a Note5-nél már lényegébe csak a nagyobb kijelző volt a hardver már ugyanaz volt. A Note 7-nél már a kijelzőméret is csak 0,2 col és az irisz szkenneren kívül max a belső tárhely nagyobb (szerintem az új micro usb nem extra).
Ha viszont az általam megírt tulajdonságokat megkapja az S8 akkor a Note 8-nak max a 0,2 col kijelzőnövekedés marad mert tutira nem kap 6GB RAM-nál többet és a belső tárhelynél is nem tartom valószínűnek hogy 128 GB-ról indulna. (max lesz olyan variáns is). Tehát szép lassan totál kiherélik a Note szériát megveheted a fél éves hardvert extra ceruzával plusz 40-50 ezerért...t72killer: Nem kell itt ellopni semmit sem mert mindkét azonosító beenged kóddal is. Bőven elég azt kifigyelni.
-
válasz
Kíváncsi lennék pl a note7-ben implementált verzió biztonságosságára. Alapból ugyebár jobb, mert ujjlenyomatot lophatnak valakitől (nem kell James Bond-ra asszociálni, az alkalmasint eltulajdonított teló is tele van vele...), retinamintához először az azzal védett tárhelyet kellene feltörni.
Kérdés persze a részletesség, mennyire lehet mesterséges modellel meghülyíteni a rendszert. Közben találtam egy érdekes összehasonlítást az írisz vs retinaszkenről. Előzőről volt már szó, hogy sima facebook-fotóról lezabrált szemképpel meghülyíthető...
-
laci_csk
senior tag
hadd jojjon, hianycikk.
-
balaaazs
senior tag
válasz
Á, köszi, akkor menni fog az alvás.
(na, ennyit a napszemüvegben telefonfeloldásról
)
-
WinstonWolf
senior tag
Korábban volt kapcsolatom elég magas szintű biztonságot nyújtó cégekkel, akik többek között retinaszkennereket is forgalmaztak. A különbség annyi, hogy míg az ujjlenyomatnál logikusan a tényleges ujjlenyomatod majdnem egésze elmentésre kerül, addig a retinaszkennereknek több fajtája van. Annak függvényében, hogy milyen mélységben képes szkennelni a retina érhálózatát. Ezekben gondolom valami kezdetleges optikai elven működő szkenner van, ami azért nem szolgáltat rólad nagy mértékű biometriai adatokat...
Segal: Ez az órajel állítgatás igazán bekerülhente sw frissítéssel az S7 edge-be is... :S
-
Segal
veterán
Nagyjából körvonalazódik hogy mit fog tudni. (most ami bennevan az S7-be azon felül)
- 5,5 colos 4K lekerekített kijelző
- snapdragon 830 és exynos 8895 (ha ez lesz a végleges neve de szerintem 9xxx lesz)
- 6 GB RAM
- 64 GB belső tárhely
- irisz szkenner
- UFS és sima micro sd bővíthetőség (hibrid slot)
- dupla kamera hátul
- 4K 60 fps videórögzítési lehetőség (ezáltal 720p-be 240fps is)
- ez is megkapja a hardvertakarékossági szoftverfunkciókat (órajel %-os visszaállíthatósága, kijelzőfelbontás állíthatóság, fényerő %-os maximalizálása)Ezek szerintem a tutik meg még pár újdonság biztosan lesz.
-
balaaazs
senior tag
válasz
WinstonWolf #4 üzenetére
Peersze, de nyugi, ez így van az összes többinél, almánál, sonynál egyaránt. Nem éri meg csúcsmobilt csinálni, azt nem cserélnéd le egy év múlva....
Ez a retinaszken egyébként egyre inkább skynet feeling
Mondjuk az ujjlenyomattal is így voltam az elején, most már használom szeretettel.
-
Balint1408
aktív tag
Akkor most az MWC-ig jönnek a Galaxy S8 pletykák.
-
válasz
WinstonWolf #4 üzenetére
Futószalagon mennek ezek, folyamatosan nyomni kell az új modelleket, mert csak akkor lesz pénz a fejlesztésre. A "tökéletestől" még elég messze vagyunk, úgyh fejleszteni kell, ráadásul "aprócska" motívum, h versenytársak is vannak a piacon, elég keményen meg kell indokolni, ha egy telót 700+$-ért akarunk mérni.
Ezt a kört 100%, hogy kihagyom, kb a második-harmadik teló lesz a piacon 4k kijelzővel (ami még nem elég a tökéletes VR-hoz), tippre ad-s és ah-s wifi nélkül, talán még az UFS-támogatást is lespórolva.
-
törölt tag
válasz
WinstonWolf #4 üzenetére
A Note7 rettentő kényelmes, a lekerekítés miatt is. Plusz jók rá a kiegészítő appok.
-
WinstonWolf
senior tag
Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy valahol a Samsung egyik vezetői íroasztalának bal felső fiókjában már az S11 paraméterei is megvannak...
De egy biztos: A lekerekített kijelzőnek - számomra - semmi pozitív hozadéka nincs. A normális kijelzővédő beszerezhetetlensége inkább negatív irányba tereli az egészet...
-
Integrale
veterán
"viszont biztonságosabb, mivel mintát nem hagy a felhasználó az eszközön"
Gondolom ez nagyon fontos erv, egy erintesvezerelt eszkoz eseteben.
-
Kasya
nagyúr
Tudjak hogy korai meg a pletyka is, de azert "csakazertis" valamit beboffentenek, ami logikusan varhato es barki altal felvazolhato, aki kicsit is odafigyel a termekek alakulasara.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest