Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercel
senior tag
Sziasztok,
Laza egy éves késéssel becsatlakozom én is egy egy napos darabbal.
Szerintem végig olvasom a fórumot , aztán lehet, hogy lesz pár kérdésem: )Marcel
-
Mercel
senior tag
Szia, én konkrétan az S-pen támogatás miatt választottam a Note 9-et. Ha ez a szempont nem lett volna plusz a mérete is zavarna (nem) akkor még a nagyon jó ára dacára sem biztos.
Fontos, hogy amennyiben nem cserélgeted a készülékeid 3-6 havonta akkor olyat válassz ami neked tényleg bejön vagy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatásokkal rendelkezik.
Részemről egyebenként nagyon körbenéztem és azzal együtt is kiemelkedően jó darab, hogy tényszerűen egy már technikailag meghaladott tavalyi csúcskészülékről beszélünk.
Ha a mérete neked nem gond az ereje és kamerái megfelelőek számodra az ár és állapot is OK akkkor mellényúlni biztosan nem fogsz vele.
(Szerintem)[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
Igen, elolvastam minden kiszivárogtatott előzetes információt a Note10-ről , beleértve a várható árát is, osztottam szoroztam átgondoltam mire is kell nekem a telefon és mivel már kezdett kifutni, villámgyorsan a Note 9 mellett döntöttem. Nem kizárólag a mostanra már reális(abb) ára Plusz a több hónapos Vodával lezajlott kötélhúzás után megkapott és komolyan vehető kedvezmény miatt, de persze az is bejátszott. Ha esetleg idő közben kevés lesz legfeljebb upgradelek egy Dual ,Qualcomm 8/512-es verzióra . Kb. 2 évre tervezek kopp kopp..
Marcel
-
Mercel
senior tag
Hm. Ezt nem tudtam, nem gondoltam..:s
Mondjuk ez elég távoli és feltételes gondolat volt de persze a garancia nekem is mocorgott a fejemben. Na meg erre a darabra nem csak garancia van, de életemben először biztosítást is kötöttem rá. Na mindegy 2 év hosszú idő azt se tudjuk a mostani kis megszokott életünk úgy lesz e még:D[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
Nnna.
Ahogy mondtam elkezdtem végigrágni a fórumot, most tartok tavaly decembernél:))
Van pár kérdésem amire nem jöttem rá vagy Nem tálaltam választ:
* Dupla koppintásos ébresztés nektek működik e, vagy egyáltalán beállítható?* A Note 8 tesztjében volt egy utalás arra vonatkozóan, hogy a két kamera egyidejű használatával nagy(obb) látószögű fotó készíthető. Sokszor beltérben kell fotóznom és kevés a főkamera látószöge:(
* Nem mertem a sérülést kockáztatni és a Vodánál vettem szilikon tokot és uvegfoliat amit fel is tettek a Note-ra.
Viszont utána azzal szembesültem, hogy az érzékelés a képernyő alján és az oldalsó részen OK viszont máshol izomból nyomnom kell a kijelzőt, hogy érzékeljen.
A tollat viszont simán érzékeli mindenhol.
Ha teljes csendben nyomkodom halvány percegés hallatszik illetve kopogtatásra olyan mintha nem feküdne fel az uvegfolia a teljes kijelző felületre.
Ez ilyen, vagy majd eldolgozza magát, vagy vigyem vissza, hogy nem ilyen lovat akartam ?:)
Az értékesítő srác azt mondta, hogy ha egy éven belül feljön akkor ingyen cserélik.
Mobiama az uvegfolia és a tok gyártója is. A tok tök Ok és kb. 2.6e volt. Az uvegfolia kb. 6 .Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz icecave #13592 üzenetére
@ollie
Köszönöm a válaszokat.
Kamerák együttes használata nagyobb látószög ügyben valaki?Uvegfolia:
Értem, köszönöm:(
Részemről abszolút hívő lennék, az ájfon kijelzőjét kétszer mentette meg, a sima fóliáért pedig nem rajongok, főleg egy Spen-es mobil esetén.
(Tudom az ájfon sík kijelzős)
Úgyhogy akkor ezek szerint drága és macerás kísérlet lesz.:(Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz kekedi #13667 üzenetére
Szerintem ha érdekel, tetszik a széria akkor bátran. Ennél olcsóbb már nem lesz viszont rövidesen újként a megbízható helyekről el fog tűnni. Az S-pen zseniális és produktiv a gyári naptár helyett én mondjuk a Blackberry cuccát használom , de a gyári sem rossz.
(Én is most vettem meg és nem bántam meg egy percre sem, bár az üzemidő nálam annnyira nem király mint ahogy a fórum első hozzászólásaiban el voltak tőle ájulva de így is előrelépés az elődhöz képest)[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
Vodánál nincs Note9 8/512 -es verzió. Ha lett volna én is azt vészek, de nem volt ahogy Duál sim -es sem.
@diabolis
Jól sejted a Note 9-re egész combos kedvezményt kaphatsz (függően attól milyen elofizud es mennyi ideje van) mivel már kifutó modell , az S10 széria meg dübörög.
Próbáltam mindkettőt, nem éreztem gyengébbnek (bár technikailag persze "gyengébb") mInt a Note9-et. Elég hardcore felhasználó vagyok , de a mindennapokban sem érzem kevésnek.
Azt viszont ajánlom figyelmedbe, hogy Budapesten már 10 napja is mikor én vettem kizárólag a Lurdy vodafone partner üzletben volt raktáron és akkor is már csak néhány darab.[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz gyuri81 #13747 üzenetére
Nem tudom hol nézted de a Vodánál 210 Volt az utolsó ára ami 260-ról lett csökkentve. Az utolsó fél évben kb. Egy százassal mászott lejebb az ára. Nekem hosszabitasnal alku után 135 lett az egyéni ár. Más kérdés, hogy szerintem már nem elérhető a készülék én is utolsó pillanatban csaptam le rá.
[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
Még mindig nem jöttem rá, hogy tudok nagyobb látószögű fotót lőni úgy, hogy mindkét optikát használja elsütéskor..
A Note 8 tesztjében konkrétan szó volt erről az opcióról.
(Az élő fókusz optika nem játszik mert ott ugyan mindkét optika készít képet de nem gyúrja össze a végeredményt csak lehet választani a végen, hogy melyik kamera által készített képet lássuk)[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz kazanka #13799 üzenetére
A DIGI-nek nem köszönhetünk sokat csak:
- Durván letörték a magyar internet és tv előfizetések árát.
- Rakényszerìtették a többi szolgáltatót a csökkenő előfizetési díjak mellett normális sávszélességű/ csatorna kínálatú csomagok behozására.
- Minő csoda de a Vodafone pont akkor tette "ingyenessé " (nem fogyasztja az adatkeretet) egy csomó videós és csevegő app használatát mikor a DIGI élesítette a mobilszolgalatatasat és részemről tizenévnyi vodázás után pont megtanultan, hogy semmit nem vágnak csak úgy utánunk merő szeretetből.
Még még pár dolog , így hirtelen kézzelfoghatóan ezek jutottak eszembe.Én se rajongok a korábbi tapasztalataim miatt az erdélyiekért, de ami tény az tény.
Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz Mezcal #14410 üzenetére
Szia,
Nekem kb. 1 hónapja van meg a Note9 6/128 Voda verzió.
Úgy gondolom jól bírja, a fórum elején olvasható önigazolási kényszerből irt hozsannázások szerintem túlzás de azért tisztességesen helytáll a mobil.
Nekem a mai napig nincs rendesen minden beállítva, egyszerűen nem volt időm rá így annak fényében mondom, hogy csak használom out the box alapon .
Amit egyértelműen látszik mert sokat használom így.
Waze, mobil intermegosztas, autóban youtube rádió helyett, folyamatos bluetooth kapcsolat headset és az autó fedélzeti rendszere között aktívan plusz napi 1-4 óra telefonbeszélgetés - töltés nélkül is sokat mennek és pont ezek messze nem harapnak annyit az akkuidőből mint korábban kénytelen voltam megszokni.
Mobilon netezes a korabbiakhoz kepest szinten kevésbé, de azért erezhetően harap.Részemről rászoktam a közepesen akkukimelo módra ami 70%-ra fogja vissza a SOC-ot es valaszthatoan 5-10%-al csökkenti a max fenyerot valamint valaszthatoan kilovi az always on displayt meg par aprosagot (ezek nálam nincsennek kikapcsolva)
Konkrétan nem érezni a mobil használatán, hogy visszafogott üzemmódban működik viszont így rátesz meg egy jó nagy lapáttal az üzemidöre - így már megállja a helyét az amit a megjelenésekor írtak csoda üzemidöként.Mindennel együtt szerintem abszolút vállalható/ kifejezetten jó a rendelkezésre állási ideje , természetesen ahogy írta valaki a felhasználási módtól nagyon sok minden függ.
Részemről nem bántam meg a választásom az újdonság érzet elmúltával sem.[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz LittleLombax #14806 üzenetére
Szia,
Igazság szerint nem teljesen értem a dilemmádat , mármint az idöfaktorral kapcsolatban.
Mosz egy három éves iphonnal létezel ami függetlenül attól ki mit gondol róla mára elég súlyosan elavult és elhasználódott.
A Note9 egy 1 éves csúcskészülék . Amit akkor tudott a Samsung + S-pen belerakott.
- PRO : Napi használatra akár komolyabb használatra, munkára tökéletesen megfelel a mobil 13 hónappal a bejelentése után is.
- Nekem 1 hónapja van meg kicsit se érzem kevésnek sem a 6 giga ramot sem az Exynost, bőven van tartalék a rendszerben.
- Apropó rendszer , 1 generációs frissítést már kapott és az android 10-et is biztosan megkapja.
- ennek még van talán utolsóként jack aljzata és értesítési ledje is.
- Az ára kb. Megfeleleződött a bejelentéskori árához képest.
Szoktam nézni egyébként az eroforrashasznalatot ramból jellemzően a felet hasznalja , melegedni nem szokott akkor sem ga egyszerre 3-4 alkalmazas megy (mondjuk nem jatszom vele)
Kontra: Hát bizony már zsír új állapotában 1 éves akkori csúcstechnika.
- Csak 2 kamerája van.
Már 'Csak' 1 főfrissítést kap + 2 évig biztonsági frissítéseket.
Nagyjából ennyi jutott eszembe.Az, hogy majd 2-3 év múlva mennyire lesz ténylegesen és használat szempontjából elavult vagy kevéssé használható az majd 2-3 év múlva derül ki.
A dilemmád ahhoz hasonlatos , hogy ülsz egy sokéves mára már problémássá vált autóban lecserélnéd már de a konkurencia új csúcsmodelljét drágának érzed meg hát hmm , a tavalyi meg hát tetszene jó áron is van nullkilometeresen is elhozhatnád, de hát ez már tavalyi ki tudja meddig lesz ez neked elég jó..:)Egy telefon se tökéletes, de ez összességében elég jó darab. Ha tetszik és van jó áron új, vagy nagyon jó áron alig használt akkor vedd meg , használd aztán ha 1-2-3 év múlva kevésnek érzed lecseréled arra amit épp jónak érzel.
Ennyi:)
Marcel
-
Mercel
senior tag
Segítség kérés
Sziasztok,
DEX ügyben szeretnék segítséget kérni, két kérdésem van.
Note 9 (Vodafonos, Single Sim, 6/128 gb, Október 1-i bizt. frissítés)
1, - a DeX mint applikáció, a TAB S6-al ellentétben amiről simán appként indítható, a Note9-en konkrétan nem található. Sem a lehúzható gyorsmenüben, sem az appok között.Ha rákeresek rendszeren belül akkor 4 találatot kapok:
- Alkalmazások > alkalmazásinfó / DeX community
- Alkalmazások > alkalmazásinfó / Samsung DeX rendszer UI
- Alkalmazások > alkalmazásinfó / Samsung DeX kezdőképernyője
- Alkalmazások > alkalmazásinfó / Samsung DeXTehát az app a mobilon van, a rendszer része, azonban nem hozzáférhető.
2, - Letöltöttem a Samsung DeX for PC alkalmazást (Win 7 64 bit)
(előtte megnéztem és a Note9 már támogatott készülék a program használatához)
Települt a gépre, megkapta a tűzfalengedélyt amit kért, azonban a program nem érzékeli sem a Note9-et sem a TAB S6-ot.
A Windows viszont igen, lekapta az USB drivereket és szépen fel is ajánlja, hogy a szokásos fájlműveleteket el tudjam végezni.
A Note pedig szól, hogy csatlakozott és kiválaszthatom, hogy csak töltés / adatmozgatás / midi stb..
Már próbálkoztam mindennel, úgyhogy ha valakinek van ötlete ne tartsa vissza: )
Előre is köszönöm.Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz Stospam #14857 üzenetére
Köszönöm, de igazság szerint ez a része jóval kevésbé szükséges.
Másrészt nem értem, hogy ha a DeX app ott a Note-on akkor miért nem tudom appként elindítani?
Nálatok előhívható, elindítható?
És ugye elvileg támogatott DeX for PC alatt a Note9 de csak ül süketen a program miközben a Windows egyértelműen érzékeli.Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz tothjani81 #15135 üzenetére
Valami akkor nagyon nem stimmel azzal a készülékkel ha ilyen tapasztalataid vannak.
Pár hónapja használok Európai változatot és szerencsére semmit nem tapasztalok az általad leírtakból, pedig elég aktívan és sokféleképpen használom a mobilom.
Próbálj egy gyári visszaállítást vagy szerviz.
Sejtheted, hogy nagy anyázás lenne a fórumban ha ez lenne a gyakori , de a felhasználók legnagyobb baja ahogy elnézem , hogy ki milyen fóliát és tokot vegyen és cseréljen:)[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
Sziasztok,
Legnagyobb meglepetésemre aZ egyébként Vodás szolgáltatói Note9-em bejelzett ma délután, hogy frissítés jött és a 10-es Android OneUI2 páros frissítése van benne.
Akarjam frissíteni, vagy várjak kicsit a tapasztalatokra?Marcel
-
Mercel
senior tag
Sziasztok!
Elkezdett durván merülni a Note9-em.
Teljesen feltöltve 1 nap pár óra üzemidőt ígér.
Eleve "közepesen energiatakarékos " üzemmódban használom és éjszakánként átlagosan 8-10%-ot merül, de ahogy, elnézem általában viszonylag sok energiát fogyaszt üresjáratban is.Plusz valamelyik nap netezés közben a kezemben forrósodott fel , másnap pedig a zsebemben üresjáratban.
Van valakinek hasonló tapasztalata vagy tippje?
Normál exynos változat 1sim , 128 GB.
4 mail címet szinkronizál és fent van a BlackBerry csomag.
(Egyébként ahogy ezt a kommentet írom megint érzem ahogy melegszik bár még nem Forró..)[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
Szia,
Szerintem mind a Samsung készülékei mind pedig a cég hozzáállása nagyot javult az utóbbi pár évben. BlackBerry -ről és ájfonról jövök, szerintem jó az irány.
Mivel én be vagyok oltva a kínai telefonokkal szemben , nekem szinte biztosan Samsung lesz a következő is ha majd egyszer cserélem Note9-et.
Ez se tökéletes amúgy, de elég jó.[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz Zita0821 #20329 üzenetére
Szia,
Nem írtad minek a frissítése készült el és került rá a mobilra. De gyanítom rendszerfrissítésre gondoltál.
Szerintem teljes biztonsági mentés és gyári állapotról induljon újra a történet.
2 év egy rakás frissítéssel akár két főverzió frissítésével, a rengeteg feltelepített, törölt appal amúgy is nagy idő egy Mobil életében, jót fog tenni a reset utáni új élet.
Arról nem beszélve, hogy így jóval hamarabb kiderülhet hogy valóban szoftver hibáról van e szó.Marcel
-
Mercel
senior tag
válasz nggabi #22165 üzenetére
Rendszeresen részben vagy egészben víz alatt fotóztam és videóztam vele fél- másfél éves kora között, később többször esett be a kádba és a mai napig ha piszkos piszkosnak látom / érzem a csap alatt mosom meg - ha ez nem meríti ki a vízálló fogalmát akkor MIND alapos tévedésben vagyunk .
[ Szerkesztve ]
Marcel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest