Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
Most jött le a frissítés amire azt írta hogy jobb lesz a kamera minősége. Ez hogy lehet? Mitől lesz jobb? Eddig nem tudtak normális kamera szoftvert írni? Nem trükköznek? Eddig nem volt szándékosan jó? Na azért legalább örüljünk hogy jobb lett.
[ Szerkesztve ]
-
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok
BP-en tudtok olyan helyet, ahol uvegfoliat tudok venni a telefonra? (Max 2k-ig, úgyis lesz rendelve ebayről) -
MadMancs
veterán
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. :) Akkor majd asszony dönt tapizás alapján. :)
@Wihar123. Igen tudom hogy van. Csak nem a hazai piacra. Így szürke meg feketeimportos akármikkel nem kísérleteznék. Nekem fontos a 2 év gyári garancia.
Más. Huaweinél droid 8.0.0 óta létezik az a gesztusvezérlés hogy jobb szélén befelé suhintva = vissza, alul felfele suhintás és megáll = alkalmazás váltó, alul felfele suhint = home
Ez nagyon hiányzik ekkora méretben. Nem lehet valahogy előcsalni?Hisz tudtommal ez android funkció volt nem EMUI. Kényelmetlen a navigáció mint navi sávval mint a lentről suhintásos.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
bmt50
senior tag
A képfeldolgozáson csiszoltak, de nemtom melyik helyzetben.
Az a baj, hogy ezek a pici CMOS kamera szenzorok zajos képet adnak, mert a bejutó fény kicsi, és a szenzor pixelei is túl közel vannak egymáshoz. A helyzeten nem segít a bayer szűrő sem, ami a szenzor előtt szűri a színeknek megfelelő hullámhosszú fényeket, mert a CMOS szenzorok színvakok.
Tehát a nyers képi információt szoftveres utómunkával teszik szebbé. Ebben képfeldolgozó algoritmusok segítenek. Itt aztán van mit csiszolni, mert minden témához eltérő beállítások kellenek.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
MadMancs
veterán
Köszönöm szépen mindkettőtöknek. :) Ugyan Nice Lock appot nem találtam csak nice lock launcher ami nevéből adódóan gondolom valami launcher, és nem is samsung, idegenekre meg nem bízom valahogy a telefonom majd teljeskörű vezérlését, viszont a One Hand Operation teljeskörűen tudja azt amire szükségem van. :)
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
gabe_
őstag
válasz pulyka jocó #4354 üzenetére
Az Ázsia centerben kapsz hozzá üvegfóliát, én is ott vettem anno, amíg meg nem érkezett a megrendelt...
Sovány szakácsban sose bízz!
-
raider21
aktív tag
válasz MadMancs #4349 üzenetére
Nem az MM -ben nézelődnék, vannak némileg olcsóbb beszerzési források is. Ekkora felárat nem ér meg az A70 az A50 -hez képest!
Igaz az A70 --re hamarabb, március környékén jön az Android 10 alapú One UI 2.0, míg az A50 -re májusban, de az A50 már ősz óta havonta kap biztonsági és hibajavító frissítéseket, míg az A70 csak 2-3 havonta. Mondjuk ha nem annyira sürgős az új mobiltelefon, akkor megvárnám a helyetekben az A51/A71 párost.A50: [link]
A70: [link]
[ Szerkesztve ]
raider21
-
raider21
aktív tag
Valószínű "szándékosan" nem volt annyira jó, mint amit maga a beépített hardver engedne; de ugyan ez igaz az ujjlenyomatolvasóra is, az említett frissítés kapcsán. Ha jobb, gyorsabb, stabilabb készülék kell a vevőnek, akkor vegyen A70/A80/A90 vagy S szériás Galaxy telefont, ez ma a tipikus üzletpolitika, de nem csak a Samsungnál van ez így!
Ugye a képernyő alá épített szenzor ezzel a frissítéssel megtáltosodott önmagához képest! Nem, nem lett továbbra sem tökéletes közeli, de önmagához képest fényéveket gyorsult, és sokkal stabilabb, üzembiztosabb lett! A kamera esetében valószínűleg a szoftver képfeldolgozó algoritmusain csiszoltak, így jobban kihasználható lett az f/1,7 értékű 25 Mpixeles főkamera képessége. A széles látószögű 8 Mpixeles kamera esetében max. a hordó effektust javíthatja az új szoftver, mert ebben az érzékelőben nem nagyon van már több, de ezt nem próbáltam ki. Persze ezek az észrevételeim csak egy tippek, mert nincs konkretizálva, hogy mit is fejlesztettek pontosan azon túl, hogy javítottak a kamera stabilitásán és a képminőségen.raider21
-
MadMancs
veterán
válasz raider21 #4361 üzenetére
Köszi.
Körbenéztem, de az általam megbízható boltoknál nincs számottevő különbség. Most is volt egy balhé hogy kamu webáruházat jelölt ajánlott megbízhatónak árukereső ( azóta eltávolították). Viszonylag sürgős mert párom P9 Lite telója kb az utolsókat rúgja.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
raider21
aktív tag
válasz gyuri2008 #4362 üzenetére
Szerintem is túlzás, de ez ma az irány a középkategóriában, nem csak a Samsungnál. Nem is a 5 Mpixeles makró miatt érdemes várni, hanem sokkal inkább a 12 Mpixeles széleslátószögű kamera miatt! Meg az A51 esetében az Exynos 9611 Soc, az A71 esetében a Snapdragon 730 Soc miatt.
raider21
-
raider21
aktív tag
válasz MadMancs #4364 üzenetére
Ok. Ha sürgős, és a párod játszik is, akkor ezt nézd meg. Elméletileg a ARM Mali-G72 MP3 GPU (A50) és a Qualcomm Adreno 612 GPU (A70) hasonló képességű GPU -k, minimálisan, alkalmazástól, játéktól, stb. függően hol az egyik, hol a másik gyorsabb. Viszont a G72-MP3 Class 4 -es, míg az Adreno 612 Class 5 -ös besorolású GPU, és a Mali jóval fiatalabb konstrukció, miközben egyik GPU sem mai darab már. És itt jön képbe az is, hogy az A50 jóval sűrűbben kap szoftveres frissítéseket. Persze nagyobb képernyőn mindig jobb élmény filmezni, játszani, stb., a csajoknál meg az esetek túlnyomó többségében nem a racionalitás szokott általában dönteni ugye.
[ Szerkesztve ]
raider21
-
Bounti
aktív tag
Sziasztok! Tervezem egy ilyen telefon beszerzését, a kérdésem az, hogy ilyen 360°-os tokot használ valaki itt?
Illetve, flip tokkal használja valaki?
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
sepyi
aktív tag
válasz gyuri2008 #4362 üzenetére
https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_mi_9_teszt/fotos_kepessegek.html
Van ettől rosszabb kompakt fényképezőgép. És még telefonálni sem lehet vele. Jah! Meg nincs benne gps. Meg Nfc. Soroljam? Nem! Az átlag fogyasztó egy eszközt vesz és elvárja, hogy fél-egyhavi keresetért mindent tudjon a készüléke.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
MadMancs
veterán
Köszönöm a részletes összefoglalót. Ezek alapján úgy döntöttünk hogy neki is A50 lesz, most megyünk érte. :) Méret neko annyiban lényeg hogy az ő kezei között már a 6,4" is határeset ( még az enyémben is. ) :)
Egyéb info, akksi nektek hogy bírja? P20 lite ( 3300 mAH) hoz képest elég karcsú, azzal elmentem dolgozni ( 10 órát vagyok távol) meló közbeni zenehallgatással ~40, csak időnkénti messengerrel ~70% al értem haza másfél éves korában is. A50 el 100 al indultam el 12:20 kor, 18:00 kor 20% nál feldugtam már töltő pedig csak kb össz 1óra messenger volt. Masik a térerő, ugyanazon helyen, ugyanazon SIM ( munkahely ) ahol P20 lite vígan 3 csíkos 4G vel üzemelt ez csak 2 csíkos H+ vagy van amikor EDGE hálózaton szenved. Most egyedi hiba ez vagy A50 ennyit tud?
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
válasz MadMancs #4370 üzenetére
Akkor a telefonodat valami komolyan meríti. Én még egy nap (8-10 óra) sem tudtam 20% közelébe sem meríteni. Pedig 2 kártya van benne, mindkettő 4G-n, folyamatos mobilnet vagy Wifi, bluetooth bekapcsolva okosóra miatt, gps bekapcsolva, szinkronizál is, van, hogy játszom is rajta. Telefon, sms-ek jönnek, mennek. Böngészek, netezek is rajta. Mindezekkel együtt eddig a 40% volt a minimum 10 óra után. 4-5 óra képernyőidővel. És azért 40% még elég sok, azzal még pár órát ki lehet húzni. Megjegyezném, hogy én AOD-t nem használom. Pont az okosóra miatt nincs értelem nálam. De az még komolyabban merítheti az akksit.
A térerőre meg azt tudom mondani, hogy nekem Telekomos és Digis kártya van benne. Tény, hogy nem világmegváltó a Samuk antennája (itt sugárzás csökkentési célok lapulnak a háttérben, a Samuk ilyen szintű sugárzása a legkisebb, még a kínai telefonoké a legtöbb, legerősebb és azt most ne kezdjük el elemezni, hogy ez mennyire káros, vagy sem, úgysem tudjuk biztosan), de összességében nem rossz a helyzet. Én elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ti fel szoktátok tölteni 100%-ra vagy csak kb.90%-ig
-
veterán
válasz zojjektum #4375 üzenetére
Annyi mindent írogatnak a töltessél kapcsolatban,hogy nem lehet eligazodni.
Írják azt is,hogy max 80%-ig ,állítólag így hosszabb életű lesz az akku.
Pl.ez az applikáció [link] kimondottan a 80% javasolja.
A gyors töltésre is sok helyen még itt a fórumokon is írják,hogy nem jó az akkunak,habár ezt kétlem mert akkor a gyártók ne rakták volna bele ezt a funkciót.[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
Na majd ma megnézem. Tul sok minden mondjuk telepítve sincs. A szériával még nincs tapasztalatom p20 előtt S7 EDGE volt, az előtt meg s6 EDGE. Egyiknél se tapasztaltam se térerő se akksi gondot.Tudom S és A két külön világ de úgy gondoltam jelenlegi A nak közel hoznia kellene a 2016 és 17 es csúcsot. S7 nél szintén használtam AOD, mondjuk az ugye nem volt még színes de gondolom ez nem igen befolyásolja AOD fogyasztását. Egyébként meg vagyok vele elégedve, csak tokot kell rendelnem mert úgy csúszik mint a fene.
Asszonynak meglett A50 korallpiros színben. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. :)
-
bmt50
senior tag
válasz MadMancs #4380 üzenetére
Nem az A50 témája, de azért kíváncsi vagyok: mi vitt rá, hogy a felsorolt csúcsmobilok helyett inkább a Samsung középkategóriájában keressetek új mobilt?
A P20, de még az S7edge is egy árszinten van az A50-nel a használt piacon. Arról nemis beszélve, hogy mennyivel jobb a kamerájuk.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Ok, csak ha mondjuk én a P20-at, vagy az S7 edge-et újonnan vettem, akkor nem veszek Axx-et, hanem összespórolok egy P30-ra vagy egy S10-re.
Kivéve, ha teszem azt nem nyílik ki a szemem, és jövök rá, hogy a -magyar átlagkereseteket figyelembe véve-(és itt senki zsebében nem akarok turkálni!!!) mekkora bullshit már egy 50 dolláros kamera meg annyival nem jobb SOC miatt 2-300e Ft-ot kifizetni.
Előre mondom, csak kíváncsiság hajt: hogyan jut el valaki az újonnan vett P20 meg S7 edge után az Axx-ig... fejben..[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
kugli
aktív tag
A 2 éves készüléket úgy ertettem,hogy baromira nem tudni semmit az előéletéről,nekem ez nagyon is számít.
Magamból indulok ki,mivel nem vagyunk egyformák. Nem volt még csúcskészülékem,csak néha néha ismerősét próbálgattam. Átlag felhasználónak baromi felesleges akkora proci erő,mindenki tudja hogy egy átlag user mire használja a telefont. Az erős soc után a többi csak üzleti fogás,ezt is tudjuk,mert az A50 be is ugyan miért nem lehetett volna vezeték nélküli töltést meghagyni,vagy a vízállóságot? Egyedül a kamera az amit ki tud használni átlag felhasználó a fészbuk mellett. Nekem pl most is bőven elég lenne a 2017-es A5,de nálam is megvan a kíváncsiság sajnos,viszont nem akarok 2-300eft-ot telefonra kiadni. Nem a pénzt sajnálom,hanem az energiát és időt amit a pénz megkeresésére kell fordítanom a család helyett.
A kiváncsiságodra is egy (és most inkább pozitív hozzáállás legyen ) példa … megveszi XY személy az aktuális csúcskészüléket,rájön hogy az neki hót felesleges,és legközelebb nem szeretne annyival többet fizetni,mint amennyit kihasznál a telefonból.
Nálam az A50 jelenleg is nagyon jó készülék! Nincs lagg,nem fagyott meg még soha,nagy amoled kijelző,gyors és nagy háttértár illetve 4000-es akksi. Az OneUI meg bejön. A huawei féle android pl nem.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Hát ugyan ez f**búk, de én dobnék Neked erre egy lájkot!
Mert igenis a pénz számít, ami nem esik be az ablakon, ha nyitva hagyjuk. Meg kell dolgozni érte, és az A50 meg a magasabbak között én se látok akkora különbségeket, mint amennyiket ki kellene fizetnem érte. De én csak én vagyok, és biztosan vannak nálam okosabbak, meg gazdagabbak is. Így gondoltam megkérdezem..Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
kreg
tag
Telekomos készülékre kijott már a januári frissítés? Mintha valaki írta volna itt hogy igen, de nalam sehol semmi. (pedig az elbaltàzott ujjlenyomat olvasó miatt nagyon várom, hátha az helyrepofozza...)
-
-
pècsimunkás
addikt
-
veterán
válasz pècsimunkás #4390 üzenetére
Ez most irónia?
-
MadMancs
veterán
Megválaszoltad a kérdést. :) Az áruk. Többi szolgáltatótól volt részletre. De nem akarok sehol raboskodni plusz részlet többet. Így le van tudva egy összegbe amire telik.
-
Gabor777
aktív tag
Milyen lagg? Erre most kiváncsi lennék. Smooth a rendszer, ha nincs elindítva az alap dolgok mellett még 30 app.
[ Szerkesztve ]
-
kugli
aktív tag
Hát igen,mondtam azt is hogy nem vagyunk egyformák . Nekem nem akadozik,szinte soha. Mint ahogy lentebb is írták,esetleg ha 15-20 alkalmazást futtatnék egyszerre. A bixbyt meg alapból tiltottam. Szóval nem,nekem nem laggol a rendszer
-
pècsimunkás
addikt
válasz Gabor777 #4394 üzenetére
A 3 éves Snapdragon 820- hoz képest igenis laggol. A Viber, Whatsapp, Messenger, fényképező van csak lelakatolva. Sokat kell várnom ha egy alkalmazást megnyitok, telefon elforgatásnál szintúgy, a Samsung böngészőben is, ha oldalt váltok, néha nem is tudom hol járok a lagg miatt.
De mégegyszer, nem önigazolás, vagy magyarázkodás: a kijelző gyönyörű, az üzemidő 10/10, a kamera is számomra okés, a hang chip szintén
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
galervin93
őstag
Üdv!
Gondolkozok egy ilyen vas vásárlásán, de a topikot átfutva többször felütötte a fejét a dualsim/4G/térerő probléma. Én egy Telekomos "hang" meg egy Telenoros "net" (4G) kártyát használnék benne, vajon megfér a kettő egymás mellett?
Jelenleg egy óccsó csájna fónt (Meziu M6 Note) használok, ott kis kompromisszummal, de működik a kettő együtt, fájó volna, ha emiatt esne ki ez a Samu a lehetséges jelöltek közül.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Star Trek
- PlayStation 5 Pro teszt
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.