Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) Iborka válasza rothfb (#4250) üzenetére


Iborka
tag

Köszi ! :R

(#4252) raider21 válasza Dreko147 (#4214) üzenetére


raider21
aktív tag

AC -s Wi-Fi -n nincsenek nagy gondjaim vele, olyan 75-100 Mbit/s, az N -es Wi-Fi már más kérdéskör. AC -n jó értékeket mérek, de N -en olyan 30-40 Mbit/s között ingadozik a letöltési irány, feljebb még nem ment a sebesség. A Samu Wi-Fi modulja a gyengébb fajtákból való, ami inkább AC -ra van optimalizálva, de abból sem az erősebb típus, míg N -en a jó lesz az úgy ahogy van kategória, működni működik, stabilnak, stabil, de nem egy sebességbajnok modul...!

[ Szerkesztve ]

raider21

(#4253) YxVs


YxVs
senior tag

Nálam van 2db Ubiquiti AC a lakásban.
Ha mászkálok, és távolabb kerülök tőlük, akkor ugye átvált N-es wifire. Viszont ha újra közelükbe kerülök, akkor már nem csatlakozik vissza automatikusan AC-s wifire (marad N-esen), csak wifi kikapcs-bekapcsra.
Nálatok ez hogy van?

[ Szerkesztve ]

(#4254) rothfb válasza YxVs (#4253) üzenetére


rothfb
veterán

Ez minden eszközömnél így van, legyen tablet, telefon. Nem csatlakoznak vissza automatikusan.

(#4255) DrKapocs válasza Meizu80 (#4213) üzenetére


DrKapocs
őstag

"elegem van már abból a szenvedésből, amit a kínai telefonjaimmal végig kellett csinálnom"

Ne is mondd... pár hete a Xiaomi mi2s-em kb. 15 perc után sem volt hajlandó műholdat találni, így gondoltam bevetem a MiFlash-t, újrahúzom a rendszert. Nem nagy ügy, kb. 100-szor csináltam már. Igen, ez az a mókolás, amit már te és én is nagyon meguntunk a kínai telefonokkal, és az itt jelenlévők nagy részének fogalma sincs erről. Szóval, MiFlash-el újratenném a telefont, de... a régi winxp-s gép helyett, ami már nincs meg, egy win10-es laptoppal, virtuális gép alatt win xp. Mert ugye a MiFlash új verziói már nem jók ehhez a régi telefonhoz, romhoz. Flashelés közben a telefon újraindult, aminek hatására egy pillanatra nem a virtuális xp-hez csatlakozott, hanem a win10-hez. Következmény: a régi rendszer már nem volt a telefonon, az új pedig még nem. Gyakorlatilag téglát csináltam a készülékből, úgy, hogy előtte tényleg kb. 100-szor húztam már újra, persze nem az új géppel. Kb. 10 verziónyi MiFlash-t tettem fel, mire egy hajlandó volt win10-en is működni és persze felismerni az mi2s régi romját. Gondolhatod, ment a szentségelés. A gapps újra rakásának kálváriáját már le sem írom, az ehhez képest semmi.

Szóval én nagyon értem miről írsz, a kijelzőre én magam is nap, mint nap rácsodálkozok. A sok fórumtársnak, aki semmiség miatt nyafog itt az A50 kapcsán, tényleg ajánlanék figyelmébe egy ilyen Xiaomi-féle kálvária végigjátszását. Egyből megváltozna a hozzáállás az A50-hez szerintem.

(#4256) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Nem, nem a gyorstöltéstől károsodik az akku

A hagyományos töltők teljesítményét 5-10 watt közé kalibrálják. A gyorstöltők azonban ennek sokszorosára képesek. Az iPhone 11 Pro és a Pro Max gyorstöltője 18 wattos, a legújabb Galaxy Note-okhoz 25 wattos töltő jár, de lehet hozzájuk venni némi felárért 45 wattosat is.
A gyorstöltő segít a napi használatban, de sokan félnek attól, hogy rövidíti az akku élettartamát. Szakértők szerint azonban ez nem igaz, már ha az akkumulátorban és/vagy a töltő elektronikájában nincs valamilyen hiba.
A gyorstöltők ugyanis két fázisban töltik az akkukat. Az első fázisban valóban gyorsan dolgoznak. Egy teljesen vagy közel teljesen lemerült akkumulátort az első 10-30 percben nagyjából 50–70 százalékra lehet feltölteni velük, mivel ilyenkor maga az akku is gyorsabban tudja felvenni a töltést. (A Samsung 45 wattos töltője egy Note-ot nulláról 70 százalékra tölt fél óra alatt, az iPhone 11 Pro saját töltőjével pedig 50 százalékra töltődik ennyi idő alatt.) Utána azonban, a második fázisban lelassul a töltés.
A folyamatot a iFixit mérnöke, Arthur Shi szerint úgy kell elképzelni, mint amikor vizet folyatunk szivacsra. Amíg a szivacs száraz, gyorsan felszívja a vizet – ez a gyors töltési szakasz. Amikor azonban a szivacs telítődik, a folyadék felgyülemlik a felületen, és egyre nehezebben talál magának utat a szivacs belsejébe.
Ha az akku felületén is felgyülemlene a töltés, az rövidzárlatot vagy egyéb problémákat okozhatna. Csakhogy az akkuknak van egy olyan töltési menedzsment rendszere, amely figyeli a töltöttséget, és amikor az eléri a kritikus szintet, csökkenti a töltési sebességet, hogy időt biztosítson az akkunak a töltés felszívására. Az utolsó pár százaléknyi töltés felvételéhez akár 10 perc is kellhet.
A korszerű töltőkkel nem lehet túltölteni
Sokan félnek attól is, hogy esetleg túltöltik az akkut, ha például egész éjszaka töltőn hagyják a telefonjukat, amitől szintén csökkenhet az akkumulátor élettartama, vagy esetleg túlmelegszik, és akár ki is gyulladhat.
Ez azonban szintén tévhit. A töltésvezérlést ugyanis úgy alakítják ki, hogy leállítsa a töltési folyamatot, ha a töltöttségi szint eléri 100 százalékot. Ezért egy hibátlan akkunál és töltőnél nem következhet be túltöltés.
Ugyanakkor a teljes töltöttség nem éppen ideális állapota egy akkunak. A töltési folyamat során ugyanis az akkuban megnő a feszültség, ami stresszhatást okoz, különösen a töltés utolsó 20 százalékában. Az elektromos autók töltési rendszeri például jellemzően csak 80 százalékos szintre töltenek. Ezt az utat követi az Apple is: az iOS 13-ban bevezették az optimalizált töltés lehetőségét, amely folyamatosan 80 százalékon tartja a töltöttségi szintet akkor is, ha a telefon folyamatosan az elektromos hálózatra kapcsolódik.

https://www.cnet.com/how-to/six-truths-about-your-phones-battery-life-overheating-overcharging-and-fast-charging/
[link]

(#4257) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Plusz egy WiFi sebesség méréssel hozzájárulok a többiekhez:

(#4258) Dreko147 válasza raider21 (#4252) üzenetére


Dreko147
friss újonc

Kipróbaltam én is 5Ghz-en:
Router mellett 100-120 mbps
Routertől 3m-re 70mbps
Routertől 6-7m-re már alig-alig látta a kapcsolatot(nem is csatlakozott)
Fél emelettel lejjebb már vak volt

2.4Ghz
Router mellett 40mbps
3m-re 6-7mbps
Fél em. Lejjebb 1-2 mbps(ugyanitt egy galaxy j4+ 40mbps)

(#4259) Meizu80 válasza DrKapocs (#4255) üzenetére


Meizu80
junior tag

Kb. hasonlóan szívtam én is a Xiaomi-val, Meizu-val is (egyetlennel voltam elégedett, a Meizu M3 Note-ommal, azt a többihez képest sokáig használtam). A legszebb a Redmi 4x-emmel volt: megvettem, rögtön első este 2-szer kellett újraindítanom lefagyás miatt. De utána is több szoftveres gond volt vele. Érdekes, mert sokak szerint hibás darabot vehettem, mert nekik nem volt ilyen gondjuk rögtön az elején. A másik a Meizu M6 Note-om, ami egy sima gyári visszaállitás közbeni újraindulás után már nem töltötte be az op. rendszert. Fél éves volt... Én aláírom, hogy minden márkánál/típusnál előfordulnak hibás darabok, de amit én az elmúlt években mókolgattam, szenvedtem a kínai telefonjaimmal, hogy rendesen működjenek, már minden türelmemet próbára tette. Nem mondom, hogy az A50 hibátlan telefon, de ezt bekapcsolom és használom, nem kell rootolgatni, mókolgatni stb. és az összes eddigi általam használt rendszerből a One UI a legszimpatikusabb. Mondjuk, maradjunk a realitás talaján: ez a telefon jelenleg - nem szolgáltatónál véve - kétszer annyiba kerül, mint az eddigi telefonjaim, tehát valahol el is várom, hogy jobb legyen. Nyilván vannak, akiknek bejönnek a kínai telefonok, nincs is ezzel baj, de én most döntöttem úgy, hogy váltok. Valaki meg a Samsung-okat nem szereti, ezzel sincs gond, szíve joga, nem vagyunk egyformák és szerencsére rengeteg márka kismillió típusából lehet válogatni. A családban nagyon beváltak a Samsung-ok (A5 2017, A8 2018), úgyhogy ezért esett a választásom erre a márkára, ez az A50 meg minden tekintetben megfelelőnek tűnt. Remélem, nemcsak most, hanem a későbbiekben is hasonló jókat fogok tudni írni erről a telefonról!

Samsung Galaxy A50 - Nr. 1. Smartphone in Europe 2019

(#4260) fekete.puma válasza DrKapocs (#4255) üzenetére


fekete.puma
csendes tag

Az ilyen dolgok miatt legyen az embernek egy másik winyó vagy partíció és nem virtuális rendszerben dolgozni. Ment virtuális gépen is... de egy következő frissítés új verzió bag miatt már lehet nem fog menni. Rá kell szánni az időt az ilyen dolgokra nem kapkodva el szerencsétlenkedni.

[ Szerkesztve ]

(#4261) kugli válasza fekete.puma (#4260) üzenetére


kugli
aktív tag

Nem ez a lényeg! Xiamival mindig van valami,mókolni kell. Drágább a samsung vagy huawei? Jah,de ezeket bekapcsolom és működik hókuszpókusz virtuális gép,külön hdd meg mittomén mi nélkül! :K ;)

(#4262) DrKapocs válasza fekete.puma (#4260) üzenetére


DrKapocs
őstag

A tanácsaid egy zsír új, több százezer forintos laptopnál nehezen kivitelezhetők. Nem fogok egy garanciális gépet darabokra szedni, illetve szerintem már win xp-vel nem is működne hibátlanul. Nem az idővel, szándékkal, kapkodással volt gond, hanem azzal, hogy a kis, 1GB RAM-os netbookom, amin a MiFlash volt, az már nincs meg. De sikerült megoldani.

Egyébként MiFlash-ről jut eszembe... a Samsungnál van olyan program, aminek segítségével egy téglásított telefonba is életet lehet lehelni? Gondolok itt példának okán egy fastboot rom feltételének lehetőségére. Ez egyébként az idő előrehaladtával érdekes kérdés lehet, mert tapasztalatom szerint nem árt néha újraflashelni a telefont, visszanyeri a sebességét. Gondolom az appok teleszemetelik a rendszert.

(#4263) bmt50 válasza DrKapocs (#4262) üzenetére


bmt50
senior tag

Nekem sikerült a K zoom-ot téglásítanom egy gyári fw feltétele közben Odinnal.
A Smart Switch hozta rendbe.
Fastboot, cwm és egyéb nyalánkságok Odinnal tehetők fel. Volt itt valaki, aki meg tudta úgy csinálni, hogy ne ugorjon a knox kód tőle, de megszenvedett vele. :F

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#4264) fekete.puma válasza kugli (#4261) üzenetére


fekete.puma
csendes tag

Xiaomi fórumban picit vicc ami megy. Össze vissza variál romol sok ember.
Nekem nem volt még de ha rendszert minősítek akkor kb háromnegyed év után teszem mikorra már nagyjából kipofozták. Xiaomi rendszer pl Gyári global majd egy év után is problémás?
DrKapocs
Újraflashelés helyett engem jobban mozgat idővel az akkucsere...

[ Szerkesztve ]

(#4265) Meizu80


Meizu80
junior tag

Én mikor a Redmi 4x-emmel kapcsolatban írtam a fórumban, hogy ilyen meg olyan gondjaim vannak, szinte le lettem szúrva, hogy miért nem vagyok kreatív stb. Tényleg nem vagyok egy nagy telefonguru (mondjuk teljesen hülye se vagyok hozzájuk), itt is amit írtok, sokminden teljesen kínai, épp ezért nincs is szükségem nekem ilyen-olyan komolyabb mókolgatásra. Az enyémmel együtt 3 Samsung van a családban - ahogy már írtam is - de a hárommal nincs annyi gond egyelőre, mint anno a Xiaomi-kkal volt. Ja, az MI A2 Lite-ról nem is írtam még: az egy olyan vásárlás volt, hogy gyorsan kellett telefon, szóval át se gondoltam, mit veszek igazából, tehát kicsit az én hibám is. Hát, az Android One rendszer valami borzalom volt! Utána 2 hónap elteltével az sd kártyámat se ismerte fel valamiért a telefon (másik telefonba áttéve tökéletesen működik az sd kártya, az A50-ben is), meg az Android 9-re való frissités után az üzemidő is lecsökkent. Ahhoz a telefonhoz nem nyúltam, hanem eladtam 2,5 hónap után és utána lett az A50. Megint megjegyzem, nem egy árkategória kettő, de akkor is ég és föld a különbség! Ja, és nem szidni akarom a Xiaomi meg egyéb kínai telefonokat, de én többet biztos nem fogok olyat venni! Én használni szeretném a telefont és nem folyton kinlódni vele!

Samsung Galaxy A50 - Nr. 1. Smartphone in Europe 2019

(#4266) kreg


kreg
tag

Az agyamra megy ez az ujlenyomatolvasónak titulàlt vacak. Azt már kb megszoktam hogy pár hetente újra kell regisztrálni az ujjamat, de most már azt sem engedi... Van valakinek ötlete hogy mi a teendő, vagy vigyem szervizbe?

(#4267) nyitom válasza kreg (#4266) üzenetére


nyitom
aktív tag

Ez utóbbi, ha csak egy gyári visszaállítás esetleg nem oldja meg.

ELVTÁRSAK KONYEC !!!

(#4268) kreg válasza nyitom (#4267) üzenetére


kreg
tag

Nem oldotta meg. :( Mintha korábban lett volna szó itt arról hogy a legutóbbi frissítés óta van ez a jelenség másnál is. Lehet, meg kéne várni a következőt, hátha javítják.

(#4269) bmt50 válasza kreg (#4268) üzenetére


bmt50
senior tag

Sajnos az ujjlenyomat olvasó inkább érdekes próbálkozás az A50 és A70 esetében. Gyakran lassú és többször kell próbálkozni, hogy sikerüljön a feloldás. Szervízbe küldeni felesleges ezzel, mert nem fognak és nem tudnak csinálni semmit vele.
A novemberi frissítés annyiban rontott a helyzeten, hogy az ujjlenyomat felvétele közben kijelzőtisztítást kérve megáll a folyamat.
A 2020-as év már az A51-ről fog szólni, úgyhogy a magam részéről a május/júniusban várható főverzió váltáson kívül már csak biztonsági frissítéseket tartok valószínűnek. Jobbítani az ujjlenyomat olvasót már nem fogják szerintem. :(

[ Szerkesztve ]

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#4270) rothfb válasza bmt50 (#4269) üzenetére


rothfb
veterán

Két fő verziót fog kapni az A50. Is. Mint mostanában minden középkategóriás Samu telefon.

(#4271) pècsimunkás válasza rothfb (#4270) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Melyik kapott kettőt?

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#4272) rothfb válasza pècsimunkás (#4271) üzenetére


rothfb
veterán

A 2018-as A széria is megfogja kapni az Android 10-et. Ott vannak a listán. A5, A7 stbstb. Ezek ugye már kaptak egy főverziót. Az Android 9-et. Mert ugyebár Android 8.1 jöttek ki, ha jól tévedek...

[ Szerkesztve ]

(#4273) bmt50 válasza rothfb (#4270) üzenetére


bmt50
senior tag

Én az ujjlenyomat olvasót érintő frissítésekről írtam, és ezzel kapcsolatban említettem meg a főverziót. Nem kizárt, hogy a 2021-ben már öregnek számító A50 kap még egy főverziót, de az ujjlenyomat olvasó pontossága és gyorsasága ezektől nem hiszem, hogy jobb lesz.

Láttam egy P30-nál hogyan működik ez, és azóta kizártnak tartom, hogy technikailag hibás megoldás lenne az optikai ujjlenyomat olvasó, vagy csak ennyire lenne gyors és megbízható, mint az A50 esetében. Sokkal valószínűbb, hogy az A50 ujjlenyomat szenzora a ludas.

[ Szerkesztve ]

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#4274) rothfb válasza bmt50 (#4273) üzenetére


rothfb
veterán

Én úgy tudom, hogy ultrahangos az A50 szenzora. Nem optikai. De tévedhetek is.

(#4275) bmt50 válasza rothfb (#4274) üzenetére


bmt50
senior tag

Biztos, hogy nem ultrahangos. Szétszedték a telefont, van róla videó a youtube-on.
Ultrahangos olvasó sajnos még a felsőkategória privilégiuma :((( Talán néhány év múlva már a középkategóriába is eljut.

[ Szerkesztve ]

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#4276) Redneck


Redneck
veterán

41k-ért vettem egy A50-et a szolgáltatás mellé. Eddig nagyon tetszik, bár pár dolgot még nem találtam meg, de még csap 2 órája nyomogatom. Amit nem értek, hogy újraindítás után, csak 1,7GB szabad memóriát ír. Nem lehet ezt feljebb tornászni?
Azt hiszem ki kell gyomláljak pár dolgot, sok Samsungos tartalom tök felesleges nekem, de szerintem a Google appok között is van amit sosem használok.

Tudtok ajánlani valamit, hogy több szabad memóriám legyen alapból?

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#4277) perge666 válasza Redneck (#4276) üzenetére


perge666
veterán

1,7GB??

WoW ezt hogy csinálod? :Y
Nekem 800-900MB között mozog mindig,bármit csinálok vele első perctől kezdve.

Neked véletlenül nem 6GB ramos van?

(#4278) kugli válasza Redneck (#4276) üzenetére


kugli
aktív tag

" Tudtok ajánlani valamit, hogy több szabad memóriám legyen alapból? "

Kapcsold ki a telefont ;] :P :)
Annak idején még a legelső okostelefonomnál én is foglalkoztam ezzel. Egy LG L7II készülék volt 700MB ram volt benne. Most ugye van 4GB,és kicsit utána olvasva ílletve használati tapasztalat az hogy ha minnél kevesebb a szabad ram annál jobb,vagyis akkor van a folyamatos laggmentes működés,gyors alkalmazáskezelés.

[ Szerkesztve ]

(#4279) borix válasza Redneck (#4276) üzenetére


borix
őstag

Lesz az még kevesebb is... ;]
A Huawei, Xiaomi agresszívebb ram kezelést alkalmat ha jól tudom. Azt vallják, hogy nem jó ha sok minden fel van halmozva a ram-ban (kevés szabad ram marad), mert az akkor kihat az akku időre is, kevesebb lesz emiatt.
Kevés alkalmazás van ami gyárilag teljesen letiltható. Annyit tudsz csinálni, hogy az alkalmazások beállítás alat, amiket nem használsz, azoknak az akku és mobil adatoknál a háttérbeli tevékenység enged. kikapcsolod.
Eszközkarbantartó, akkumulátor, fönt jobb oldalt beállítások alatt alvó alkalmazásokhoz hozzáadhatsz amiket nem használsz.
Teljesítménymód alatt a Adaptív energiatakarékosságot is be lehet kapcsolni.
Egyenlőre legyen ennyi mert lehetne még...
Egyből a kapcsolgatások helyett pár napig tesztelhetnéd is utána is ráérsz majd... :K

[ Szerkesztve ]

(#4280) c64fanhun


c64fanhun
tag

Most töltöm A50-re a januári frissítést, elvileg kamerát meg wifit is javítottak vele, és kb. 650 mb a fájl. Valakinek tapasztalata ezekkel? :)

(#4281) bmt50 válasza c64fanhun (#4280) üzenetére


bmt50
senior tag

Végre valami pozitív frissítés :))
Számomra az "eszközbiztonság" meg "Bixby funkciók" teljesen feleslegesek. Nem vagyok sem ki-beba...ott titkosügynök, se bixby-siri-egyéb virtuális asszisztens függő.

Azt viszont zokon vettem, hogy beltéri lámpafényben nem tudok használható képeket lőni a 2 éves kisfiam ténykedéseiről, de a kamera éjszakai módjától sem estem hanyatt. A ProShot kamera burst módban jobb éjszakai felvételeket lőtt.
A wifivel nem volt bajom, de itt többen is panaszkodtak a jelvesztésre és az adatátvitel sebességére. Hátha javít nekik ez a frissítés.

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#4282) mcs válasza c64fanhun (#4280) üzenetére


mcs
veterán

A wifit nem egészen értem, nálam legalábbis erős és stabil volt a kezdetektől fogva.
A mobil térerő szerintem jobban igényelt volna javítást, bár éppen települ a cucc nálam, és ki tudja, talán az is javul. :)

[ Szerkesztve ]

(#4283) perge666


perge666
veterán

Nekem 2019.12.1. az utolsó frissítés,és azt írja hogy naprakész.
Telekomos a teló,lehet 1-2 nap mire ide is megérkezik?

(#4284) rothfb válasza perge666 (#4283) üzenetére


rothfb
veterán

A Telekom romosokra mindig sokkal később érkeznek a frissítések. Nem 1-2 nap lesz elvileg.

(#4285) mcs válasza mcs (#4282) üzenetére


mcs
veterán

Most a gépem előtt ülve 3 egységen van a térerő és 4G+ az átvitel.
Eddig csak a városközpontban értem el pluszost 3 vagy 4 egységgel. :)

(#4286) perge666 válasza rothfb (#4284) üzenetére


perge666
veterán

Értem köszi,kivárom.

[ Szerkesztve ]

(#4287) 19ati93 válasza c64fanhun (#4280) üzenetére


19ati93
senior tag

Kamera téren nem vettem észre semmi nagyobb változást. Reggel telepítette az új 2020 Jan 1-es frissítést.

(#4288) bmt50 válasza 19ati93 (#4287) üzenetére


bmt50
senior tag

Beltérben érdemes tesztelni majd, meg naplemente után. Még januárban is van 20.000 lux kültérben, vagy egy napsütötte helységben.
A (többek közt a..) képzajt szűrő és a vonal élességért felelős képfeldolgozó algoritmusoknak 2000 lux alatt lesz igazán sok tennivalója.

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#4289) Meizu80


Meizu80
junior tag

Nálam eddig se volt a térerővel sem különösebb gond. Jó, persze két falu között, a semmi közepén, dimbes-dombos környéken elmegy a 4g néha, de amúgy rendben van. Most speciel egy kisváros szélső utcájában vagyok 60 centis falak között és stabilan 2-3 csíkon van a térerő és 4g-n vagyok. A wifit nem használom, arról nem tudok nyilatkozni (100 GB netem van, szóval nincs rá szükség), a kamera meg nálam huszadrangú dolog. Tegnap amúgy próbáltam megizzasztani a telót: ugyan nem sűrűn szoktam játszani telefonon, de egy Traffic Rider nevű játékkal szórakoztam úgy 3/4 órát és különösebben nem tapasztaltam melegedést, amin eléggé meglepődtem, mert az előző telóimon ilyenkor szinte már tojást lehetett volna sütni! Szóval, ezt is bírja a kicsike! :K

Samsung Galaxy A50 - Nr. 1. Smartphone in Europe 2019

(#4290) mcs válasza Meizu80 (#4289) üzenetére


mcs
veterán

Vagy a hőelvezetése nagyon jó az A50nek, de szerintem inkább az Exynos 9610 a kevésbé forrófejű. Nálam is ez a ,,leghűvösebb" telefon az eddigiek közül. :)

(#4291) kreg válasza bmt50 (#4269) üzenetére


kreg
tag

Ez világos, csak így egyáltalán nem használható, mivel nincs elmentve minta... Csak nyafog hogy tisztitsam meg. Egyébként valóban nagyon messze volt az idealistol a működés eddig is. Mennyi esély van rá hogy az A51-be valami hasznàlhatobb megoldást alkalmaznak? Lecserélem a francba... :DD

(#4292) kreg válasza rothfb (#4272) üzenetére


kreg
tag

Galaxy A8(2018)-rol váltottam az A50-re, a nyavalyás ujlenyomatolvasótól eltekintve meg is érte. Az A8 valóban két föverziót kapott, az enyémen 7-es volt amikor kihoztam, aztán jött meg rá a 8,meg a 9. Meglepne ha még 10-est is kapna.

(#4293) rothfb válasza kreg (#4292) üzenetére


rothfb
veterán

Ezért is írtam, hogy elvileg a Samu két főverziót szokott a telefonjaira vállalni. Legalábbis az utóbbi években így volt. Most persze a középkategóriáról beszélek. Nem a csúcstelefonokról.

(#4294) Redneck válasza perge666 (#4277) üzenetére


Redneck
veterán

Ennyivel indít, de ahogy észrevettem hamar 1,3-1,4GB szabad lesz belőle. 4GB RAM-os, de nem bántam volna ha véletlenül elnézik. ;]

kugli:
Értem én, és ezzel tisztában vagyok, de minek legyen a memóriában a sok felesleges faszság, ha soha a büdös életben nem fogom használni? Pár appot már most dobtam róla, feleslegesek, de a Bixbyt is gyomlálnám ha lehetne.

borix:
Köszi a tippeket megnézem. Egyetértek a kínaiakkal, nem kell minden szar menjen. Sajnos ez régebben is jellemző volt Samsung fronton. Ugyan pár éve nem androidozok, de az akkori S telefonok tele voltak felesleges baromságokkal, amik az elején annyira nem, de később szépen zabálták a rendelkezésre álló erőforrásokat és az akkut. Lehetett is rootolni ha jót akart az ember... :W

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#4295) perge666 válasza Redneck (#4294) üzenetére


perge666
veterán

Tudtommal Magyarországon csak a 4GB-os verziót forgalmazzák.

Nekem S szériás anno csak az S2 volt,de pont hogy semmi felesleges program nem volt rajta csak a nagyon szükségesek,imádtam is,csak az akkuja volt baromi gyenge.

(#4296) rothfb válasza Redneck (#4294) üzenetére


rothfb
veterán

A Huawei MIUI agresszív ramkezelésével éppen elég baj van. Képzeld el, hogy netezel és közben hívnak. Leteszed és előhoznád a böngészőt, ekkor azt a két oldalt újra kell, hogy töltse. És ez csak csepp a tengerben. Minek van 4-6-8 Gb ramom, ha max 1-et foglalhatnak el az appok.

(#4297) kreg válasza rothfb (#4293) üzenetére


kreg
tag

Így van, szvsz az A50-re is meglesz a két főverzió, más kérdés, hogy én a magam részéről már az elsőt se biztos hogy megvàrom...

(#4298) Redneck válasza rothfb (#4296) üzenetére


Redneck
veterán

Nyilván van egy határ, de annak sincs értelme hogy felesleges appokkal és szolgáltatásokkal szórjuk tele a telefonokat.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#4299) borix válasza rothfb (#4296) üzenetére


borix
őstag

Az csak az átlag embernek baj aki nem ért hozzá. Alkalmazásokra be lehet állítani miket ne lőjön ki az olyan nagy ördöngösség?
Szerintem az időtállóság és a játékok miatt kell a 6-8 GB ram.

[ Szerkesztve ]

(#4300) rothfb válasza borix (#4299) üzenetére


rothfb
veterán

Mondjuk én sosem játszom komoly játékokkal telefonon. Ez kb olyan, mint a telefonon való filmnézés. Azt sem értettem soha. Max ha tényleg nincs nálam más, de akkor meg általában nincs időm se játszani, se filmet nézni.
Ha nincs a játék, a 4 Gb bőven elég. Nekem. Még nem tapasztaltam hátrányát. Az időtállóságot sem értem. Az újabb androidok pont a jobb ramkezelésükről is ismertek, ez nem Windows.
De mindenkinek mások a preferenciái.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.