Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterson_
addikt
Hála a pesti nagybácsikáméknak, mi éveken keresztül kaptunk tesómmal minden egyes Húsvétkor...kár hogy világ életem utáltam a marcipánt.
-
solaris17
aktív tag
Fú van valahol mozart golyóm, Most megkeresem ! ( mikulás óta elfelejtettem ) Köszi a cikket.
-
Igen, a marcipán jó dolog
De például az esküvői vagy ilyen olyan cukrász tortákon nem az van. Szerintem ezt sokan nem tudják. Egyszer én is csináltam olyan masszát - pillecukrot fel kell olvasztani és hozzá kell adni egy csomó porcukrot aztán összegyúrni. Ízre tök olyan lesz mint a marcipán pedig csak tömény cukor.
Próbáld ki a datolyába töltött marcipánt, nagyon finom.
-
TommyGun
őstag
Sajnos eredetit nem ettem még de a marcipánt imádom, még az igénytelenségbe hajló marcipántömbért is megveszek, amit árulnak a teszibe hogy formázz belőle akármit, na én már attól is kész vagyok, a szamos marcipános cuccokért meg ölök, ettem már pirosat mozartból, zseniális, (lehet mákom volt hogy az egy jobbfajta koppintás volt?) asszem ki kéne próbálni az eredetit
-
-
törölt tag
Személy szerint nekem amit a kisbótba adnak, az egy kemény szär
Remélem az eredetinek jobb íze van... -
Uh, felcsigáztatok!
Pedig édességből erre az évre több volt mint elég.
Thaaleum: Már csak a képek hiányoznak, plusz át kell írnom az egészet mert elégedetlen vagyok.
-
Sabre
őstag
Más az íze (
) mert mintha fehércsokis lenne a bevonat picit, legalábbis világosabb.
Utána ugyanaz a nápolyi szerű kis gombóc ami a bevonat és a tölteték között van és ott belül mogyoró krém van. Valahogy "lágyabb" az íze, kevésbé karakteres mint a sima ferreronak és minta icipicit kisebb is lenne de erre nem tenném a nyakam. Nekem jobban ízlik. -
-
-
Yutani
nagyúr
Épp most nyammogok egy Mirabell mózártgolyót. Nem rossz egyébként. Ez 4 rétegből áll össze, középen a marcipán golyócska, körülötte sötét és világos nugát krém, kívül pedig étcsoki.
A bécsi SCS-ben lévő Intersparban szoktam vásárolni, ha kint vagyok. Ott a legdrágább márka a Rebell (polc felső szintjein), középen árban és pozícióban a Mirabell, alul pedig az olcsó márkák, azokat nem ismerem. Eredeti, ezüst csomagolású golyóval még nem találkoztam. Majd ha eljutok Sóvárba, akkor esetleg.
Ja, amit szoktam hozni inkább, az a Ferrero Giotto, amit nálunk valamiért igen kevés helyen lehet kapni, pedig igen jó.
-
-
törölt tag
Mozart heregolyói...
Nekem nem ízlett, és én is csak piros-aranyat (hehe) ettem, kéket nem.
-
Male
nagyúr
Ezt nem is tudtam, hogy a kék az eredeti... bár gyanús volt, amikor ott voltam, de sajnos kihagytam
-
Fitzgerald
veterán
Igazi Mozart golyot en emlekeim szerint '89-ben ettem talan utoljara.
Amikor megnyitottak a hatarokat, es a sok magyar mind atszambazott Ausztriaba vasarolni. Anyamek hoztak egy csomo mindent. Az elso kazettas magnonkat is onnan hozta anyam, egy otvar csunya fekete Philips-et. -
Buster17
addikt
Ettem én már Mozart golyót, de olyan bűn rossz volt...
-
-
Örülök, hogy tetszett nektek a cikk és, hogy sikerült egy-egy emléket feleleveníteni esetleg kedvet csinálni.
Kicsit gondban vagyok, hogy mi legyen a következő cikk témája mert annyi mindenről lehetne írni.
-
HaZsolt
őstag
2007ben voltam Salzburgban, nagyon megfogott, valóban megkapó hangulata van. Jó volt olvasni az írásod
.
-
Thaaleum
aktív tag
Várom már a többi cikket is a városról. Sajnos én csak átutazóban voltam Salzburgban, akkor csak a Hellbrunn kastélyt néztük meg, az meg nem volt annyira nagy eresztés (szerintem). De majd ha megint arra járok, kicsit jobban is szétnézek.
-
gabe_
őstag
Jó cikk - tömör, de a lényeg benne van
-
Honkydoo
őstag
Moczart golyó... Na erre nem számítottam.
Jó volt olvasni! Több gasztro cikk kellene a logoutra.
-
daenerys
tag
Az eredetire mondták nekünk, hogy ezüst és kék színű a csomagolása. Nem volt olcsó, de a Mozartkugel itthon sem olcsó, ahhoz képest meg - emlékeim szerint - nem volt drága.
Hoztam is haza egy csomaggal belőle.
Köszi a cikket, rengeteg emléket felidézett
-
Nem magyar pénztárcához szabták az árakat az biztos. Emlékszem amikor Bécsbe voltam csak lestem milyen árak vannak.
-
kispecek
aktív tag
Öröm volt olvasni
Kicsit más az ára az eredeti golyóbisoknakGondolom az íze is, majd ha arra járok megharapok egyet.
-
Dominó85
addikt
Ez a cikk kínzása az ízlelőbimbóimnak. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Salzburg különleges hangulata annyira megkapó, hogy aki egyszer járt már ott, az visszavágyik.
- iMac A2438 (2021) All-in-One 27% 24" 4.5K Retina M1 16GB 2TB SSD gar
- Garanciális Audiolab 6000A erősítő eladó
- Thrustmaster T300 RS GT Edition + Thrustmaster TH8S Shifter
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest