Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sun777
tag
válasz direwolf #5519 üzenetére
Igen, meg az amerikai piacon is Exynos van. Az S FE szériánál ugye pont fordítva van, itt az EU kapta a Snapdragon-t és Amerika, Ázsia az Exynos-t.
Jól jártunk mert S FE-nél egyértelműen jobb a snapdragon.A modellszám nekem SM-G990B / DS. Hazai (Samsung Experience Store) vásárlás.
[Zoli.37] ez így nem igaz, a sima SM-G990B is lehet Snapdragon. Az enyém ugyanis az.
-
Sun777
tag
Hogyne lenne érdemes. Az S21FE még mindig egy nagyon jó telefon, ráadásul igen jó a Snapdragon 888 chip benne, mondhatni exklúzív is a Samsungok terén Európában.
Az A széria egy középkategóriás dolog, nem említhető egy lapon az S szériával. Ne abból indulj ki hogy pár hónapig tovább lehet támogatott, ez nem is biztos egyébként, mert önként tovább is támogathatják, maximum nem havonta jön majd frissítés, de az S21FE-ne ksi legalább 2 éve van még, inkább 3, a frissítések terén!
Az A széria teljesítményben nem lesz már sehol, nem fogja tudni tartani az elvárható sebességet a növekvő alkalmazás rendszerigények (és memóriahasználat) mellett amikor az S21FE még mindig szárnyalni fog!
[ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
Technikailag nem ugyanaz a "HD Hang" és a VoLTE (mert 3G-n is lehetett "HD hangot" adni, már amíg volt 3G ugye, többféle kodek közül választhattak a szolgáltatók), mégis ma már ez a két fogalom kb. ugyanazt jelenti.
Ha megjelenik a HD hang felirat akkor valószínűleg van VoLTE-d de a legbiztosabban ezt onnan tudod megállapítani hogy megnézed van-e mobilneted a hívás közben ÉS eközben a 4G ikon jelenik-e meg.Azért fontos az ÉS kapcsolat, mert nem elég megnézni azt hogy van-e internet... Mert pl. 3G hálózat esetén alap dolognak számított hogy van internet ÉS hívás egyszerre... a 4G-nél nem alap, mert kifelejtették az LTE tervezéséből a hangot és utólag eszkábálták bele, ezért sikerült olyan remekül hogy évekig voltak olyan telefonok amiken nem ment, pedig nem a telefon hibája volt csak a konfig hiányzott...
Ma már a Samsung/Huawei/Apple vonalon teljes a lefedettség, minden magyar szolgáltatónál van VoLTE és Xiaomiokon is úgy tapasztaltam hogy megy már alapból.Szóval ha valakinek S21FE-n nincs VoLTE valamelyik magyar szolgáltatónál ott szerintem a szolgáltató tiltotta le. Amit még el tudok képzelni ,hogy ha flottás az előfizető (ezt nem írta a kérdező) ott flottaszinten is lehet kikapcsolva a VoLTE, ez esetben mindegy hogy a készülék tudná-e, ott nem automatikus az engedélyezés...
-
Sun777
tag
válasz patex1983 #5373 üzenetére
Ez szolgáltatófüggő hogy van-e ilyen beállítási lehetőséged! Nem feltétlenül bízzák rá a felhasználóra hogy kedve szerint ki-be kapcsolgassa. De még ha van is ilyen beállítás, az se jelent semmit mert ettől függetlenül letiltható szolgáltatói oldalon is...
Telekom esetében például nem jelenik meg ez a kapcsoló és még a VoLTE ikon se jelenik meg (ők úgy döntöttek hogy elrejtik mert ez szolgáltatói profilonként állítható) ennek ellenére működik a VoLTE!
4G hálózaton keresztül megy a hívás, van adatkapcsolat és egyértelműen a hangminőség alapján, a gyors hívásfelépülés alapján is VoLTE-n megy!Vodafone-nál van ikon.
[Bibby#5383] nem, ez a preferencia állítás. Ez más.[ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
válasz Lagabor11 #5365 üzenetére
Szia! S21FE (Snapdragon, EUX, magyar /SeStore/ vásárlás) nekem tökéletesen működik a VoLTE mindhárom szolgáltatónál, jelenleg is egy Voda kártya van benne amin megy.
A telefon gyárilag tartalmazza a VoLTE konfigot a Vodafone-hoz, beállítási lehetőséged nincs a menüben, ez szolgáltatói beállítás. A szolgáltató automatikusan engedélyezi pár nap után, ha végig ebben a készülékben van a kártya, mert rajta van a támogatott készülékek listáján. Ha átrakod valami régi készülékbe a kártyát akkor rákerülhet a VoLTE tiltás.
Érdemes a slot1-be tenni a kártyát és várni pár napot (slot2-ből nem biztos hogy működik), valamint a mobiladatforgalmat is arra a kártyára kapcsolni. Ez utóbbi egyébként egyáltalán nem feltétel, de volt már olyan telefon (igaz nem ez) ahol ez segített "resetelődni".
Természetesen hálózati beállítások visszaállítása is történjen meg, illetve ha bemész a mobilhálózatok - hozzáférési pontok neve (APN) menübe akkor a kis pöttyöt tedd be mindkét sim esetén a megfelelő apn konfighoz. Ez sem feltétel a VoLTE-hez,de legyen meg.Szintén fontos kérdés hogy honnan származik a készülék (az nem elég hogy "duálos" , mindenkié az...) , a magyar régiósban biztosan van VoLTE konfig minden szolgáltatóhoz, ez alap manapság, ki sem tudod törölni.
Ha Neked is magyar régiós akkor csak az a megoldás marad hogy győzdd meg a Vodafone ügyfélszolgálatát ,hogy vegyék le a VoLTE tiltást és engedélyezzék az előfizetéseden a VoLTE-t. Ezt nem feltétlenül fogják megtenni, mert ha mégse támogatott a telefonod (vagy átrakod egy másikba stb...) akkor elméletileg lehetnének minőségbeli gondok a hívásokkal, pl megszakad stb. amiért őket hibáztathatnád és ezt nyilván nem akarják. Ha a telefonos ügyfélszolgálat nem csinálja meg akkor személyes ügyfélszolgálaton, kisebb üzletekben is érdemes próbálkozni.Korábbi években a Vodafone mobil topikban sok szó esett a VoLTE manuális bekapcsoltatásáról, OnePlus és Huawei készülékeken , érdemes a volte szóra ott rákeresned, sőt egy külön VoLTE topik is van ...
[ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
válasz Energie X #5302 üzenetére
Viszont emagon tudsz venni 331-ért. [bestbuy akció]
#5303 direwolf: Az a dxomark szerint van így. Én pedig minden nap látom mindkettőt élőben és nincs jelentős különbség akkuidőben. Nem igaz, hogy az S21FE "jelentősen" jobb lenne akkuidőben. Ez inkább stress-tesztnél jön csak ki, tehát intenzív játékhasználatnál jobban bírja valamennyire az S21FE de hétköznapi használattal, médiafogyasztással nincs nagy előnye. Az pedig hogy audióban és főleg KIJELZŐben az S21FE lenne jobb, az nettó hazugság. Kamerában sem igaz hogy minimális lenne a különbség. Az S22 tud 8K videót felvenni míg az S21FE nem. Az S21FE rettenetesen melegszik (túlmelegszik) 4K videófelvétel közben, nekem a hátlapja is megrepedt egyszer videózás közben (gariban cserélték) , az S22 sokkal jobban bírja és a főkamera szenzora is sokkal jobb (elég megnézni a specifikációt). Viszont a másik két lencséje kb. semmivel se jobb. Ettől függetlenül az S21Fe is fantasztikus telefon, nagyon szeretjük, és most jó áron is lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
válasz csaba1203 #5296 üzenetére
Van mindkettő a családban, egy évig én használtam az S21 FE-t. Ha csak a kettő közül lehet választani akkor egyértelműen S22 ugyanis az minden szempontból prémiumabb telefon.
