- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
válasz
sequator #34439 üzenetére
Ez a kérdés engem is foglalkoztat egy ideje.
S7 Edge, S10+ mindig a kiadást követő 2. évben lett beszerezve használtan még 1 év garanciával, baráti áron az új árához képest.
S21+ jönne a sorban, de a 180-200e körüli használt ára egyrészt elrettent, másrész beleolvastam a topikjába és nem igazán van kedvem hozzá, nem részletezem miért.Szóval tanácstalanság az van. Kamerákban nem szeretnék lentebb menni, RAM, tárhely esetében sem.
Kacsingatok a Motorola Edge 30 Fusion felé....
-
stefi68
addikt
-
stefi68
addikt
Ha valaki nem akar ADB parancsokkal mókolni, korábban ajánlottam az ADB App Control nevű okosságot.
Rendszeralkalmazások letiltása/eltávolítása egyszerűen, erre van kitalálva. -
stefi68
addikt
válasz
Isaac76 #33269 üzenetére
Nem volt még, bár én kérdeztem már korábban, eddig nem volt rá válasz. Csodálkoztam is, hogy ez nem érdekelt eddig senkit...
Azt be lehet-e állítani, hogy mely alkalmazások értesítéseinél legyen AOD felélesztés?
Vagy alapból mindnél feléleszti? Mi van a permanens értesítésekkel?#33274 enonlui: Az USB.beállításoknál (értesítések) állítsd át valami másra, pl. "Csak telefon töltése", majd vissza "Fájlok átvitele"
-
stefi68
addikt
válasz
csorbajeno #33241 üzenetére
Ez biztos?
Mert én úgy emlékszem, csak ROOT esetén nem lesz OTA Update.
Gyorsban rákeresve, több XDA topikban is azt írják, Knox ugrás esetén ha gyári módosítatlan FW van fent, nincs gond az OTA frissítéssel. -
stefi68
addikt
válasz
novoszath #32923 üzenetére
#32922 meszipeti: Nem lehet, hogy azért érzed, mert volt egy gyári visszaállítás? Persze csak ha volt...
Érdekes, hogy az A12 frisítés kapcsán a kameráról nem beszélt még senki.
Vagy nem érdekel már senkit, vagy úgy elcseszték az A11-el, hogy már úgy is mindegy neki?
Az A11-es frissítéskor ez eléggé központi téma volt.... -
stefi68
addikt
válasz
csorbajeno #32876 üzenetére
-
stefi68
addikt
Ha kihangosításkor torzít, akkor az alsó (kihangosító) hangszóróval van bajod valószínű.
Más, hang, zene, videó lejátszáskor is torzít az alsó hangszóró?
Mert ha nem akkor nem fizikailag azzal van a gond. Először ezt kellene kiszűrni.
Esetleg egy olyan teszt hanggal, ami felváltva szólaltatja meg a bal és jobb csatornákat.Szerk.: Gyári tárcsázóba ha beütöd: *#0*# akkor bejön egy teszt menü, ott 'Speaker test'
A gombon van la nyíl [ˇ] és felnyíl [^] szimbólum.
Ha 1x megérinted az egyik hangszóró, ha még 1x a másik, ha még 1x akkor mindkettő üvölt mint állat.
Meg tudod állapítani melyikkel lehet a bibi. -
stefi68
addikt
A knox ugrása a garancia szempontjából szerintem már nem annyira számít, mivel a telefonok nagy részének életkora igencsak 2 év feletti.
A biztonság az már más tészta.
Az mondjuk kérdéses, hogy pl. a banki alkalmazások a root-ot vagy a knox-ot figyelik-e.
Szerintem az előbbit... -
stefi68
addikt
Hosszú évek óta ez az első telefonom amit nem rootoltam.
Valahogy benőtt a fejem lágya
Ennél megoldottam eddig mindent root nélkül....S7Edgénél elég volt az others.xml-t kiegészíteni ezzel a sorral:
<CscFeature_VoiceCall_ConfigRecording>RecordingAllowed</CscFeature_VoiceCal
... és tadám lett gyári hívásrögzítés. Persze ehhez is kellett root.
De ha ez megvolt lehetett akár unroot is.Itt nincs valami hasonló okosság?
-
stefi68
addikt
Tudom, hogy CSC váltással életre lehet kelteni a gyári hívásrögzítőt, de a "nyomozásom" nem erre irányult.
A Play-ről beszerzett és a Galaxy Store-ból telepített ACR v35.0 nem egyforma, legalábbis méretre nem (10 812 337 vs. 10 824 625 byte).
Aki még érez indíttatást A12-n kipróbálni a Galaxy Store-os ACR-t szívesen veszem. -
stefi68
addikt
-
stefi68
addikt
Aki használt eddig AodNotity-t és frisített A12-re működik neki rendesen a program?
Azt írja elvileg A12 kompatibilis....Esetleg nem tettek bele még olyan funkciót, hogy értesítésre aktiválódjon az AOD és mindaddig legyen aktív míg élő az értestés?
-
stefi68
addikt
válasz
szaniszlokar #32434 üzenetére
-
stefi68
addikt
Másnál is rettentően akadnak a kamerával felvett videók képernyő tükrözésnél és a Samsung Galéria átküldésnél is. Én még A10-en vagyok, nem tudom van-e köze hozzá.
Érdekes, mert pl. BubblePNP tökéletesen játssza le őket a TV-n.
Jó lenne tudni miért... -
stefi68
addikt
válasz
Tomtailor85 #31657 üzenetére
Én amikor vettem az S10+-t használtan, azt tapasztaltam, hogy a beszédhangszórón alig hallom a másik felet. Megnéztem a hangszórót nagyítóval és konkrétan a rácson egy tűhegynyi lyuk sem volt.
Először azt hittem nem is rács, hanem a kijelző és a rács közötti résen jönne a hang, de nem.
Próbálkoztam minden félével, de úgy tűnt sikertelenül. A rácslyukakból nem jött ki az a zsíros kosz és attól féltem, hogy az erősebb fogkefés behatás majd benyomja a rácson belülre és még rosszabb lesz a helyzet.
Ekkor jött egy sufnituningszerű korszakalkotó ötletem ami elég kockázatosnak tűnt de végül bevált.
Annyira jól sikerült, hogy publikálni is szándékoztam, csak valami okból ez elmaradt.Az eljárás a következő volt:
Létezik egy miteszerek eltávolítására használatos kozmetikai kence, egy un. Black Mask.
Nekem ilyen van itthon: [link]
Ez egy folyékony könnyen kenhető anyag, ami a levegőn x perc alatt gumiszerűen megköt.
Úgy gondoltam, ha a bőr pólusaiból ki tudja rántani a zsíros poros szutyit, akkor egy hangszórórácsból is.
Háromszor ismételtem meg a műveletet és a végeredmény tökéletes lett!
Úgy kiszedte a rácslyukakból a kosz mint a pinty.
Annyi, hogy kb. 2x vastagabban kentem fel mint ahogy az arca szokás és kb. 3x annyi időt hagytam a megkötésre.
Valahol még fényképeim is vannak róla, milyen volt előtte és milyen utána.Csak saját felelősségre!
-
stefi68
addikt
válasz
magyar1997 #30947 üzenetére
Nem elég a Terminal Emulátor, ADB szervert kell futtatni a telefonon.
ITT egy videó róla.
Részletesen elmagyarázza hogyan (automatikusan fordított magyar felirat beállítható)
Megtaláltam ugyanezt írásos formában is: [link] -
stefi68
addikt
Mivel az utolsó kérdésre senki nem válaszolt, appok eltávolításához már többször ajánlottam az ADB App Controlt
-
stefi68
addikt
A 69e aksicseréért már rablás!
Nem tudom mennyire aktuális még ez a 2020-ban közzétett szervizdíj lista, de ebben a hátlap és az aksicsere S10+ esetében 22+17e=39e. Az is elég sok, de a sufni műhelyek áraihoz mérve inkább ezt választanám. -
stefi68
addikt
válasz
grafnet #30653 üzenetére
APKMirrorról letöltöd a NavStar modult: [link]
(2.0.00.7 az utolsó A10-hez készült verziót)
Telpíted...
Palyről letöltöd a Finelockot: [link]
Ez ahhoz kell, hogy lássad a telepített, Navstart
Telepíted...
Megnyitod a Finelock alkalmazást, ott látható lesz a Navstar modul, rámész, megnyílik, beállítod amit szeretnél. Pl. power gombot a már meglévők (Recent, Home, Back) mellé.Nálam pl. így néz ki. Balra kis pöttyel el lejhet tüntetni a navisávot, mellete power gomb, mellette értesítési sáv legörgető gomb, többit tudod...
-
stefi68
addikt
válasz
csorbajeno #30375 üzenetére
Én visszatérő vagyok, S10Plus-on. kipróbáltam, bejön a kódra a CSC választás lehetősége.
-
stefi68
addikt
Volt egy kis időm, takarítottam a (nekem) felesleges appokat.
Valaki emlegetett itt egy listát korábban, miket lehet biztonságosan inaktiválni/törölni? -
stefi68
addikt
válasz
karldergroße #30034 üzenetére
Kinek mi a hasznos....
A korábban használt alkalmazások képernyőjén (Recent Apps), van aki szereti a minél csicsásabb, 3D effektekkel megspékelt, beúszó-kiúszó elrendezést.
Én kimondottan örültem hogy elérhető még a Task Changer modullal a hagyományos listás elrendezés, mivel így egyszerre 7 alkalmazást látok nem hármat.
De hát nem vagyunk egyformák. -
stefi68
addikt
válasz
karldergroße #30029 üzenetére
Ahogy azt előttem már többen írták: A Good Lock ebben a régióban nem használható, csak VPN-es trükkel. Alternatív megoldás a Nice Lock, vagy a Fine Lock telepítése.
Mindkét app elnavigál az ApkMirror letöltési oldalára, ahol a modulok elérhetők.
Nézzétek meg milyen verziót töltötök le.
Ahogy néztem, általánosságban érvényes, hogy a 2-essel kezdődő verzió számúak A10-re, a 3-assal kezdődőek A11-re jók.
Aki pl. Nova Launchert használ a gyári helyett, nem feltétlenül kell keretprogramot (Fine Lock, Nice Lock) telepítenie. Némely modulokhoz sima parancsikon kitehető a főképernyőre, mindenféle segédprogram nélkül is (pl. Nav Star, Task Changer). -
stefi68
addikt
válasz
grafnet #30017 üzenetére
A Good Lock egy Samsung alkalmazás, mellyel bizonyos mértékben megváltoztatható a telefon kinézete (zártképernyő, korábbi alkalmazások képernyő, értesítési sáv gyorskapcsolók, navigációs sáv, stb..
Ehhez modulokat használ.
Ilyen modul pl. a Navstar is, mellyel a navigációs sáv szabható testre. Plusz gombok tehetők ki rá, eltüntethető a sáv is, alulról előhúzható, ehhez kapcsoló is rendelhető.
Nem vitték túlzásba a testreszabhatóságot, de egyelőre megteszi... -
stefi68
addikt
Két szoftverfrissítés alkalmazás van, mindkettőnek töröltem az adatait de nem sok sikerrel.
Az alkalmazás adatainak méretein sem látszott hogy tartalmazná a frissítési adatokat.Kapkodni sem kell nagyon, mert a belakás kb. 2. órájában kezdte letölteni. Az az igazság, hogy eszembe sem jutott ez a dolog.
-
stefi68
addikt
válasz
MrBazsi #29504 üzenetére
Lehet én vagyok az első (tegnapi nappal)
Minden leírásban sima CSC-vel írták. Én kipróbáltam Home CSC-vel, mivel vállalkozó kedvű voltam. Nem is jött be.
Első indítási kísérletnél kiírta hogy a data (kötet) titkosítva mindenképpen FR szükséges. Ezt nyugtázva minden rendben ment...Viszont annyi, hogy pár órás belakás után elkövettem egy hibát.
Elfelejtettem kikapcsolni a frissítés automatikus letöltését.
Mire észrevettem már letöltötte az update x%-át. Hiába szakítottam meg. Az értesítés kint maradt: Frissítés leállítva (v. felfüggesztve v. szüneteltetve, valami ilyesmi).
Ezt egy éjszakás keresgélés után sem tudtam visszacsinálni. Zavart, hogy ott figyel permanens értesítésként, meg hát ugye a feleslegesen tárolt adathalmaz is.
Úgyhogy reggel újra FR
De ezután már gyorsan ment a belakás. Rutinos lettem.ui.: Helium meglepő módon amire azt jelezte hogy visszaállításra alkalmas azt vissza is tudta állítani (alkalmazásadatokra értem). Igaz ez elég kevés appnál volt használható.
-
stefi68
addikt
Nincs olyan hogy XEH rom.
Én kíváncsiságból letöltöttem az A10 és az A11 romokat XEH és AUT CSC-t választva.
Elmondom, hogy a két fájl md5 értéke megegyezett, tehát tartalmilag egyformák.
A XEH és AUT CSC-n kívül még számtalan régiót tartalmaz, ez biztos mert szétbontottam.A CSC váltás két módon lehetséges:
1. A10-ig a korábban már többször leírt tárcsázós módszerrel. A11-nél már nem működik a varázskód.
2. ODIN-os rom flasheléssel a CSC résznél a sima CSC-t (nem a HOME) kell betallózni.
Ilyenkor ki kell venni a telekomos SIM-et és első indításkor be kell tenni egy Vodafonos, vagy Telenoros SIM-et.
Információk szerint a rendszer automatikusan rááll az adott ország (régió) CSC-jére.
Mivel Mo.-on csak a Telekomnak van a szolgálatók közül CSC-je, a többi szolgáltató SIM-jével XEH-ra áll majd be a rendszer.
Ez az elmélet. A gyakorlat majd vagy igazolja, vagy nem.Minden CSC váltás a rendszer alapállapotra állítását eredményezi! (belső tárhely is törlődik)
-
stefi68
addikt
válasz
Leka68 #29356 üzenetére
A Package Disabler és társaival (Adhell,..) utoljára 3 éve foglalkoztam amikor még garis volt az S7E.
Úgy tudtam hogy ezek már nem működtek az újabb rendszereken.
Az nem jó amit tegnap linkeltem? [ADB AppControl]
Baráti felülete van, tud magyarul is, egyszerűen tilthatók vele a rendszer alkalmazások.Visszatérni pedig most még lehet A10-re, ahogy korábban már többen írtuk.
Egy Windows, legutolsó A10-es ROM, Odin kell hozzá.
Számtalan ilyen videót találsz a YT-on. -
stefi68
addikt
válasz
mihail38 #29353 üzenetére
Néztem én is "olcsókat" csak kíváncsiságképpen, de ott mindig volt valami gebasz.
Az olyan hirdetéseknél mindig nagyon készségesek az eladók üzenetben, de amint kérek telefonszámot, megváltozik a helyzet.
Esetleg ha kapok egy telefonszámot, amit híváskor fel is vesznek, ahogy kiejtem a varázsszót, hogy "megtekinteném személyesen", na onnantól megszakad a kommunikáció teljesen. -
-
stefi68
addikt
Egész jónak tűnik: ADB App Control
Ha valaki szeretne takarítani a rendszer alkalmazások közül, de nem akar adb parancsokkal mókolni. -
stefi68
addikt
Csak frissítettem végül A11-re, ODIN-nal.
Egyelőre csak cache törlés volt, nem full wipe.
Gondoltam adok neki így egy esélyt, meg aztán nem volt kedvem 2-3 órát újratelepítgetéssel, beállításokkal tölteni.
Eddig minden OK.
Nálam nem ordítanak a csengőhangok
A gyorskapcsolók elrendezése is 3x4-es, igaz csak úgy ha a médiavezérlők nincsenek engedélyezve. Egyébként lecsökken 2x4-re. -
stefi68
addikt
Most, hogy kijött a frissítés javítása, megint dilemmában vagyok, hogy feltegyem-e?
Aki azt tapasztalta, hogy romlott a képminőség Android 11 alatt, az felrakta már a javítást?
Megjavult tőle a képminőség?
Mi a helyzet a bazi hangos csengőhanggal? -
stefi68
addikt
válasz
csorbajeno #29129 üzenetére
Igen, így van.
A konnektor az íróasztal belsejében van, nem túl hozzáférhető helyen.
Korábban is már ki volt vezetve egy hosszabbítóval, hogy ne kelljen bujkálni.
A kapcsoló utólag lett hozzá applikálva... -
stefi68
addikt
válasz
csorbajeno #29050 üzenetére
Én tisztában vagyok a lehetőségekkel...
A "készülékkel történik valami", azt úgy értettem, hogy működésképtelenné válik (összetörik, beázik, stb.).
Így hiába tudja kivenni az SD-t, nem tudja kinyerni az adatokat róla.
De hát mindenki döntse el mi a jó neki -
stefi68
addikt
válasz
MikeWazowski #29045 üzenetére
Nem használtam ilyen védelmet, de rákeresve valami ilyesmi nem lenne jó?
[SuperVault - Hide Private Photos & Videos]
Ehhez hasonló van egy csomó a Play-en... -
-
stefi68
addikt
válasz
dancsuri #28992 üzenetére
[A Samsung váratlanul visszavonta a Galaxy S10 modellek Android 11-es frissítését]
#28993 csaba1203: Nálam is minden rendben, bár én még A10-en vagyok
Hétvégi programnak szántam a frissítést, hosszas tipródás után, de ezt a kis történés azt sugallta, hogy ne piszkáljak egy jól működő belakott rendszert. -
stefi68
addikt
Mi ez a nagy csend?
Mindenki elégedett, minden jól működik, vagy gyásznap van a visszavont frissítés miatt? -
stefi68
addikt
válasz
balintka #28955 üzenetére
Ha PC-ről akartam a telefon tárhelyét elérni akkor én is ftp szervert használtam a telefonon.
Persze olyat kell keresni, ami tudja kezelni a külső SD-kártyát, feltéve hogy van benneMostanság én ha telefonon akarom a PC tárhelyét elérni, egyszerűen létrehozok PC-n egy megosztott mappát (pl. Filmek) és azt egy normális fájlkezelőben a telefonon beállítom, mint tárhely.
Telefonon korábban Total Commandert, pár éve MiXpPlorert használok fájlkezelőnek.
De bármely kedvenc fájlkezelő már alkalmas erre... -
-
stefi68
addikt
válasz
karldergroße #28808 üzenetére
Hol?
Rákeresve a hsz.-eidre olvasom, nálad se 4x3-as az elrendezés az értesítési gyorskapcsolóknál? Milyen nagyítási szintnél, milyen betűméretnél? -
stefi68
addikt
válasz
sveczo #28803 üzenetére
Névjegyzékből kivették a névjegyképeket? Mert akkor ez is megy a változáslistába...
Képet tehetnél fel róla.A többiekhez: Másnál jelentkezett a bazi hangos csengőhang frissítés után?
-
stefi68
addikt
Ha már így dicséritek az üzemidőt, lehet hétvégén én is belevágok a frissítésbe, de csak tiszta rendszerre állok át.
Ha már le van töltve az A11, akkor inkább az ODIN-nal tegyem fel az OTA helyett?
Most 4x XEH-n vagyok, így van jelentősége, hogy HOME_CSC v. a CSC_OMC legyen kiválasztva? Update után úgy is lesz gyári visszaállítás... -
stefi68
addikt
A fórumban visszaolvasva január 14-től, kigyűjtöttem EBBE a megosztott dokumentumba az Android 11 frissítéssel kapcsolatos változásokat, azok pozitív-negatív megítélését.
Jöhetnek még javaslatok, mik kerüljenek bele...
-
stefi68
addikt
Úgy látom a hozzászólások alapján, hogy egy gyári visszaállítás igen jót tenne a 11-re frissítés után.
Régen is így volt, főleg Android verzióváltáskor.
Csak hát elég nagy meló újból 'belakni' a rendszert. Még amikor volt root-om, meg TWRP-m, meg Titanium, akkor is eltartott pár órát. Így meg lehet fél napot is...Van olyan gyári visszaállítás, ami a belső tárhelyhez (internal SD) nem nyúl?
Mert akkor még az is ki kell menteni. AjjajMás...
iGO Nextgent használ itt valaki? Vajon az mit szól az Android 11-hez? -
stefi68
addikt
válasz
karldergroße #28579 üzenetére
A képernyőzárolási módszernél nem lehet a Kisegítő lehetőségeket választani?
Akkor ott jogosultsági probléma lehet.
próbáld meg az android beállítások, kisegítő lehetőségeknél elvenni a jogot a novától, majd add meg neki újra.
Végső esetben, Nova beállítások mentése, alkalmazásadatok törlése, beállítások visszatöltése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- PS Plus előfizetések