S22 előnyei: üveg/fém masszívabb és minőségibb készülékház, jobb kijelző, jobb hangszóró, mikrofon, kamera , esim támogatás + mivel újabb, tovább kap támogatást, és mivel flagship ezért előbb is kap. Teljesítményre hasonló a kettő, a mindennapi használatban az S22 picit gyorsabbnak tűnik, míg játékokban az S21FE a jobb a snapdragon procijával és az ahhoz tartozó adreno GPU miatt.
(Ez ugye érdekes mert technikailag az Exynos 2200 és az ahhoz tartozó AMD GPU az erősebb, de a gyakorlatban mégsem így van: mégis a játékok jobban mennek az ismertebb Snapdragon/Adrenok-ra, arra vannak optimizálva. Ennek ellenére nagyon is kellemesen lehet játszani S22-n is, tehát most az hogy pár FPS-sel kevesebb, nem akadályoz meg semmit. Ez egy flagship, minden megy rajta)
S21FE előnyei: nagyobb kijelzőméret, olcsóbb (de már nem sokkal) és snapdragon chipes, akinek ez számít --> QC3 töltést támogat (míg az S22, mivel Exynos-os, ezt a fajta gyorstöltést nem, de egyéb más gyorstöltési szabványt, pl. a Samsung SFC-t támogatja természetesen)Ha esetleg más modell is szóbajöhet akkor S22+ t is tudom ajánlani. Az az arany középút, mert az S21FE egyetlen valódi előnyét átveszi: nagyobb kijelző, meg egy másik előnye is van a sima S22-hez képest: jóval magasabb (dupla --> 1750nits) fényerő. Ez nyáron igen jól jön! Ez gyakorlatilag az S22 Ultra fényereje! Az S21Fe és a sima S22 nyáron erős napfényben nem elég erős szerintem. Nem rossz, de megéri az S22+ vagy Ultra fényerejéért fizetni szerintem.
#5298guftabi96 & #5297SztiviVander : milyennek éreznétek akkor az S22 Ultra-t ? én arra váltottam, S21 FE-ről, nekem nagyon bejött. Nem hiányzik a snapdragon proci egyáltalán, ugyanis nemcsak a proci számít hanem a hőleadó képesség is, ami egy ekkora nagy fém gépházban sokkal jobb, mint az S21FE műanyag házában. (értsétek: S21FE Snapdragon 888-a le van korlátozva jobban, mint az S22 Ultra Exynos 2200-a).
Ettől függetlenül imádtam az S21 FE-t is és nem véletlen hogy megtartottuk családon belül! Bátran ajánlom azt is továbbra is.guftabi96: " Csak az meg Exynos-szal szerelt" --> sokáig én is féltem az Exynos-tól és volt időszak amikor tényleg jóval gyengébb volt mint a snapik, de ez már nem így van, és szerintem hibás így általánosítani. Attól hogy exynos még lehet jó, sőt jobb is mint a Snapdragon. Ez felsőkategória/flagship, nem holmi középkategória, ahol a snapdragon tényleg szétveri az Exynos-t minden téren mai napig is. De flagshipeknél már minimális a különbség, sőt akkuidőben és hő/teljesítmény arányban nekem az Exynos jobbnak is tűnik persze lehet, hogy csak jobban van optimizálva. (Teszteltem Snapdragonos és Exynos-os S21FE-n. Itthon nem lehet kapni Exynos-os S21FE-t de EU-n kívül igen, így kedves ismerősöm által, mivel neki az van, össze tudtam hasonlítani)
[ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
válasz gabber01 #5255 üzenetére
Ma már az nem érdekes hogy független-e vagy sem, mert a legtöbb szolgáltató (vagy talán már az összes) alapból függetlenül adja.
ETTŐL MÉG a telefonra lehet érvényben részletfizetés , hátralék követelés ( = a szolgáltató "tulajdonában" van a telefon így jogosult azt letiltani) és a használtan vett telefonoknál akár elő is fordulhat is, pedig elvileg ezeket el sem adhatnák amíg ki nem lett fizetve a telefon a szolgáltató felé.
Ha beszélsz az eladóval, a telefon eredetét érdemes ellenőrizni, pl. a szerződés, számla formájában... -
Sun777
tag
Sziasztok! Mennyiért lehet eladni ma egy 1 éves S21 FE-t? Hardveraprón mindenféle hirdetés van, 100 000-től 250-ig (a boltban 220-250) , nem tudom mi a reális...
[ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
válasz Prowler #3197 üzenetére
Nagyjából hasonló, mint az iPhoneról ismert iTunes/iCloud Backup de az appok adatait sok esetben nem tudja visszaállítani. Magukat az appokat igen, a képernyőelrendezést is, meg rendszerbeállításokat, sms-eket, névjegyeket, naptárakat stb mindent igen, de az appok adatait nem.
Vagyis játékállások elveszhetnek, és a whatsapp/viber előzmények is, ha nem mented el azokat külön az appon belül. Ezenkívül ami nagyon rossz, az az authentikátor alkalmazások nullázása. Az appokat visszaállítja, de törli belőlük az adatokat mert azok nem lementhetőek automatikusan, csak kézzel. -
Sun777
tag
válasz Localmatador #3186 üzenetére
A Huawei Egészség legfrisebb verziója elérhető a Samsung Galaxy Store-ból. Onnan kell letölteni és magától szépen frissül is, és működik a legtöbb órával.
A Play Áruházban ezeréves verzió van, azt nem szabad már használni. Az AppGallery-s megoldásra pedig már nincs szükség. Az is jó volt amúgy, de azt kézzel kellett frissíteni.
Az Android 13-mmal még azért én tapasztalatok kompatibilitási gondokat ezzel a Huawei Egészséggel, remélem javítják majd.
-
Sun777
tag
válasz Winnie The P #2970 üzenetére
Ha a szolgáltatód a Yettel akkor a mobilinternet beállításoknál a kapcsolat típusát állítsd át IPv6-ról IPv4-re, vagy IPv4/v6-ra!
-
Sun777
tag
válasz FrankMonzano #2890 üzenetére
Nekem nincs rajta, erre a telefonra nem való "üvegfólia", mert az enyhén ívelt peremek miatt nem tapad fel rendesen.
Igen, az "üvegfólia" bizony befolyásolhatja elég jelentősen az érintésérzékelést, sőt sok esetben az illeszkedés is hézagos, légréses lehet. Javaslom leszedni a fóliát és helyette valamilyen hidrogél fóliát, esetleg clearplexet felrakatni. (pl. mediamarkt, yettel)
Az ujjlenyomatolvasó azért működik rendesen, mert nem ultrahangos. Akkor rögtön más lenne a helyzet ilyen régi típusú fóliákkal. (lásd s22 ultra, oda muszáj a hidrogél fólia, vagy nem lesz ujjlenyomat)
-
Sun777
tag
válasz gippazoid #2457 üzenetére
Ez nekem nem működött, a 300 000 Ft feletti 20% nem összevonható a SAYCM10 kuponkóddal. Viszont utóbbi összevonható egy egyedi 10%-ossal és a készülékbeszámítás 35/50 000-es kedvezményével.(ami akkor is megvan, ha nem fogadom el a készülébkeszámításra kapott utólagos ajánlatot)
így az S22 Ultra nekem 400-ra jött ki, 256 GB-s természetesen
Neked tényleg sikerült ez alá vinned az árat? : O De végig is tudtad vinni a rendelést?
-
-
Sun777
tag
válasz Gyarmati_ #2133 üzenetére
Nem, ezen vagyis az S21FE (Snapdragon) változaton nincs működő GCAM! én is azt vadászom már egy ideje, de nincs!
Persze lehetne, mert snapdragonos samsungokra szokott lenni, de valahogy senki nem foglalkozik vele.Vannak bulvár újságok amik kiírják hogy váó, van gcam, de csak addig jutnak el hogy elindítják, azt már nem várják meg hogy működik is-e... ugyanis az összes gcam verzió 2-3 másodperc után lefagy ezen a telefonon és tkp. nem használható .
Ugyanez igaz a félkész verziókra is: vannak "lebutított"/hamis gcam appok amikben nincs HDR, meg képjavítás, tehát gyakorlatilag pont az nincs ami jobbá tehetné a gyári kamera apptól...S20FE-n jól működött, itt meg nem. XDA fórumot érdemes figyelni ott van egy külön S21FE GCAM topik, bár ott meg az a baj hogy sokaknak az exynosos változat van (tudjátok, ennél a modellnél pont fordítva van: mi kaptuk a (szerintem) jót, azaz a snapdragonos verziót, de EU-n kívül, azaz pl. USA-ban, távolkeleten stb. ezúttal nem a snapdragonos változat van, hanem exynosos van (engem is meglepett hogy S21 FE-ből létezik exynos-os is, azt hittem végre már csak snapdragonosként jött ki, de nem, ez csak itt van).
Emiatt a külföldi fórumokon nagyon vegyes az arány, meglepően sok az exynosos S21FE tulaj és ezért ha ki is hoznak gcam-et, az valami exynos-ra áthackelt vacak többnyire és nekünk nem jó, nem lesz HDR stb, el sem indul. Próbáltam. Kár!) -
Sun777
tag
Sziasztok, nekem ez a kuponosdi nem működik. Egyedül a SAMSUNGNYAR10-et fogadja el, ez - 30 000 Ft, ez rendben van, de ezen felül nekem nem ad meg semmilyen más kedvezményt, és az itt korábban megosztott linkek már halottak.
Tudnátok segíteni, hogy tudok erre a telefonra ilyen rekord jó kedvezményeket kapni én is?
-
Sun777
tag
válasz Tomessz85 #2080 üzenetére
A kábelnek nem kell Samsungnak lennie. A töltőnek igen. De egyébként a "gyorstöltés" és a "szupertöltés" között nincs akkora különbség, előbbi 18W sima QC3.0, másik meg a Samsung 25W-os SFC töltése ami saját szabvány..
Töltőből ezt vedd, ez az eredeti. [link]
[link]Van fehérben is, az is eredeti. Csak rendes boltból kell venni. Pl MediaMarkt, eMAG.
Én 5000-ért vettem Media Marktban. Kábelből pedig [link] ezt ajánlom, de a gyári is jó. Mondjuk ez jobb. Hosszabb is és sokkal jobb minőségű.
Más: hogy tudtatok ilyen jó áron venni S21 FE-t? :S én 259 000 -ért vettem márciusban, és csak 30 000 Ft kedvezményt tudtam rá szerezni a készülékbeszámítással (+50-et a készülékért)
Ti meg beszámítás nélkül lekuponoztátok 170 alá? wow![ Szerkesztve ]
-
Sun777
tag
válasz Bálint941121 #2054 üzenetére
Ha akkun akarsz spórolni vedd le a képfrissítést 120 hz-ról 60-ra.
-
Sun777
tag
Hasonlóképpen: manuális kereséssel jött a júliusi biztonsági frissítés, gyári függetlenre.
-
Sun777
tag
Kuponozas elerheto meg? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ELADVA! Samsung Galaxy S21 FE 5G 256GB 8GB RAM Dual (SM-G990B) Mobiltelefon Olívazöld, GARANCIA!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest